İyi bayramlar, bende teste katıldım, en çok motoguzziyi, sonra sv 650 yi beğendim, enduro tarz olarak sevmiyorum zaten.
İyi bayramlar, bende teste katıldım, en çok motoguzziyi, sonra sv 650 yi beğendim, enduro tarz olarak sevmiyorum zaten.
Merhabalar bursa motosiklet festivaliyle ilgili bilgisi olan varmi
Grup çok sessiz kalmış.Herkese selamlar
watsapp tan görüşüyolar forumu öldürdüler
İMAM SOLLARSA CEMAAT YANLAR
cenaze namazı kılınmadı toprağa verilmedi daha tolga.ölüyü diriltmek lazım..
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:33 ----------
maaşallah. Makina güzelmiş. Bende 1996 yılından buyana motosiklet kullanıyorum. Mobileti saymazsak tüm motosikletlerim vitesliydi. Geçen hafta rks logik 150 scooter aldım. İlk vitezsiz motosikletim. Hani derlerya vitesliye alışan scooter den keyif alamaz diye. Bende öyle bişey olmadı hiç.Artık vitesli düşünmüyorum desem yeridir. Birde bu rks logik hiçte küçümsenmeyecek bir motosiklet miş. Çok kaliteli ve fena ivmelenmesi var. Ben memnun kaldım. 125 km hızı gördüm düzde. Biraz yakıt fazla okadar. Çok scooter tecrübem bilgim yok ama ara sıra eş dost scooter lerini kullandım. Ben beğendim yani...
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:39 ----------
Teşekkür ederim.Bir çok motor sahibi oldum.Fakat gerçekten scooterın yeri çok ayrı.Yüklüyorum eşyaları kafamın estiği yere sürüyorum
Arkadaslar bir arkadasimin Ktm Duke 200 u dun gece Setbasinda calinmistir. Plakasi 16 jbr 78 . Daha 1 ay once alinmisti.Gorenlerin denk gelenlerin 05530991200 Ercan telefona haber verebilir misiniz.Muhtemelen plakasiz geziliyordur en jyi ihtimalle.
Selam arkadaslar, ogrenciyim a2 ehliyetini uygun bir fiyata alabilecegim surucu kursu ariyorum. Tiavsiyeniz var mi ?
Nilufer/ Gorukle'de ikamet ediyorum.
Herkese merhaba iki teker sevdalıları.
Geçen gün youtube'de dolaşırken Ayvaini mağarası videoları denk geldim ve merakla videoları izledim. Harika bir doğası harika manzaraları ve büyüleyici görüntüler ile karşılaştım. Mağaranın Bursa'da olduğunu biliyordum fakat tam olarak nerede ve nasıl gidilir bilmiyordum.
Google amca sağ olsun ufak bir araştırma yapıp sırt çantamı hazırlayıp yola koyuldum. Aşağıdaki güzergahı kullandım. Yollar gayet güzeldi.
Yol üzerinde nefes kesici ve göz kamaştırıcı manzaralar ile karşılaştım. Kendi kendime dedim ki "ahhh ahhh zamanında niye gelmeişim".
Fadıllı Köyünden sonra yavaştan Ayva Köyüne tırmanmaya başladım. Tırmanışta bu manzara beni bekliyordu.
Motosikletimi yol kenarına çektim kamp ocağımı çıkardım hemen bir sıcak su kaynatıp kahvemi bu güzel ve eşsiz Uluabat manzarasına karşı yudumladım...
Bol virajlı yollardan sonra Ayva Köyüne ulaştım. Köy kahvesinden birkaç Ayvaini Mağarası hakkında bilgi alıp mağara yolunu sorup yola koyuldum.
Köy kahvesinin sağındaki yoldan devam edip 150 metre civarı Ayvaini Mağarası çeşmesine ulaştıktan hemen sonra buz gibi dağdan gelen suyu içtim ve yanımada bir şişe su doldurdum.
Yaklaşık olarak 150 metre civarı bir tırmınaş ve sizi 50-60 Derece arası bir eğim bekliyor. Epey bir zorlayıcı bir parkur ve dikkat edilmesi gereken ciddi geçişler var.
Profesyonel kişiler buralara gelerek rota üzerinde geçişlere çelik halat gererek ulaşımı daha kolay ve güvenilir hale getirmişler.
Oldukça dik bir kaya geçişi
Çelik halatlar yardımı ile mağaraya ulaşmaya 5 kala
Ve 10-15 dakikalık bir tırmanış sonrası mağara girişine ulaştım. Yanınıza mutlaka bir hırka vb. kıyafet almanızı tavsiye ederim. İçeriden dışarıya doğru oldukça serin bir esinti geliyor.
Mağaranın giriş kısmı kurumuş olmasına rağmen kış aylarında suların geldiğini söylüyorlar.
Mağaranın içerisinde dikkatli olmak gerek. Yer yer küçük küçük su göletleri var ve eğer siz farketmezseniz içerisine düşüp ıslanabilir ve Allah korusun biryerlerinizi incitebilirsiniz. Dikkatli olmakta fayda var her zaman.
Mağara içerisinde sizleri muhteşem yüzyıllar boyu süren ve hala devam etmekte büyümekte olan dikitler sarkıtlar karşılıyor.
Devasa sütünlarıyla oyuklarıyla adete ilk çağ uygarlıklarını anımsatıyor.
Mağaranın içerisinde yakşalık olarak fener ile 100 metre civarı kadar içeri girebildim. Yolun devamı için gerekli ekipmanım mevcut değildi. El fenerim yetersiz olduğundan 100 metre kadar gidebildim.
Mağaranın uzunluğu 5.5 km ve çıkışı Doğan alan köyü Kemalpaşa tarafındandır. Türkiyenin en uzun 6. mağara olma özelliğini taşımaktadır.
Mağara ziyaretini bitirip biraz yoruldumu farkediyorum. Mağaranın yanında güzel bir manzara bulup hem köyün manzarasını hem de Uluabat ve Gölyazı manzarasını izlemeye koyuldum.
Mağaraya çıkarken yanıma aldığım suyu tekrar kamp ocağında ısıtıp bir kahve daha yapıyorum bu güzel manzara karşısında.
Pek net olmasada çıplak göz ile rahatca görülen Uluabat ve hemen yanı başında Gölyazı manzarası
Diğer yanda ise dağ bayır orman manzaraları
Karanlığa kalmadan yavaştan yola koyuldum. Dikkatlice tırmandığım yerden bu sefer dikkatlice aşağıya indim.
Aşağıdan yine içme suyundan yanıma su alarak yola çıktım...
Biraz yol yaptıktan sonra Fadıllıya inen dağ yolunda bu seferde güneşin batışı ayrı bir renk cümbüşüyle bizleri karşılıyor.
Güzel Bursamızın ne kadar güzel doğasına, büyüleyici manzaralarına, eşsiz tabiatına sahip olduğunu tekrardan görmek bizleri mutlu ediyor.
Samet ÖZKAN.
Çok geçmiş olsun.
İnşallah en kısa sürede bulunabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------
Setbaşında Burak sürücü kursunda Burak diye bir kardeşimiz var. Aynı zamanda kursun sahibi.
Her konuda yardımcı olacağına inanıyorum. Gerekirse özelden yaz bana.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:45 ----------
İsmini çok duymuştum ama henüz gitmek nasip olmadı bu doğal güzelliğe.
Manzara gerçekten çok güzel.
Yakın zamanda gitmek şart oldu artık.
Paylaşım için teşekkür ederim.
Başınızı dik tutmak, okumak için eğmenize bağlıdır...
arkadaşlar Bursada shark , nolan kask satan biryer varmı acaba ?
Nolan Duran Kardeşler Honda bayisinde ve Beşevler sanayi sitesi Kocaman Motorda var.
Sevgili Samet fotolar muhteşem, manzaralar harikulade, anlatım iki kat kaymaklı ekmek kadayıfı tadında. 62 yaşındaki bursalıalinin ( 40 senedir Bursa'da direksiyon sallamaktadır ) cahil kaldığı
Ayvaini mağarasını sayende görmüş olduk. Motoruna, klavyene, deklanşörüne, bileğine Rabbim zeval vermesin. Kusuruma bakma geç farkettim . Daha bunun gibi yüzlerce BURSA güzelliklerini, dört değil kırkdört gözle bekliyoruz. Yüreğine sağlık.
Evet yılda 3 hafta memleket havası çekme hakkımı kullanmaktayım.
Özlemişim.
Değerli Bursa MT üyeleri son gelen vergi zam ile artık Yamaha Honda Suzuki almak kredi ile bile hayal oldu!!!
Hintliler hakkında bilgisi olan Kendisi-Akrabası-Arkadaşı kullananlar yorumunu bekliyorum..
Tvs-Hero-Bajaj-Sym-Kymco-CfMoto...
Not: Niyetim Maximum 12.000tl 200-250cc Sure Enjeksiyonlu Scooter veya Vitesli bakıyorum..
Yamaha Xenter 150
Sym hd200i aklımda Şuan
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)