Öncelikle hoşgeldin Mesut.
Kargaya bile yavrusu şahin görünürmüş.Sen neden motoruna dandik diyorsun.Senin canını taşıdığı için ona en güzel muameleyi yapmalısın bence. Cumartesi leri ve Pazar gezilerine bekleriz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:31 ----------
Suzi gittiyse benim Şopar ım var kardeş.Artçım olmadığı sürece seni kimselere bırakmam.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:32 ----------
Kısa dönem mi gidiyor?
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
O zaman benide askerlik durumuna bagliya ekleyin... Bellimi olur bakarsin erken terhis çıkar...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:17 ----------
Aaa çok ayıp... Insan hiç motoruna öyle dermi... Ya alındıysa... Git gönlünü al şimdi... Doğru benzinciye... Önce karnını doyur... Sonra biraz gezdir... Barisip eve dönün...
[B]O ŞİMDİ ASKER MT... 12.12.2008
[COLOR="SeaGreen"]Muhammet BAŞ kısaca "mami" :bounce:[/COLOR][/B]
motoru aldıgımdan günden bugune sorunsuz 1 hafta geçiremedim ilk 500 km de akü şarj ve ısıklarda sorun oldu 1.000 km gelmeden arka tekerlek değişti (onun sucu yok hata bende :D) 1.500 km de krank kırıldı 20 gün serviste kaldı 2 kere debriyaj teli koptu 1 kere gaz teli gitti frenler desen kendi kafasına göre takılıyo ben ona düzenli bakıyorum ama o benı pek sallamıyo gelde şimdi dandik deme
bende benim motorumun sorunu bitmez derdimde benimki sapa sağlammışyawmesut senın motorun markası modeli nedir bi resim koy bilgi ver.sana tam fabrika hatalı motor vermişler one bukadarakadar saydıkların öle hemen bozulucakşeyler değil bence.sen nekadar haşat kullansanda baslangıç km lerde olucak şeler değilyaw
kullanıcı profilinde yazıomuş marka model görmedim daha gözleri yeni açtım normal:=) bianchi dediğin kırmızı agarlıkta ve bol bol parlak grenajı olan motorlardanmı?
Mehmet ali (MALİ) Daelim S2 250
16 GN 340
0536 220 07 52 olumsuz_asi@hotmail.com
bir tane resim buldum internetten ama bu kışı cıkartsın hemen değiştireceğim motoru uğraşmaktan bıktım motor tamircisi tanıdıgım yok servisi desem aydın motor bilen bilir nasıl bir yer oldugunu formdaki tüm arkadaşlara tavsiyem bu motordan almasılar
Birkaç gündür dersler nedeni ile forumdan uzaktım, ne pek bakabildim, ne de cevap
yazabildim. Çok şükür labaratuvarımızı tamamladık, çizimlerimizi yaptık yükümüz bayağı hafifledi.
Öncelikle belirteyim ki 13 Aralık 2009 Pazar günkü yapılacak herhangi etkinliğe beni
yazmayın. Uzun zamandır birlikte yeterince vakit geçiremediğim sevgilime ayırdım Pazar
günümü. Ama olur da planımda bir değişiklik falan olursa ben sizi nerde olsanız bulurum
zaten.
Ama Cumartesi akşamı yani yarın akşam her hafta olduğu gibi Barış Café'ye geliyorum.
Bu arada benim Portakal'ı bakıma soktum, o tıngır mıngır motor taş gibi sertleşti. Daha
düşük devirlerde daha yüksek hızlara ulaşmaya başladı. Ben de şaşkınım ve şunu da
belirteyim ki garanti devam ettiğinden yani mecburiyetten bakımı Mondial Yetkili
Servisi'nde yaptırmak zorunda kaldım. Hiç umutlu değildim, sadece yağ değiştirip geri
verirler diye düşünüyordum ki. Hiç düşündüğüm gibi olmadı. Herhalde havaların soğumuş
olmasından olcak ki servisten benden başka bir allahın kulu yoktu. Adam da saatlerce
benim motosikletimle uğraştı.
1.Arka fren balataları değişti.
2.Yağı değişti.
3.Fren teli değişti.
4.Ön sağ sinyal ampulü değişti. (Patlaktı)
5.Karbüratör temizlendi, karbüratör ayarı yapıldı.
6.Sübap ayarı yapıldı.
7.Benzin filtresi değişti.
8.Tüm civatalar kontrol edildi (periyodik bakım), kırık granajlara uygun yerlerden
uygun küçük vidalar atıldı.
10TL Fren balatası (başka biyerden kendim alıp götürdüm)
15TL Castrol Scooter Yağı
30TL Fren teli + Sinyal Ampulü + Benzin filtresi + Tüm İşçilik
__________________________________________________ ________
Toplam: 60 TL
Şaşkınım, usta yanlış mı hesapladı ne yaptı.
Ayrıca Çin'den sipariş ettiğim jant şeritlerim de elime ulaştı ve uygulamasını yaptım.
Buyrun fotoğrafı;
__________________________________________________ _________
Merhabalar yeni okuyorum mesajlarınızı. Okuduğuma göre Cumartesi akşamı meşgulsünüz ve Pazar günü de ben katılamıyorum geziye. Sizinle görüşmek kısmet olmayacak ama başka buluşmalarda tanışmak üzere, aramıza hoşgeldiniz.
Soner Abi nerelerdesin? Kazadan sonra görünmedin ortalıklarda, kara şeytan ne durumda, kırık çıkıkları vardı toparladın mı?
Vay be asker sayımız artıyor galiba, sıranın yavaş yavaş bana geldiğini hissediyorum ama neyse ki okul var daha.
Cumartesi derken... Akşam mı gidiyor?
Vitamin zamanında, yağmurdan korkup kimsenin gelmediği zamanlarda Serhat Abi ile çok çay içtik ıslak ıslak.
Ahmet Abi kesin saati söyle de Serhat Abi'ye gitmeden hayırlı tezkereler dilemek isterim.
__________________________________________________ __________
__________________________________________________ __________
Aman aman Aydın'dan uzak ol...
__________________________________________________ ___________
barış cafenin yerini tam olarak bilmıyorum biraz erken cıksam bile bulamıyabilirim ihsaniye tarafını pek bilmıyorum
Bu arada benim Portakal'ı bakıma soktum, o tıngır mıngır motor taş gibi sertleşti. Daha
düşük devirlerde daha yüksek hızlara ulaşmaya başladı. Ben de şaşkınım ve şunu da
belirteyim ki garanti devam ettiğinden yani mecburiyetten bakımı Mondial Yetkili
Servisi'nde yaptırmak zorunda kaldım. Hiç umutlu değildim, sadece yağ değiştirip geri
verirler diye düşünüyordum ki. Hiç düşündüğüm gibi olmadı. Herhalde havaların soğumuş
olmasından olcak ki servisten benden başka bir allahın kulu yoktu. Adam da saatlerce
benim motosikletimle uğraştı.
1.Arka fren balataları değişti.
2.Yağı değişti.
3.Fren teli değişti.
4.Ön sağ sinyal ampulü değişti. (Patlaktı)
5.Karbüratör temizlendi, karbüratör ayarı yapıldı.
6.Sübap ayarı yapıldı.
7.Benzin filtresi değişti.
8.Tüm civatalar kontrol edildi (periyodik bakım), kırık granajlara uygun yerlerden
uygun küçük vidalar atıldı.
10TL Fren balatası (başka biyerden kendim alıp götürdüm)
15TL Castrol Scooter Yağı
30TL Fren teli + Sinyal Ampulü + Benzin filtresi + Tüm İşçilik
Toplam: 60 TL
Şaşkınım, usta yanlış mı hesapladı ne yaptı.
alper kanka naptın sen öle çokmu erken gittin bu servise adam para almamışki.bende oraya gidiyim artık
ben sordum bikaçyere sübap ayarı için 35,40 tl istiolar.benimde Karbüratör temizliği ve Karbüratör ayarı + sübap ayarı yaptırmam gerek bakalım kimlerin hangi ustaların deneme tahtası olucak motorum
Mehmet ali (MALİ) Daelim S2 250
16 GN 340
0536 220 07 52 olumsuz_asi@hotmail.com
Hişşt oturun bakiim yerlerinize Başkan geldi. Ne bu gürültü böyle. Sessiz olun bakiim. Dinle burayı...
Merhaba arkadaşlar. Her girişimde siteye yeni arkadaşların üye olduğunu sevinerek görüyorum. Ancak bu yeni arkadaşlar üyeliği net ortamıyla sınırlı bırakmayıp buluşmalarımıza ve gezilerimize de katılırlarsa daha de memnun oluruz Bursa MT olarak.
Soner senin kara şeytan'ı geçen gün Acemler'de park halinde gördüm. Göründüğü kadarıyla kazanın şokunu atlatmış. İyi görünüyordu kerata.
Bahadır ve Erdem'den sonra Serhat dostumuzu'da vatan vazifesine göndriyormuşuz yarın. Hayırlı olsun. Şimdiden hayırlı teskereler kardeşim. Mami gözkulak ol torunlara tamam mı?
Zekeriya, Pazar günkü geziye bizi niye yazmadın bakiim? İllaki söylemek mi gerekiyor yani? Çabuk ekle Pınar'la beni de. Başkansız (Ben:) ve Başkan Eşisiz (Pınar) gezi mi olurmuş?
Arkadaşlar bu ara Cumartesi buluşmalarımız biraz gevşedi. O yüzden yarın akşam şöyle geniş katılımlı güzel bir buluşma yapalım Barış Kafe'de tamam mı?
Bursa MT Grubu Başkanı-Cem Telgeren SKYGO SG 250-16 BPC 66
bak gokdereden asagı dogru in...ankara yoluna gir...dupdüs ilerle ...acemlere geldigin zaman izmir yolu tarafından devam et..carrefour batcıgına girme ust tarafından devam et..madia marketten saga don...ilerdeki taksi duragının karsısındaki rampayı cık asagıya dogru in..yolun sonundaki babaya girme kafanı sole cevir..tam karsında..
aynı istikameti eski fakulte tarafından gidiom ben..
yarın sabah 9:00 da kamilkoç ile terminalden serhat abi ankara ya kısa dönem jandarma olarak gidiyo ben uğurlamaya gitmeye çalışıcam o yüzden serhat abi kısa bi süreliğine buluşma ve gezilerde yok
yarın bende buluşmaya katılamıyacağım yoğun 2 hafta geçirdim geziye hava güzel olurda işe gitmessem katılırım
Bu hafta pazar günü işim var Fırat.
Zaten işim olmasa da geziye giderim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:19 ----------
Hadi ya çok uygunsuz bir zamana geldi yarın sabah.
Ahmet abi gidersen, benden Serhat abiye çok selam söylersen sevinirim. Hayırlı tezkereler dilediğimi de eklersen, daha da çok sevinirim.
[QUOTE=Doobly;1893529]Bu hafta pazar günü işim var Fırat.
Zaten işim olmasa da geziye giderim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:19 ----------
Hadi ya çok uygunsuz bir zamana geldi yarın sabah.
Ahmet abi gidersen, benden Serhat abiye çok selam söylersen sevinirim. Hayırlı tezkereler dilediğimi de eklersen, daha da çok sevinirim.
[/QUOT
Portakalın kabugunu soymusun alper hadi bakalım sorun cıkarmaz insallah...bende taktım kafaya innova alcam..tr de tek olcek..ayıptır solemesi...
Şu an bu konu içerisinde 40 kullanıcı var. (0 üye ve 40 misafir)