Berkay sonuna kadar haklisin,haldizda 2. El cbr 250 sormustum beyaz ve kazalı idi, grenajrinda çizikler duruyordu ve zincir dişlisi pas içindeydi. Fiyat 10.500 dediler.. işin komik yani o sira sifir km cbr250r d&b motor da 10.900 tl idi )) benim cb yi takasta 2500 e saydilar ) yani diyor ki saplarim da saplarim..
darkgt ben 10 yildir motosiklete biniyorum,zx6 sindan tut vn1500 une kadar bindim. Ayrica yurt disindan parca getirip satiyorum. Bir suru sanayici tamirci arkadasim var. Sen diyorsan ki 2500 tl lik motosikletin(onlar bu degeri biçiyor) bakiminda hem bakim işçilik ücreti alip hemde uzerine zincir temizlemeye 30 tl normal diyorsan benim sana daha soyleyecek lafim yok.
ben hep konsuk motora gittim bakima,orda da zincirim temizlendi ve yaglandi ama bu iş icin tek kurus almadilar,simdi orada ekmek yiyen yok mu? Haldizda 50 kisi ekmek yiyor diye biz aç mi kalalim? Adam 1 gunde 360 tl ben zincir temizlemeye 30 tl mi verelim?Berkay 1 gunde 360 tl kazaniyor mu?
ayrica bakim yapilirken yapilan islemleri gozlerimle gorememek beni çok tedirgin ediyor,konşuk ta kahvemi içerken yapilan işlemleri naklen izleyebiliyorum.
Yanlis anlasilmasin,sorun 30 tl degil,sorun enayi yerine koyulmak.. yoksa ben konsuga git gel benzin,otoyol,yemek vs parasi 60-70 tl fazladan harciyorum zaman kaybi da cabasi ama enayi yerine koyulmadigim icin gerekirse 500 tl fazlasini veririm. Berkayin da ayni sekilde dusundugune inaniyorum.
tamam honda motosiklet servisinin kocaeliye acilmasi cok guzel ama kazali pas icinde motora sifiri 10.900 iken 10.500 istiyorsa,3500 e satilabilen motorumu takasta 2500e sayiyorsa,benim zincirimi temizlemeye 30 tl istiyorsa,anlasilmis mala ertesi gun 360tl zam yapiyorsa bana (ve kocaeliye) ne faydasi kaldi ki?