Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

[Bursa - MT]

Motovento
    REKLAM ALANI
    Ralf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mulhacén 659
    MOTOFEST 06'ya ev sahipliği yapacak olan Yenişehir'de, festival yeri olarak Yenişehir Havaalanı uygun görülerek DHMİ'den kiralandı.

Yüz milyon doların üstünde bir maliyet ile yapılan ancak bir türlü istenilen randıman alınamayan ve sivil taşımacılığa açılamayan Yenişehir Havaalanı, farklı bir organizasyon ile gündeme gelecek.

İLKON Turizm organizasyonu ile yapılacak olan Motosiklet Festivali, 19-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

İki yıl önce düşünülen, fakat büyük bir proje olması sebebiyle ancak bu yıl hayata geçirilebilen Motosiklet Festivali'ne, 10 bin kişinin katılması bekleniyor...

http://www.bursa-yenisehir.bel.tr/in...rayrinti&id=22

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    BURSA' mızda buralar gezilmeye değmezmi?

http://www.migem.gov.tr/links/kaynak...k/sozluk-v.htm

VOLFRAM, 1) Kimyasal simgesi W, atom numarası 74,0, atom agırlıgı 183,85, özgül agırlıgı 19,3 olan, Wolframit (Fe, Mn WO3), şelit (CaWO4), hübnerit (MnWO4) mineralleri içinde bulunan nadir element. 2) Tungsten. Volfram metali aşırı sert kırılgan, gri renklidir. Tabii olarak bulunmaz. Erime sıcaklıgı 3410½C, elektriksel iletkenligi yüksektir. Havada 400½C’de oksitlenir. Volframlı çelik alaşımları aşınma, çarpma, paslanma ve çürümeye karşı çok dayanıklıdır. Kullanım alanı geniş olan ve stratejik bir metal olarak dikkati çeken volfram, daha çok çelige sertlik ve dayanıklılık kazandırma özelliginden dolayı alaşımlarda, metal olarak karbürlerde ve çeşitli kimyasal bileşiklerde kullanılır. Turbin motorlarının yüksek hararete maruz kalan kısımlarındaki kablolar, ampuller içindeki flama telleri, elektrik aletlerindeki kontak noktaları da tungstenden imal edilir. Ayrıca bazı boyaların imalinde de kullanılır.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Volfram

Uludağ Volfram Tırmanışı
    Tarih: 09.05.2003 Saat: 22:23
    Konu: DAĞCILIK

Hazirlayan: Mustafa AYTIR
    Ekip: Mustafa AYTIR,Erhan ONAL
    Ekipman:Kask, Cift kazma,25m 8mm. dry ip,Takoz ve sikke takimi,Sekizli ve atc HMS, kilitli karabin ve ekspresler,Degisik boylarda perlon,2 kar cubugu, 6 buz vidasi
    Sıcaklık: Acik ve bulutsuz.
    Gece: 4-5 derece
    Gunduz: Sıcak
    Rota ismi: Rampa
    Rota uzunlugu: 150 m

Cikis suresi: 1 saat

Zorluk derecesi:

PD (cok zor degil) ,Son etaptaki yumusak kar bolumune kadar hic ara vermeden ve zorlanmadan tirmandik. Son bolum haric ip kullanilmadi.

Volfram Faaliyeti 09-05-03

Haftalardir hava muhalefeti nedeni ile erteledigimiz Volfram canagindaki �Rampa rotasi� tirmanisini nihayet deneyecektik. Zaten havalar iyice isindigindan bu haftayi da kacirsaydik seneye kadar baska sansimiz olmayacakti.

Aksam 7:30 Nilufer otobusu ile Bursa�ya dogru yola ciktik. Gece 1:00da Uludag Otellerin onunde idik. Grand Yazici otelin onundeki yoldan assagiya indik. Nereden cikacagini kestiremedigimiz kopek havlamalari esliginde uzeremizi degisip Volfram tesislerine doğru yola ciktik. Yolun bitimindeki son otelin onunden devam edip bir kopru ustunden dereyi gectik. Burada yol sola dogru Volfram tesislerine kadar gidiyor. Biz kestirmeden, tam karsimizdaki tepeyi tirmanmaya basladik. Tepeyi tirmandiktan sonra sola dogru azalan bir egimde Betondan yapilmis bir su sarnicinin ustune kadar tirmanmaya devam ettik (buradaki suyu icmenizi tavsiye ederim). Sarnicin ustunde tekrar yola ciktik ve artik Volfram tesislerine kadar bu yolu takip ettik. Gozumuze kestirdigimiz bir binanin icine girip hazirlanmaya basladik. Biraz atistirip dinlendikten sonra malzemelerimizi kusandik. Fazla malzemeleri burada birakip saat 3:30da yola ciktik. Rotanin altina vardigimizda saat 6:00 olmustu. Hic vakit kaybetmeden kulvara daldik. Egim ortalamasi 65-80 derece bir iki kısa etapta 90 dereceyi buluyordu, kulvar da cok sert kar ve zaman zaman da buz kapli idi. Tirmanis cok keyif verici geciyordu. Rota sonuna kadar hic dinlenme firsati bulamadik. Ne kadar yavaslarsak baldirlarimiza binen yuk o kadar arttigindan belli bir tempoda surekli tirmandik. Zaman zaman Erhandan dokulen buz parcalari uzerime yagiyordu.

Rotanin sonunda uzerinde 90 derecelik bir bolumun ardindan rahatca! durabilecegimiz bir sete geldik. Setin uzerinde negatif yapan ve her an inmeye hazir bir kornis vardi. Sol tarafindata ise 2.5 m.lik dik kayalik bir set onunda uzerinde 2.5m yuksekliginde diger kornisin devami uzaniyordu. Erhan bu bolumu gecti. Ardindan ben de setin uzerine ciktim. Kazmalarimi onumdeki kara saplamaya calistim ama tutmadi. Kar burada cok yumusakti. Tam bu sirada altimdaki set cokmeye basladi. Tutunabilecegim hic bir yer yoktu. Adrenalin kulaklarimdan fiskirdi.

-Abi gidiyorum! Gidiyorum! Hemen istasyon kur!

Bu sirada da kendimi saglama almaya calisiyordum ama nafile. Tum olasiliklar kafamin icerisinde dolasirken Erhanin sesini duydum.

-Maytir Ip sende (yani cantamda)!

Ne yapip edip cok yavas ve hassas hareketlerle (en ufak hareketimde set biraz daha cokuyordu) Sol tarafimdaki kayaya uzanip elimi bir catlagin arasina sikistirdim. Sag elimdeki kazmayi da dikine kara gomdum. Bir yandan da giydigim parmaksiz eldivene lanetler yagdirip dislerimle cikarmaya calisiyordum. Erhan kar cubuklari ve kazmalarla bir istasyon kurdu. Yardimci ip ve perlonlari uc uca baglayarak bana sarkitti ve emniyetimi aldi. Artik emniyette olmanin! Rahatligi ile kaya setini tirmandim, ardindan kornise saldirdim ama kazmalar yine tutmamaya basladi. Birkac denemeden sonra saglam bir yer buldum. Sira kramponlarla yukselmeye gelmisti. Ayagimla kornise vurdugum her darbe ile kar bloklari asagiya iniyor bizim set sayemde giderek negatiflesiyordu. Birkac denemeden sonra bu bolumu de asip rahat bir nefes aldim. Erhan istasyonu kurarken kar cubuklarindan birisini dusurmus, cubuk kayip bir kornisin tam ucunda durmustu. Daha yeni aldigimiz bu malzemeyi orada oylece birakmak isimize gelmedi. İstasyonu biraz daha saglamlastirip Erhanin emniyetini aldim. O da surunerek kornisin ucuna kadar indi ve kazigimizi kurtardi.

Tirmanis 1 saat surdu. Inisimiz ise 5 saat! Tum kulvarlarda inmeye hazir kornisler ve derin catlaklar vardi. Tirmanisa gece basladigimz icin kucuk zirvenin batisindaki kulvari gozumuzden kacirmistik. Boylece neredeyse buyuk zirveye kadar yurumek zorunda kaldik. Sonunda bikkinlik, yorgunluk ve acliginda etkisi ile (yanimiza su ve yiyecek almamistik) gozumuze en guvenli gorunen kulvarlardan kandimizi assagiya birakiverdik. Volfram tesislerine geldigimizde oldukca harap halde idik. Burada biraz dinlenip toparlandik ve otelere dogru hareket ettik. Faaliyeti basarmis olmanin ve bu kadar yorgunlugun uzerine kendimizi guzel bir hamam sefasi ve Iskender ile odullendirdik.

Bu haberin geldigi yer: Doga Aktiviteleri Grubu Dernegi Spor Kulubu
    http://www.dag.org.tr/index.php

Bu haber icin adres:
    http://www.dag.org.tr/index.php/modu...article&sid=27
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

FANTASTICUA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar görüşmeyeli nasılsınız?
    bende ybr almaya karar verdim...

freeman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    biz dün emre yle çalıya gittik ordan baraja tırmandık motorlarla pazartesi fotolar elinizde olur.
    metin abi istanbuldaymış cem abi heykeldeymiş levent abi opere yusuf bey(topuz) ankara daymış vs vs
    gelseydiniz emre den çok güzel yemek yicektiniz ama şans
    sonra eker e gittik oturduk soğuk şeyler içtik falan filan
    kısmet bi dahaki sefere

fantasticua ybr çok iyi bir seçim olur
    yedek parça bol fiyat uygun ikinci eli iyi tek sorun lastikleri
    eğer ybr alırsan lastikleri metzeller ile değiştir fiyatları uygun.
    ybr nin üstündeki lastikler raptorlarınkınden beter su dansı yaptırıyolar çunku.
    scooter dan cok daha ıyi motor hayırlısı olsun

Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Alıntı freeman adlı üyeden alıntı
    biz dün emre yle çalıya gittik ordan baraja tırmandık motorlarla pazartesi fotolar elinizde olur.
    metin abi istanbuldaymış cem abi heykeldeymiş levent abi opere yusuf bey(topuz) ankara daymış vs vs
    gelseydiniz emre den çok güzel yemek yicektiniz ama şans
    sonra eker e gittik oturduk soğuk şeyler içtik falan filan
    kısmet bi dahaki sefere

fantasticua ybr çok iyi bir seçim olur
    yedek parça bol fiyat uygun ikinci eli iyi tek sorun lastikleri
    eğer ybr alırsan lastikleri metzeller ile değiştir fiyatları uygun.
    ybr nin üstündeki lastikler raptorlarınkınden beter su dansı yaptırıyolar çunku.
    scooter dan cok daha ıyi motor hayırlısı olsun
    Afiyet olsun,resimleri bekliyoruz.
    Anlaşılan ancak yaz sonu toplanabileceğiz.Ailelerle yapılan planlar,tatiller,düğünler derken insan kendine zaman ayıramıyor.

seflek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VOLVO S40 CLASSIC
    Bir süredir giremedim siteye. Kız kıza kaynatmışsızın yine!
    En çok tanrının yer yüzündeki gölgesi yüce insanlar dr ilkay ve dr. emre'den mahrum olmak pek bir mahzun etti beni! (tabii mangalı görmemiş olmak tek kazancım)
    Bu arada neler oldu neler...
    Levent kardeşim apandisit ameliyatı geçirdi. O artık eksik bir adam! mutluluğumuzun resmini koyuyorum aşağıya.. (mangal, saatim iyi görünmüş mü? şimdi sen ona da takarsın)
    Ayrıca babam da şu yılan hikayesine dönen prostat ameliyatını oldu da kurtulduk. Lakin ne annem ne de babam mutlu olup olmadıkları konusunda açık vermediler henüz!
    [U][COLOR="Red"][B]NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE![/B][/COLOR][/U]

Motosikleti
    VOLVO S40 CLASSIC
    Alıntı volkanbaykoz adlı üyeden alıntı
    walla bana her yol

tryaky kardeş biz senle buluşalım o zaman.

seflek bi kaç motorlu toplanıp gidelim bi hafta balığa ya bende manyak meraklısıyım bu işin oltada var bende nasıl yaparız.( zaten kimsenin toplantıyave bululmaya niyetide yok ) ama böyle bi aktivite yapıp balıkları yerken fotolar çekip millete özencik yapalım anasını satayım.
    (biraz geç oldu ama) TAMAM KARDEŞ! 5 ya da 6 ağustos ctsi veya pazara bir program yapalım. cümbür cemaat balığa gidelim. bir tekne yetmezse 2. hatta 3. var motorcu dostlarımızda...
    Balık programıyla ilgilenenler yazsın...

Alıntı Topuz adlı üyeden alıntı
    arkadaşlar,

bir selam vereyim dedim. şu an izindeyim ve BURSA ya bugün geldim.

seflek ve fuser sizleri de en kısa zamanda arayacağım. görüşmek üzere.
    Hala aramadın be kardeş! Hiç olmazsa balık programına gel de tanışalım...

Alıntı Ralf adlı üyeden alıntı
    MOTOFEST 06'ya ev sahipliği yapacak olan Yenişehir'de, festival yeri olarak Yenişehir Havaalanı uygun görülerek DHMİ'den kiralandı.

Yüz milyon doların üstünde bir maliyet ile yapılan ancak bir türlü istenilen randıman alınamayan ve sivil taşımacılığa açılamayan Yenişehir Havaalanı, farklı bir organizasyon ile gündeme gelecek.

İLKON Turizm organizasyonu ile yapılacak olan Motosiklet Festivali, 19-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

İki yıl önce düşünülen, fakat büyük bir proje olması sebebiyle ancak bu yıl hayata geçirilebilen Motosiklet Festivali'ne, 10 bin kişinin katılması bekleniyor...

http://www.bursa-yenisehir.bel.tr/in...rayrinti&id=22
    okuyun da görün len! benim kardeşim böyle ilmi ve felsefi yazar, gıkınız çıkamaz.
    levent gitçez di mi?

yaw arkadaşlr dün tesadüfen bursayadaydık motorlarla,planlı olsaydı buraya yazardım walla sizlerle buluşmayı çok isterdim..fotolara bakabilirsiniz...neyse artık bir daha ki sefer...http://www.motosiklet.net/forum/show...t=4104&page=35

V&B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYUSONG GV 650 dermişim :)
    SEFLEK kardeş 6 sı pazar yani müsait olurum ben ama sabahtan 06:00 gibi tabi.hatta biladeride alır gelirim.nasıl ve nerde tekne onunla ilgili bilgi verirsen sevinirim.VE BÜTÜN BURSALI ARKADAŞLARDAN KATILIM BEKLİYORUZ DEME SEFLEK KARDEŞİM.

kingofrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    seflek
    tekneylen kafalıon milleti aga heheh

V&B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYUSONG GV 650 dermişim :)
    [QUOTE=fuser]Volkan Benim ve freemanın henüz ehliyetimiz yok (1 haftaya kadar olacak inşallah) onun için heykel tarafı bize ters. Biz daha çok ihsaniye, FSM bulvarı gibi yerlerde buluşup ne tarafa gideceğimize o an karar veriyoruz. Yarında büyük bir ihtimalle buluşup gezicez. Katılmak isteyen olursa saat ve yeri sanırım yarın kesinleştiririz ama saat 6 yı geçirmeyiz heralde çünki hava kararmadan azıcık gezelim diyorum...

kusura bakmayın ben gelemedim düğünüm dolayısıyla ekstra işler çıkıyor ama mutlaka görüşmek istiyorum ve seflekle beraber balık tutmaya gitmek istiyoruz eğer meraklısı iseniz ve katılmak isterseniz 6 ağustos pazar sabahı görüşücez herhalde gelirseniz seviniriz

fuser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DADYW DD 250E-9

Cuma Gezisi...

Merhabalar sevgili Bursa MT üyeleri
    Cuma İlkayla beraberdik güzel bir gezi oldu.

Saat 6 gibi buluştuk önce çalıya gittik orada son
    zamanlarda yediğim en güzel sucuk ve köfteyi yedik.
    Mekanıın adı kırmızı&beyaz reklam yapmak için değil
    yolunuz düşerse sizde bu lezzeti tadın diye yazıyorum
    Buraya kadar olan kısımların fotoları yok çünkü görgüsüzlüğün
    alemi yok değil mi?

Yemekten sonra bizim Cruserlerle enduro keyfi yapalım dedik ve
    Çalının yukarısındaki baraja çıktık. Yol epey bozuktu ama bizim
    canavar Raptorlar tık demeden tırmandı dağa taşa
    Orada biraz dinlendik,manzaranın keyfini çıkardık ve birkaç fotoğraf çektik.

Dönüş yoluda gidiş kadar keyifliydi. Dönüşte dinlenmek ve birazdaha
    gezebilmek için Eker'e oturduk oradada İlkay bize Tramisu ve Kola
    ısmarladı biraz dinlendik ve Ataevler İhsaniye tarafında biraz turladıktan
    sonra ayrıldık...

Arkadaşlar çok güzel bir geziydi. Gelemeyenler çok şey kaçırdı

İŞTEE FOTOLAR:::::

İlkay (freeman) ve bizim Raptorlar

İlkayın kırmızı raptoru

Buda ben (fuser) ve siyah raptorum

Şu manzaraya bir bakın

Profilden İlkay

Buda tırmandığımız yol

kingofrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    BURSALI ARKADAŞLAR

artık toplanalım hep beraber gezelim kralınız geldi..)

hakikaten bursa ekibi biraz sallamış bizi neyse artık..olsun bakalım..

Carlitoturco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250 (sattı)
    Mrb bursa MT, ben ist öğrenci olarak ikamet etmekteyim, aslen bursada oturuyorm, rastgeldiğim haftasonları sizin etkinliklerinize katılmak isterim, adım halil.
    [FONT="Fixedsys"][I]My mOtO LoVé is indescribablé ..! [/I][/FONT]

Motosikleti
    VOLVO S40 CLASSIC
    İLKAY, EMRE, YAHU BENİ AĞLATMAK İÇİN Mİ YAPIYORSUNUZ BUNLARI?

dün gibi gözümün önünde; tay tay emeklemeye çalışan pırlanta gibi 2 genç doktor. tertemiz yarınları aydınlık yüzlerinden okunuyordu sanki.

Ya şimdi? dere tepe düz giden, aylardır yıkanmamış montlarıyla teke gibi kokan 2 serseri oldular. öliim ben be!

Yalnız resimlere dikkat ediyorum da, emre seninki daha mı büyük ne?

arkadaşlar, bursa grubu sizinle grur duyuyor. helal olsun be! dedelerinizin yapamadığını siz yapıyorsunuz. valla tebrik ederim sizi çocuklar. ne iyi yapmışsınız.

ARSLANLARIM, TANRI'NIN YERYÜZÜNDEKİ GÖLGESİ YÜCE İNSANLAR, HATTA SİZE İNSAN DEMEK CAİZ DEĞİL. SİZ ESKİ ÇAĞLARIN GÖZÜ PEK KAHRAMANLARISINIZ. (ayrıca birbirinize pek yakışmışsınız!)

Bu arada Volkan balığa icabet edecek herhalde. sizler ne diyorsunuz?

Alıntı kingofrider adlı üyeden alıntı
    BURSALI ARKADAŞLAR

artık toplanalım hep beraber gezelim kralınız geldi..)
    Vay kralım! Hoşgeldin, nerelerdeydin?

Alıntı Carlitoturco adlı üyeden alıntı
    Mrb bursa MT, ben ist öğrenci olarak ikamet etmekteyim, aslen bursada oturuyorm, rastgeldiğim haftasonları sizin etkinliklerinize katılmak isterim, adım halil.
    hoşgeldin halil.
    hangi bölümde okuyorsun? kendinden söz et biraz.

fuser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DADYW DD 250E-9
    Alıntı seflek adlı üyeden alıntı
    aylardır yıkanmamış montlarıyla teke gibi kokan 2 serseri oldular. öliim ben be!

Yalnız resimlere dikkat ediyorum da, emre seninki daha mı büyük ne?
    Cem abi sağol ama abi ben motoru her hafta yıkıyorum walla
    hani arabayı doktordan alıcaksın derlerya aynen öyle

Abi büyüjklük olayına gelince
    Büyüklük değil nasıl kullandığın önemlidir

Saygılar sevgiler....
    Abi aklıma gelmişken geçmiş olsun babanız ameliyat olmuş.

Alıntı Carlitoturco adlı üyeden alıntı
    Halil merhaba aramıza hoşgeldin
    Bursaya gelmeden önce foruma yazarsan bizede uyarsa görüşürüz....

Motosikleti
    VOLVO S40 CLASSIC
    Alıntı fuser adlı üyeden alıntı
    Cem abi sağol ama abi ben motoru her hafta yıkıyorum walla
    hani arabayı doktordan alıcaksın derlerya aynen öyle
    yavrum motor hiç pis kokmaz ki? sizin montlarınızı kastetmiştim acemi motorcum benim.
    hem doktorun kullandığı herşeyin kız değil, dul olduğunu herkes bilir!

babama geçmiş olsun dileğine teşekkürler. bir kez daha anlaşıldı ki; allah doktorlara muhtaç etmesin avukatlar doktorların yanında çırak kalır valla.

Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Oh ne güzel,Bir köşeyi doktorlar,bir köşeyide avukatlar tutmuş,biz nereyi tutup nereyi kollasak.

Mangal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    velespit

Tutmak

Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı
    Oh ne güzel,Bir köşeyi doktorlar,bir köşeyide avukatlar tutmuş,biz nereyi tutup nereyi kollasak.
    Yahu sevgili ihtiyar,
    Keşke bu lafı etmeseydin, şimdi bu avukat ve dr tayfası bizlere birşeyler tutturmak için uğraşırlar, yüzlerinde nur kalmadı zaten bunların

Kollanacak yerler ise malum ama yine de dikkat şart; avukat dedin mi aynen kanunlarda boşluk aramaları gibi, kollanacak yerlerde de boşluk ararlar , dr.lar ise TUŞE diye birşey bellemişler, grip bile olsan illa tuşe atmak istiyorlar
    ::zencii:: lere laf söyleme, çünkü sende bir ademsin

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 58 kullanıcı var. (0 üye ve 58 misafir)

Bu Konudaki Etiketler