baklawah adlı üyeden alıntı
selam arkadaşlar, 1 saat kadar önce eve geldim, motoru bakımını yapan ustaya götürdüm. bu arada yaşadığım bir tecrübeyi iyice rahatlayıp sizinle paylaşayım dedim. hazırsanız başlıyorum anlatmaya:
saat 19 küsür civarında motoru neden fazla ısındığını sormak için ve yeni plakamı kestirip taktırmak için yola çıktım. 3 gündür sakin bir tempoyla izlediğim yolu kullanarak sönmez'den aşağı demirtaş lisesinden yıldırım'a doğru seyir halindeydim. bu kez gökdere kavşağından incirlik caddesine bağlanan yoldan sola dönen ara yola girerken....
neredeyse bu yazıyı yazamayacak hale geliyordum!!!
30 km gibi bir hızda sinyalimi vermiş normal bir açıdan dönerken önce karşıdan gelen ve sinyal vermeden hemen önüme kıran gri bir hyundai'den kaçmak için fazlaca sola kırıp dönüş açımı fazlaca daralttım, ama tam o esnada aşağıdan üstüme akla ziyan bir hızla gelen beyaz bir ford minibüsün altında kalmamak için de hepten sola kırıp dengemi kaybettim. sonrası panik ve gaz eşliğinde sola devrildim.
sol elim ve sol dizim yere temas etti, eli hafif burkulmayla kurtardım ama dizim iyi darbe aldı sanıyorum (sıyrıklar morluğa dönmeye ve şişmeye başladı çünkü). tam teçhizatlı korumaları yanımda taşıyıp dizliği takmamak salaklığını neden yaptığım konusuna girmeden olaya dönersek:
şerefsiz evladı minibüs şöförü beni gördüğü halde ÜSTÜME SÜRMEYE DEVAM ETTİ HEM DE MÜTHİŞ BİR HIZLA, VE SONRA BASTI GİTTİ!!! adam durup bakmadı bile!!! tabi hyundai aracı süren adi moruk da aynı haltı yedi!
ben o esnada sol elimin üzerinde hemen ayaklandım , sağ el gaza yüklenmeye devam ediyordu, hemen acil stoptan kapadım motoru. çok şükür denge topuzu ve bozuk olan//katlanmayan ayak pegleri motorun yatmasını önledi, tek hasar debriyaj manetinin ucundaki topuz bölümü kırıldı.
şimdi beni neredeyse altına alıp pestil edecek olan o minibüs var ya... işte bunu çok ilginç bulacaksınız:
POLİS MİNİBÜSÜYDÜ!!!!!
adam beni ezse orada yine üste çıkıp: baskına gidiyorduk bu zibidi önümüze çıktı duramadık, hem vatan sağolsun felan edebiyatı yapardı heralde!!!!
hemen çevreden koşturdu birkaç kişi sağolsunlar, orada 3 gündür park halinde olan bir midibüs yüzünden sayısız benzer durumun olduğunu, defalarca şikayet ettiklerini ama hala kimsenin bakmadığını söylediler, hatta amcamın biri cebinden arayacaktı da boşver dediler nasılsa bakan yok. sonra motorcu olduğunu tahmin ettiğim bir esnaf abi gelip sağımı solumu yokladı, gel bir çay iç sakinleş dedi sağolsun (yarın gidip içecem çayını inşallah). neyse ki ucuz (hatta bedava) atlattım! hemen gidip motora baktırdım, ekrem usta bana motorumla bir şov yaptı; böylece problemin ateşleme veya yağ eksikliği değil de benim acemiliğim olduğu anlaşıldı. adam 100 metre kadar mesafede 60-70 km hıza ve 5. vitese ulaştı gayet güzel bir şekilde, bense yüksek devirde düşük viteste uzun süre gidiyordum. boş vites olayını da o rahat takarken ben üstünde tepiniyorum gene de tutturamıyorum!!! (neyse öğrencez inşallah) ardından plakamı da kesip taktı, durumu anlatınca kötüysen bakalım dedi, neyse ki iyiydim. sonra da yavaş yavaş eve döndüm. yine yolda kızılay ışıklarıydı sanırım, kırmızıda durdum, aracın biri resmen sıfırladı yanıma neredeyse ayağımı ezecek, yandan biri çıkardı kafayı "bu ne birader" diye bağırdı; ben de eben eben dedim, neyse ki dalaşmadık valla o sinirle ne yapardım bilmem!
kıssadan hisse 1: korumalar eksiksiz takılacak, yanında taşınmayacak, o kadar para verip almışsın herşeyi neden takmazsın dizliği!
2: motora hakimiyet için viraj ve yokuş çalışılacak. devamında virajda frenleme de çalışılacak.
3: arabalar üstüne gelirse panik yapılmayacak doğru üzerine devam edilecek; ya o şerefsizler kaçacak yada .... neyse bunu bir daha düşüneyim.
4: motora nazarlık takılacak, şöyle atnalı ebadında birşey, soranlara custom aksesuar denecek!
5: motor koruması iyi birşey, takmak lazım...
6: ön fren sakat iş yaw.
bu süper tecrübeye ne demeli bilemedim, kaza mı, yatırma mı, deneyim mi yoksa şans mı? neyse durmak yok yola devam; kendimi takdir ettim soğukkanlılığımı (ve motorun şevkini) kaybetmediğim için! yaşasın 2 teker, tekeriniz düz bassın!