Motorum geldi arkadaslar. Sagolsunlar bugun adliyeye kadar getirdiler. Ilk defa motora bindim. Aldigim keyifi anlatamam. Otoparkta bindim. Koruma ekipmanlarim olmadigi icin biraz korkarak surdum.
bende sis farlarını aynı kelepçelerle takmıştım, koruma demirini delmek zor gelmişti aklın yolu bir
bkz.http://s1310.hizliresim.com/1g/6/t9zw1.jpg
Biraz anıları yâd edelim gençler iyiydik bee
Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın.
http://facebook.com/batuhanuludag
motorumdaki ufak tefek şikayetlerim için tekyıldız ın yeni açılan servisine gittim.
motor bloğunda lekeler vardı. marş tam çevirmiyordu. burdada bahsetmiştim. aküden şüpheleniyorduk marşla ilgili. daha önceki bakımını yapan ASYA MOTOR MOTOSUN yetkili (!) servisi akünün tahliye tıpasını takmamış. ordan sıçrayan asit motor bloğonun boyasının kalkmasına sebep olmuş . ayrıca güç kaybettiği için marjıda tam çevirmiyordu. dün 20 dakika çalıştırmak için uğraştım. en son vurdurarak çalıştırdım. (orjinal aküsüde kalitesiz ve zayıflık birazda ondan kaynaklanıyor olabilir. ancak güç kaybettiği aşikar) jikle bağlı değildi, çalışmıyordu. nasıl bir yağ koydularsa daha önce vitesi dal kırar gibi değiştirirken şuan ipek gibi (tamam belki bi japon gibi olmasada eski hali 3 puan alırsa şuan 8 puan alır) oldu. motul yağ koyduk. zincir gerginliği ayarlanmamış. çok boldu.
ben motoru 600-700 km önce aldım. ve teslim almadan önce MOTOSUN servise bıraktım. bakımları yapıldı, öyle teslim aldım. okadar km dir eziyet çekiyormuşum. acemiyiz, iyisi nasıldır bilmiyoruz. o haliyle kullandım km lerce. sizleri uyarmak için paylaşıyorum bunları. bidaha ben o servisin kapısının önünden geçmem. sizlerede tavsiye etmem.
yapılan işlemler;
yağ değişimi
akü değişimi
zincir ayarı, temizliği , yağlanması
jikle ayarı
ön fren hidroliği değişimi ve frenlerin ayarlanması
dün yarı kaldı bazı işler. akşam motoru aldım yinede ben. bugün devam edicek şeyler var. fiyat bilgisini daha sonra sizlerle paylaşıcam.
vitesli motor için eğitim peşindeyim ama hala bir yol alamadım
sıfır km sport touring olarak hangi marka ve model tavsiye edersiniz?
yardımcı olursanız 1-2 haftaya sipariş verip aranıza katılmayı istiyorum
saygılar
şimdi ordan geldim. akü yerine sığmadığı için daha incesi ile değiştirilecek. onu aldım geldim. gençosman karşısında minibüslerin döndüğü yerden girer girmez solda köşedeki dükkan. envayi çeşit parça var içerde. güler yüzlü , ilgili esnaflar. tavsiye edilir. akşama kadar kalan eksiklikleri hallederler umarım.
tekyıldızın servis dükkandan düz yukarı devam ediyorsun , solda cami var. onun altında. ustalarının adı yusuf sanırım. dün yeni motorlar geldiği için çok yoğunlar bugün. (mat mavi wolf te gelmiş , ama henüz açmamışlar)
prohel in dizliğini kayışları kırmızı olduğu için beğenmedim ben. çinden sipariş verdim yeni.kargo dahil 45 liraya filan gelicek. sj1000 aksiyon kamerada sipariş verdim. dizlik şu;
http://www.aliexpress.com/snapshot/6037473133.html
15 20 günü buluyor kargo şanş ve ağırlık ve hacimle alakalı ben 100 dolarlık alarm aldıkm takılmadı 13 dolarlık oil catch tank takıldı açıp bakmışlar 2.60 tl açılma parası ödedim şimdide ledli spot almıştım bahçeiçin o da gümrüğe gitmiş bakalımne çıkacak genel olarak 100 dolar ve 1 kg altındaysa takılmaz diyebilirim birde alırken en 1621-1 yada en 1621-2 ibaresine bakın işiniz şansa kalmasın
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)