Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[Çanakkale - MT]

REKLAM ALANI

selam millet burada herkez uyku moduna geçmiş..........buralarda ramazan davulcusu geçmiyor galiba.....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yanar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok.
    Alıntı cubanamen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam millet burada herkez uyku moduna geçmiş..........buralarda ramazan davulcusu geçmiyor galiba.....
    Hoş geldin Ey Tatil İnsanı
    Sen yokken pek değişiklik olmadı. Buralarda...
    Sen yokken sen de değişiklik oldumu oralarda.
    Burada millet işin de gücünde idi.
    Oralarda sen nice halde idin.
    Buralarda motor alan evelenip barklanan olmadı hiç.
    Oralarda sen bunları yapabildin mi acep hiç.
    Yediğin içtiğin senin olsun gördüklerini anlat bize
    Ey Tatil gezgini Serhan Çelebi.
    {[ /***\ ]} Milli Benliğini Bilmeyen Milletler, başka Milletlere yem olurlar.(Mustafa Kemal ATATÜRK)
    {[/=W=\]}

Motosikleti
    şimdilik yok.

Bigalı köyü Atatürk evi

Merhaba
    Bu gün kendimde "yalnız kurt" olmayı hayal ettim
    ve atalarımın izlerini pek sık ziyaret edilmeyen yerlerde aramaya karar verdim.
    Belki bu gezi arkadaşlarımın buraları görmedikleri gezmedikleri yerlerdir diye resimledim.
    Genelde Çanakkale ziyareti denilince Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, 57 Alay, Conk bayırı
    ve çarpışmaların olduğu yerler gelir.
    Birde Geliboludan Eceabata gelmeden Kabatepe ayrımından Bigalı Köyüne ve ordan da
    BüyükAnafarta köyüne giden yol vardır.
    İşte o yol sizi Bigalı köyüne ( Atatürk Evinin olduğu köydür) çıkarır.
    Ordan da BüyükAnafarta köyüne ve ordan da Anzak ( Anzac Kowe ) koyuna çıkarır.
    Anzak koyumdan Kabatepe Limanına dolayısıyla Kabatepe Savaş Müzesine çıkarır.
    Artık ordan da Eceabat ve geldiğiniz yol....

Ben geziye Çanakkale Kilitbahir Deniz Motorlarından Kilitbahire geçerek
    Sırasıyla Eceabat, Bigalı, BüyükAnafarta, Anzak koyu, Kabatepe, Eceabat ve Kilitbahir
    güzergahıyla tamamladım.

Bu gezi sırasında çektiğim resimler
    1-Bu benim gezinin kahramanı

2- Motosikletim Kilitbahir deniz motorlarının içinde (Dadyw Regal Raptor 250cc)

3- Avrupa yakasında ineceğim yer Kilitbahir köyü

4- Deniz motorları iskelesi

5- Çanakkale Feribot iskelesi ve Kordon boyu

6- Motsikletçilerin ve gençlerin takıldığı kafeler

7- Dur yolcu

8-Kilit bahir kalesi (Avrupa yakası)

9-Çimenlik kalesi ( Anadolu yakası)

10- Kilitbahir- Eceabat- sonrası Gelibolu yönüne giderken Kabatepe yön levhası (1 nolu levha)

11- Bigalı köyü yön levhası ( 2 nolu levha )

12- Atatürk evi yön levhası ( 3 nolu levha )

13- Bigalı köyü meydanı

14- Motosikletim Bigalı da

16-Atatürk evi

17-Atatürk evi bahçesinden görüntüler

18-Atatürk evi bahçesindeki bazı ilginç resimler

19-Atatürk evininden görüntüler

22-Bigalı köyü ve Atatürk Evinin haritadaki yeri

23-Atatürk evinin başka açıdan görünümü

26-Köy müzesi (ücretsiz)

27-MOtosikletim ve Bigalı köyünün uzaktan görünüşü

28- Bigalıdan Anzak koyuna yön levhaları

29-Büyükanafarta köyü ve müzesi (Ücretsiz)

30-Anzac koyu yön levhası ( 6 nolu levha )

31- Yarbay Halit ve Yarbay Ziya bey şehitliği

32-Conk bayırının Anzak koyundan görünüşü

33-Anzac koyundan Arıburnu yarlarının görünüşü

34-Arıburnu yarlarında süzülen özgür kartal

35-Ünlü Anzak Koyu Anzak çıkartmasının yapıldığı saliller

37-Arıburnu önlerinde ben ve motosikletim

38-Seyit onbaşı Anıtı

39- Mecidiye tabyaları

40-Kilitbahir tabyaları ve maket görünüşü

son
    {[ /***\ ]} Milli Benliğini Bilmeyen Milletler, başka Milletlere yem olurlar.(Mustafa Kemal ATATÜRK)
    {[/=W=\]}

belifeless - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MSX 125
    çoook özlemiştimm çanakkalemi
    fotoğraflar çokk ii geldii
    teşekkürler paylaşım içinn
    Hak edene değer verilir, Hak etmeyene de yol!!!

Muharrem1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBX 250 TVİSTIR
    sebahattin hocam hayırlı ramazanlar gezin cok güzel olmuş bizi yeniden oralara götürdün tekerin hep düz bassın saglıcakla kal

Motosikleti
    şimdilik yok.

Truva harabeleri gezisi

Çanakkale tarihi TRUVA ( TROİA yada TROYA ) kalıntılarına ziyaret.

Merhaba
    Bu günlerde Evliya Çelebi gibi "Ya sehat" dedik heralde iki gündür motosiklet tepesinde habire yol tepiyoruz.
    Ama gezileri kendim kadar buraları merak eden dostlarımız için gezip görüntüleyip paylaşmak istedim.
    Çanakkale yi merak edip te yolu bir gün buralara düşen dostlar için nereleri gezilebilir.
    Nereleri görülür diye bir resim gösterisi. Tabiki burada tüm çekilen resimleri yayınlamak oldukça zor.
    Gönül ister Tüm ayrıntıları burada sizlere vermek. O zamanda buraları gezmek için gerek kalmazdı.
    Diğer ayrıntıları, güzellikleri de artık siz buralara gelerek görerek yaşayın.
    Bizimkisi sadece ön görüntü.
    Truva kalıntıları Anadolu yakasında Çanakkale den İzmir yönüne giderken 30. Km de Tevfikiye, Çıplak, Kalafat köyleri Yol ayrımından
    sağa dönülür. 3 Km sonra işte Truva.

İzmir yönünden gelirken Ezine yi geçtikten sonra Geyikli, Taştepe yol ayrımından Çanakkale ye 2 km sonra sola dönülür.

işte resimler.

TRUVA yön levhası

TRUVA milli parkı girişimde Motosikletimle ben

İşte Türkiyedeki Truva Atı Milli parkın içinde yer almaktadır.

Rampa

{[/=W=\]}

faruk59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha xt600/97
    hocam gerçekten güzel gezi olmuş ellerine sağlık geldiğimizde bize de gezdirirsin artık o güzel yerleri.sağlıcakla kal
    ::tutkuy::

Motosikleti
    BMW R 60
    SEBO ABEMİZ.OTURAN BOĞA EMMİMİZ.YAW BEN NE ZAMANDIR GEZİYE GİDELİM ,BU YAZ ÇOK BOŞ GEÇTİ,BİR AKTİVİTE DÜZENLENMEDİ DOĞRU DÜRÜST DİYE DİYE TOZUTTUK.SEN ALMIŞ BAŞINI YANLIZ GİTMİŞSİN OLDU MU YANE.BEN ANLAMAM SEBO ABE BÜTÜN HERKEŞLERE LAHMACUNCUDA İFTAR YEMEĞİ ISMARLASIN.O ZAMAN AFFEDERİZ.DİMİ ARKİDİŞLERRR.

hocam valla bana celebi diyosun ama celebi kim gördükneler yaptığımı sormuşsun yaz aylarında ..şu foto yüklemeyi bulayım hepiniz göreceksiniz neler yaptığımı....beklşeyin.

ne kadar güzel geziler görüyorum imrendiriyorsunuz valla

Motosikleti
    şimdilik yok.
    ÇANAKKALE + SEYİT ONBAŞI + HAVRAN

Bu başlık ilginizi çekti umarım.
    Bildiğiniz gibi Seyit Onbaşı Çanakkale Deniz zaferinde önemli bi rol oynamış savaş kahramanıdır.
    Seyit (Çabuk) Onbaşı , (d. Eylül 1889, Havran - ö. 1939) Birinci Dünya Savaşı'nın Çanakkale Cephesi'ndeki savaş
    kahramanlarındandır.
    1909 yılında orduya katılır ve Balkan Savaşı'ında yer aldıktan sonra, Birinci Dünya Savaşı'nın başlamasıyla
    Çanakkale Cephesi'nde topçu er olarak görev alır.
    18 Mart 1915 tarihindeki Deniz Harekâtı'nın başlaması ile, işgal donanması Çanakkale boğazına girmeye teşebbüs eder.
    Türk topçu birliklerinin üstün başarımı ve Albay Cevat yönetimindeki Nusrat Mayın Gemisinin etkili çalışmaları sayesinde
    düşman donanmasına büyük hasar verilir.
    Bu esnada batmakta olan Fransız savaş gemisi Bouvet'in yardımına İngiliz Ocean ve Fransız İrresistible gemileri gelir.
    Ancak Seyit Onbaşının bulunduğu Rumeli Mecidiye Tabyası'ndaki vinç arızalanır.
    Bunun üzerine her biri 275 kg olan top mermilerini üç kez kendi namluya yerleştirir ve İngiliz Ocean gemisinin mürettebatı
    tarafından terkedilmesi ile sonuçlanacak hasara yol açar.
    1918 tarihinde köyüne döndükten sonra, eski uğraşı olan ormancılık ve kömürcülüğe devam edip,1939 yılındaki soyadı yasası ile Çubuk soyadını edinir.
    Alıntı: http://tr.wikipedia.org/wiki/Seyit_Onba%C5%9F%C4%B1

Seyit Onbaşı, 1889 yılının Eylül ayında Havran İlçesi Çamlık (Manastır) köyünde dünyaya geldi.
    Babasının adı Abdurrahman, annesinin ki Emine idi. Seyit, 1909 yılının Nisan ayı başlarında askere alındı.
    1912'de Balkan Savaşları'na katıldı. Savaş bitiğinde terhis edilmedi ve topçu eri olarak Çanakkale Cephesi'nde görev aldı.
    Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği kahramanlıkla adını Türk tarihine yazdırdı.
    18 Mart Deniz Savaşı sırasında, Rumeli Mecidiye Tabyası'nda ayakta kalabilen tek top vardı onun da mermi kaldıran
    vinci bozulmuştu. Seyit Onbaşı büyük bir güçle 215 Okkalık mermiyi üç kez kaldırarak namlunun ucuna sürmüş ve bu
    kahramanlığı ile Ocean gemisi büyük bir yara almıştı.
    Seyit Onbaşı 1918 sonbaharında köyüne döndü. Sanatı olan ormancılık ve kömürcülüğe devam etti.
    1934 tarihinde yürürlüğe konan soyadı yasasıyla "Çabuk" soyadını aldı. 1939 yılında akciğerlerindeki rahatsızlık
    nedeniyle vefat etti.
    alıntı: http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=2311

Havran Motor Dostları Gurubunu bu forum sayesinde tanıdıktan sonra. Uzun zamandır Seyit onbaşının köyünü ziyaret etmek görmek istemişimdir.
    Nihayet bu isteğimi gerçekleştirdim. Bu gün motor gurubumuzdan sadece Ozan (stigmata) arkadaşımızın katılımıyla iki kişilik bir
    gezi düzenledik. Gönül isterdi diğer motorcu arkadaşlarımızın bizle beraber gezide olamsını ama olmadı. Bir hafta önceden mail
    gubunda tüm arkadaşlara bunu duyurmuştuk. Arkadaşların çoğu iş ve mazeretler sebebiyle katılamadılar.
    Neyse gezimizi Şu güzedrgahta yapmayı planladık.
    GİDİŞ: Çanakkale - Çan - Yenice - Hamdibey - Hanlar - Edremit - Havran - Koca Seyit köyü
    DÖNÜŞ: Havran - Edremit - Akçay - Altınoluk - Küçükkuyu - Ayvacık - Ezine - Çanakkale

Aşağıda bu geziden fotoğraflar göreceksiniz.

Hanlar Beldesinde Ozan kardeşimizin Veteriner arkadaşlarını ziyarette
    işyerinde köylülerce bulunmuş bir AYI kafatası ( Skull ) vardı onu da görüntüleyelim dedik

Haran da Havranlı Motor Dostları ile çekilmiş fotoğrafımız

Ahmet hocam rehberliğinde Seyit Onbaşının köyüne ( Koca Seyit köyü) doğru yola çıktık

Koca Seyit Köyünden Görüntüler

İşte Seyit Onbaşının Köyündeki (Koca Seyit Köyü) adına yapılan anıt

{[/=W=\]}

Motosikleti
    kırmızı ramzey 250
    hocam çok güzel bir gezi olduğu anlaşılıyor.Çünkü içinde biz de varız!...
    Ahmet hocamla beraber fotoğrafları zevkle izledik çok güzel olmuş eline sağlık
    havran gurubu adına selam ve sevgiler... ahmet hoca ve muhittin

Motosikleti
    şimdilik yok.
    Alıntı havranlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam çok güzel bir gezi olduğu anlaşılıyor.Çünkü içinde biz de varız!...
    Ahmet hocamla beraber fotoğrafları zevkle izledik çok güzel olmuş eline sağlık
    havran gurubu adına selam ve sevgiler... ahmet hoca ve muhittin
    Olmazmı. Ahmet hocam sağolsun bize rehberlik etti.
    Ne zamandır Koca Seyit köyüne gitmeyi istemiştik. Daha köye yaklaşırken heyecan artmıştı bende. Seyit onbaşı bu köyden kalkmış gelmiş Çanakkalede Koskoca "Ocean" savaş gemisini Çanakkale boğazının derin sularına gömsün.
    Sonra mütevazı köyüne gelip hayatına devam etsin...
    {[/=W=\]}

Muharrem1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBX 250 TVİSTIR
    hocam koca seyitimizi MT ye tanıtıgın için cok teşekkür ederim size katılmak isterdim haberim olmadı ayrıca stigmata{ozan} kardeşimle tanıştıgım için cok memnun oldum saglıcakla kalın

ümmet perkitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 150
    sebahattin hocam gezi süper olmuş gözlerimiz bayram etti,varol emeklerine ve ellerine sağlık.
    -geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
    www.perkitan.com
    BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT

Motosikleti
    BMW R 60
    gezi çok güzeldi.bizim içinde iyi oldu.özellikle yazın şu son günlerinde havranlı motosiklet tutkunu arkadaşlarla tanışmak ve koca seyit in doğduğu diyarları gezmek beni çok mutlu etti.ama benden size tavsiye;uzun yola vibrasyonu az olan bir makinayla çıkın arkadaşlar.ben akşam eve geldiğimde 24 saat masaj koltuğuna bağlanmışım gibi hssettim.çok yorucu oldu.2 gün geçti aradan ama XT 600 sayesinde heryerim hala agrıyorr.

Motosikleti
    as t1
    abi çok güzel bir gezi yapmışsın haberim olsaydı troia ya geleceğinizden hem tanışmış olurduk hem gezdirirdimsizi misafirim olurdunuz çanakkale bitanedir sevgilerle

heey bende çanakkaleliyim merkezdeyim

Motosikleti
    BMW R 60
    hoşgeldin burak kardeşim.ben ozan.sen yenisin galiba.ben de bayramiç tenim.motosikletin var ise sende gezilere gel buyur.biz seni haberdar ederiz.

Grup gezileri motosiklet sporunun vazgeçilmezlerinden biridir. Eşiniz, dostunuz, arkadaşlarınızla beraber geziye çıkmak tek başınıza motor sürmekten daha keyiflidir. Ancak herşeyin keyifli bir tarafı olduğu gibi tehlikeli bir tarafıda vardır. Grup gezileri kurallara uyulmadığı ve motosikletçilerin uyum içinde olmadıkları durumlarda sonu kötü durumlarla karşılaşılabilecek yapıdadırlar. Bu yazımda sizlere kendi deneyimlerimden yola çıkarak grup sürüşü hakkında bilgiler vereceğim.

Grup gezilerinde öncelikle herşey kurallar ile belirlenir. Birçok yurt içi ve yurt dışı motosiklet kulübü, derneği kendi belirledikleri kurallar ile grup gezilerini gerçekleştirirler. Kurallara uymayanlar uyarılır, tekrar kural ihlalinde bir daha gezilere dahil edilmezler. Grup gezilerinde yolculuğun keyifli gerçekleşmesi herşeyden önce iyi bir planlamaya bağlıdır. Gidilecek yer, güzergah, liderlerin seçimi, yol durumuna göre alınabilecek önlemler gibi sürüşün optimum başarısını etkileyecek her türlü etkenin düşünülüp planlanması gerekmektedir. Buna göre planlamada en önemli aşama lider seçimidir.

İyi bir grup lideri nasıl olmalı?
    Grup içinde gidilecek güzergahı en iyi bilen, ön sezisi kuvvetli ve yol tecrübesi olan sürücü lider olarak başa geçer. Lider, yol şartları (stabilize, asfalt, kirli asfalt vb.), iklim, motor sayısı ve tipi, kullanıcı tecrübesine göre grup düzenini, hızını ve rotayı ayarlar. Lider yola çıkamadan önce gruba yol durumu, sürüş kuralları ve dikkat edilmesi gereken durumları anlatan kişidir. Ayrıca sürücülerin özel durumlarını dikkate alarak planlamayı yapan kişidir. Lider dışında yolu bilen iki kişi de orta lider ve artçı lider olarak grup içinde yerini alır.

Orta lider ve Artçı lider ne yapar?
    Orta lider genelde çok bilinmez ve bahsedilmez ancak grubun ikiye bölünmesi (genelde farklı motor tiplerinin olduğu grup gezilerinde ve kalabalık kavşak geçişlerinde gerçekleşir), lider’in herhangi bir sebeple gruptan belli bir süreliğine ayrılması durumunda veya lider’in işaretiyle grubun başına geçecek kişidir. Artçı lider ise grubun arkadaki gözüdür. Grup düzenini kontrol eder. Sollamalarda grup liderinin talimatıyla şeriti kapatır ve diğer motorların sollama güvenliğini sağlar. Grubu sollamaya çalışan araçları, tali yolları gözler. Gerekirse grup liderliğinide alır. Bazı durumlarda acemilerin, hiç grup gezisine katılmamış kişilerin liderliğinide üstlenir. Ayrıca bir motor arkaya düşerse ilk müdahale edip durumu grup liderine bildirecek kişide artçı liderdir.

İletişim!
    Liderler arasında iletişim çok önemlidir. 3 lider mutlaka birbiriyle yol boyunca iletişim içinde olmalıdır. İletişim en son teknoloji intercom cihazları kullanılarak yapılabileceği gibi, el işaret diliyle de gerçekleştirilebilir.

Ülkemizde pahalılıkları sebebiyle son nesil intercom cihazları kullanımının yaygın olmadığı ve herkesde bulunmadığı için iletişimi geleneksel işaret diliyle anlatacağım.

Lider, orta lider ve artçı lider, hatta sürücüler birbirleriyle iletişimlerinde geleneksel motosiklet işaret dili kullanabileceği gibi kendi belirlediği bazı işaretlerle durumu (motor arızası, benzin, mola vb) birbirlerine ve gruba anlatabilirler. Gelelim uluslararası motosiklet işaret diline.
    Bu işaret dili ile liderler ve sürücüler en etkin şekilde haberleşirler ve kontrollü bir sürüş yapılmış olur.

İletişimden sonra sıra geldi grup sürüş yöntemine. Grup lideri yol durumuna, motosiklet sayısına göre sürüş tarzını belirler ve işaretle diğer sürücülere bildirir. Grup sürüş yöntemleri üç gruba ayrılır. Yanyana, sıralı ve zigzag sürüş yöntemi.

Yanyana Sürüş Yöntemi
    Yanyana yürüş yöntemi daha çok törenlerde (cenaze, kutlama, koruma eskortu vb), hızın yavaş olduğu ve trafiğe kapalı alanlarda yapılır. Sürücüler yanyana sürüş yaparlar. Böyle bir sürüş tarzını yüksek hızlarda yapmak çok tehlikelidir.

Sıra/Tek Hat Sürüş Yöntemi
    Sıra/Tek Hat sürüş yönteminde sürücüler ard arda sıralanırlar. Nispeten dar, virajlı, trafiğin az olduğu yollarda yapılan sürüş tarzıdır. Ayrıca sportif sürüşlere de bu yöntem uygundur. Her motor arasında hıza bağlı olarak en az 5 saniye ve daha fazla olacak şekilde mesafe olmalıdır.
    Bu sürüş yönteminde sürücüler zigzag oluşturacak şekilde yol alırlar. Lider sol teker izinde giderken bir sonraki sürücü 1sn’lik mesafede sağ teker izinde yol alır ve buna göre arka grup dizilimi gerçekleşir. Bu sürüş yöntemi normal trafikte uygulanır ve en yaygın kullanılan yöntemdir. Zigzag yöntemi grubun uzunluğuna etki ettiği için trafiğin içinde grubun daha rahat ilerlemesinide sağlar. Her sürücü arasında en az 2sn’lik mesafe olmalıdır. Gezi öncesinde ve sürüş sırasında dikkat etmemiz gereken konular üzerine eğilmek istiyorum. Bunlar;

-Geziye mutlaka dolu depo ile katılın. Böylece hem grup sürüşünü aksatmamış hemde zamansız molalara sebebiyet vermeyip kendinizi mahçup etmemiş olursunuz.

-Yola çıkmadan önce grup liderini çok iyi dinleyin. Grup içi sürüş tarzı konusunda liderin vereceği bilgileri mutlaka uygulayın. Yol durumunu, durulacak yerleri, dikkat edilmesi gereken durumları size anlatacaktır. Dikkatinizden kaçan bir nokta sizi ve grubu tehlikeye sokabilir. Anlamadığınız bir nokta olursa mutlaka sorun. Yolda mutlaka durmanızı gerektiren bir durum olacaksa (ilaç alma, motorun tüketimi sebebiyle benzin ikmali veya herhangi bir neden) mutlaka grup liderine bildirin. Böylece sürüş planı daha düzgün yapılabilir.

-Motorunuzun sinyal, far ve fren lambası kontrolünü her sürüş öncesi mutlaka yapın.

-İletişim işaretlerini iyice öğrenin. Çünkü sürüş sırasında güvenliğiniz buna bağlı. Yoldaki bir bozukluk (stabilize, kasis, çukur) veya dikkat edilmesi gereken ne varsa size lider işaret dili ile bildirecektir. Önceden bildiğiniz bir duruma hazırlanmak çok daha kolay olacaktır.

-Özellikle gruba yeni giren kişiler çok tutuk sürüş tarzı sergilerler. Hız kesme, yol dışına doğru sürme veya tersine ortaya doğru sürme, kişileri sollama, viraj içi hız kesme, şerit değiştirme gibi hareketlerde bulunabilirler. Bu nedenle yeni kişilerin artçı lider gözetiminde arkada yol alarak grubun sürüşüne ayak uydurması ve grup sürüşünü izleyerek alışmaları doğru bir karar olacaktır.

-Şunu asla unutmayın hem kendinizin hemde motorunuzun limitlerini her zaman kendiniz belirleyin ve ona göre motosikletinizi sürün. “Öndeki hızlı gidiyor bende gideyim” derseniz kaza yapabilirsiniz. Asla ve asla yarış yapmayın. Kendi sürüşünüzü yapın. Grup buna uygun düzeni sağlayacaktır.

-Grup sürüşü sırasında asla zigzag, değişik hareketler (ön kaldırma, elleri bırakma, ayağa kalkma vb), ani hızlanmalar ve frenler gibi hareketler yapmayın. Böyle bir hareketi arkanızdan gelen kişi yanlış algılayabilir ve herkesi tehlikeye sokabilirsiniz. Yola çıkılan sıra ne ise durduğunuzdaki sırada aynı olmalıdır.

-Grubun kopmaması diye birşey olamaz. Ne kadar uğraşsanızda çoğunlukla grupta kopmalar yaşanabilir. Ancak bunu kontrol etmek çok kolaydır. Aynadan arkanızdakini kontrol ettiğinizde görebiliyorsanız sorun yok demektir. Yavaşladığını gördüğünüzde veya durduğunu hız keserek sizde yavaşlarsınız ve böylece zincirleme olarak tüm grup yavaşlamış olur.

-Sürüş sırasında mutlaka farınız açık olsun. Ancak uzun farı gündüz dahi olsa açmamaya özen gösterin. Çünkü çok güzçlü olan uzun farlar gündüz bile dikkat dağıtıcı yansımalara sebebiyet verebilmektedir. Lider’in uzun farı yakması yeterlidir. Diğer sürücüler kısa far ile rahatlıkla görünürlüğünü sağlarlar.

-Grup sürüşlerinde çok sık rastlanan bir durumda halkın size farklı tepkileridir. Yolda yarışmak isteyenden tutunda laf atan, küfür eden, taş atan veya değişik sesler çıkararak dikkatinizi çekmeye çalışan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumları görmezden gelin. Çünkü dikkatinizi oraya verirseniz yolla ilgilenmezsiniz ve kaza yapabilirsiniz.

-Gruptan hemen kopup ayrılmayın. Genelde resim çekmek için yapılan bir harekettir. Grup liderine yola çıkmadan önce böyle bir planınız olduğunu bildirin. Sürüş sırasında da artçı lidere ayrıldığınızı belli edin. Aniden durmaya çalışmak yanlış anlaşılmaya sebep verebilir ve grup sürüş keyfini bozabilir.

-Yakıtınızı en son benzin istasyonunda kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. Böylece mola vermeden planlanan dönüş yolunda grubu engellememiş olursunuz.

En iyi grup gezisi katılan tüm motorcuların sağ sağlim geri döndüğü gezidir. Bu nedenle lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Motosiklet sporu ancak böyle keyifli olabilir. Farınız ve yolunuz açık olsun. İyi sürüşler!

Alıntı STİGMATA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hoşgeldin burak kardeşim.ben ozan.sen yenisin galiba.ben de bayramiç tenim.motosikletin var ise sende gezilere gel buyur.biz seni haberdar ederiz.

ohoooo kışın her cumartesi pazar bayramiçten mutlaka motorla geçerdim babam köye şeftali dikti bende nevar neyok bakardım. bu arada köy çavuşlu çavuşköy değil. ama orasını pek bilmem 11 sene babakalede durdum orda büyüdüğüm için kendimi oralı hissederim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 24 kullanıcı var. (0 üye ve 24 misafir)

Bu Konudaki Etiketler