dünkü hikayeye yeni haberlerle devam edeyim. bugün tam kormaları kuşanarak tekrar trafiğe çıktım, gündüz gözüyle heykel setbaşı turladım, kesinlikle nazarlık olayına girecem! valla teknik sorunları (ve benim acemiliğimi) saymazsak motor feci dikkat çekiyor; bu durum hoşuma gittiği kadar rahatsız da ediyor beni, sanki bütün gözler üzerimdeymiş gibi hissedince geriliyorum, sürüşümü zorlaştıran bir durum. umarım yakında alışırım.
dün bahsettiğim olay sonrası hemen yanıma koşup beni yoklayan ve motorcu olduğunu tahmin ettiğim esnaf abi harbiden motorcuymuş! bugün yanına gittim, çayını içtim. tanıştık ve kendisi bursa enduro'nun eski ve ağır isimlerinden cemal "jamel" abi çıktı. 3 saate yakın sahibi olduğu "ulaş telekom"da takıldım, bu esnada bir düzineden fazla motorcu geldi gitti, hepsiyle muhabbete girdim. sizden iyi olmasınlar acaip adamlar var, bundan sonra bolca görüşmeyi dileyerek ayrıldık.
o 3 saat sürede benim motoru beğenip bunun üzerine biraz daha custom modifiye yapılır, şöle olur böle olur şeklinde yorumlar eşliğinde tanıştığım 2 genç ama usta motorcu arkadaşla hünkara gittik ve geceyi bulduk. cemal abi beni bursa enduro toplantılarına davet etti, hatta üye ol dedi. orada tanıştığım 1-2 kişi de referans olacaklar, en kısa zamanda beni eğitime alacaklar!. dünkü kazada ne hatalar yaptığımı tartıştık vs. vs.
günün kalanında benim motora yapılacak yeni custom işleri tartıştık, maliyeti mantıklı seviyeye düşürdük. bu arada bu arkadaşlar silindir ve karterden yağ kaçağı olduğunu, ön maşada hafif bir eğilme olduğunu, zincir ve lastiklerin berbat olduğunu açık ve net bir şekilde gösterdiler. keşke 1 hafta önce tanışsaymışım bu grupla, şimdi o 330 tl üzerine biraz daha ekleyip daha acaip ve sağlam bir motora biniyor olacaktım! ama şans işte; o olayı tam da motorcuların buluşma mekanı olan bir yerde tam da adamının önünde yaşamak bile tesadüften fazlasıymış...
neyse bugün keyfim yerine geldi, motorun az da olsa hakkını vererek ve çokça keyif alarak sürdüm, bu zevki yaşamayı çok beklemiştim. yarın mudanya turu yapacak bir grup beni de çağırdı, henüz 2 kişiyi tanıyorum ve motor eksiksiz değil. üstüne grup sürüşüm de yok ama büyük ihtimal gideceğim.
soner bugün seni arayacaktım ama yazdığım gibi bu yeni arkadaşlarla muhabbete dalınca günün nasıl geçtiğini anlamadım. en kısa zamanda görüşelim diyorum, hem motor hakkında fikir verirsin, hem ben seni şu custom olayına ticari olarak giren arkadaşlarla tanıştırırım (belki de tanışıyorsunuzdur). hem de dağ yolunda çalışma fikri hoşuma gitti, hem zevkli hem de az tehlikeli olur gibime geldi! sonuçta bu işi yapmam şart.
bir de bana 4 teker kullanan hayvanlara dalmadan nasıl sakin kalınır dersi verecek birisi lazım (o ne lan, daha 2 gün kullandın, arabalara mı saldıracan demeyin, ben bu duruma çok önceden psikolojik hazırlık yapmıştım. ama sakin olmaya değil, saldırmaya yönelik). şunu da hissettim; trafik chopper//cruiser motorlara karşı daha agresif. bakışlarda şöle bir "pis çapırcı ezeyim de gör gününü" havası yakaladım... gecikmeden bir "custom çivili beyzbol sopası" olayına da girecem!
bu arada kızmayın ama bursa-mt.... ne oldu bu gruba yahu? bitmiş olay; hani ben gelmedim buluşmalara ama açıklamasını yaptım nedenleriyle; şimdi nerde millet? kimin ne derdi varsa Allah yardım etsin diyorum da; hani buluşmalar, grup sohbetleri, sürüşleri? var da ben mi ıskalıyorum hala? şurdan 3-4 kişiyle arada görüşüyorduk, sen motor almıycan artık, bu saatten sonra hevesin kalmamıştır diyen arkadaşlar vardı. eeee motor aldık gelin bakın inceleyin, fikir söyleyin neye dikkat edicez, hangi ustaya gidecez bi akıl verin dedik hiç ses yok, şaşırdım valla...
neyse bir gün yolumuz kesişir nasılsa....
@snrsimsek: "vıraj dersen accık okanuda ıyıyımdır hele dag yoluna bayılırım her pazar saat 10 gıbı dag yolunu bı tırmanırım ıstersen beraber cıkarız yada alısmak ıstıyosan osaatlerde bı dag yolu yap derım bu arada yeter artık dustugun hep yerde deyıl arada bı motorun ustunde gıt." demişsin ammaa;
yapma birader kaç kere düştüm ki ben? daha ilk motorum, ilk yatışım, karıştırdın galiba? (cidden yaw ben hep yerlerde olan kişi değilim ama kimdir o merak ettim)