adiren adlı üyeden alıntı
Epeydir bu konu ile ilgili (Temod) yazılanları okuyorum ama yorum yapmamıştım. Ben de nacizane fikrimi belirtmek isterim.
2007 den beri motor kullanıyorum. İlk motorum Hyosung GT250 comet (iki yıl) idi. İki yıl da CBF600 kullandım, geçen cuma itibari ile de bunu satıp NC700x aldım. 2007' den beri de Çerkezköy'den bir arkadaşla hep iki kişi olarak hafta sonları gezdik. Onun daha küçük cc motoru vardı, o önde ben arkada çok güzel geziler yaptık.
Benim işlerim dolayısıyla son iki-üç senedir bu gezi işleri aksamaya başladı. Ortak vakitleri ayarlamakta güçlük çektik. Dolayısıyla gezilerimiz de azaldı.
TEMOD' u geçen sene takip etmeye başladım. O zaman sanki sesi daha yeni çıkmaya başlıyordu. Bu sene ise daha güçlü bir çıkış yaptı bence. Forum ve facebook sayfalarında daha çok paylaşım oldu. Bizde arkadaşla beraber iletişim kurup ilk olarak kaynarca gezisinde onlara entegre olduk. (Bende 600cc arkadaşta 150 cc motor vardı).
Karşılama çok candandı. Zaten konu motor olunca konuşacak çok ortak nokta bulunuyor. Hiç bir yabancılık çekmedik. Sanki uzun yıllar birlikte aynı masada yemek yemişiz gibi yemeğimizi yedik, sohbetimizi ettik. Hiç kimse siz derneğe üye değilsiniz şöyle kenarda durun demedi, hiç kimse derneğe üye olmanız lazım demedi. Karşılıklı tanışmaktan memnuniyet duyarak hiç sorunsuz gezimizi yaptık evmize döndük.
Yine forumu takip ederek bu kez de geçen pazar kıyıköy gezisine entegre olduk. Bu kez hiç yabancılık yoktu arada. Çok güzel bir gezi oldu yine. (bu arada bakın dernek üyesi değilim hala bu gezide, kimse de sen üye değilsin gelemezsin demedi)
Grupta CBF150 de var, 1200GS' de. Elbette büyük cc basıp gitmek istiyor, kimi büyük cc de 90-100 le seyrede seyrede geliyor. Ama en arkada 1200GS grubun arkasını kollayarak geliyor. En geride o var. Dolayısıyla olayın güzel bir ruhu var: bu grubun parçası olan yolda yalnız kalmaz.
Önemli olan yol almak, yolun sonunda motosiklet kültürünün zevkini veren sohbeti, çayını içerken yol arkadaşlarınla birlikte yapabilmek. Ben katıldığım Temod'un iki gezisinde de bunu yaşadım. Bu anlamda hepsine tek tek teşekkür ederim.
Motosiklet bir kültür ve tek başına bunu tam anlamıyla yaşayamıyorsunuz. Özellikle böyle kalabalık gruplarla yapılan uzun geziler bu kültürün daha da yayılmasına yardımcı oluyor bence. İlçe merkezlerinden, köylerden geçerken tam korumalı, adabıyla motor süren upuzun bir motosiklet grubuna gıptayla bakmayan insan görmedim ben. Bir şekilde insanlara motosikletleri farkettirebilirsek ne mutlu bize.
Bence kurumsallaşma ve bu şekilde insanlara birşeyleri anlatma, bireysel girişimlerden çok daha etkili. Ve ülkemizdeki motosiklete malum bakış açısını değiştirmek için de kesinlikle çok gerekli. Dolayısıyla Temod'u sadece birlikte gezilecek bir grupmuş gibi değerlendirmek olayın özüne tamamen ters. Bence ileride Temod daha da güçlenecek ve motosiklet kültürünün Trakyadaki önemli bir parçası olacak. Ve tabi ki nice güzel gezilere imza atacak.
Saygılar