Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
10. sayfa BirinciBirinci ... 891011122060 ... SonuncuSonuncu

[Çanakkale - MT]

REKLAM ALANI
    yanar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok.
    Alıntı belifeless adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    walla yanar izmir mt nin ayvalık gezisine katıldım gayette keyifliydi

resimleri ve videoları
    http://www.motosiklet.net/forum/show...val%FDk+gezisi den görebilirsiniz
    Çok güzel İzmir gurubu bize göre çok renkli ve kuvvetli yani sayı olarak büyük.
    Geçen sene 18 mart gezisi yapmışlardı. Gelibolu yarım adasını abideleri ve Eceabatı gezmişlerdi. Onlara katılamadım. Ama onları dönüş yolunda görmüştüm.
    Geziniz çok mükemmel olmuş. Resimler videolar ve mesajlardan anlaşılıyor. Nice güzel günlerde hep beraber olun. Bizim içinde eğlenin
    Sağlıcakla kalın herkese selam.
    {[ /***\ ]} Milli Benliğini Bilmeyen Milletler, başka Milletlere yem olurlar.(Mustafa Kemal ATATÜRK)
    {[/=W=\]}

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    belifeless - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MSX 125
    Alıntı yanar17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel İzmir gurubu bize göre çok renkli ve kuvvetli yani sayı olarak büyük.
    Geçen sene 18 mart gezisi yapmışlardı. Gelibolu yarım adasını abideleri ve Eceabatı gezmişlerdi. Onlara katılamadım. Ama onları dönüş yolunda görmüştüm.
    Geziniz çok mükemmel olmuş. Resimler videolar ve mesajlardan anlaşılıyor. Nice güzel günlerde hep beraber olun. Bizim içinde eğlenin
    Sağlıcakla kalın herkese selam.
    bu sene abidelere yine gezi düzenlenecek bildiğim kadarıyla.
    grup evet kalabalık ve keyifli bir grup bayanda var içlerinde hatta
    ama manisa grubu öyle değil sırf erkekten ibaret ve dernek adı altında yürütüyorlar toplantıları.
    aklımda assosu gezi önerisi olarak sunmak var ama biliyorsun bahar döneminde assos çok daha güzel oluyor.orayı görmelerini çok isterim.
    hem tarihi hem doğası itibariyle çok güzel bir yer :-)

EMO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki bandit sa 650 s abs,Yamaha ybr125,Bajaj chetak classic
    eveet... arkadaşlar bende birkaç güzel foto aktarayım dedim.yine kısa ama çok keyifli bir gezi yaptık.gayet güzeldi!!katılamayan arkadaşlar için üzülüyorum..

işte çanakkale mt nin mumları!! keşke tüm arkadaşlar yanımızda olsaydı.tolga yaptır şu motoru artık be kardeşim bir an önce dön aramıza
    sebahattin abinin motoru modifiyeden sonra özenle kontrol ettim!!yeni egzos müthiş!! sebahattin abi büyüksün!!!

işte grubun yeni yüzlerinden hemende ısınıverdi abilerime..ee ama ısınmamak mümkün değil zaten.böyle yol arkadaşları zor bulunur!

yürü be cihan abi!!kim tutabilir seni!! dağlarda senin yollarda!!

ahriman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SymWolf125 06 (r.i.p)/ HyoGv250 09 (r.i.p)/ybr 12
    frosen abi sen avatarına koyduğun resimdeki şahısmısın? saçlar uzun altta chopper var falan bnm bi 4-5 sonraki halim ne tür dinliyosun abi?

frosen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    daelım s3 + yamaha mt 25
    Alıntı ahriman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    frosen abi sen avatarına koyduğun resimdeki şahısmısın? saçlar uzun altta chopper var falan bnm bi 4-5 sonraki halim ne tür dinliyosun abi?
    klasik rock , biraz nümetal , metal az birazda punk dinlerim tabii gündüz büroda çalışırkende klasik müzik

bu arada arkadaşlar 8 de görüşürüzzzzz
    ThE LaSt SaMuRaİ

fear_factor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL 150 cc
    Alıntı frosen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    klasik rock , biraz nümetal , metal az birazda punk dinlerim tabii gündüz büroda çalışırkende klasik müzik

bu arada arkadaşlar 8 de görüşürüzzzzz
    10 temmuz'da eşimle tura çıkıcaz. biz de punk, klasik rock, doom metal, grange, hard rock ve power metal türevlerini dinliyos... ( ahmet kaya'dan da şaşmıyos bu arada ) ... Çanakkale ilk durağımız olucak kısmetsee; seninle tanışmak isterissss

Motosikleti
    daelım s3 + yamaha mt 25
    Alıntı fear_factor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10 temmuz'da eşimle tura çıkıcaz. biz de punk, klasik rock, doom metal, grange, hard rock ve power metal türevlerini dinliyos... ( ahmet kaya'dan da şaşmıyos bu arada ) ... Çanakkale ilk durağımız olucak kısmetsee; seninle tanışmak isterissss
    Ne demek,başımızın üzerinde yeriniz var yahu ben de tanışmak isterim Çanakkale MT ce bekleriz

frosen@mynet.com msn adresim 24 saat açık her zaman görüşebiliriz
    ThE LaSt SaMuRaİ

fear_factor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL 150 cc
    çok saol teşekkürler

Motosikleti
    şimdilik yok.

Biz Çanakkale MT toplandık

Biz Çanakkale MT toplandık toplandık.
    Ama ne toplantıydı o beehhhhhhh.

ARKADAŞLAR BU TOPLANTI AÇILIŞINI YENİDEN ÇEKELİM. KARANLIKTAN BİŞEY GÖRÜNMÜYOOOOUU
    {[ /***\ ]} Milli Benliğini Bilmeyen Milletler, başka Milletlere yem olurlar.(Mustafa Kemal ATATÜRK)
    {[/=W=\]}

belifeless - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MSX 125
    yahu bu kadar mı foto var açılıştannn

Motosikleti
    şimdilik yok.

özür

Alıntı belifeless adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu bu kadar mı foto var açılıştannn
    Yaw kusura bakmayın gece de teknik arıza oldu. Teknik kameraman arıza çıkardı
    Zaten ışıkçımız yoktu karanlıkta kaldık
    Geceden çıka çıka bu buket çıktı.
    Alahtan onuda telefonun fotoğraf makinesiyle aydınlık bir ortamda çektik. Herkesten özür dilerim.
    Arkadaşlar bunu onaylıyacaktır. İnsanlar yanlış düşüne bilir. Ama gerçek bu. Herkes hayal kırıklığına uğramasın. Toplantıda güzel anlar oldu. Bunu arkadaşların kendi mesajlarından anlıycaksınız. Tekrar özür dileriz.

Mesajımızda olduğu gibi bu filmi yeniden çekiceğiz. Hoşça ve sağlıcakla kalın. Sevgiler saygılar.
    {[/=W=\]}

Motosikleti
    daelım s3 + yamaha mt 25
    ilginç bir akşam oldu MT adına

Toplantımızda ufaktefek ve büyük birkaç sorun çıksada genede güzeldi.Duyurularımızı yapamadık ve yönetim kurulunu seçemedik ama bu ön toplantı bizim için iyi oldu.Yeni üyelerimiz katıldı aramıza.Bir arkadaşımızı emo nun ybr si ısırdı

eweeet gelelim diğer toplantımıza. Yapacak çok işimiz var toplantıda bu şimdiden belli sayı 15-20 -25 civarı olacak sanırım bir de onur konuğumuz
    toplantıda gözlerimiz birkaç kişiyi de aradı yani neyse .

herkese sevgiler
    ThE LaSt SaMuRaİ

ünsal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Gts 250
    slmlar ben scooter boy.toplantımıza gelemedim çok özürdilerim birdahaki toplantıda söz gelecem.abim ankaradan gelmiş habersiz ve dersane çıkışı acil eve döndüm gece 12 arabasıyla istanbula döndüm.sizlerinde tel.i olmadığı için haber veremedim.lütfen affedin,gerçekten çok özürdilerim dostlar.şuan istanbuldayım cumartesi sabahı dönecem,sonsuz saygı sevgi dileklerimle
    nezaketin okulu yoktur.

Motosikleti
    şimdilik yok.
    Alıntı ünsal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slmlar ben scooter boy.toplantımıza gelemedim çok özürdilerim birdahaki toplantıda söz gelecem.abim ankaradan gelmiş habersiz ve dersane çıkışı acil eve döndüm gece 12 arabasıyla istanbula döndüm.sizlerinde tel.i olmadığı için haber veremedim.lütfen affedin,gerçekten çok özürdilerim dostlar.şuan istanbuldayım cumartesi sabahı dönecem,sonsuz saygı sevgi dileklerimle
    Önemli değil. Ünsalcığım
    Daha önümüzde güzel günler olacak. Bu toplantıyı yeniden yapacağız. O zaman katılırsın. Form sayfamız baya bir popüler olmaya başladı. İzlenme ve mesaj katılımı baya bir arttı. Ünlü olduk.

Geçen baktım 192 ye yakın mesaj atılmış 3500 in üzerinde görüntülenmişiz. Çanakkale MT ye gösterilen saygılı ilgi ve alakaya gurup adına teşekkür ediyorum.
    Dört gün önce tekrar Form Kurallarını yeniden okuyarak gözden geçirdim. Çanakkale MT’ ye yazılan mesajlarla karşılaştırdığımda. Tanınmayan birkaç kişinin dışında mesajı silinen yada mesajı sansür edilen olmamış. Gurup arkadaşlarımız da zaten bunların hiçbirine karşılık vermemiş ve seviyeyi düşürmemişlerdir. Yani herkes kurallara uygun mesajını atmış, kendi düşüncesini ifade etmiştir. Kural dışı olanları zaten Moderatör arkadaşlarımız hemen elimine etmişlerdir.

Başka Motosiklet forumlarında da aynı şekilde bu kurallara sıkı sıkıya bağlı kalındığını, forumlarla ilgili kuralları yayınlayarak uyguladıklarını gözlemledim. Zaten İnternet ortamı son zamanlarda da gelecek kuşakların güzel ve sağlıklı yetişmeleri için doğru bilgiyi ve bilgi birikimini aktarmak yada ulaşmak için yasa koruyucular tarafından takip altına alınarak, gençliğin saygılı ve sağlıklı yetişmesinde ailesine, çevresine ve milletine faydalı birer birey olmalarını sağlamak adına çalışmalar yapmaktadırlar.
    Tabi her devirde olduğu gibi bu güzelliklerin yanında aksi hareket eden, sadece kendi egolarını tatmin için kendi ve kendi gibi karakterize olanlar, bu platformlarda yer alamayacaklarını bildikleri için form üzerinde başkalarını küçük düşürecek, hakaret ve alay ederek fikirlerini açıklayamamaktadırlar.
    Bu çok güzel bir şey. Buda yukarda söylediğimiz gibi gençlerimizin yetişmesinde bu ve bu gibilerin forumlarda diğer internet yayınlarında boy gösterememelerini çok iyi açıklıyor.

Ben aynı zamanda bir öğretmenim. Bu forumda başkalarını kıracak yada küçümseyecek en ufak bir kelimemin olmamasına dikkat etmişimdir. Çünkü ben topluma örnek olmak zorundayım. Toplum ve yetişmekte olan gençler daima kendisini eğiten, yetiştiren büyüten insanı (anasını, babasını atasını, öğretmenini) örnek alır.
    Ben onlara yanlış bir şeyler aktardığım zaman o yanlışlar büyüyerek katlanarak benim karşıma, toplumun karşısına çıkacaktır. Bunu ben yapmamalıyım. Zaten aldığım eğitim, terbiye ve sahip olduğum Erdem buna izin vermez.

Hoppalaaaaa “Hocam durup durduk yerde bu edebiyat nerden çıktı” diyeceksin.

Sevgili Ünsal ve Çanakkale MT sayfasında saygı değer mesajı yayınlanmış arkadaşlar kesinlikle üzerine alınmasın. Yukarıda belirttiğim üzere baya bir izlenmekteyiz. Bizi izleyip de kendi forumlarında bile alaycı mesajını atamayanlar, yayınlayamayanlar a l ı n a c a k . Bunu yapsalar bile Moderatörler tarafından elimine edileceklerdir. Geriye ne kalacak yapacakları?

Hepinizi saygı ve sevgilerimle kucaklıyorum. Sebahattin YANAR
    {[/=W=\]}

Motosikleti
    daelım s3 + yamaha mt 25
    Alıntı yanar17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önemli değil. Ünsalcığım
    Daha önümüzde güzel günler olacak. Bu toplantıyı yeniden yapacağız. O zaman katılırsın. Form sayfamız baya bir popüler olmaya başladı. İzlenme ve mesaj katılımı baya bir arttı. Ünlü olduk.

Geçen baktım 192 ye yakın mesaj atılmış 3500 in üzerinde görüntülenmişiz. Çanakkale MT ye gösterilen saygılı ilgi ve alakaya gurup adına teşekkür ediyorum.
    Dört gün önce tekrar Form Kurallarını yeniden okuyarak gözden geçirdim. Çanakkale MT’ ye yazılan mesajlarla karşılaştırdığımda. Tanınmayan birkaç kişinin dışında mesajı silinen yada mesajı sansür edilen olmamış. Gurup arkadaşlarımız da zaten bunların hiçbirine karşılık vermemiş ve seviyeyi düşürmemişlerdir. Yani herkes kurallara uygun mesajını atmış, kendi düşüncesini ifade etmiştir. Kural dışı olanları zaten Moderatör arkadaşlarımız hemen elimine etmişlerdir.

Başka Motosiklet forumlarında da aynı şekilde bu kurallara sıkı sıkıya bağlı kalındığını, forumlarla ilgili kuralları yayınlayarak uyguladıklarını gözlemledim. Zaten İnternet ortamı son zamanlarda da gelecek kuşakların güzel ve sağlıklı yetişmeleri için doğru bilgiyi ve bilgi birikimini aktarmak yada ulaşmak için yasa koruyucular tarafından takip altına alınarak, gençliğin saygılı ve sağlıklı yetişmesinde ailesine, çevresine ve milletine faydalı birer birey olmalarını sağlamak adına çalışmalar yapmaktadırlar.
    Tabi her devirde olduğu gibi bu güzelliklerin yanında aksi hareket eden, sadece kendi egolarını tatmin için kendi ve kendi gibi karakterize olanlar, bu platformlarda yer alamayacaklarını bildikleri için form üzerinde başkalarını küçük düşürecek, hakaret ve alay ederek fikirlerini açıklayamamaktadırlar.
    Bu çok güzel bir şey. Buda yukarda söylediğimiz gibi gençlerimizin yetişmesinde bu ve bu gibilerin forumlarda diğer internet yayınlarında boy gösterememelerini çok iyi açıklıyor.

Ben aynı zamanda bir öğretmenim. Bu forumda başkalarını kıracak yada küçümseyecek en ufak bir kelimemin olmamasına dikkat etmişimdir. Çünkü ben topluma örnek olmak zorundayım. Toplum ve yetişmekte olan gençler daima kendisini eğiten, yetiştiren büyüten insanı (anasını, babasını atasını, öğretmenini) örnek alır.
    Ben onlara yanlış bir şeyler aktardığım zaman o yanlışlar büyüyerek katlanarak benim karşıma, toplumun karşısına çıkacaktır. Bunu ben yapmamalıyım. Zaten aldığım eğitim, terbiye ve sahip olduğum Erdem buna izin vermez.

Hoppalaaaaa “Hocam durup durduk yerde bu edebiyat nerden çıktı” diyeceksin.

Sevgili Ünsal ve Çanakkale MT sayfasında saygı değer mesajı yayınlanmış arkadaşlar kesinlikle üzerine alınmasın. Yukarıda belirttiğim üzere baya bir izlenmekteyiz. Bizi izleyip de kendi forumlarında bile alaycı mesajını atamayanlar, yayınlayamayanlar a l ı n a c a k . Bunu yapsalar bile Moderatörler tarafından elimine edileceklerdir. Geriye ne kalacak yapacakları?

Hepinizi saygı ve sevgilerimle kucaklıyorum. Sebahattin YANAR
    Dediklerine aynen katılıyorum Saba abicim. Çanakkale MT sürekli ilk 10 içerisinde izlenmede ve okunmada. Mevsim motosiklet kullanmaya pek uygun olmasa da yaptığımız küçük geziler ve toplantılar ilgi odağı olmuş durumda. Gurubumuz saygı sevgi ve insan haklarına saygılı bir çerçevede kurulduğu için zaten bu tip mesajları almayacağımızdan eminim .

saygılar Hasan Tolga Özgenç
    ThE LaSt SaMuRaİ
    ThE LaSt SaMuRaİ

Motosikleti
    şimdilik yok.

Kışlık bakım

Kış geldi. Motosiklet havaları kalmadı.
    Artık motosikletlerimizi kışa hazırlamamız lazım. Kimimiz kapalı garajına kilitleyecek. Kimimiz brandayı çekecek. Ama akü ne olacak?

Alın size İşte akü sorunu.

Akü durduk yerde deşarj olacak yıpranacak.
    Aküye şöyle bakım yapabiliriz yada onu saklayabiliriz.
    1- Aküyü yerinden söküp tam şarj yapıp ve içindeki elektroliti (suyu) boşaltarak saklama.
    2- Aküyü belli aralıklarla şarj ederek
    3- Belli zamanlarda motosikleti çalıştırarak.

Akü suyu seviye altına düştüğünde kurşun plakalar hava ile temas ettiğinde plakaların bozulmasına şarj tutmamasına sebep olur. “Akü öldü” tabirini kullanırız.

Bu olay yakın zamanda Cihan arkadaşımızın başına geldi. Yeni akü almak zorunda kaldı.
    Bu olaylar genelde motosiklet devrilmelerinde uzun süre yerde yan yatmasından dolayı akü suyunun boşalmasıyla oluşur. Burada asitli su takviyesi yapılmalıdır.

Bir de aküyü uzun süre kullanmak bakımın yapmamak kontrol etmemek suretiyle suyun buharlaşması sonucu oluşur. Burada aküye saf su takviyesi yapılır.

Bu işlemleri tabiî ki biliyorsak kendimiz yapabiliriz. Bilmeyenler bir elektrikçi veya motosiklet tamircisinden yararlanmalıdır.
    AKÜ ler hakkında önemli bilgiler şimdilik bu kadar.

Akü hakkında başka sorun yaşayan odlumu arkadaşlar?

Yarın jantlar ve zincirler hakkında bakımdan bahsedelim.

Eeeeee Motorsiklet bir tutku.
    Hava sıcak ta soğuk ta olsa ille bu tutkuyu yaşıyacak insan
    Bizde bu gün Emre ile beraber bunu yaptık tutuk Çanakkale Radar Tepesine motorlarla çıktık. Güzel Çanakkalemizi Seyre Daldık. Manzaranın resmini size getirmek isterdik ama Sayın GÜNEŞ bey bize kolaylık sağlamadı. Sabahleyin gelin bu resimleri çekmek için dedi.

Ama Emre ve benim resmlerimizi size gösterelim dedik.

{[/=W=\]}

Motosikleti
    şimdilik yok.

Yeni Yıl ve Kış

Değerli Çanakkale-MT Üyeleri
    Kışlık motor bakımı bilgilendirmelerine devam

Özellikle su soğutmalı motorsikleti olan arkadaşların radyatörlerinde malûm soğutma sıvısı var.
    Soğutma suyu mutlaka ANTİFiRiZ ( donmayı önleyen ) lidir. Fakat siz siz olun bu karışımı mutlaka kontrol ettirin.

İkinci bir husus Jantların bakımı. Alüminyum döküm jantlar ve nikelaj kaplı çelik telli jantlar, havanın ve suyun olumsuz etkilerinden korumak için. Mazotlu bezle yada ince yağ karışımlı benzin ve gazyağı karışımlarıyla bezle silmek yerinde olur. Çünkü mazot ve yağ karışımlı solüsyonlar jantların üzerinde hafif bir tabaka oluşturacak, metal in havayla temasını kesecek. Daha sonra temizlenmesi kolay olacaktır. Karışımları lastiklere sürmemeye dikkat edin. Lastiklere olumsuz etki yaratabilir.

Bazı arkadaşlar komple jantları gres yağı ile sıvayarak koruma yoluna gitmektedir. Gres yağı kuruyarak janta iyice yapışmakta temizlemesi zorlaşmaktadır. Ayrıca başka yerlere de bulaşma riski vardır. Görüntüyü de çirkinleştirir.

Bu kış motosikletiniz bakımlı olsun Sizde Bakımlı olun.

AYRICA

Şimdiden Tüm Motosiklet severlerin, MOTOSİKLET.NET formunda bulunanların, Çanakkale-MT gurubunun ve tüm Kalbi İnsan Sevgisiyle dolu insanların 2007 YILINI Kutlar Sağlık Mutluluk ve Başarılarla dolu bir yeni yıl geçirmelerini dilerim.
    Sebahattin YANAR
    {[/=W=\]}

cihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hehee.benim akü gene çalışmıyo
    aççam en sonuinda bi akü fabrikası.
    beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir

EMO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki bandit sa 650 s abs,Yamaha ybr125,Bajaj chetak classic
    evet sevgili dostlar havanın en ufak yumuşamasını fırsat bilip hemen ufak bi gezi ye karar verdik.eski dostum ve av yarenimle ..eski avlandığımız yerleri gezip anıları yad ettik.yanımıza silah yada yay almadık sadece gezdik yeni yapılacak avlar ve yapılacak dalışlar içinde güzel bir keşif ve doğa gezisi olmadı değil aslında.şehrin gürültülü ortamından uzaklaşıp kafamızı dinledik bir güzel. dostum da gezi boyunca vitesli motorsikleti çözdü.bir motorcu daha yetişiyor anlıycanız sevgili sebahattin abicim ve dostlarım birlikte nice gezilere! lastiğiniz yoldan ,kaskınız başınızdan ayrılmasın

işte biraz foto...

Sayın MT-Çanakkale üyeleri ;

MT-Eskişehir ve Şahsım adına , Mubarek Kurban Bayramınızı En İçten Dileklerimle Kutlar ; Hayırlara Vesile Olmasını Dilerim...
    Ayrıca yeni yılda sağlık,başarı ve mutluluklar diliyorum. Mutlu Yıllar!

Volkan AKAN (viper_1)

*Yeni Yıl ve Bayramlaşma Topiği

10. sayfa BirinciBirinci ... 891011122060 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler