haftasonu etkinlik olacak mı ? programı olan var mı ?
haftasonu etkinlik olacak mı ? programı olan var mı ?
şu an biraz halsizim bakalım pazara kadar iyileşisem bende sizinleyim
valla kardeş şimdilik bişiy yok ben zehiri saldım gerisini siz düşünün.
şaka bi tarafa 3-5 kişi toplanırsak ufak bi tur yapabılırız herhalde mudanya, tırılye, eşkel, golyazı mı olur yoksa iznik ,yenişehir mi olur yada keles, kocayayla, boğazova, inegöl mü olur gemlik,kumla,armutlu,çınarcık,yalova mi olur onu bilemem başka fikirlere açığım benım kafamda istanbul vardı ama şimdilik askıya aldım )
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:32 ----------
sorma coşkun banka kredi kartıma 60 tl bonus yükledi benim kaşıntım tuttu 12800 km deyim 15000 yapayım motoru bakımı yapıp yaza kadar yatıracam )
özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.
Yok mu bu gün gezi filan dolaşalım az
ayhan köyüm orada olduğu için o rotayı bu ay 4 defa motorla 2 defa da arabayla gittim sıkıldım senın anlıcan. yarın bu rotayı gıdıcem bi aksilik cıkmazsa istersen gel sen bilirsin.
https://www.google.com/maps?saddr=G%...via=3&t=m&z=10
özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.
Saat kaçta çıkacaksın Memduh ?
Takılırım belki peşine.
Arkadaşlar yarın saat 2.15 - 2.30 gibi heykel taraflarından mudanya - tirilyeye doğru süreceğim... Müsait olup da gelmek isteyen arkadaşlar haber versinler birlikte gidelim amaç gezmek
merhabalar bende Bursa danım yanınıza katılmak isterim gezi filan olursa musait oldugum zamanlarda gelirim fakat 110cc cub motoru kabul edecek misiniz?
bizde capa cupa ayrım yapılmıyor herkez gezilere gelebilir
Bugün tirilyeye gittim mudanyayı geçtikten sonra o tirilyeye giderkenki virajlar ahh ahh tekrar tekrar gidip o virajlara giresim geliyor çok zevkli bir yolculuktu bir dahakine birlikte gideriz inşallah
sametcigim hoşgeldin. ağaç kesme makinası hariç hertürlü motor olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------
arkadaşlar. zincir ve dişli. bakımı hakkında. bir fikrimi paylaşmak ve sizlerinde düşüncelerini almak istiyorum. ben karar verdim bundan sonra iki motorumunda. zincirini yağlamayacagım.
neden? sprey yagda kullansak belli bir zaman sonra. yağ özelliğini kaybedip.+ toz kum topluyor. tortu oluşturup. zincir hareket noktalarına. daha çok zarar veriyor. peki zincir bakımını nasıl yapacaksın derseniz. hatta yaptığımı paylaşayım. gittim bir numara boya fırçası. ve bir litre gazyağı. aldım. bir daldım zincirlere. resmen zivt aktı. ama pırıııll,pırıl oldu. zincir yapısında.biliyorsunuzki. bakla ortası bilyeler var ve zaten bu bilyeler hareketli sürtünmeyi önlemek için tasarlanmış . normal yağların.oring. lastiklerine kimya olarak zarar verdiğini düşünüyorum. ve diyorumki gazyağını belirli aralıkla kullanalım. hem zincirimize yabancı maddeler tutunmasın. ve herzaman zincirimiz tertemiz cillop gibi olsun. zaten ismindende anlaşılacağı gibi gazyağının içinde belli oranda yağ var. hem temizleyen dezenfekte eden ve yağlayan. yani GAZ-(YAĞI).. dün. kawayla bilecik,e, gittim 222.km yol yaptım.hatta yolu bulduğum anlarda 250.km sürate kadar çıktım. döndüğümde zincirim ilk günki gibi tertemizdi. ve hiç zincir şıkırtısı duymadım. sizi bilmem ama bundan sonra ben sprey yağa hayır. gaz-yağına evet diyorum.. SİZ NE DİYORSUNUZ.......?
''hayat heyecan olduğu sürece güzeldir''...
Ülem bırak bu işleri, herkez işini yapsın. Adam zinciri nasıl satacak o yağı nasıl satacak herkez senin gibi yaparsa. Ben hep gaz yağıyla temizler arkasından sarı kaucuklu gresi basarım. 500 km sonra tekrar temizler tekrar yaglarım. Yağlamazsan oring lastikler sürtünmeden ısınır ve yırtılır. Gaz yağı zaten sıvı dönerken tamamen kuruyor zincir. Tecrübeyle sabit. Kulak asmayın bu ihtiyarın dediklerinie, bunamış bu bunamış.
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
simdi ne yapicaz zinciri yagliyalimmi gazliyalimmi? 7000 km de zinciri degistirdim motor13000 km oldu tamircimin demesine gore zincirim bitmis zinciri hic temozlemedim sadece yagliyorim.
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)