Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

[Bursa - MT]

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    CBR 250 R
    sağolasın salih ustam, güzel geziydi, Gökhan hala sorunun cevabını düşünüyormuş ))
    Amaç bir yere gitmek değildir ; Amaç yolda olmaktır. YEĞEN :)
    muyatakdogan@hotmail.com

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gökhans16cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CıBıR125RR
    en motorcu benim aga şüphem yok kendinden yaz kış farketmez benim için su motorcularına sorsun teyze o soruyu

alphertunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R25
    En aktif şehir mt grubuna faydalı bir yazı diye düşündüğüm için ekliyorum.Fotoğraflar için Salih arkadaşımıza teşekkürler.Güzel gezi olmuş canım gözleme çekti.

Motosiklet Teorisi #5, Grup Gezileri…
    "Motorla gezinti keyifli olay...ama hani biraz da tehlikeli taraflari var degilmi?..Iste grup la gezinti daha keyifli ve daha da tehlikelidir..

Amacim sizi urkutmek degil ama bu is kural kitap isi arkadaslar...istiyorum ki hem arkadas grubu ile keyifli motor gezileri duzenleyin, yapin ama tehlike duzeyi en fazla yanliz surerken ki kadar olsun. Kisaca grup suruslerinde nelere dikkat etmek lazim diye bahsetmek istiyorum.

**** Once birinci en onemli kural, grup suruslerinde grup suruculeri birbirini sollamaz, gecmez...ozel durumlar disinda, ki onlardan bahsedecegim.

Yerinizden memnun degilseniz bir sonraki moladan sonra baska bir yere gececeksiniz.

Uc tip grup surus yontemi vardir,

Birincisi, YANYANA pozisyonu dur. Bu durumda suruculer yanyana tek seridi paylasir, ki bu tehlikeli bir yontemdir...Sadece resmi gecitlerde yurume hizina yakin hizlarda, yada yine 35km/h i gecmeyen eskort, resmi gecitlerde VIP ye yol acmak, govde gosterisi icin filan kullanilir. Aslinda dikkat ederseniz burada polis suruculer cogu kez iki seride birden yayilir, ve ondekiler "V" seklinde surup tehlikeyi asgariye indirir. Ozel egitimli polis ekiplerinin, ozel amaclar icin egitildigi bir yontemdir.

YANYANA POZISYONU BASKA HICBIR NEDENLE KULLANILMAZ.

Ikincisi TEK HAT pozisyonu...suruculer arka arkaya tek hatta siralanir...aralarindaki mesafe 5 saniye yada daha fazladir. Sportif, canli suruslerde; acik, trafigi dusuk ozellikle virajli yollarda, tercih edilir.

Bu tur bolgeler yerini normal trafige biraktiginda ise

Ucuncu..ZIKZAK pozisyonu na gecilir. (Fermuar da deniyor) Esas grup surus teknigimiz budur. Bu pozisyonda en ondeki surucu, #1 Lider, sol dis seridi (otomobil lastik izini) onun arkasindaki sag ic seridi (otomobil lastik izini) ucuncu #1 lider ve #2 nin ardinda sol da bir arkadaki sagda vs. surer. Suruculer arasinda en az 2 saniye mesafe olmalidir.

Bu soyle hesaplanir...diyelim onunuzdeki (yani sag yada sol onunuzdeki) bir agacin golgesinden yada yerdeki bir mazgal kapagindan gecti, icinizden normal bir tempoyla "bir saniye bir, iki saniye iki" deyin. Bu sure icinde o isarete geldiyseniz mesafe tamamdir. Degilse mesafeyi ayarlayin.

Zikzak pozisyonunda giderken kirmizi isikta duruldugunda da hicbir zaman -tam yanyana- gelmeyin. aranizda en az bir tekerlek (yarim motor boyu) mesafe birakin. (tipik kazalardan biri bu tur suruslerde yanyan sohbet eden suruculerden birinin ayagi kayip yada baska bir nedenle motoru devirip obur surucuyu de devirmesidir)

Sohbet isini daima molalara birakin...grup suruslerinin en keyifli yani cay kahve yemek ihtiyac guzel manzara vb. vb. yuz cesit bahaneyle durup cene calmak, haftanin stresini unutmak eglenmektir. Birsey soylemek istiyorsaniz, bu muhakkak onemli olmali...onemsiz ivir zivirdan bahseden suruculeri uyarin. Dinlemeyin, "sonra konusuruz" falan deyin.

En iyi, tecrubeli ve cevreyi, yollari en iyi bilen, GPS i olan, haritasi olan, oryantasyonu kuvvetli olan lider olmalidir...tabii bu ozelliklerin hepsini barindirmasi gerekmez. Ikinci en iyi adam (ozellikle grubun tecrube-hiz-motor cinsi/turu karisiksa, yeniler, yabancilar varsa) en arkada surer. Arkayi toplar, grup bolunmez kaybolmalar, geri donup aramalar olmaksizin surus devam eder. Gerektiginde butun grubu sollayip one arkaya sahip olur. #2 de lider karakterinde biri olmali kavasaklarda bekleyerek grubun kopmadan devamli surusunu saglamalidir.

Otomobil, kamyon gibi agir agaclari grup halinda sollamanin da kurali var...once #1 lider ( guvenli olarak sollamak mumkunse, degiyorsa sol elini kaldirip isaret verir once, sonra sinyalini yakar, sollayip yine sol onde, arkasinda en az #3 u alacak kadar mesafe acip (solladigi otomobille) sol one yerlesir. Otomobilin arkasinda olan #2 bu arada sol one, #1 in eski yerine yerlesmistir. #1 ona isaret etmeden sollamaz (ozellikle virajli yollarda) ve solladiktan sonra ilerde orijinal yerini alir, #3 yine sola yerlesir sollar vb...devam eder. Kendinizi, sollamayi guvenli gormuyorsaniz sollamazsiniz...ondekiler gitti, grubun gerisi benim yuzumden burada takildi kaldi diye bir dusunce yanlistir. Ne kendinizi nede bu durumda olan onunuzdeki bir arkadasinizi suclamayain, zorlamayin. Onemli olan keyifli ve guvenli bir surusle grubun saglikli bir sekilde planlanan rotayi tamamlamasidir. Bu isi goturu is almis amele zihniyetiyle yapiyorsaniz hic yapmayin daha iyi.

Grubun kopmamasi ise basit bir yonteme dayanir, tam arkanizdakini aynadan takip edersiniz..goremiyorsaniz yavaslarsiniz. Siz yavaslayinca bu kurala uyan sizin onunuzdeki de yavaslayacaktir...zincirleme devam eder ve grup kopmaz, dagilmaz. Kirmizi isiga yakalanma, trafigin sikismasi, virajli yollarda sollayamamam gibi nedenlerle grup kopacaktir...ondekiler her zaman bunu goze alarak surer, hizi dusurur, bekler ve grubun toplanmasini saglar. Grup surusu grup ruhuyla yapildigi zaman son derece keyiflidir. Bazi suruculer kendi baslarina dunyada suruse cikmaz, grup gezilerinden gezilere motor kullanir.

"Lider, yani #1, #2, #3 nasil calisir, biraz daha detaya gireyim...

Bir kavsaga/yol ayrimina gelindiginde eger buyuk bir grupla suruluyorsa #1 el isareti ile #2 yi o kavsakta birakir. Taa grubun sonundaki artci o kavsaga gelinceye kadar oradan ayrilmaz, butun gruba yol gosterir.

Sonra grubun en arkasinda yer alir. Artci ise yavas yavas, sollaya sollaya grubun en onune #2 nin yerine gecer. Kavsakta bekleyen eski #2 yeni artci olmustur. Birden fazla kavsak donulecek ve grubun kopup kaybolma tehlikesi varsa, #3 u ve hatta #4 u de baska baska kavsaklarda biraka biraka ilerler. Boylece butunluk ve emniyet garantilenmis olur, lider her zaman artcinin kim oldugunu bilir. Ayni sistemi grup halinda bisiklet gezilerinde de kullanabilirsiniz.

Ikinci son derece onemli grup surus kurali ise: "Kendi surusunu yap" tir...bu su demek oluyor;

Gruba ayak uydurmak zorunlulugu diye birsey yoktur...evet asagi yukari hepsi ayni yetenek ve motor turune sahip bir grupla gezi yapmak bu iste nirvanaya ulasmak gibidir ama cogunlukla mumkun olmaz, olamaz...

Kendi yeteneginize (yada ustaliginiza) 10 deyin...8 inin ustundekini kullandiginzi hissediyorsaniz isaret edin arkadaki gecsin, daha geride yer almaya baslayin..taa ki konforlu hissedinceye kadar kendinizi. Hic bir zaman 9/10 ve hatta 10/10 kullanmayin. Kritik bir anda olagan ustu reflex ve tecrube birikimi gerekecektir, bunu kullanacak haliniz kalmaz.

Ondeki surucu(ler) daha tecrubeli, motorlari-lastikleri daha iyi durumda olabilir...daha antremanli olabilir, motorlari o gunku suruse daha uygun olabilir, kendilerini sizden daha iyi hissediyor olabilirler, daha cok risk alacak kadar aptal yada tecrubeli olabilirler vs...kisaca muhtelif nedenlerle sizden daha hizli, kivrak, becerikli olabilirler...

SIZ ONLARA UYMAYIN...

GRUP SURUSU YARIS DEGILDIR...SIDIK YARISI HIC DEGILDIR...

TRAFIGE ACIK YOLLARDA YARISMAK, DIDISMEK OLUMDUR..sizin yada baskasinin, yakinlarinizin, sevenlerinizin, size emek verenlerin, sizin emek verdiklerinizin...

Ondekinin tekerleginin denk gelmedigi metal izgara size denk gelir, sizin motor onunkinden mesela 73kg daha agirdir ve onun viraj alma cizgisi ile sizinki tamamen farklidir, vb...onun dusmedigi virajda siz dusersiniz.

Varilacak yere 1-2 dakika gec varmak, oradaki geyik muhabbetinin basini kacirmaktan baska bir zarar getirmez...oysa dusmek, hele ciddi bir kaza tum grubun butun gununu-haftasini mahfedecegi gibi, sizin icin de moral ve fiziksel olarak degerlendiremeyecegim buyuklukte bir yikima yol acar.

Grupta duseni kimse sevmez, soyleyeyim. Oysa sanilanin aksine, geride kalan, biraz daha yavas suren, tecrubesizligini bastan ilan eden surucu daima ilgi ve hosgoru toplar.

ALTIN OGUT

Unutmayin, motosikletler kendi basina ne kaza yapar, ne yaris kazanir, ne de gule oynaya turing gezileri yapar...kendi baslarina ayakta bile duramazlar...

Onu kullanan sizsiniz, ne gruptaki bir baska arkadas, ne yolcunuz, ne yuk, ne frenlerin durumu, ne lastiklerin asinmis olmasi, hicbiri...sizsiniz...herseyinden, gazindan, freninden, viraja giris acisindan, hizindan, yatma acisindan, o sirada yagmur yagiyor olmasindan, koca bir su birikintisiyle karsilasmanizdan, virajda yolcunuzun yanlis tarafa yatmasindan her seyden siz sorumlusunuz.

Grup gezilerinde basit haritalar yapip, mola noktalari, benzinciler vs nerede filan isaretlenip fotokopi ile cogaltilip herkese verilebilirse bu cok faydali olur. Bazilari kenarda bir kizin goz kirpmasi, kuru fasulyeyi fazla kacirmis olmasi filan gibi nedenlerle gruptan "kisa bir sure icin" ayrilmak, bir sonraki molada bulusmak isteyebilir, bu haritalar cok ise yarar...

Iyi bir grup surus organizasyonu, bir aksam biralar acilip, masaya haritayi yayip soole anliyormusunuz kafa kafaya....hazirligi bile cok keyiflidir...sonra emailler-telefonlarla arkadaslari toplamaca, arizalari vb. gidermece...tadindan yenmez...)

Kucuk gruplarda da yine yukarda bahsettigim prensipler aynen gecerlidir. Hatta iki kisiyle bile...unutmayin lutfen. Bu tur uc-dort kisiyi gecmeyen gruplarda eger gidilecek yeri herkes biliyorsa, mola yerlerini filan (mesela Istanbuldan Adapazarina TEM den gidiliyor diyelim)lideri onbes yirmi dakikada bir degistirin...ondeki adam arkadakilere gore daha cok dikkat sarfedecegi icin cabuk yorulur..hem ayri bir keyfi de vardir lider olmanin...herkes tadar...keyif artar...) "Group Sex" koydum bu thread in adini ama, grup halinde basarili bir motosiklet gezisi sex ten daha guzeldir..)))

Bol keyifler, guvenli, neseli geziler diliyorum..

Donald Duck
    (Resat Arbas)
    E-Mail: donald_duck@newyorkcity.com

n_tuncak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 1000 Multistrada
    Alıntı s.ates adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    YENI R1 ımle bende gelırım:D
    Seda'cım neyle geldiğin önemli değil,nasıl geldiğin grupla uyum etkileşim sürecin önemli,hayırlı olsun Allah kazadan beladan korusun(Sakın ölme lütfen ;)...

Salih Usta yine snatçılığını konuşturmuş...Gökhan o sorunun sende yarattığı patlayıcı etki ve asil şaşkınlığının gizemli şoku tüm şıkları ya da çoktan seçmeli cevapları solladı.Olayın budur...

Bu arada kendi yaptığım ve 100 km hızdan aşağı inmeyen gezilerime göre grup gezileri bana oldukça laylaylom ve tehlikesi 0 a yakın aynı anda motosiklet üzerinde çay kahve içmeyi düşünebileceğim kadar rahat geliyor,tabii kurallarımızı oturttuktan sonra bu seviyeye ulaştık...Yinede arkadaş duyarlı davranıp (bizimle gezmemesine rağmen)kuralları yeniden paylaşmış sağolsun,eyvallah...
    Ufuk İnkaya bunu beğendi.
    Sym Joyride 200 ,Peugeot satalis 250 ,Ybr125 ,Suzuki Bandit 600, Yzf-r25...

Motosikleti
    CBR 250 R
    nisan 8 de bi yerlere gidecekmiyiz?
    Amaç bir yere gitmek değildir ; Amaç yolda olmaktır. YEĞEN :)
    muyatakdogan@hotmail.com

herkese merhaba;

herkese yorumları/yardımları için tesekkur ederim.Motorsıklet arayıslarımda mutlu sona ulastım temız bır çinlim var artık(mondial 150 hs turuncu).Biraz daha acemiliğimi üzerimden attıktan sonra sizinle gezintilerinizekatılmak ıstewrım vakıt buldukca.Tekrar teşekkur ederim.

Hebirder motorumherseyı guzelde uzerındekı cın ısı nylon lastıklere hıc guvenmıyorum ıyıce sertlesmış birkac lastık markası onerılerınıze ıhtıyacım var ve bırde bursada motorsıklet lastıgııcın nereye gıdılır.Şimdiden yardımlarınız için tsş ederim.

alphertunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R25
    Alıntı n_tuncak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seda'cım neyle geldiğin önemli değil,nasıl geldiğin grupla uyum etkileşim sürecin önemli,hayırlı olsun Allah kazadan beladan korusun(Sakın ölme lütfen ;)...

Salih Usta yine snatçılığını konuşturmuş...Gökhan o sorunun sende yarattığı patlayıcı etki ve asil şaşkınlığının gizemli şoku tüm şıkları ya da çoktan seçmeli cevapları solladı.Olayın budur...

Bu arada kendi yaptığım ve 100 km hızdan aşağı inmeyen gezilerime göre grup gezileri bana oldukça laylaylom ve tehlikesi 0 a yakın aynı anda motosiklet üzerinde çay kahve içmeyi düşünebileceğim kadar rahat geliyor,tabii kurallarımızı oturttuktan sonra bu seviyeye ulaştık...Yinede arkadaş duyarlı davranıp (bizimle gezmemesine rağmen)kuralları yeniden paylaşmış sağolsun,eyvallah...
    sizi bilmem henüz ama mustafa ufuk kazım üçlüsü yanyana geldimi 130-140 km gırla gidiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------

mehmet abiyle zor yakalıyoruz oda pişman fireblade 'i sattığına

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------

bu hafta yapmıyacak mıyız gezi?

Ufuk İnkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Repsol 2006 / Cbr 125 R ( 2011 ) Hyosung Gt 250 R.
    Alıntı alphertunga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sizi bilmem henüz ama mustafa ufuk kazım üçlüsü yanyana geldimi 130-140 km gırla gidiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------

mehmet abiyle zor yakalıyoruz oda pişman fireblade 'i sattığına

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------

bu hafta yapmıyacak mıyız gezi?
    Alper abi deme öyle gençlerimize kötü örnek olmayalım buradan 130 140 felan :D

Motosikleti
    HONDA CıBıR125RR
    Alıntı Ufuk İnkaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alper abi deme öyle gençlerimize kötü örnek olmayalım buradan 130 140 felan :D
    YOO hiç sakıncası yok kardeşim rahat olun herkes birbirini tanıyor
    Ufuk İnkaya bunu beğendi.
    cakal_gs19@hotmail.com Honda
    0531 953 03 88 (365/24) Hayat
    16 JE 885...................... Onda

kudret696 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 ( 2015 - Siyah )
    forumu 1 yılı aşkın bir süredir takip ediyorum ama pek katılımcı değildim. keyif için motora binen biri olarak bu sene için sezonu bu cumartesi açmış bulunuyorum. inşallah gezilere katılma fırsatı bulabilirimde tanışmış oluruz. akşamları barış kafeye de uğramaya çalışırım ama nasıl ve ne şekilde toplanıyoruz.
    önce MZ251 gitti, sonra ACTİVA....
    YENİSİ CBF 150

poseidon71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki vn 800
    MOTORCU BİR ARKADAŞIMIZIN KAZA GEÇİRDİĞİNİ ŞİMDİ ÖĞRENDİM YEĞENİ YAYINLAMIŞ LÜTFEN PAYLAŞALIM VE YARDIMCI OLALIM

AsLısu Yurtsever
    aslı abla motor kazası gecırdı kan lazım 0 rh negatıf uludag unıversıtesı yogun bakımda yatmaktadır! Ben kuzeni gökçe gülersoy 0224 272 45 95 numaradan ulaşabilirsiniz ..

---------- Post added at 23:10 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Alıntı poseidon71 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MOTORCU BİR ARKADAŞIMIZIN KAZA GEÇİRDİĞİNİ ŞİMDİ ÖĞRENDİM YEĞENİ YAYINLAMIŞ LÜTFEN PAYLAŞALIM VE YARDIMCI OLALIM

AsLısu Yurtsever
    aslı abla motor kazası gecırdı kan lazım 0 rh negatıf uludag unıversıtesı yogun bakımda yatmaktadır! Ben kuzeni gökçe gülersoy 0224 272 45 95 numaradan ulaşabilirsiniz ..
    malesef motorcu bir bayan arkadaşımızı kaybetmenin derin üzgüntüsü içindeyim ...ALLAH geride kalanlara sabır versin başımız sağolsun

151rsfa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R
    Allah Rahmet eylesin.
    16 BH 631

özcan1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLE 500
    Allah Rahmet Eylesin

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------

Kimle kaza yapmış bilen var mı?
    Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
    Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
    Ağlarken Sen Gülüyor Ol !

poseidon71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki vn 800
    arkadaşlar özellikle yarım saatttir üzülerek ilk başlarda kan arama telaşına girip tanıdıklarımızı alarma geçirdiğimiz ve ardından öldüğü haberini aldığımız olayla ilgili olarak olayın 1 NİSAN şakası olduğunu yazdılar facebook tan şimdi bunu düzenleyense özellikle geberdiği söylenen şahsiyetsiz şahıs ve onun yeğeniymiş gereksiz çoluk çocuğa insan sıfatı takarak ciddiye alırsanız sonucu bu oluyormuş demekki ...insanlar önce şahsiyet sahibi olmalılar ki insanlık sıfatıyla toplum içerisinde yer edinsinler..bizler bu kadar üzgüntü yaşadığımıza göre dua edelimde olay gerçeğe dönsünde üzülmelerimiz boşa gitmesin bari.....
    gökhans16cbr bunu beğendi.

Motosikleti
    HONDA CıBıR125RR
    aynen öyle abi ben yazacaktım seni bekledim ağzımdan kötü birşey çıkacak diye.... bende buldum kan son anda öldü yazısını gördüm....
    cakal_gs19@hotmail.com Honda
    0531 953 03 88 (365/24) Hayat
    16 JE 885...................... Onda

Motosikleti
    KLE 500
    Çoluk çocuğu alırsak aramıza olacağı buydu zaten...
    poseidon71 bunu beğendi.

Ufuk İnkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Repsol 2006 / Cbr 125 R ( 2011 ) Hyosung Gt 250 R.
    Ya benim bile arayıp sormadığım kimse kalmadı bu kan grubuna sahip kişileri bulmak için. En sonunda İnci Sözlük'de bir başlık açıp kan verecek bir arkadaş buldum. Tam yola çıkıyordum son anda şaka olayını gördüm. Sadece sözlükden daha yüzünü bile görmediğim bir insan taaaaa nerelerden kalkıp gelecekti kan vermek için. Adama en sonunda öldü diye haber vermek zorunda kaldım.

Gençlik işte biraz kanın hızlı akması, biraz da ileriyi görememek(cahillik). Ne desek boş bu saatten sonra :|

murat_112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 F
    Böyle şakamı olurmuş yahu, ben şimdi gördüm hepsini bir kerede okudum ama zamanında görseydim hemen basar üniversiteye giderdim benim kan grubum uyumlu 0 rh -
    Neyse yalancı çoban hikayesine dönmez inşallah aynı ismi tekrar ciddiye almam çünkü..
    özcan1980 ve Ufuk İnkaya bunu beğendiler.
    Düşlerim var, Rüzgara ters düşen..

Motosikleti
    KLE 500
    Ulan ben il sağlık md.yrd.ndan Kızılay müd.ne kadar aradım lan. Rezil oldum adamlara. İsimlerini aldılar ama. ..

orkunn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway supershadow 250
    O zaman bu sahısların ınsanlıklarına 3kulfallah 1 elham okuyalım..

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 38 kullanıcı var. (0 üye ve 38 misafir)

Bu Konudaki Etiketler