abi benim msn ceylanilkay@yahoo.com
abi benim msn ceylanilkay@yahoo.com
doktorum, senin motorun elektrik arızası giderilmiş. yeni beyin de yarın geliyormuş. (ikisi de garanti kapsamında. tabi bu kısmı seni ilgilendirmiyor. ama ürünlerine sahip çıkıp, kullanıcı hatası çamuruna yatmadan garanti kapsamına almaları güzel)
[U][COLOR="Red"][B]NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE![/B][/COLOR][/U]
Arkadaşlar,
Yalova Yolu'ndaki Racing Room'un telefonu gerekiyor.
Chopper/Cruiser'ların Karşılaştırılması (http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=11014) --- anket>>>>>>http://www.motosiklet.net/forum/show...557#post210557
-----ANKET Regal Raptor (250cc)'unuz Kaç km'de (http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=17733 )
Arkadaşlar Bursa'daki mondial servisleri ile ilgili tavsiyesi olan varmı? Hangisi iyidir?(ilgi ve ustalık konusunda)
...............................
Racing Room: 252 61 05infrared adlı üyeden alıntı
cinsiyet ve cinsel tercihler grubumuzun belirleyicileri değil. örneğin tattwamasi bayan, metin67 de başka! ama ne tattwamasi'ye sen bayansın gelme dedik, ne de metin67'ye sen değişiksin, olmaz dedik.Selmet adlı üyeden alıntı
elbette seni de aramızda görmekten memnun oluruz.
benim janjanlı motorumu dr. ilkay (freeman) aldı. geçici süre dedeefendi (av.levent) beyin scooter'ını kullanıcam. O haysung'u kullanıyor nasılsa. bak şimdiden 2 skutır oldu bile!
sahi iznik'te inanılmaz sayıda bayan sukıtırcı var.
Haklısın Betül, ben Ekrem.Mondial 100 kh bir motosikletim var.Üzerinden hiç inmiyorum desem yeri var.Ama servis konusunda dertliyim biraz .Adamlar hiç ilgilenmiyorlar.İlgilenen birilerini bulmak zormudur acaba.Hangi servisleri tercih ediyor millet.Selmet adlı üyeden alıntı
bu çin motorlarının, atasözümüzdeki gibi; ekmek - köfte orantısına tabi servisleri var. en radikal çözüm, motor işine iyice ısındıktan sonra kaliteli bir markaya zıplamak.islece adlı üyeden alıntı
ayrıca bu nasıl kendini tanıtma sevgili kardeşim. tanıtımından sadece 2 şey öğrenebildim; ekrem ve mondial!
şerefsiz banka beni kredi açısından çok riskli bulmuş.
olucak iş mi sanki seyyar satıcıyız.
neyse araya enişte girdide pazartesi ye hallolcak galiba.
cem abi merak etme (gerçi sen parayla ilgili bişey demiyon ama olsun benim içim rahat etmiyor.)öyle yada böyle motoru alcam.
bu arada motor servisten çıktı mı elektrik aksamını halletmişler mi elektrk beynini takcaklar mı akşama?
bu arada bütün yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz sefalar getirdiniz diyorum.
[QUOTE=seflek]Racing Room: 252 61 05
QUOTE]
sağol dostum........
Chopper/Cruiser'ların Karşılaştırılması (http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=11014) --- anket>>>>>>http://www.motosiklet.net/forum/show...557#post210557
-----ANKET Regal Raptor (250cc)'unuz Kaç km'de (http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=17733 )
Merhaba,Birde kendimi il grubumda tanıtma ihtiyacı duydum.Takma adıma bakmayın ihtiyar deyilim.Benim motor aşkı yeniden kabarınca büyük kızım baba ne yapacaksın motoru arabaların var hem sen ihtiyarladın motor genç işi demezmi,Takma adım işte burdan geliyor.
Daha önce açtığım tanışma başlığım:http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12275
ismim Orhan BAHADIR müsait bir zaman da tanışmak dileğiyle iyi hafta sonları.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
arkadaşlar slm bu ehlıyet olayı sakat oldu ya.ben ünvde ogrencıyım canakkalede bursaya doner donmez ehlyıet alıcaktım ama sınaw tarıhı 26 agustostaymış gerco motoruda daha alamadık ama mondial zat 150 dusunuyorum.2 ay ehlıyetsız takılcam yane nerelerde cevırme oluyo bılen varmı pekı bursada ?
merhabalar ben Yunus;
genellikle regal raptor forumuna takılan Topuz nick li üyeyim. çünkü regal motorum var. diğer topikleri de okuyorum fırsat buldukça.
Erzurum da öğretmenim. yazın izinlerde bursa da oluyorum. bu yaz inşallah yine bursa da olacağım ve bursa'da bulunan motorcu arkadaşlarla orada tanışmak isterim. şimdilik bursa dan sadece seflek nikli arkadaşı tanıyorum.. forumdan.
aslında daha önce, www.bursamotor.kulubu.com adresli siteye üye olmaya çok çalışmış isem de.. bir türlü olamadım. sitede arıza mı var ne.. bir türlü beni üye yapmadı o zamanlar. bir daha da denemedim. bu konuda bilgisi olan var mı..
sizler ile tanışmadan önce, yazılanları okuyayım dedim de yaklaşık 1 saat boyunca 19 sayfayı okudum. bazı yazılanları anlamakta zorluk çektim. kim alıyor.. kim satıyor.. kim ne alıyor. kim neden bahsediyor.. yani konulara fransız kaldım. cahilliğime verin arkadaşlar.
freeman regal almış mı almamış mı hala anlamadım. seflek regali yeni almıştı.. elektrik aksamı yandı diyor.. satacam diyor. sattı mı belli değil.
sayın seflek abi; bir çok motora bindiğinizi söylüyorsunuz ve yaş itibariyle regal de karar kıldığınızı belirttikten sonra, şimdi de satmak istediğinizi yazıyorsunuz. doğrusu şaşırmış bir durumdayım.
burası yerimidir bilmem ama.. seflek; motor elektirik aksamı neden yandı. sizinle regal raptor topiğinden tanışmıştık ( http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=3629 ). bu topic 149 sayfa oldu ve kimse orda böyle bir arızadan bahsetmedi. ilk defa sizin başınıza geldiğini düşüneceğim. aslında bu sorunu regal topik te bahsederseniz bilgi paylaşımı açısından iyi olurdu. bursada regal servisinin varlığını söylediniz. bana da özel mesaj yazmıştınız. sizden ferit usta'nın telefonunu istemiştim. ancak hala yanıtlamadınız. burda arkadaşlar yine sormuş.. yine cep telefonunu vermemişsiniz. şimdi; ferit usta'nın cep telefonunu verince acaba sorun mu oluyor diye düşünmekten edemiyorum.
seflek; regal için 80'den sonra vibrasyon olduğunu yazmış. eğer motoru 0 (sıfır) km almış iseniz.. rodaj süresinin dolması gerektiğini bilirsiniz. ancak, sizdeki motor, 2. el idi ise.. rodajı dolmuş mu bu konuyu bilmiyoruz. eğer rodajı dolmuş ve hala vibrasyon var ise.. temiz bir rodaj süresi geçirmemiş demektir. çünkü.. regal topikte ilk 500 km sonrası servis bakımına giden tüm regalciler.. böyle şikayetlerin azaldığını ve bir zaman sonra bittiğini topikte yazdılar. şu an regal 1 yıldır satışta olan bir marka ve bu motor ile 5000 km yi devirenler var. onlar bile vibrasyonun olmadığını yazdılar orda. o zaman şöyle düşüneceğiz:
bir tecrübeli arkadaş (seflek) regalde vibrasyon var diyor.. regal topikteki tecrübeli sürücüler de vibrasyon rodaj sonrası bitti diyorlar. kime inanmalıyız? siz söyleyiniz.
ben motoru daha henüz sürüp deneyemedim. çünkü motoru ötv artışı öncesi vekalet ile bursa da aldırmıştım. daha yüzünü göremedim. o yüzden sizler ile pratik tecrübeleri paylaşamayacağım. Erzurum da da böyle bir motor daha henüz görülmedi. mondial 250 ve kanuni bol bol var erzurum da.
fuser; jinlun ve regal'in artçı koltuğunun rahatlık derecesini soruyor. jinlun'u bilemeyeceğim. jinlun için de forumda topik var ordan okunmalı yada oraya sorulmalı. ancak, regal için ben söyleyeyim.. artçı koltuğunun rahat olmadığı topikte yazıldı. bu problem için.. bir arkadaş bu işten anlayan bir döşemeciye daha geniş ve yumuşak bir artçı minderi yaptırmış ve sanki orjinal gibi olmuş. regal topik içinde resmini de koymuştu. yani demek istediğim artçı koltuk rahat değilse.. rahat olanını yaptırabilirsiniz. tıpkı egsoz sesini beğenmiyor iseniz.. egsozu deldirmek bir çözüm olduğu gibi.. başka bir egsoz taktırmak gibi.
gerçi.. sizler gibi profesyonellerin yanında benim gibi daha yeni yeni bu işleri öğrenen birisinin pek de fazla bir önerisi olamaz diye düşünüyorum. ancak, burada sorulan sorulara.. lütfen cevap yazınız ki.. forum amacına ulaşsın.
[COLOR="Red"][B]Dikkat. 6D Kuralı. Konu motosiklet olunca 4x4-10 yönlü bir sürüş dikkati gerekir.[/B][/COLOR]
[COLOR="Red"]D1: Öne dikkat, D2: Arkaya dikkat, D3: Sağa dikkat, D4: Sola dikkat, D5: Aşağı dikkat, D6: Yukarı dikkat.[/COLOR]
ilkay, ben olsam almam o krediyi. bu bankacılar kendini ne sanıyor? sana kredi mi yok be dostum? hem o kadar da acele etme. ben senden para filan istemiyorum. uzun süre de istemem.freeman adlı üyeden alıntı
sağol dostum. bunu zaten biliyorum.Dedeefendi adlı üyeden alıntı
Acil şifalar kendisine.Gelişmeler hakkında bilgilendirebilirseniz seviniriz.Dedeefendi adlı üyeden alıntı
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Yunus kardeş, burada tanıştığımız arkadaşlar gerçekten kıymetli insanlar. umarım tanışırsın, yüzyüze dostluklarından daha bir keyif alırsın. evet, seflek, yani bendeniz cem, regal'imi dr ilkay'a (freeman namıyla maruf) sattım. ancak regal henüz servisten çıkmadığından zilyetliğin devri ve mülkiyetin nakli mümkün olmadı.Topuz adlı üyeden alıntı
Bu sınıf çin motorlarında rodaj sonrası vibrasyonun kalmadığı gibi söylentiler ise yalana varır abartıdan öte değil. eğer sıkça görüldüğü gibi motorunun km saati bozuk değilse, bu sınıftaki hiçbir motorcu 80 km'den sonra vibrasyon yok diyemez.
benim eski, ilkayın yeni motoru halen serviste olmasına rağmen yine de iddia ediyorum; bu sınıftaki en kaliteli ve sorunsuz çinli regal raptor. bilhassa mekanik aksamı hiç sorun çıkarmıyor. ithalatçının garanti kapsamından hemen parça karşılaması da ayrı bir artı.
benim regal'in elektrik aksmı alternatörün arızalanıp aşırı yüklenmesinden kaynaklanmış. bunu da garanti kapsamına aldılar.
yaşım itibarıyla regal'de karar kıldım derken, motorun dizayn ve oturuş çizgileri, kullanım kolaylığı ve rahat tarzını kastettim. örneğin jinlun'un tutuşu beygir yuları tutar gibi. hiç sevmedim. metin'in motoru deviriyordum neredeyse! regalim yaklaşık 4.500 km. değiştirmek istememin sebebi, daha büyük hacimli motorlara geçme isteğim. (aştık 250'yi abi) ama oturuş aynı olacak. hysoung 250 veya daha da iyisi 650 bana uygun. hele 650 muhteşem makine. çok esnek bir motoru var. sanırım torku yüksek. örneğin 3.vites 40'la keyifle giderken gazı açıp bir anda 140'la gitmeye başlayabiliyorsun.
artçı koltuğunun çok rahatsız olduğu doğru. bir de benzin göstergesi yok.
ferit ustanın sabitini yarın yazarım. şimdi evdeyim.
ayrıca sanki biz herşeyi biliyomuşuz da, sen fransızmışsın gibi hissetmeni tevazuna veriyorum. (bu da vibrasyonun kaybolduğu gibi bir tatlı yalan)
sevgiler, saygılar. görüşmek dileğiyle.
valla bu aşamada elimizden geleni yaptık. 22'sinde biopsi sonuçları alınacak. bu arada da bir takım tomografi ve tahliller yapılıyor tabi. bekliyoruz. allah ne yazdıysa o! hayırlı olur inşallah.İHTİYAR adlı üyeden alıntı
ihtiyar, ortak yönümüz çok! yaşımız, evlilik süremiz, 2 kızımız, izmir'i terkedip gelişimiz (5 yıl fakülte için kalmıştım, dönüşüm gerçekten zor oldu güzel izmir'den) ...
tanışmak dileğiyle...
seflek;
öncelikle babanız için geçmiş olsun dileklerimi burdan iletmiş olayım.
demek regal'i freeman'a verdiniz. peki freeman dostumuz, sizdeki endişelere sahip değil mi.. yani regal ona yetecek mi? bu arada freeman'a hayırlı olsun demeliyim.
hyosung'un 250'si benim beğendiğim ve Türkiye'de satışta olan, teknik anlamda en güzel 250'lik cruiser'dir. fiyatı da fena değil. bakmayın siz, hyosung alamıyoruz diye.. paramız regal'e yetti onun için regal alabildik. malum.. bir çok sorumluluk var. hani derler ya.. "çoluğun çocuğun rızkını kesip.. onca parayı bir motora verdi" misali olmasın diye.. ben de fiyat/performans en uygun olanına yanaşmış oldum.
sizin gibi farklı modeller kullanan arkadaşların çoğunda.. 250'likten sonra özellikle 650'lik bir makineye geçme arzusu oluyor. ben bu konuda en çok yakıt sarfiyatını merak ediyorum. çok fazla bir artış oluyor mu diye 250'likten sonra yani. 250'lik makineler ortalama 3,5 - 4 lt benzin ile 100 km çok rahat gidebilmektedirler.
regaldeki vibrasyonun bitmediği ile ilgili yorumlarınıza gerçekten birşey diyemeyeceğim. ben de; böyle bir sorun yok diye regal topikte epey km yapmış kullanıcılardan duyduklarımı biliyorum. ama zannedersem.. siz başka makineler ile kıyaslayarak bu sonuca varıyorsunuz. ben de fiyatı yüksek olan makinelerde bu sorun nasıldır diye merak etmişimdir. bu durumda şöyle bir sonuç akla geliyor:
"fiyatı yüksek olan makineler.. fiyatı yüksek oldukları için çok kaliteli ve de vibrasyonsuz üretiliyorlar. özellikle vibrasyon bunlarda yoktur.. çünkü, vibrasyonu sıfırlamak için özel işlemler yapıyorlar.. bu da maliyetleri artırıcı bir işlemdir. halbuki çinli makineler bu işlemleri yapmadıkları için maliyetleri daha ucuz kalıyor.. onun için çinli makinelerde vibrasyon bir türlü bitmiyor" yargısı doğru bir yargı olabilir mi?
diğer arkadaşlar neler düşünür..
[COLOR="Red"][B]Dikkat. 6D Kuralı. Konu motosiklet olunca 4x4-10 yönlü bir sürüş dikkati gerekir.[/B][/COLOR]
[COLOR="Red"]D1: Öne dikkat, D2: Arkaya dikkat, D3: Sağa dikkat, D4: Sola dikkat, D5: Aşağı dikkat, D6: Yukarı dikkat.[/COLOR]
topuz kardeşim benim regalin 250 cc olması gibi kaygım yok çünkü daha önce kullanmadım.benim için bir başlangıç motoru olacak ve 250 cc kontrol ve denge yetenekerinin ve vites alışkanlıklarının geliştirlmesi ve özellikle de şehir içi kullanım olarak uygun bir seçenek gibi geldi bana.lakin bununda en iyi örneği metin abimizidr kendisi uzun yıllardır motorcu olmasına rağmen şehir içi için jinlun 250 almıştır dragstarını kullanmamaktadır.
sonuçta bende belli bir seviyeye geldikten sonra daha kaliteli motorlar almayı düşünüyorum.
başlangıç için cem abinin motoru bana uygun geldi.sonuçta 10 aylık ve 4500 km de (cem abi amma çok gezmissin yaw kıçın koltuk görmemiş maşallah)
vibrasyon konusunda tabiki bir çinlinin japon veya avrupa (keeway hariç kendiside macar çakması çindir) motor üreticileri ile kapışması bu ara pek mümkün değil.ama ileride herşey değişebilir.sonuçta çin ekonomisi!
Şu an bu konu içerisinde 28 kullanıcı var. (0 üye ve 28 misafir)