Üzücü bir olay arkadaşlar. Ama neyse ki Davut hayatta. Öğleden sonra yanına uğradım. Annesi ve sanırım kardeşi oradaydı. Vasco geldi bir ara, onunla da konuşamadık. Kusura bakmasın. Beyin cerrahisi servisindeki arkadaşlarla hastamızı gördük, filmlerini değerlendirdik, konuştuk biraz.
Ciddi bir yüz travması geçirmiş. Batın ve göğüs boşluklarında sorun yok. Kollar ve bacaklar da sağlam. Yüz kemiklerinde çoklu kırıklar var. Bana Le fort tip 1 dediler ama filmlerine bakınca Le fort tip 3 gibi duruyor. Bu biraz daha ciddi bir kırık. Plastik cerrahi bunları güzel ameliyat ediyor. Allah'tan yüz cildinde fazla bir zedelenme yok. Beyinde sol şakak bölgesinde beynin sarsılmasına bağlı kontuzyon dediğimiz ufak kanama odakları mevcut. Kontrol tomografide bunların çok az büyümüş olduğu izleniyor. Beyindeki bu ufak kanama çok ciddi bir şey değil, ama travmanın şiddeti hakkında bir fikir veriyor. Davut kendinde ve çok fazla ızdırap çekmediğini söyleyebilirim. Ailesi de sakin ve iyi insanlar. Oradaki doktor arkadaşların tümü MT'den haberdarlar artık, hastamızı da oldukça sevmişler anladığım kadarıyla. Ben takip etmeye devam edeceğim. Yakınlarına telefonumu verdim. Gelişmeleri yazarım.
Şimdi hastaneden aradılar. 16 yaşında bir çocuk motorla polisten kaçarken patlamış. Her tarafı tuz buz olmuş. Organ nakli için organları kullanılabilir belki, oaraya gidiyorum...