tamir sorun değil ya üniversitede makina mühendisi buluruz ona yaptırırız hehehehe
tamir sorun değil ya üniversitede makina mühendisi buluruz ona yaptırırız hehehehe
bana kalırsa birkanın dediği gibi sen orda 2.el bi honda falana al.hem fazla masraf etmezsin hemde servisi kesin vardır
[B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]
yokmu şimdi kıbrıslı kimse
yok babuş ama gelir elbet sen forumuna sahip çık...
[B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]
inşşlah bulurum orda motosiklet tutkunu arkadaşlar ya yoksa çekilmezzzzz
bulursun merak etme sen al orda bi motor zaten kızlar seni istesende bırakmaz
hehehe saol abi ya inşallah ybr 125 istiyorum aslında
Allah bi daha kıbrısa düşürmesin Çok bıkıyor insan belli müddet kalınca. Ben oraya araba da götürmüştüm 2 sene kadar. Ama benzin falan ucuz ama arabanın anası ağlatıyo. Çünkü kalitesiz benzin. Bide arkadaşların dediği gibi saat 9-10 dan sonra özellikle kışın hayat duruyor. Yazında saat 1den sonra devlete bağlı heryer kapalı. Özel okulların örenci işleri dahil.
Şimdi kıbrıslı arkaşlar bunu okunca ver yansın yapıosunuz diyecek ama çok kıbrıslı arkadaşlarım oldu genelde kimse kıbrısta yaşamak istemediğini ve yine büyük bi kısmı ülke değiştireceklerini söylüyorlardı. Bunun hakkında başka bişey söylemiycem kıbrısta yaşamış ve kıbrıslı olan arkadaşlar ne demek istediğimi zaten anlamışlardır.
Kıbrıs mt grubu olduğu için yazma gereği duydum. bunlar benim yaşadığım ve gördüğüm şeylerdir. Bu yazdıklarım için kimseyi rencide etmek istemem. Eğer kötü bi laf ettiysem şimdiden özür dilerim..
Saygılarımla...
[I]Hiçbirşey imkansız değildir...[/I]
YOK ABİ eleştiri yapmak herkesin hakkı ayrıca yazdıklarına katılıyorum.
ümmet abi varda çok pahalıyo yapıyolar benim motorum türkiyede var yatcak ama kıbrısta ybr125 almayı düşünüyorum ayrıca kıbrıs mt ye değer verip yazdığın içinde teşekkür ederim nerlerdesin kıbrısa yolun düşermi bilmem ama her zaman bekleriz
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
abi walla pasaport olayı hani 1 haftaya kadar istenmiyor diye biliyorum ama eğer diyolarsa bi bildikleri vardır en iyisi sen herşeyi hallet gel eğer kıbrıstan halledilecek bişey varsa yardımcı oluruz abi sana sağlıklı mutlu sorunsuz km ler diliyorum her zaman kapımız açık
daha önce kıbrısa 5 kere geldim heryerini gezdim kimlkle giriş yaptım 1991 den itibaren kimlikle 3 ay kalabiliyorsun ama motorsuz motorla giremedim.
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
abi işte bürokrasi bide yavru vatan olcak ülke ne hallerde aman neysen abi sitede bitek ben varım heralde şuanda kıbrısda bulunan
hayddddddddddiiiiiiiiiiiiiii kıbrıssssssss
abi hayırlı olsun kıbrıs mt olayı şekil olmuş inşllh gerisi gelir gelceğinden de eminim ybr 125inle sana ii sürüşler
saol emin siteye üye olmuşsun hayırlı olsun kardeşim senide görmek sitiyorum en yakın zamanda kıbrısta burda hayat güzelll ve hoşşşş
bence google bi sor hangi bayinin servisi varsa o motoru al
evet hayat tekdüze kıbrısta ama yinede çok kötü değil.eğlence mekanı bol
Herkese selamlar,
Oncelikle bir mevzuyu acikliga kavusturalim, 3 senedir Kibris'ta yasiyorum, yukarida bahsedilen olumsuzluklarin hic birini yasamadim. Oncelikle her agzini acanin Turkiye'den gelenlere soyle davraniyorlar demesinin Kibrislilarin pek cogu tarafindan siddetle karsi cikilan bir fikir oldugunu soylemem gerek. Ister inanin ister inanmayin burasi bambaska bir yer, her seyden once burasi bir ada, dolayisiyla kendine has kosullari var. Izole bir mekan, ustelik yillardir suren ekonomik izolasyon sonucunda da insanlarin hayati buna gore degismis.
Isin politika kismini burada tartismak bana anlamsiz geliyor cunku yillardir beynimize islenen milliyetcilik temelli argumanlarla buradaki sosyal ve ekonomik yasantiyi tahlil etmek pek mumkun degil, Turk olmak ve buna guvenmek kusura bakmayin ama insanin kendisine ve ailesine duzgun bir yasam kurmasini saglamiyor. Bu kadar kisitli bir piyasa ortaminda (kumar, fuhus basta olmak uzere) her isteyenin istedigi gibi bir is sahibi olamayacagi da aciktir, dolayisiyla surekli disari goc vermektedir. Ingiltere, Avusturalya gibi ulkelerde yasayan veya surekli gidip gelen Kibrisli Turk'lerin 'dejenere' olmasi politik acidan da Turkiye'ye yuklenebilir. Sonucta Turkiye'nin burasi uzerindeki tasarrufu "iyilik yapma" uzerinden degil, Imzasi olan garantorluk anlasmalarindan kaynakli bir "Gorev" olarak algilanmalidir. Kendi devletimizin politikalarindan sorumluluk duymadan "Turk" olmak sadece agiz kalabaligidir. 1974'de yapilan mudahale Kibrisli Turklerin canini kurtarmistir, bundan dolayi hepsi de minnettardir. Hatta ic savas yasayan rumlara dolayli olarak demokrasi getirmistir. Ancak 32 yil evvel yapilan bu hakli ve yerinde mudahale ne yazik ki butun sorunlarin cozumu olamamistir. Bu noktada kendi ulkemizin dis politikasini sorgulamak sarttir, burada bize kotu davranan esnaf, benim gozumde Turkiye'de sizi veya Turistleri yillardir kaziklamaya calisan bazi esnafimizdan cok da farkli degildir. Insanlarin bu tur davranislarini nereli olduklariyla degil hangi sartlarda yasadiklariyla degerlendirme daha akillica ve aciklayici olmaz mi?
Burada bir baska argumana da kisaca deginmek gerek, hayat standardi evet burada Turkiye'dekinden daha yuksektir, Asgari ucret 600 ytl civarinda idi son zamdan sonra, (tabii 600 YTL'den dusuk kiralik ev bulabilmek icin epey ugrasmak gerekiyor bunun yaninda Buraya yerlesen Emekli Ingilizler 110 bin siterlinlik villalari peynir ekmek gibi kapisiyor bu da baska hikaye) Ticaret malum sebeplerden oturu gelisemedigi icin nufusun %80'i devlet memuru olmustur, hem burada dagitilan gayrimenkul hem de Turkiye'den akitilan para sayesinde yasantisini surdurur insanlar. Bunun disinda da pek fazla bir secenekleri yoktur (Disa goc)
Basta da soyledigim gibi diaridan gorundugu gibi degil burasi, burada kalirken Kibris ve Turkiye gazetelerini biraz karsilastirmali okursaniz haberlerin oraya ne gibi filtrelerden gecerek gittigini de gorursunuz.
Yani her zaman oldugu gibi goruntuye aldanmadan sakin bir kafayla degerlendirelim insanlari ve olaylari, gercek her zaman gorundugu gibi olmuyor maalesef.
Neyse bunun disinda burasi ozellikle motorcular icin cennet gibi bir mekan, oncelikle iklimi bicilmis kaftan, yilda bir iki ay biraz soguk biraz yagmur disinda herhangi bir olumsuzluk yasamazsiniz. Trafik polisleri konusu dogrudur, hem maaslari iyidir hem de kestikleri ceza uzerinden pirim alirlar o yuzden en ufak falsoda gidersiniz Tabii bunun boyle olmasi biraz iyi cunku trafik kazasi, olum ve yaralanma oranlari oldukca yuksek :(
Ustelik yeni kurulan kamera sistemi ile 65 km limiti bulunan yerlerden gecerken yavaslamazsaniz bir hafta sonra posta kutunuzda hiz limit ihlali cezanizi bulmak ve odemeden adayi terk edememek gibi durumlarla karsilasabilirsiniz. 65 limiti kavsaklarda gecerli onun disinda sehirlerarasi hiz limiti 100 km.
Sehir ici trafigi berbat! Toplu tasima cok az, araba sayisi cok fazla ustelik devletin de bu konuda hehangi bir calismasi da yok surekli artiyor, yollar da yetersiz butun bunlar toplaninca sehir icinde mesai giris ve cikislarinda eziyetin haddi hesabi yok, motor o yuzden oldukca mantikli ama tabii suruculere dikkat etmek kaydiyla.
Cin mali motorlar yavas yavas geliyor ama oyle buyuk bir patlama yasanmadi henuz, scooter sayisi giderek artmakta.
Simdilik bu kadar.
Esen kalin
4 sene kıbrısta yaşamış biri olarak katılıyorum sana e-rider dediklerin tamamen doğrudur.
[I]Hiçbirşey imkansız değildir...[/I]
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)