herkese merhaba yeni üye oldum
eski üyelerin sorunlarınla ilgilenmiyormusun ben 2 den sonra teklemeye başladım eskiden 3 ü bitirirdim şimdi soğuktanmı acaba diye düşünüyorum birde kalkarken sorun var bazı zamanlar ağır kalkıyor baharı yazı bekleyim düzelir diyordum ama birde sana sorayım dedim
not;bujiler,hava filtresi,yağ,antifiriz yeni değişti sadece karbüratör manifoltları çatlak kaldı onuda sipariş ettik gelecek sence bunlar yapılınca düzelecekmi ?
MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
CENGOMOTO
Aramıza hoş geldiniz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:15 ----------
Değerli arkadaşlarım.Allah nasip ederse motosikletimi eğer parasını denkleştirebilirsem Mayıs ayında teslim almayı umuyorum.Bir çok arkadaşımıza danıştığımda bana motorun plaka ve ruhsat işlemlerimi kendiminde yapabileceğimi söylemişlerdi.Ancak sorum burdan itibaren başlıyor.
1) Motosikleti tüm evraklarıyla teslim aldıktan sonra Trafikde önce ruhsat ve plaka işlemleri bittikten sonramı vizeye girmeliyiz?
Yukarıdaki sorumun sebebi malümünüz Ramzey QM 250 ler 2006 Fabrika çıkışlı olduğundan ve ruhsat işlemleri bittikten sonra ilk vize işlemleri 3 yıl sonra başlyor ki ben motoru 2011 Mayıs ayında teslim alacağımdan haliylede vize süreside bitmiş oluyor.Bu nedenle motosiklet kanunen vizeye girmek zorunda.
Yukarıdaki soroyu prosedürü bilmediğimden sordum.Trafikteki tüm ruhsat ve pilaka işlemleri bittikten sonra mı vizeye girmemiz gerekiyor,yoksa önceden mi vizeye gireceğiz ki sanıyorum vizede ruhsatın çıkmış ve pilakanın takılmış olması gerekiyormuş.
Bununla birliktede motosikletlerdede acaba zorunlu Trafik Sigortasını da yaptırıyormuyuz?
Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
BİLGİ ve SEVGİ
vize ile ilgili biraz yardımcı olmaya çalışayım , bildiğim kadarıyla motorun üretim tarihiyle değil trafiğe çıkış tarihinden itibaren 3 yıl vize süresi var . en azından benim öyleydi . 2009 model 2010 mayıs trafik çıkışlı motorum 2013 yılına kadar vize gerekmiyodu. buna dayanarak söyledim.
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
Vize süreci Sen motoru üzerine aldığın tarih, yani tescil ettirdiğin tarihten itibaren 3 yıldır.....
Yani kısaca senin motorun vizesi 2014 yılına kadar geçerli olacak.... Vize yaptırman gerekmez... Hiç düşünme ....
Vize model ile alakalı bir şey değil.... Tescil ettirdiğin tarih önemlidir....
Senin yapacağın şeyler :
1- araç yeterlilik belgen
2- Faturan
3- ÖTV makbuzun (bunları satıcı sana vericek .)
Bu belgelerle emniyete gidiceksin..... Onlar sana dolduracağın formu vericekler..... O formu doldurtup (sakın emniyet civarında muameleciye falan doldurtmaya kalkma ) Teslim ediceksin..SAna plaka bastırabilmen için seçtiğin plakanın fişini vericekler.... O fişle plakacıya gidip plakanı bastıracaksın.... Emniyetten sana hangi plakacının yetkili olduğunu söylerler... Adresini verirler...
Plakanı bastırp emniyete mühürleteceksin.... Sonra sana söyledikleri gün de gidip ruhsatını alıcaksın.....
Ruhsatı aldıktan sonra bir sigorta şirlketine gidip zorunlu trafik sigortasını yaptıracaksın....
BİTTİ.................
Vize falan yok... 3 yıl yok yani....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
25 MART İÇİN teras kafe başlığı açılmıştır. onaydan geçmesi bekleniyor.
kısaca şöyle; 3 nisanda yapacağımız SEZON AÇILIŞI öncesi eskilerle ve yenilerle tanışmak ve kaynaşmak için 25 martta teras kafede 19 30 sonrası toplanıyoruz
MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
CENGOMOTO
Arkadaşlar Merhaba... İzmir Göztepe oturuyorum. Motorumu koyacak yer sıkıntısı çekiyorum. Her ay 90tl otoparka para vermek zorunda kalıyorum ve yine içime sinmiyor coluk cocuk yağmur çamura maruz kalıyor.Göztepede aynı sıkıntıyı çeken arkadaşlar var ise beraber kapalı bir yer kiralayabilirz yada mevcut bir garaja ortak olabilirim.
İzmir MT'den Birileri Kuşadasına Geldimi ? SS Motorlarla Sahilde Toplanmıslardı 35 plaka Hepsi
(K)aza (A)nında (S)eni (K)orur
selamlar izmir,
motoizmir magazasindaki mavi 2000 hayabusa ile ilgili bilgisi olan var mi acaba?
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Giremiyorum bir kaç gündür iş güçten,selam herkese..
Abi çok fazla medet umma artık bence ondan,ötv lik oldu,neresini değiştirirsen değiştir sıkıntı olur,katkı maddesi de kullansan motoru tekletebiliyormuş,sen pek kurcalama,bundan sonra huzurlu sürüşlere yelken aç bence
Çikin kapatsın abi o zaman,adam bi orada bi burada,işi düşmediği sürece de yazmıyor zaten Bari kapattırsın mekanı,affettirsin kendini Ben şahsen böyle bir durumda onu hemen affedebilirim
MT İzmir'e selamlar
Aranızda yer vardır umarım özü İstanbullu gönlü İzmirli olarak katılıyorum en az bir 4 yıl aranızdayım yaklaşık 1.5 senedir de İzmir'deyim adım Şahin
alp selam cengiz selam herkeze selam arkadaşlar
Şu an bu konu içerisinde 32 kullanıcı var. (0 üye ve 32 misafir)