Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789101858108 ... SonuncuSonuncu

[Manisa - MT]

Motovento
    REKLAM ALANI
    japonnicaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha r6 2007
    ustacım hoşgeldın aramıza senı buralarda gormek bızım ıçın şeref
    ınşallah aradıgını bulursun

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    racing iski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kenancığım ben geliyorum. beni başa yazabilirsin

belifeless - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MSX 125
    Alıntı fortuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi çok güzel düşnüyorsunda,ramazan ayında oruçlu iken nasıl olucak kan bağişi belifeless
    yeterli sayı olduğunda kızılay istediğimiz yerde aracıyla kan toplıyabiliyor
    yada biz onların yerine gidebiliriz
    iftardan sonra neden olmasın
    zaten ramazan ayında kan bağışlarında bir azalma olduğu için
    özellikle talasemi hastaları çok zorlanıyormuş
    ist.da baya bir kalabalık grup bağışçı var
    bizde sesimizi duyuralım
    pzt kızılayı arayıp gerekli bilgileri almaya çalışırım
    izmirle ortak yürütmek biraz daha zor olur benim şahsi fikrim
    ortak zaman ve mekan ayarlamak açısından

fortuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    belifeless konuyu gündeme getirip ortak bir karar çıkarsa manisada da bu kan verme işini halledebiliriz.
    Hayat bisiklet gibidir,durursan düşersin::wish::

japonnicaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha r6 2007

slm

fortuna goruşemedık bugun ozledım senı

EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    manisa dan 2 kişi gelecek demek

mecit ve iskender

lodos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sattım...
    bende geliyorum kaza bela olmazsa inşallah
    Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır.
    Bu memleket tarihte [B]Türk[/B]'tü, bugün de [B]Türk[/B]'tür ve ebediyen [B]Türk [/B]olarak yaşayacaktır.[B]M.K.ATATÜRK[/B]

Motosikleti
    MSX 125
    Alıntı EgeKnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster

mecit ve iskender
    walla gelmeyi çok istiyorum var ama iş durumuna bağlı
    kesin birşey söyliyemiyorum ne yazııkki

MECİT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLV-1000

dikkattttttt

SELAM arkadaşlar,,2 gün foruma girmedik 8 sayfaya çıkmışız... ""dikkatle okuyun""""""arkadaşlar tekrar burdan sölüyorum"""haftaya çarşamba (11.10,2006) saat 8 de mesir restaurantta buluşup,,izmir mt grubuyla tanışmaya gidiyoruz"""...duyan duymayan herkese söyleyinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Alıntı EgeKnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster

mecit ve iskender
    egeknn genelde herkes geliceğini sölüyor.

arkadaşlar ben yazacak bi şey bulamadım. Buyrun sizler bi şeyler yazın.Bakalım ortaya ne çıkacakl

MadBikerMert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 125R
    vay bee 10 numara fotograf selam bu arada bende ne zamandır giremedim net e neler olmus neler bu arada bende geliyorum izmir e ;)

Motosikleti
    MSX 125
    arkadaşlar kızılayla konuştum bugün kan bağışı için
    araçları ramazan şenliklerinin yapıldığı alandaymış o yüzden bizim belirlediğimiz bir alana gelemiyorlarmış
    fakat cuma günü saat 8 olabilir dediler çarşamba izmire gitmeden önce duyurabiliceksek eğer
    ya da gelicek hafta içi başka bir gün içinde konuşulabilir?
    fikriniz nedir?

Arkadaşlar yeni R1 i gördünüzmü.Yamaha yine yaptı yapacağını.

Genel olarak motor süren arkadaşlarla yapmış olduğumuz geyik muhabbetlerinde,fren yapınca motorun çeşitli sebeplerden dolayı asfaltla kırıştırdığını duyuyorum.Ama bizim kız iyidir dedim.(yani motorumuz)Biraz araştırma yaptım.Bilgilerinize sunulur. fren uc ise yarar...Birincisi durdugunuz yerde motoru sabitlemeye, ki bu simdilik malum ve geciyorum.
    Ikincisi, motoru yavaslatmaya, ucuncu olarakta durdurmaya.

Ornegin motosiklet yariscilari bu ucuncu fonksiyonu hic kullanmazlar, yarista motoru durdurmaya gerek yoktur cunku.

Bu genel ve fuzuli bilgiden sonra gelelim fren kullanimina. Hizla yol almakta iken, hiz ayarlamalari yapmak gerekir..surekli. Viraja girerken mesela, yada ilerde sag seritteki bir arac sola-onunuze dogru serit degistirmektedir vs. Yani durmak o an icin soz konusu degil. Motoru yavaslatmak icin neler yapilabilir...

1. Dort parmaginizla fren levyesini ortun, .

yetmedi diyelim ...(biliyorsunuz dort parmakla levyeyi ortunce gaz kesmis ve fren yapmaya hazirlanmis olunuyor)

2. Debriyaji sIkin ve vites kucultun...
    motosiklette kompresyon freni yoktur! Vites kucultmek demek arka fren yapmak demektir, ancak fren diskini/tamburunu kullanmaksizin. Bu tamamen arka fren etkisi yaratir, debryaji aniden birakirsaniz arka kaymaya baslayabilir. Ozellikle islak yolda...dikkat.

Ve yine dikkat, vites kucultuldugunde motor derhal hiz kaybetmeye baslar AMA arka fren lambasi yanmaz! Arkanizdan gelen araclara uyari olsun diye her zaman hafifce bir arka frene basin ki anlasinlar.

2.Arka frene otomobilin gazina basar gibi gittikce artan kontrollu bir basincla basmaya baslayin.

Arka freni bloke etmemek cok onemlidir. Eger bloke oldu ve arka taraf bir yana kaymaya basladiysa frenden ayaginizi cekmeyin. Bu asirma dususune neden olur (highsiding)

yetmedi diyelim, daha da yavaslamak gerekiyor

3. Arka ile beraber on frene baslayin. On fren "progresif" olarak yani gittikce ve kararlilikla artan bir basincla kullanilir. Yuk on tekerlege bindikce daha cok basinc uygulayabilirsiniz. Aniden sIkarsaniz on tekerlekte yeterli cekis/yuk/surtunme/kavrama olmayacagi icin tekerlek bloke olup kaymaya baslayacaktir.

Oysaki progresif yontem ustaca uygulanirsa on tekerlegi bloke etmeniz mumkun degildir, hatta "stoppie" cilerden de bildiginiz gibi arka tekerlek havaya kalkar, yine de on bloke olmaz. Modern fren ve lastiklerle on tekerlege 1.2g ye kadar bloke olmaksizin yuk verilebiliyor. (yani 300kg lik motorun on tekerlegine 360kg yuklemek gibi)

Buradan da artik sifir hiz, "Durus" a gecersiniz.

Panik frende, aniden illaki mumkun olan en kisa surede durmaniz gerekiyorsa her iki frene birden asilirsiniz. Yanliz on frene "progresif" olarak VE tabiri caizse "allahina kadar" asilmak sarttir.
    Yukarda yazilanlar dogrudur, on frene gerekli guc verilmedigi icin pek cok kaza oluyor. Korkmayin, ama "yuk one bindikce basinci artirma" -"progresif" teknigini uygulayin, yolun bos oldugu yerlerde calisin, ogrenin ve kendinize guvenin.

1.Keskin olmasa da bir virajdayiz. Ani fren yapmamiz gerekti. Motoru duzeltecek bir mesafemiz de yok. Diyelim ki normal sartlarda (yol duz olsa) anlatildigi sekildeki frenlemeyle durabilmek mumkun. Nedir tavsiye olunan.

1 Motosikleti daima gordugunuz kadar sureceksiniz !"Yani virajda ani fren yapmak lazim oldu ve motoru duzeltecek mesafe yok" diye birseyle karsilasmaniz soz konusu olmamali.

Defalarca yazdigim gibi motosiklette karsilastiginiz her musibetin sorumlusu sizsiniz. Ondeki kamyondan dusen esyadan da, yoldaki yag lekesinden de, o sirada yagmur yagmasindan da, vs. vs. ve tum bunlarin yol acacagi problemlerin tek mesulu motosiklet surucusudur.

Kamyonun dibinden gitme, hava durumuna bak, gordugun kadar git, bilmedigin yolda biliyormusun gibi surme, bilmedigin motoru kendi motorun gibi surme vs.

Yine de yanit sudur; Motoru "dikeltirsiniz" (acaip bir kelime oldu ama) ve tarif ettigim panik freni yapip gerisini allaha birakirsiniz. Cunku kabahat sizdedir, ve isiniz allaha kalmistir.

-------------------

Soru "Airport"
    2.Arka freni kilitledigimizde kayma islemi kendini hissettiriyor ve arkanin one dogru yol almasi da o zaman surati icerisinde biraz daha yavas gelisiyor. Arkanin kaymaya basladigini hissettigimiz anda (Tam olarak yanimiza gelmeden) birakirsak da ayni istenmeyen sonuca (highsiding) ulasmak mumkun mudur? Anlatilanlardan biraz zorlayinca sanki arka fren bi kere kaymaya basladi mi "Yandi gulum keten helva" sonucu cikiyor. Keten helva sonucu dogru mudur?

Hiziniz yuksek degilse, yagis-buz-kum vs yoksa, verilmis sadakaniz varsa bloke olan tekerlegin surtunmesi sizi yavaslatip durdurabilir yada motor iyice yavaslarsa kontrol size gecebilir. Yani "keten helva" durumu ile karsilasmayabilirsiniz, ama arka freni birakirsaniz her halukarda karsilasabilirsiniz. En azindan testislerinizle bademcikleriniz bir an icin tanisma firsati bulur ki hos bir tecrube degildir.

Motosikleti
    MSX 125
    arkadaşlar akşam gelicektim izmire ama hem toplantı çıktı hemde çoook kötü dişim ağrıyor.benim selamımı iletirsiniz artık izmir mt ye..
    rüzgarınız bol olsun

Motosikleti
    KLV-1000

yok yok abi!!!

gökhan abi akşam senle konuştuğumuz mevzu varya..yok abi yaa,,,sen yanılıyosun..sen adresleri karıştırdın abicim,dikat et bak..ben doğru adrese gitmişim abi...

lodos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sattım...
    izmir&manisa tanışma toplantısında yapılan organizasyondan dolayı manisa tarafında mecit kardeşim,teşekkürler
    Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır.
    Bu memleket tarihte [B]Türk[/B]'tü, bugün de [B]Türk[/B]'tür ve ebediyen [B]Türk [/B]olarak yaşayacaktır.[B]M.K.ATATÜRK[/B]

Motosikleti
    KLV-1000
    saygılar serkan abim,,ben bişey yapmadım gerçekten..akşam biraz streslidim abi kusra bakma pek muhabbetedemedik..teşekkürler geldiğiniz için tekrar tüm manisaaaaaaaaaaaaa........

aakreeep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sevgili Manisa MT,tekrar etmek isterim ki ziyaretiniz bizi çok onurlandırdı..hele hele kısa zamanda organize olup böyle ihtişamlı bir katılımla yanımıza gelmeniz gurur verici..size şapka çıkarmamak elde değil..
    Bunu saymıyoruz...zira sizlerle istediğimiz gibi ilgilenemedik.kusurumuz olduysa af ola..büyük bir gezi organizasyonu sizler için hazırlamak boynumuzun borcu..tekrar sağolun..dostluklarınız hiç bitmesin,rüzgarınız bol,sürüşleriniz kazasız olsun. sevgi ve saygılarımla..

kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevgili manisalı dostlarım,

kalabalık ve ihtişamlı ziyaretiniz bizleri son derece onurlandırdı ve mutlu etti.
    sizlere çok teşekkür ederiz, hepinizin gözlerinden ayrı ayrı öpüyorum.
    ayrıca en kısa zamanda sizleri ziyarete geleceğiz
    kazasız ve keyifli sürüşler dilerim,
    sevgi ve saygılarımızla,

REKLAM ALANI
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789101858108 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler