Yeni bir lastiğe ihtiyacım olduğu için biraz lastik bakındım ve buna karar verdim.Lastik hakkında bir bilgisi olan ya da herhangi bir tavsiyesi olan var mı ? Yoksa bunu alacağım.
Michelin 150/70ZR17 (69W) Pilot Road
Yeni bir lastiğe ihtiyacım olduğu için biraz lastik bakındım ve buna karar verdim.Lastik hakkında bir bilgisi olan ya da herhangi bir tavsiyesi olan var mı ? Yoksa bunu alacağım.
Michelin 150/70ZR17 (69W) Pilot Road
Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın.
http://facebook.com/batuhanuludag
michelin iyidir her zaman fakat üretim tarihine bakın derim buz motoru tavsiye ederim üretim tarihini söylüyorlar ordan alıp 20 tlye dışarıda taktırabilirsiniz
bu arada hiçbir etkiliğe katılamadım kusara bakmayın biri benim adıma facebook hesabı açmış onunla cebelleşiyoruz şu sıralar
arkadaşlar teknik bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.
konu ani frenlemede......! motor kompresöründen. faydalanarak durmakmı?
yoksa debriyaja basıp motoru boşa alarak durmakmı? hangi teknikle daha kısa mesafede dururuz?
''hayat heyecan olduğu sürece güzeldir''...
Mehmet abim Formül neydi, hızx3/10 Örn: 50km\h*3=150/10=15mt max. durma mesafesi(12mt de normali) Bu debriyaj - arka ve ön kombine duruş ile mümkün olanı.
Debriyajı sıkmadan aynı hızda denersen 2,5 mt daha geç durursun. Eğitimde denendi. 4 çeşit fern türü var. Motor, kompresör, arka ve ön. Arka yavaşlatır ön durdurur.
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
evet katılıyorum bu konuyu gökhan kardeşimizi ziyarette mustafa doğru kardeşimle tartışmıştık. bencede motor komprösörünü kullanarak tabiki kombineyi iyi ayrlayarak
arka tekerleği kilitlemeden motor vites düşük devrine geldiği an debriyaja basmak daha kısa mesafede duruş diyorum..
ben Hasan hocamın öğrettiğ şekilde duruyorum 80 den 0 a ani iki kere frenledim ve 1 sokak lambası aralığından biraz daha uzun mesafede durdum orjinal dandik lastiklerimle kompresör belirli oranda yavaşladıp sonra aracı itmeye devam ediyor arabada çok denedim bunu ama motorda denemedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------
bu arada motorumu satıyorum tvs apache rtr 150 2200 kmde kazasız garantili ön arka lastikleri 1bin km önce ircle değiştirdim fazladan çanta demiri ve kafa grenajı koruma demiri var borcu harcı yok peşin 3900 tl
[QUOTE=memo06;2793311]evet katılıyorum bu konuyu gökhan kardeşimizi ziyarette mustafa doğru kardeşimle tartışmıştık. bencede motor komprösörünü kullanarak tabiki kombineyi iyi ayrlayarak
arka tekerleği kilitlemeden motor vites düşük devrine geldiği an debriyaja basmak daha kısa mesafede duruş diyorum..[/QUOTE
Yanlış diyorsun mehmet abi. Arka freni sıkmaya başladığında debriyajı sıkmazsan motor ile teker arasındaki gücü kesmemiş olursun. Motorun kompresör yaptığını zannederken aslında motor halen arka tekere güç uygulamaya devam ediyor. Buda senin durma mesafeni uzatır. Panik frende zaten arka teker kilitlesede çok bir şey değiştirmiyor.( kuru zemin için ) Önemli olan ön freni doğru kullanabilmek. EN KISA DURUŞ MESAFESİ DOĞRU OTURUŞ ile bağdaşır unutmayalım. Fren konusunda doğru olan bu tezi herzaman ıspatlayabilirim.
---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:50 ----------
Hasan erçetin hocamdanmı aldın dersi. işyeri olarakmı özelmi.
Yanlış diyorsun mehmet abi. Arka freni sıkmaya başladığında debriyajı sıkmazsan motor ile teker arasındaki gücü kesmemiş olursun. Motorun kompresör yaptığını zannederken aslında motor halen arka tekere güç uygulamaya devam ediyor. Buda senin durma mesafeni uzatır. Panik frende zaten arka teker kilitlesede çok bir şey değiştirmiyor.( kuru zemin için ) Önemli olan ön freni doğru kullanabilmek. EN KISA DURUŞ MESAFESİ DOĞRU OTURUŞ ile bağdaşır unutmayalım. Fren konusunda doğru olan bu tezi herzaman ıspatlayabilirim.
---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:50 ----------
Hasan erçetin hocamdanmı aldın dersi. işyeri olarakmı özelmi.[/QUOTE]
Yarınki gezi son anlarda karar verilen,cumartesi olması gereken ve güdümlü yapılan bir gezi olduğundan dolayı fazla sallayananızın olmaması normaldir ancak ben yinede şu an 2 motor görünen son noktayı yazıyorum;(geri adım yok bizde)
Buluşma noktası:Korupark Önü saat 12.00
Gezi Pazaryeri-Biklecik,Göletler diyarı,Kınık vazoları vs...
Bu arada Gökhan'ın ziyaret gezisi ne oldu eğer yapılamadıysa yeniden bir program planlayıp uygulamaya geçirelim,yapıldıysa anlatın hele bir......
Sym Joyride 200 ,Peugeot satalis 250 ,Ybr125 ,Suzuki Bandit 600, Yzf-r25...
Konu sağlammış Valla ben şimdiye dek hiç panik fren yapma ihtiyacı duymadım ama kafam çok takılı bu konuya. Teknikleri biliyorum ama bilinçli bir şekilde bunu denemek bana saçma geliyor çünkü arkasınd ahazırlıkvar. Tamam frenaja tepkisini ölçüyorum motorun ama öyle bir an denk geldiğinde naparım bilmiyorum. Bu yüzden 70 km üzerinde kasılıyorum .Bunu taz vakitte atlatmam gerek sanırım. Benim genel frenim debriyajı sıkıp arkayı hızla önü düzenli ve kademeli olarak sıkmak. Bu yüzden arkada kaydırma yapsamda şimdiye dek asfaltı öpecek bi durum yaratmadı bana.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:15 ----------
Hocam ben pek müsait değilim bu aralar. Katılmak isterdim elbet ama malesef . birdaha ki sefere artık hocam size iyi yolculuklar dilerim .
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
[QUOTE=search16;2793393]soyadını bilmiyorum bedeki Hasan hocam tavsiye ederim art eğitmeni kendisi
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:42 ----------
Ercan abi her freni panik fren gibi yapın başlarda git gide oturacak bu yanlız arkadan yakın takip varsa yapmayın
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
hocam bılecık gezısıne bende gelıyorum. sabah sabah kanıma gırduınız. orayı bılıyoruum. harıka bır doga koy ve kahvesı var. ınsanlarıda guzel.. huseyın baran abımızde muaterım olur. baran organık tarım cıflıgının sahıbı.. ben koftecı yusufun karsısından katılacagım sıze
Arkadaşlar yapmış olduğum gezim. Linkten bakabilirsiniz. 1400 Km 4 Gün Tvs Apache İle Ufaktan Ege Turum 28-29-30-31 Ağustos 2012
nevin hocam biraz sitem etmişsiniz inanın şahsi olarak her geziye katılmak isterim ama esnaflık durumları ve işin en yoğun olduğu gün ctesi ekmek parası işte.
gökhan ziyareti güzel geçti çakıl taşları tasarımlı şekerlemeleri tattık. gökhanın vücudunda yani kaportada bazı macun ve boya gereken bölgeler vardı ama moralini gayet iyi gördük. genç adam yaaa bir iki haftaya bişici kalmaz. inşallah.. daha nice gezilerde görüşmek dileğiyle..
Şu an bu konu içerisinde 34 kullanıcı var. (0 üye ve 34 misafir)