Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[İzmir - MT]

REKLAM ALANI
    beyazakrep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ulan arkadaş soğuk bi bira istedi canım
    hava soğuk üşendim dışarı çıkmaya
    bi duble rakım var
    hadi şerefe

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

parayada kıydım
    zengin işi cola zero aldım
    cam şişe
    4 paket çarpı 6 şişe
    gitti dağ gibi 25 küsur lira
    ama buz gibi cam şişe kolanın tadı da başka bişeyde yok be
    şu rakıyı içeyim üstünede kola içerim ben
    ziyadesiyle

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:20 ----------

breaking bad
    10 numara dizi
    izleyin izletin

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:40 ----------

breaking bad
    10 numara dizi
    izleyin izletin

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

Alıntı motokurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili kardeşim bir kelimenin Türkçe olup olmadığını anlamak için büyük ünlü uyumuna uyması gerektiği ilkokuldan beri öğretilmektedir.Türkçe kelimesi büyük ünlü uyumuna uyuduğu gibi küçük ünlü uyumuna da uymaktadır kural:( bir kelimenin ilk hecesinde yuvarlak ünlü (O,Ö,U,Ü )varsa bunu izleyen ilk hecede geniş düz (a,e) ünlüsü kullanılır. Türk dil kurumunun sitesinde örnekleriyle daha detaylı bilgi elde edilebilir. Ayrıca Türk ve Türkçe kelimesi M.S. sekizinci yüzyıldan beri kullanılmaktadır. Hoşçakal
    türkçe imla kurallarında
    iki sert ünsüz yan yana gelmez
    "k" "ç"

bunu da ilköğretimden hemen sonra lisede öğretiyorlardı

ayrıca türkçe kelimesi değil "türk" kelimesi
    o da 10. yüzyıldan beri sadece ve ilk olarak uygurlarda rastlanılmış

bu bilgiye de liseden yıllar sonra bugün araştırınca görüyoruz

saygılar selamlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ümit bozoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki dl 650
    beyazakrep motorları satıp mobilet mi aldın.

Amca resimlerde bomba gibi ama son kare 2011 model nasreddin hoca olmuş

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı beyazakrep adlı üyeden alıntı Mesajı göster

türkçe imla kurallarında
    iki sert ünsüz yan yana gelmez
    "k" "ç"

bunu da ilköğretimden hemen sonra lisede öğretiyorlardı

ayrıca türkçe kelimesi değil "türk" kelimesi
    o da 10. yüzyıldan beri sadece ve ilk olarak uygurlarda rastlanılmış

bu bilgiye de liseden yıllar sonra bugün araştırınca görüyoruz

saygılar selamlar
    Önemli olan üniversitede öğretilen... Orada Nbr-Slm- İiiii-Yhaaa- Yawwww-mOrUk- gibi saçma sapan yazılımlar öğretiliyor sanki..Banamı öyle geliyor anlamadım?....Bu işin okulu var sanki..Ya da salgın hastalıktan daha hızlı yayılan bir tür virüs...
    Ey gençlik... Kaptırmayınız efendim bu tür amerikan oyunlarına....
    Gerçi gençlikte saygı falan kalmamış ama olsun... Çıkmadık candan para çıkmaz.... ))

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:23 ----------

Bembeyazakrep;
    O bionik mobiletin aynısından benim de vardı ... 1 depo ile 1100-1200 km giderdi... Bayağı bir yol tepmişliğim var keratayla....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

zealous - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc750X
    Alıntı
    [/COLOR
    adlı üyeden alıntı
    Bembeyazakrep;
    O bionik mobiletin aynısından benim de vardı ... 1 depo ile 1100-1200 km giderdi... Bayağı bir yol tepmişliğim var keratayla....
    yok artik ne kadar benzin aliyorki 1100-1200 km yol gidiyor? abi ciddiysen benim aklimda hep vardi yazliğa alip koyayim birtane:D
    hyosung gv 250

[QUOTE=ümit bozoglu;2497817]beyazakrep motorları satıp mobilet mi aldın.

ümit kardeşim şu saatten sonra marka model yazmak abest geldi birden
    siteye giren adam olsun sizler olsun benim hangi marka model motor kullandığımı bilse ne olacak bilmese ne olacak

olanı var olmayanı var
    durumu olan var olmayan var
    özendirmek iç geçirtmek istemem

sonuçta motor motordur
    ben zamanında çok iç geçirdim
    ben iç geçirtmeye sebep olmak istemem

2 teker olsun çamurdan olsun
    şu mobilet rahmetli dayımda vardı ve 20-25 sene evvel bana motor sürmeyi öğrettiği makinedir
    o heyecanı o zevki motorun kralına binsem yine alamam eminim

bu saatten sonra etikete lüzum yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:56 ----------

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önemli olan üniversitede öğretilen... Orada Nbr-Slm- İiiii-Yhaaa- Yawwww-mOrUk- gibi saçma sapan yazılımlar öğretiliyor sanki..Banamı öyle geliyor anlamadım?....Bu işin okulu var sanki..Ya da salgın hastalıktan daha hızlı yayılan bir tür virüs...
    Ey gençlik... Kaptırmayınız efendim bu tür amerikan oyunlarına....
    Gerçi gençlikte saygı falan kalmamış ama olsun... Çıkmadık candan para çıkmaz.... ))

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:23 ----------

Bembeyazakrep;
    abi onca sene evvel motorun kralıydı bizim gibi adamlara
    rahattı sorun çıkarmazdı
    az yakardı yokuşta durmazdı
    tek pedalda çalışırdı
    daha ne olsun
    şu boy ve kalıbım olmasa yine bulsam temizini biner gezerim

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı zealous adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok artik ne kadar benzin aliyorki 1100-1200 km yol gidiyor? abi ciddiysen benim aklimda hep vardi yazliğa alip koyayim birtane:D
    11 litre benzin alır.... 1 lt ile 100 km garanti... )
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

miginfly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vergisiz
    Alıntı TEDDYTIMER2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yarın pazar kahvaltısı var 10,01 10,31 arası gaziemir eski migrosta toplanıp gidilecek...
    Erkenmiş ya :( Sağlık olsun, başka zaman inş.
    Tek derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş...Hz.Mevlana(r.a)

kabataşlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TA
    20 kasım pazar sabahı Ahmetbeylide kahvaltı ve daha sonra gümüldür gezimiz

APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    KABATAŞLI iyi bulmuş yöntemini uyuduğu artık belli olmuyor
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

Devrim KAÇAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA XRV 750
    Türkçe kelimesi büyük ünlü uyumuna uyuduğu gibi küçük ünlü uyumuna da uymaktadır kural:( bir kelimenin ilk hecesinde yuvarlak ünlü (O,Ö,U,Ü )varsa bunu izleyen ilk hecede geniş düz (a,e) ünlüsü kullanılır.

Erhan abi cahilliğime ver bi şey sormak istiyorum, şimdi senin bu örneğine göre Türkü, topuk, tombul, yokuş vs. vs. bunlarında ilk hecesinde yuvarlak ünlü olduğu halde bunu izleyen ilk hecede geniş düz (a,e) ünlüsü kullanılmamış, netçez şimdi bu kelimeler türkçe değil mi? Bi de ukalalık olarak algılamazsan, arapça kelimeleri kullanınca kızmıyorsunuz ingilizce kelimelere kızıyorsunuz, arapça da türkçe dışında bi dil. Birde bana göre dil canlı, hareketli gelişen ve değişen bi yapıya sahiptir, kullanılan bir kelime toplumun tüm bireylerinde aynı anlam ve algıyı yaratıyorsa o kelime zaten dilimize girmiş, kendini benimsetmiş ve türkçe olmuştur. Adam Walla yazdığında w kullandı diye kızıyorsunuz, peki vallaha türkçemidir, vallahi billahi diyen adamada kardeşim arapça konuşma burası arabistan mı diyen yok. Bu arada walla yazan ve w harfini kullananları kolluyorum gibi anlaşılmasın bu durumada karşıyım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:29 ----------

Her gün HAVA,SU,EKMEK gibi kullandığımız TÜRKÇE mizi kendimize bir isim bulmaya gelince yüzonbirbin küsür kelimeden bir kelime yakıştıramamayı ve imza bölümünü İNGİLİZCE doldurmayı anlamıyorum.

Erhan ağabey; amacım kesinlikle bir tartışma ortamı oluşturmak değil, yalnız siz de dahil olmak üzere hangimiz dilimizi dört dörtlük kullanabiliyor ki ? Yukarıda sizin imzanızdan bir alıntı yaptım, kullandığınız küsür kelimesinin yazılışı ve telaffuzu yanlıştır. Doğrusu küsur olacaktır, anlamı tam sayıdan sonra gelen kesirli sayıdır. kullanım yeri doğru fakat imla hatası mevcuttur. Bu kadar çok hassas davrandığınız, eleştirdiğiniz ve insanları uyardığınız bir konuda sizin daha dikkatli davranmanız gerektiği kanaatindeyim. Türkçem elverdiğince anlatmaya çalıştım, sürç-ü lisan ettiysem affola.

Motosikleti
    suzuki dl 650
    Lehce,Türkçe, İngilizce, Arapça zaten iç içe girmiş. bırakında, dua edelim Rusca, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca'da dilimizin içine girmesin zaten dil o.. olmuş ...

kabataşlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TA
    Herkesin kafaya taktığı bazı şeyler War,ama bunların tartışma alanı burası değil diye düşünüyorum,Bizim için önemli olan,motosiklet tutkunu olan bizler,birarada olmaktan zevk almamızı bilmek,ve hoşgörülü olmaktır,ancak birbirimizi eleştireceksek,saygı ve sevgi sınırları içerisinde kırıcı olmadan ve yine motosiklet konusu içersinde olmalıdır

Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    ben şahsım adına DİN,DİL,IRK,MEZHEP konularına girmeme konusunda yeminliyim bir konuya yeteri kadar hakim değilsem, bilgim engin değilse ve toplum genelinde infial yaratacaksa polemiklere yol açacaksa ve hatta mevcut düzen yanlışta olsa TOPLUM olarak bir konuyu kabullenmişse üzerine konuşmayı sevmem o yüzden beni bu konunun dışında tutun ve konudan AZAD edin
    CENGOMOTO

TEDDYTIMER2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı DeKa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkçe kelimesi büyük ünlü uyumuna uyuduğu gibi küçük ünlü uyumuna da uymaktadır kural:( bir kelimenin ilk hecesinde yuvarlak ünlü (O,Ö,U,Ü )varsa bunu izleyen ilk hecede geniş düz (a,e) ünlüsü kullanılır.

Erhan abi cahilliğime ver bi şey sormak istiyorum, şimdi senin bu örneğine göre Türkü, topuk, tombul, yokuş vs. vs. bunlarında ilk hecesinde yuvarlak ünlü olduğu halde bunu izleyen ilk hecede geniş düz (a,e) ünlüsü kullanılmamış, netçez şimdi bu kelimeler türkçe değil mi? Bi de ukalalık olarak algılamazsan, arapça kelimeleri kullanınca kızmıyorsunuz ingilizce kelimelere kızıyorsunuz, arapça da türkçe dışında bi dil. Birde bana göre dil canlı, hareketli gelişen ve değişen bi yapıya sahiptir, kullanılan bir kelime toplumun tüm bireylerinde aynı anlam ve algıyı yaratıyorsa o kelime zaten dilimize girmiş, kendini benimsetmiş ve türkçe olmuştur. Adam Walla yazdığında w kullandı diye kızıyorsunuz, peki vallaha türkçemidir, vallahi billahi diyen adamada kardeşim arapça konuşma burası arabistan mı diyen yok. Bu arada walla yazan ve w harfini kullananları kolluyorum gibi anlaşılmasın bu durumada karşıyım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:29 ----------

Her gün HAVA,SU,EKMEK gibi kullandığımız TÜRKÇE mizi kendimize bir isim bulmaya gelince yüzonbirbin küsür kelimeden bir kelime yakıştıramamayı ve imza bölümünü İNGİLİZCE doldurmayı anlamıyorum.

Erhan ağabey; amacım kesinlikle bir tartışma ortamı oluşturmak değil, yalnız siz de dahil olmak üzere hangimiz dilimizi dört dörtlük kullanabiliyor ki ? Yukarıda sizin imzanızdan bir alıntı yaptım, kullandığınız küsür kelimesinin yazılışı ve telaffuzu yanlıştır. Doğrusu küsur olacaktır, anlamı tam sayıdan sonra gelen kesirli sayıdır. kullanım yeri doğru fakat imla hatası mevcuttur. Bu kadar çok hassas davrandığınız, eleştirdiğiniz ve insanları uyardığınız bir konuda sizin daha dikkatli davranmanız gerektiği kanaatindeyim. Türkçem elverdiğince anlatmaya çalıştım, sürç-ü lisan ettiysem affola.
    Ben okulda bu kadar türkçe dersi görmedim ya
    Yozlaşmış gençlik demeden önce arkana bak be koca adam ne yaptın bu devlet bu memleket içinde sıranı savdın gençlere...

Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    belli oluyor zaten
    CENGOMOTO

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu Türkçe konusunu bir buluşmada dile getirsek daha iyi gibi (bu kadar konuyla alakalı,istekli insan var madem).Siteden yazılan yazışmalar yanlış anlaşılabiliyor,normalde çok iyi anlaşan -anlaşabilecek- iki kişinin tartışmasına sebebiyet verebiliyor.
    Bir buluşmada bu konuyu semaver ve çekirdek eşliğinde konuşursak eminim ki burada mesajlaşmaktan daha etkili bir çözüme varabiliriz.

Forum kurallarında da bu hususta madde bulunmakta(madde: 1.2.28 ve 1.2.29).Gerekirse yönetim olarak biz müdehale ederiz,onun haricinde yazışmalar tavsiye niteliğini aşmamalı,kişileri kırıcı nitelikte olmamalıdır.

Türkçe elbette ki hepimizin milli mirasıdır,onu korumak da bizlere düşer ama bunu yaparken daha dikkatli olmakta,dallandırıp budaklandırmamaya özen göstermekte,konu dışına çıkmamakta fayda var diye düşünüyorum.

Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    THE END ine kadar sana QATILIYORUM, yapmayın YAW diyorum, bu kadar kankayız diyorum,birlikte süpppper extreme şeyler yapıyoruz yazıktır diyorum dinlemiyorlar BROTHER ;)) XD ---)---)---@
    CENGOMOTO

Devrim KAÇAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA XRV 750
    Hey dude! Last point i koymuşsunuz, Awesome diyorum

Motosikleti
    suzuki dl 650
    işin özü makara tukara her türk türkçenin nasıl kullanılacagını nasıl yazılacagını bilir elimizin altındaki klavyeler türk yapımı degil arada harf sasmalarıda olur kelimesel eksikliklerde kimse kafasını bosuna yormasın birbirinin kalbini kırmasın ayrıca kralcılık yapmayada gerek yok burası ltd. şirketi degil zaten kırıcılık oldumu yüzyüze bakamayız kimse kimseye kızmasın ciddiyede almasın benim atalarım osmanlı soyundandır ne mutlu türküm diyene diyerek kimsenin bu konuyu uzatmayacagını düsünüyor lay lay lom a devam diyorum...

Alıntı DeKa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hey dude! Last point i koymuşsunuz, Awesome diyorum
    ya akşam akşam iyi güldürdünüz
    cengiz abi devrim

perşembeye görüşürüz meeen

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 23 kullanıcı var. (0 üye ve 23 misafir)

Bu Konudaki Etiketler