şu siralar yagmur ve soğuklar olsa da, ara ara bulusmalar icin mt-izmir sayfasina yazilir buradan takip edebilirsiniz.
şu siralar yagmur ve soğuklar olsa da, ara ara bulusmalar icin mt-izmir sayfasina yazilir buradan takip edebilirsiniz.
aynen yağmur soğuk bana da etki etmiyor, her gün işime gidip geliyorum motorla. daha yarım saat önce geldim eve, telefondan baktım hava durumuna, 2 derece gösteriyodu :D
En çok sağanak yağmurdan çekiniyorum ben, onun dışında şu şartlarda her yere gidebiliyorum... Biraz keyiften birazda mecburiyetten... Tabi Ocakta Şubatta nasıl olur bilemiyorum...
Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...
ekipman full + full olursa bence soguktan ektılenmemek mümkün hatta içinize dalgıcların giydigi terman içlikten bile giyebılırsınız. tek sıkıntı yagmur onuda denemenızı tavsiye ederim lastiklerinize güvenıyorsanız yagmurda sürmek bir başka keyifli. lastiklerinizin tarihine bakın diş aralıklarından daha önemli eger lastik çatlamış sertleşmişse yagmurda kayması %100 denenmiştir :D
Dalgıçların termal içtiği ne kadar bilemem ama geçenlerde Marks Spencer da kampanya vardı 2 si %50 normal fiyatına göre çok ucuza geldi iki tane alınca hemde atlet gibi günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilir. Ben Uludağ vb yerlerde denemiştim bu ürünü motor kullanımı içinde gayet uygun.
Bende soğuklarda kullanmaktan çekinmiyorum hatta keyif alıyorum , sağanak yağışta kullanmak ayrı zevkli ama yenide olsa lastiklerim Michelin city grip olana kadar yağmurda extra dikkatliyim. Fabrika lastiklerinde yamaha çok ucuza kaçmış.
Toplantılar bu başlık altında gerçekleşmeden şöyle 2 3 gün önceden duyulursa şimdiye kadar hep foruma girmediğim günler nedeniyle kaçırdım
yavaş gidiyorum bende yağmurda. lastiklerim michelin pilot sporty ama yine de çok yavaş çok dik ve ekstra dikkatli gidiyorum bir sorun yok. ekipmanım da tam, ne üşüyorum ne ıslanıyorum
scooterler nasıl olur onu bilmiyorum ama lastik çapı ufak olduğu için sıkıntı olabilir mi acaba?
lastik çapı ve motorsiklet agırlıgı tamamiyle önemli bu konuda. ben scooterda kullandım cbr 600 fde arada ciddi fark var . scooterda kendimi ölüme gidiyormus gibi her an düşücek her an aman allah lastik kayıcak yada önüme ani birşey cıkınca frenlerle birlikte yere düşücekmiş gibi hissediyorum. fakat 600 f lastik ebatı büyük agırlıgı saglam frenlerde öyle salak saçma kilitlemeler yapmıyor. motorun modeline büyüklügüne agırlıgına lastik ebatına göre bence fark eder. yanlıs anlasılması 2 motoru kıyaslamıyorum :D sadece yagmurda kullanırken hissetiklerimi söyledim
zemin kurusun uygun vaktide bulur bulmaz çanakkaleye gitmeyi düşünüyorum en kötü bogaza karşı bir çay içer gelirim izmir- çannakale 1 günde gider gelirim keyfide bana kalır
16 inch tekerlekler oldugu halde benim yamaha nin markasini unuttugum lastikleri islak zeminde hic ama hic guven vermiyor . Kaskimi yeni aldim , sira lastiklerde cikacak lastikleride ihtiyaci olan birine hediye edicegim . Ne de olsa topi topu 1800 km yaptim daha 3 aylik lastik .
3 aylık olmasından öte lastik hamurunun kalite olarak malzemesi önemli eger güven vermıyorsa mutlaka degiştirin şakaya gelmiyor bir anda altınızdan kayıp gidiyor. benim kastetdigim aslında lastik ebatı yani lastik genişligi yer ile olan teması. lastik ne kadar geniş olursa yer ile sürtünmesi o kadar fazla olur. jantın inch olarak degerinı kastetmemiştim yani
TOPLANIYORUUUUZZZZ
Bir haftadır telefonlarım susmuyor. Abi toplanalım MT-İzmir'in hiç sesi soluğu çıkmıyor diye
14 ARALIK CUMA akşamı Bornova TERAS kafedeyiz. Tüm dostları bekleriz, tanışamadığımız yeni arkadaşları da aramızda görmekten mutlu oluruz.
saat 19:30 ve sonrası.....
Syn. Deka her zamanki gibi orada olacağım. Anlaşıldı tamam =))))
fikirlerine tamamen katılıyorum arkadaşım
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------
sevgili kardeşim öncelikle biliyorsun ki bu eğitimi bende aldım ne demek istediğini ben çok iyi anlıyorum, öncelikle ne kadar bilsekde öğrenilecek mutlaka bir şeylerin hala var olduğunu bilmek lazım, arkadaşlar eğitimci hocaların söyledikleri en önemli şey şudur ( bizden hızlı giden, iyi kullanan arkadaşlar mutlaka vardır biz birşeyleri iddea etmiyoruz ,biz güvenli, keyifli, akıcı trafiği tehlikeye düşürmeden motorsiklet kullanmayı öğretiyoruz diyorlar ) motorsikletim var artık istediğim yerden geçer daha çabuk giderim demeden , sitresten ziyade motorsiklet sürüşünden zevk alıp ayrıcalıklı olduğunu fark etmek ve fark ettirmek gerek ( inanın eğitimden sonraki sürüşlerimde ve giydiğim kıyafetlerden ötürü araç sürücülerinin bana imrenerek baktığını ve sıkıştırmadan saygı duyduklarını fark ettim, eğitim ayrıca olgunluk veriyor.
İstanbul dan günaydın İzmir Mt.
İçimden geldi ne olmuş yani
Sanırım herkes olduğu yerde mutlu, o yüzden ses seda çıkmıyor olabilir diye düşünmekteyim...
Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...
Şu an bu konu içerisinde 30 kullanıcı var. (0 üye ve 30 misafir)