neyzen38 adlı üyeden alıntı
ah kardeşim keşke yazını daha önce okusaymışım...
bazen yaşadığınız şehre lanet edersiniz ya işte tam oradayım. asosyallikte zirve yapmış bir şehir burası. Hâl böyle olunca her konuda olduğu gibi motosiklet konusunda da durum bundan ibaret. Burada bir işi hakkıyla yapan sayısı, çok azdır. Para odaklı bir ticaret anlayışı var Kayseri'de. İnsanların derdi seni memnun etmek, sana bir şeyler öğretmek değil, salt para kazanmak.
Geçen hafta yazıldığım kursun eğitimleri bugün başladı. İlk eğitimime heyecanla gittim. Daha önce hiç motor tecrübem yok 50 metre kadar skuter kullandım o kadar. Benim kurs saatim 13.30 du. Kurs alanına kendi aracımla gittim, bir de ne göreyim? 6 kişi sıra var. Halbuki ben daha önce belirttim herkesin saati belli, benimki 13.30. Ben beklememek için tam saatinde ordaydım. Neyse beklemek mesele değil dedim bekledim sıramı. asıl komedi burdan sonra başlıyor.
Hoca dedikleri insan, şu gaz, şu debriyaj, bu fren dedi. şurdan slalom yapıp şu tahtadan düz geçeceksin vs..... abi noluyoruz yaa hele bi dur. ben hayatımda vitesli motor kullanmadım. bana bi güvenlikten bahset, vitesten bahset, nasıl durulur nasıl kalkılır adamakıllı anlat. 5 dakikada bitti temel eğitim sonra gazla bakalım. Ben bir eğitimci olarak söylüyorum, babamı getirsem bilmeyen haliyle daha iyi anlatır.
Bize bunları dedikten sonra kendi kenara çekildi oturdu. Tamamen bu forumdan okuduklarım ve 15 yıllık araba şöforü olmamın kısmen faydasıyla, yarım saatte kendi kendime iyi bir yol kat ettim. En azından düşme, stop etme olmadı. Keşke Ankara'da İstanbul'da olsak da adamakıllı bir eğitimden geçseydim. daha ilk günden beni motordan soğuttular. Haftaya 700'lük bir motor süreceğiz. ölmezsek iyi.