bugün motomax mağazasından bir çift enduro tarz forma marka bot aldım:
http://www.motomaxonlineshop.com/Urun/FORMA-SIYAH-ADVENTURE-BOT-pmu2036.html
bir adet de 4riders marka kevlarlı kot pantolon aldım. bunun içine diz ve kalça korumalıklarını da alıp yerleştirdim. biraz pahalıya patladı ama son zamanlarda gördüğüm kaza videoları beni kaza yapmaktan korkuttu. ve verdiğim paraya da değdiğini düşünüyorum. belki 7-8 aydır biriktiriyordum bunun için para ama olsun allah korusun bir kazada ayağımızda koruyucu yoktu işte neden almadık diye pişman olmaktan iyidir diyorum. ayrıca motorcu botu kötü kokar önermesinin neden doğru olduğunu da anladım :p hiç terlemeyen ayağım içinde biraz pişti.
hiçbirimiz umarım kaza görmeyiz motor üstünde.
biraz heykelde amfide kitap okudum sonra görükleye geri dönmeye karar verdim. yolda gelirken metro toptancının yanında bulunan radardan geçiyordum. ben her zamanki gibi orta şeritte 70le gidiyordum ortalama onun için yavaşlama ihtiyacı duymadım (zaten önde plaka yok neyi çekicekler :p )
aniden bir araba sol şeritten sinyal vermeden önüme kırdı frenlerine abandı. selektör çektim. delirdim sinirlendim sakin sakin giderken yine. sonra gazladı gitti. arkadaşım şeridinde bas frene. ne bileyim sinyal var ona da tamam diycem dönerken. bir de beni öldürmeye mi çalışıyorsun önümde frene asılıyorsun. hayır arkadaşım taşıt olarak görmüyorlar motoru.
yapmayı sevmediğim şeyi yaptım takip ettim adamı arabasının yanına geldim açtım vizörü napıyorsun kardeşim dedim. adam orta yaşlarında yanında da genç birisi oturuyor. yine sinyal vermeden saçma hareketler yapmaya başladı bir gaza basıyor bir frene basıyor. geçtim yanına bu sefer çıkarmış fotoğraf makinesini benim fotoğrafımı çekiyor.
yandaki sarktı camdan kardeşim tamam sen yoluna git biz de gidelim dedi. dedim bir sinyal verin bari. adamın taktığı yok yandaki tamam kardeşim diye sakinleştirmeye çalışıyor şoför fotoğrafımı çekmekle meşgul bu arada. büyük ihtimalle ben trafik kurallarını ihlal ediyorum adam dövmeye çalışıyorum falan sanıyor. polise mi vericek ne yapıcaksa. yani adamdaki mantık hala daha haklı olduğu yönde çalışıyor. evet kabul ediyorum öyle trafikte vizörü açıp bağırınca haksız oluyorsun ama ne yapabilirim selektör çekiyorum kornaya basıyorum umrumda değil aynı hareketleri yapıyor.
arkadaşlar her gün mü karşılaşıcaz bu adamlarla? yani sadece bana mı denk geliyor? siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?