Egzozla ilgili ozel bir islem yok, bizim arkadasin Hornete ayni egzozu Etimesguttaki Recep usta takmisti mesela, katalitik konvertor zaten komple parca olarak cikiyor, senin tek dikkat edecegin ara boru muhabbeti, oksijen sensorunden sonra, egzoza kadar giden boru. Elinde yoksa sanayide herhangi bir egzozcudan yaptirabilirsin. Benim boyle isler icin gittigim Ulustaki Emrah usta var, o da halledebilir, Cankaya tarafinda Sinan var ama biraz tuzludur. YAni genel olarak cok mesakkatli bir is degil, cogu usta yapar.
katalitik konvertör iptalini tavsiye etmiyoruz,
şöyle ki;
katalitik konvertör içindeki reaksiyonlarda çok yüksek kinetik enerjilere sahip helyum çekirdekleri ile proton ve nötron tanecikleri çikmaktadir. Bu ürünler reaksiyonun olusturuldugu bölmeyi saran ve genellikle lityumdan yapilmis olan bir tabakaya saplanir ve bu sirada enerjilerini isiya dönüstürürler. Bu tabakayi sogutmak için kullanilan bir sivi, bu isiyla buharlasir ve elektrik üretimi için kullanilir. Bir gr döteryumda 3 x 1023 çekirdek bulundugu göz önüne alinirsa, 100 megavat-saat enerji üretecegi ortaya çikar.Döteryum izotopu dogal hidrojen içinde % 0.02 oraninda bulundugunagöre. yaklasik 80 litre normal sudan bu enerjinin üretilebilecegi ve okyanuslarda bulunan döteryum miktarinin 10-100 milyon yillik enerji gereksinimini karsilayacagi saptanabilir.
LAn ben de bekliyom ki zararli gazlari suzer, yararli bi nanedir falan diye baglayacak, hadi proton notron falan uydurdu dedim ama doteryuma gelince aman tanrimmmm dedimm
la okşizen sensörü filan diyince büyük hadron çarpıştırıcısından bahsediyonuz zannettiydim.
egsoz konusuna gelinceee;
FMF'ciyiz gardaş.
Çok heyecanlı bir polis kovalacalamalası olmuş
https://www.google.com/maps/place/39%C2%B056'53.8%22N+32%C2%B051'13.2%22E/@39.948278,32.853672,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0
Yukardaki Emrah Usta, ogleden sonralari orda olur genelde.
https://www.google.com/maps/place/39%C2%B052'29.4%22N+32%C2%B051'54.0%22E/@39.874844,32.865,19z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0
Bu Sinan, ama soyleyeyim kesin daha pahaliya cikarsin
Bunlarin disinda incek de rider var, konutkent tarafinda apoyla Levent var, daha once bahsettigim Recep usta var ki en ucuza muhtemelen Recep usta yapar.
https://www.google.com/maps/place/Me...e257adffa2da02
Bu da Recep Ustanin yeri.
Bunlarin hicbirine oyle direk girip de abi sunu taksana falan deme tabii, once bi fiyat sor, kafana yatarsa yaptirirsin. Emrah ustayla Sinana adimi verebilirsin, Bulent gonderdi dersen belki biraz daha indirim yaparlar, Sinan kardan zarar yapan kesin orasi ayri
bi de metin aleyhisselam var.
uslu bir çocuk olursanız belki motorunuza bile bakabilir
Selamlar Arkadaşlar, İlk motorumu kısa süre önce almış bulunmaktayım. Mondial MR 150 Vulture. Bazı sıkıntılarım var, yrdım rica ediyorum.
1- Tamirci, Çubukta ikamet ediyorum. Burdaki tamirciye gittim dün, ses var diye (adam kuba yetkili servisi) "balansörsüz motor bu titreşim sesi" dedi, ses çıkartmadım, eve gidince fark ettim ki egzoz bağlantı vidası gevşemiş, egzoz motora bağlı değil İyi bir bakım lazım sanırım sibop ayarı yapılması lazım, karbüratör ayarı hava ayarı felanda lazım gibi duruyor.
2- Zinciri temizleyip yağladım ama yağ fazla olmuş, arka tekerin zincire paralel yüzü yağ içindeydi, virajda az daha yatırıyodum motoru, yıkadım, ön tekerin bilyesinden geldiğini tahmin ettiğim bir gıcırtı var, o ön tekerin bilyesi nasıl yağlanır, ne ile yağlanır?
3- Motor yağı ne aralıkla değiştirilir, hangi yağ daha iyidir? Şuan 10-40 Castrol Magnatec koydum 300 km felan oldu.
Şimdiden teşekkürler.
arkadaşlar selamlar ankarada acil usta tavsiyesi yardımınızı bekliyorum. motorum cbf600 bayram için ankaraya geldim dün motordan bir ses gelmeye başladı ama ankarada motor ustası ne bilirim ne tanırım yardımcı olurmusunuz. eryaman tarafındayım ama yer önemli değil anlayan güvenilir bir ustaya göstereyim içim rahat etsin .. şimdiden teşekkürler..
Hocam 3-4 mesaj once birkaç usta yazmıştım, bunlara ek olarak Başkent oto sanayi sitesinde Metin Usta vardır meşhur, müşteri seçer herkesi kabul etmez, onu da bulabilirsin, netten numarasına falan bak, ara, açıksa durumunu anlat, gel bakarım derse ona da gidebilirsin ama tuzlu çıkarsın muhtemelen.
***Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul ve Kurban Bayramınız mübarek olsun***
Bulusma yapmiyor musunuz ankarada ...bu guzel havada...bi yerlerde bulusalim...
Ankara'da etkinlik düzenleyen bir grup yok heralde son çare ben kuracam bir grup
Şu an bu konu içerisinde 54 kullanıcı var. (0 üye ve 54 misafir)