Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
10. sayfa BirinciBirinci ... 8910111220 ... SonuncuSonuncu

[Elazığ - MT]

REKLAM ALANI
    kraljames - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    GRUP SÜRÜŞÜ(güncellendi..)

Dağınık ve disiplinsiz bir grup yerine organize olmuş bir grup olarak yapılan bir sürüş tüm sürücüler için daha güvenli bir sürüş sağlamaktadır. Bu hem grubun kendinden hem de dışardan gelebilecek etkilerde görülebilir. Eğer bir grup düzenli bir şekilde seyahat ediyorsa bireyler birbirlerinin yoluna çıkmayacakları gibi yoldaki diğer araçların grubu rahatsız etmelerini de caydırılmaktadır.

Bir motorsiklet grubu içinde grup hainde sürüş kuralları konduktan sonra herkesin bunlara uyması beklenir. Kurallara uymayan ve diğer grup üyelerinin güvenliğini zedeleyecek davranışlar sergileyen sürücüler uyarılır. Bu tutumları sürdüğü takdirde grup aktivitelerine alınmazlar.

Aşağıdaki kurallar farklı kaynaklardan toplanmıştır. Birçok grup benzer kuralları uygulayarak seyahat ederler.

El İşaretleri
    Fermuar düzeni
    Şerit değiştirme
    Trafik Işıkları ve Kavşaklar
    Grup parkı
    Road Captain görevleri
    Tail Gunner görevleri

Buluşma noktasına muhakkak dolu depo gelinir.
    Eğer sürat, keskin viraj, vs. gibi özel endişeleriniz varsa muhakkak Road Captain'a bilgi verin.
    Eğer grubu varış noktasından önce terkedecekseniz muhakkak hem road captain'a hem de Tail Gunner'a bilgi verin. Ayrıca grupda önünüzde ve arkanızda olacak sürücülere de bilgi verin ki, bir problem olduğunu düşünmesinler.

Eğer fermuar düzeninde bir sürücü grupdan ayrılırsa onun arkasındaki sürücüler çizgi değiştirerek boşluğu kapatırlar.
    Eğer motorunuzun benzin menzili düşükse road captain'a söyleyin. Aynı şey mesane menzili için de geçerlidir.
    Muhakkak tahmin edilen hava koşulları için uygun giyecek bulundurun.
    Eğer sürüş gece de devam edecekse gözlerinizi korumak için uygun gözlükler bulundurun.
    Otobandan çıkarken muhakkak süratinizi muhafaza edin ki, arkadan gelen sürücüler otobanda uygunsuz bir sürate düşmek zorunda kalmasınlar.
    Yeni (ve tecrübesiz) sürücüler mümkün olduğu kadar ön sıralarda yer almalıdırlar.
    Herhangi bir acil durumda grubu uygun bir şekilde durdurmak road captain sorumluluğundadır. Eğer bir motor bozulursa vs. o motor sağa yanaşır ve durur. GRUP DURMAZ. Tail Gunner duran motor ile ilgilenecektir. Road Captain grubu güvenli bir yerde durduracaktır.

El işaretleri

Her sürücü önündeki sürücü tarafından yapılan el işaretini tekrarlayarak grubun arkasına bu bilgiyi geçirmelidir.

STOP

SOLA DÖNÜŞ

SAĞA DÖNÜŞ

YAVAŞLA

HIZLAN

TEK SIRA

FERMUAR DÜZENİ

DÜZENİ SIKLAŞTIR
    Eğer Road Captain motorların birbirine daha yakın seyretmeleri gerektiğini düşünüyorsa (ki bu genellikle Tail Gunner tarafından uyarılır), sol kolunu kaldırarak elini sürekli açıp kapar. Tüm sürücüler bunu tekrar ederek motor aralarındaki gereksiz mesafeleri kapatırlar.

UYARI
    Bu işaret her sürücü tarafından başlatılabilir. Tehlike arzedecek herhangi birşey gören her sürücü eliyle onu işaret eder. Takip eden tüm sürücüler bunu tekrarlayarak tehlikeden kaçınırlar.

Fermuar Düzeni

Güvenlik nedeniyle eğer aksine bir karar yoksa fermuar düzeni ile seyahat etmek en doğru yöntemdir

Fermuar düzeninde direk olarak aynı çizgide önünüzde bulunan motorla en az 2 (iki) saniye mesafe bulundurmak gerekir. Otoban süratinde giderken bu 2 saniyenin hayli büyük bir mesafe olduğunu düşünebilirsiniz, ancak herhangi bir problem durumunda olayın farkına varana kadar 2 saniye geçer gider.

Peki bu 2 saniye nasıl ölçülebilir ?

Kolay :
    Önünüzde giden motorun yanından geçtiği sabit bir cismin yanından siz de geçene kadar şu cümleyi söyleyin:

"Only a fool breaks the two-second rule."

Tabii bunun yerine siz türkçe bir muadilini de bulabilirsiniz. ;-)

Tail Gunner tam şerit ortasından tüm ışıkları yakılı olarak gider. Böylelikle Road Captain onu rahatça görürü ve tanır.

Şerit Değiştirme

A. Basit Şerit Değiştirme

Bu çoğunlukla kullanılabilecek yöntemdir.

Tail Gunner şerit değiştirerek geçilecek olan şeriti güven altına aldıktan sonra Road Captain sinyal vererek şerit değiştirme kararını bildirir. Bunu gören tüm sürücüler de sinyal vermeye başlarlar. Daha sonra Road Captain şerit değiştirir. Onu takip eden tüm sürücüler de şerit değiştirir. Burada en önemli nokta hiçbir sürücünün önündeki sürücü şerit değiştirmeden şerit değiştirmeye başlamamasıdır.

B. Arka Doldurma

Bu yöntem yeni şeritte gerekli miktarda aralık bırakılamayacak durumlar için uygundur. Mesela sağ şeritten orta şeride geçmeye çalışırken sol şeritten diğer araçların bırakılan boşluğa girmesi durumunda bu yöntem kullanılır.

Road Captain hangi şeride geçmek istiyorsa o sinyalini verdikten sonra tüm sürücüler sinyallerini yakarak bu bilginin Tail Gunner'a ulaşması sağlanır.
    Tail Gunner şerit uygun olduğu zaman yeni şeride geçerek oradan gelecek trafiği keser.
    Tail Gunner trafği kestikten sonra Road Captain elini omuz hizasından dışarı iterek işaret verir. Tüm sürücüler işareti tekrarlar. Bu bilgi en arkadaki sürücüye ulaşınca en arkadaki sürücüden başlayarak sırayla yeni şeride geçilir. Önemli husus arkanızdaki sürücü şerit değiştirmeden sizin şerit değiştirmemenizdir.

Trafik Işıkları ve Kavşaklar

Grup olarak seyahat ederken bir trafik ışığında veya kavşakta durmak zorunda kaldığınız zaman fermuar düzeninden ayrılarak diğer sürücünün yanına geliniz ve ikili gruplar halinde durunuz. Bu grubun boyunu yarıya indirir. Kavşaktan çıkana kadar bu düzeninizi muhafaza ediniz. Bu şekilde grubu en kısa zamanda kavşaktan geçirerek grubun bölünme riskini azaltırsınız.

Eğer siz henüz trafik ışıklarından geçemeden kırmızı yanarsa bir kere korna çalarak durun. Kırmızıda geçmeye çalışarak grubu riske atmayın. Road Captain grubu yavaşlatarak veya uygun bir yerde durdurarak sizi bekleyecektir.

Grup haline güvenli park

Düzenli bir şekilde park etmek grubun en hızlı ve güvenli şekilde trafikten çıkarak park haline geçilmesini sağlar, ancak daima park etmeyi beklerken trafiğe maruz kalacak sürücüler olabilir.

Eğer yer müsaitse her sürücü park edeceği yerin önüne gelerek geri geri park yerine girmelidir. Bu hayli hızlı yapılabilir, çünkü hiçbir sürücü bir diğerini beklemek zorunda kalmayabilir.

Eğer grubun en sonundaysanız ve parketmek için akan trafikte beklemek zorundaysanız bir tur atarak vakit geçirin ve sonra tekrar park yerine geliniz.

ROAD CAPTAIN

Güvenli bir sürüş sağlamak

Şartlar ve sürücü yeteneklerine göre güvenli bir sürat belirlemek

Şerit değiştirme, durma, yol şartları ve grup formasyonu hakkında sürücüleri el işaretleri ile uyarmak

Grubun kontrol ve bütünlüğünü muhafaza etmek

Rotayı önceden gitmek

Rotanın haritasını çıkartmak

Dinlenme noktaları belirlemek

150 km'lik aralıklarla benzin molaları ayarlamak

Yol çalışmaları ve tehlikeler için önlemler almak

Seyahat öncesi sürücüleri bilgilendirmek

Seyahat planlarını açıklamak

Gidilecek yer

Tercih edilecek rota

Seyahat mesafasi ve süresi

Planlanan molalar

Benzin

Yiyecek

Resimler

İhtiyaç molaları

Grup sürüşünün nerede başlayıp nerede bittiği

Diğer Road Captain'ler kimler

Tail Gunner'lar kimler

Road Captain ve Tail Gunner'ların görev ve sorumlulukları nelerdir.

Diğer sürücülerden özel koşullar hakkında bilgi almak

Tıbbi ihtiyaçlar

Sürat/Viraj

Küçük benzin deposu

Küçük ç.ş deposu

Otoban trafiğine alışkanlık

TAIL GUNNER

Tail Gunner Road Captain'ın gözleri gibidir.

Grup Formasyonunu gözler, her türlü potansiyel problemden Raod Captain'ı haberdar eder.

Diğer araçları gözler ve grubun arasına girmek isteyen araçlar veya aşırı rüzgar yaratan ağır vasıtalar gibi potansiyel tehlikeleri Road Captain'a bildirir.

Yandan karışan yolları/şeritleri gözler. Gerektiğinde bu şeritlere geçerek buradan gelecek trafiğin grubun arasına girişini engeller.

Road Captain'ın talimatı doğrultusunda şerit değiştirmelerde ilk olarak şerit değiştirerek o şeridi güvence altına al .

Kaynakça : www.americancruisers.us[/QUOTE]

Yazımız inşl faydalı olacaktır.Mersin Mt den Sevgili PckopatGhostrider den @lıntıdır.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-i...sin-mt%5D.html
    [ ELAZIĞ-MT ]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

kraljames,Emre Sağol kardeş okudum hepsini.Bizleri bilgilendirdiğin için sağolasın..
    [COLOR="Red"][B]ELAZIĞ MOTOSİKLET VE MOTOR SPORLARI KULÜBÜ---MOTOSİKLET23/MOTO23[/B][/COLOR]

Bişey değil çağlarcım rica ederim...

Sağdan soldan ulaşabildiğim Oktay Dal abimizin gururumuzun resimleri:

Seni seviyoruz Oktay abi!

Almış olduğun derecede çok güzel Mt olarak tebrik ediyor ve devamını allahtan niyaz ediyoruz...
    [ ELAZIĞ-MT ]

Oktay Abi başarılarının devamını bekleriz.Dereceye girmiş olman bizi gururlandırdı.Tebrikler.
    kraljames,Emre kanka sağolasın resimler için.

Bende bulduğum kadar resimlerden eklemek istedim ;
    Oktay DAL abimizi Akhisar'da yalnız bırakmayan dostları .

[COLOR="Red"][B]ELAZIĞ MOTOSİKLET VE MOTOR SPORLARI KULÜBÜ---MOTOSİKLET23/MOTO23[/B][/COLOR]

Motosikleti
    kavasaki 600 1998

hayırlı olsun kardeşim

sana çicekler yakışır dostum bizim hiç şüphemiz yoktu zaten ama sen bizi yine yanıltmadın elazıglı kardeşlerine yol gösterdigin ve önder oldugun içinde ayrıca sana teşekkürü bir borç bilirim her ne kardar elazığlı olmasamda daha nice başarılara imza atman dilegiyle bol şans ve kazasız belasız yarışlar dilerim...

serdar23_Bilgem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Oktay DAL kardeşimizin elde ettiği başarıyla bütün Elazığ olarak gurur duyduk.Kendi imkanlarıyla yarışlara katılan, bu spora gönül veren kardeşimize yeterli desteği verememenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Elazığ Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü-Moto23, dernekleşme aşamasını tamamlamak üzere. Kulüpleşme işini de gerçekleştirip, kendisine bu yarışlarda gerekli desteği vermeyi ümit ediyoruz.

Başarılar Oktay. Gözlerinden öpüyorum.
    Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;

Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.

Bugün Oktay Dal abimizin ziyaretine gidip tebrik etmek istedik;ama henüz gelmediğini ve yolda olduğunu öğrendik.Allahım yolunu açık etsin onu sevdiklerine yani bizlere bağışlasın amin amin...Tekrar tekrar başarısını kutluyorum...
    [ ELAZIĞ-MT ]

Motosikleti
    kavasaki 600 1998

moto 23

sevgili serdar abi bu konuyu dile getirdigin için sana sonsuz teşekkür ederim ben çeşitli ortamlarda ara sıra haberdar ettim arkadaşları ama sonuca ulaşamadık oktay kardeşimizin elazıgı tek başına ve kimsenin destegi olmadan amddi ve manevi anlamda destekten kastım ,yardımcı olamadık ama dedigin gibi bundan sonra en azından manevi olarak destek olalım derim ben çünki elazıglılardan daha çok yabancı insanlar tanıyor oktayı bu bence acı bir durum ...sevgili oktay sanada başarılarının devamını dileriz kardeşim cok sagol sen elazığın gururusun..başarının ve sporun arkasında olmak lazım herkese acık davettir ...ilgilenenlere duyyurulur...

İnşl Oktay Dal abimize sağlam bir sponsor çıkar.Eminimki abimize fırsat verilse bugünkinden çok daha iyi yerlerde olur bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Geçenlerde yaptığımız çiğköfte partimizden bir kare:

Buda benim çektiğim bir görüntü:Keban Barajı

[ ELAZIĞ-MT ]

OKTAY abinin AKHİSAR Dragdaki diğer resimleride elime geçti bunlarıda sizlerle paylaşmak istedim.Oktay Abinin T-shirt'ünün üzerindeki resim ÖDEMİŞ'deki rahmetli dostu ONUR'un resmidir.DOĞU'nun ROSSİ'si yuvasına Kupayla döndü.

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Bravo hemşehrime
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Şu yerdeki izlere baksanıza bir. Asfalt ağlamış be....

Motosikleti
    Suzuki SRAD GSX-R 750
    resimleri görüp etkilenenler farkımızı kalitemizi görünce çıldıracaklar

Tek kelime ile süper konuşmuşsun yoldaş_62.Aramızada Hoşgeldin.ELAZIĞ MT giderek büyüyor.

Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Moto23-Cumartesi Toplantısı (02.06.2007)

Elazığ Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği-Moto23’ün olağan cumartesi buluşması, üyemiz Sabit EŞİTMEZ’in Babaoğul Lokantası'nda 02.06.2007 Tarihinde saat 20.00’de gerçekleştirildi.

Şu şalgamın rengine, şu çiğköftelerin güzelliğine bakar mısınız. Karnımız doydu ama gözümüz doymadı desek yeridir.Sabit EŞİTMEZ ile babasına bu güzel misafirperverliklerinden dolayı Moto23 olarak teşekkür ederiz.

Genel istek üzerine,Veysel ÇELİK arkadaşımız Valifahribey Caddesindeki Alaturka Nargile Evi’nde çay içmeye gittik.Çoğumuz nargileyi ilk defa denemenin keyfini çıkardı.

Tavla oyununun ustasını belirleyelim bir hele deyip, herkes gözüne kestirdiğini karşısına davet etti.Nargile fokurtularına zar tıkırtıları, kaşık şıkırtıları karıştı gitti.

Ortalık bayağı duman altı olmuş ya

Kazananı bilmem ,ama kaybedenler Yavuz YABAR ile ben oldu galiba. Koltuğumuzun altına tutuşturup tavlayı eve yollamaya kalktılar.Durun yahu motosiklet kullanacağız şimdi filan dedik de zor kurtulduk ellerinden.

Güzel bir cumartesi akşamını arkadaşlarla birlikte geçirmenin keyfini yaşamış olduk.Ertesi gün düzenleyeceğimiz gezinin Keban Fırat Alabalık Tesisleri olmasına, saat 12.30’da merkezinden hareket edilmesine ve orada olmayan üyelere de toplu mesaj yoluyla duyurulmasına karar verildi.

vallahi harika yarış gezi eğlence tek kelimeyle süper moto 23 farkımız kalitemiz.........
    [CENTER][B]Motosiklet Satış Servis Yedek Parça[/B][/CENTER]

Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Elazığ MT –03.06.2007-Keban Gezisi.

Moto23 üyeleriyle pazar günleri gerçekleştirdiğimiz grup gezilerimize devam ediyoruz.Bu hafta Keban Fırat Alabalık Tesisleri'ne doğru yola çıktık.Polis okulu önünde, arkadaşımız Abdullah GÜRALP’i grup lideri yaparak bir sıralama gerçekleştirdik.Bir iki aksama dışında bu sıralamaya uyduk.

Keban yolunu yarılayıp çeşme başında hem mola verdik hem de grupta kopma olup olmadığını kontrol ettik.Salih ŞİMŞEK arkadaşımız çıkışını geç yaptığından ancak burada katılabildi bize.Cengiz ACAY arkadaşımız da eşiyle katıldı bu geziye.

İşte tekrar yola koyulduk.

Nihayet geldik Keban barajı kıyısındaki Fırat Alabalık Tesisleri'ne. Bize ayrılan kısıma geçip hem sohpet ettik hem de yemeklerimizi yedik.Ulunay BALCI arkadaşımız biz masadayken katıldı aramıza.Hareket anında beraber olamasak da hevesini kırmayıp bize yetişt. Motosiklet aşkı bu olsa gerek.

Bu gezinin tek aksayan tarafı yemek sonrasını yeteri kadar değerlendiremeyişimiz, barajın keyfini biraz daha çıkaramayışımız oldu.Nasıl olduysa birden dönüş için hareketlendik ve Ulunay’ın daha yemeğinin gelmediğini bile fark edemedik.Neyse ki geç de olsa durumun farkına varıp bekleyip dönüşe beraber başladık.Salih ŞİMŞEK arkadaşımız bizden ayrılarak motosikletiyle Ankara’ya doğru hareket etti.Yolu açık olsun.

Bekleme anında İlhan GÖKCAN kros motoruyla bir tek teker gösterisi yaptı bizlere.

Yemek sonrası çıkışta köprü üzerinde poz vermesek olmazdı.

Sercenk EMİROĞLU arkadaşımız almış İbrahim GÜRALP’i artçı yapmış ağır ağır gidiyor, ben de ardından takip ediyorum. Bir ara bana öne geç diye işaret yaptı ve geçtim. Baktım hızlanmıyorlar, ben de ağır davrandım. Gariplerim iki kişiler diye gidemiyorlar her halde, basıp gidersem ayıp olur diye düşünmeye kalmadı ki arkamdan bir gök gürültüsüyle irkildim.Yahu ne oluyoruz demeye kalmadı, baktım bizim “Garipler”miş. Hay Allah müstahakınızı versin.Sonradan anlatıp bayağı güldük.

Heyyy yavrum be ! İşte yolların fatihi geliyor: Serdar SERTDEMİR ve Küheylanı Kanuni Tiger. Memleket bu sayede motor ve motorcu gördü. (Ya bütün grubun benim ardımdan geldiğini sanıyordum. Ne zaman geçip gitmiş şu Vızvız’lar beni, anlayamadım gitti. Allah Allah ! )

Bu güzel geziye katılan bütün arkadaşlara ve motosiklet aşkına, otomobiliyle bizi takip ederek yalnız bırakmayan Zülfü DAL-Gökhan DAL kardeşlere ve Fethi TAN’a teşekkür ediyoruz.

İşte MOTO 23 kalitesiyle buluşmalar iyice ateşleniyor ve gezilecek yerler sıraya koyuluyor.Allah gezilerinizin devamını getirsin.Amcam'da sonrada katılmış ama yine gelmiş sağlık olsun.

oh gezi bahane alabalık şahane
    [CENTER][B]Motosiklet Satış Servis Yedek Parça[/B][/CENTER]

Moto23!!!

Yorumlar resimler tek kelimeyle harika!Hepinizi canı gönülden seviyorum abilerim benim bitanesiniz!
    [ ELAZIĞ-MT ]

10. sayfa BirinciBirinci ... 8910111220 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler