http://www.motosiklet.net/forum/etki...etkinligi.html
Böyle bir ayrım olduğunu bilmiyordum
http://www.motosiklet.net/forum/etki...etkinligi.html
Böyle bir ayrım olduğunu bilmiyordum
Hayırlısı be gülüm...
[QUOTE=Bulent78;3126140]Nerde yaptırdınız Helin Hanım daha yeni geldim eve, yeni gördüm valla. Gaz teli tek mi iki tane mi ona bakmak lazım bu gibi durumlarda, bazı motorlarda tek oluyor bazılarında çift. Yibadan ya da başka yerlerden tel alıp takabilirsin de, 4-44 den alacağın daha pahalı olan tel komple dış muhafazası ile birlikte falan geliyor, alternatif ve daha ucuz yöntem olarak, yiba ve etrafındaki motorcularda, daha ucuz bir tel alıp, senin teli plastik muhafazasının içinden çıkarıp, aldığın teli onun içine tekrar takmak falan gerekiyor, tabii bu arada telin boyunu da uydurmak lazım, bunların hepsi biraz işçilik tabii. Bu son dediğim gibi bir iş ise biraz fazla gibi fiyat ama çok da değil, bence 40 verseymişin iyiymiş ama olsun, bu tarz olaylar insana tecrübe oluyor, bi de hiç yaptıramamak vardı yani öyle düşünmek lazım
Valla zamanında görseydim bakardık, çözmeye çalışırdık ama geç kalmışız be ya.[COLOR="Silver"]
Acemilik işte. . ulus motoru aradım , daha bişey somadan ustayı ( tanıdığı bir usta ) gönderiyorum hemen deyince ben bişey diyemedim. ha usta motorun olduğu yere gelince fiyat bu şekilde oldu...
Arkadaşlar ne ayrımı yahu kim dışlanmış bu şekilde gerçek olmayan iddialara girmeyelim. Defalarca yazdım biz outdoor aktiviteler yapan kamp vb gibi olaylardan hoşlanan bir arkadaş topluluğuyuz motorlarımız küçük olduğu için de aynı ccde veya büyük olsa da rampalarda 60a düştüğümüzde bizimle uyumlu sürüş yapabilecek arkadaşlarla gidiyoruz aktivitelerimize. Bizle kampa gelen bandit 1200 de var, fazer6 da. Yani bir ayrım vs tabi ki yok hepimiz Ankara'daki motosiklet kullanan ve bu sevdaya tutulmuş insanlarız. Moganda balık tutup laflayacağız pazar akşamı isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır. İsterse goldwinge binsin isterse mopede.
Ee usta ayağına geldiyse 60 iyi para, sorun neymiş onu söyledi mi, tel kopmuş mu, adam tam olarak ne yaptı, idareten yaptıysa orjinal telini sipariş et, gelince değiştirtirsin, kafan rahat olur, yok kopmadı, yerinden çıktı gibi bir durum olduysa sorun yok o zaman.
Dışlanma mevzusu burda geyik biraz ama biraz da serzeniş var, eleştiri anlamında değil, sonuçta istediğini yapma hakkına sahip tabii ki herkes, evli barklı insanlar eşlerini de getirip kampa gidebilir ve aralarında bekar istemeyebilirier bu çok normal, en azından tanımadığın insanları istemeyebilirsin bunu hepimiz anlıyoruz zaten. Korayın ayrım dediği, küçük cc grubu lafından kaynaklı biraz, yani başlık biraz tırt ondan sen küçük cc grubu diyince, bilmeyen adam aa bak bunlar sadece küçük motorlarla geziyolar diyebilir ki Koray da böyle düşünmüştür eminim. Sen geçenlerde yazmıştın maksat sizi yavaşlatmayalım, yoksa her motor gelebilir diye, ben bunu biliyorum mesela, ama başlıktan bu anlaşılmıyor
Bi de 8-10 aynalı motorlar katılmasın aramıza diye böyle bi başlık yaptım demiştin, emin ol aramızda öyle arkadaşlar yok Biz de outdoor severiz de biraz tembeliz bu sene, normalde daha aktif olurduk. BEn motora bindiğim de illaki kamp yapacam diyosan eyvallah ama onun dışında sen de bizim buluşmalara gelebilirsin, bizde de kimseyi dışlama gibi huylar yoktur, mevlana felsefesi esas sadece grup halindeyken tehlikeli sürüş yapanlara uyuz oluruz biraz, onun dışında bi problem yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:38 ----------
Bekarım, kalenderim, motorcuyum ancak çift silindirim en azından gidiş yolunda biu gruba girme şansım var mıdır hocam, caiz midir yani
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
Emin olun öyle kimse yok, hatta aramızda aynası olmadan gezenler var!
O 8-10 aynayı kim takıyorsa allah rızası için söyleyinde sol tekinden birini versin bana...
Olum çarpılcan, sakat kalcan öyle böyle değil, düzgün at bari, abarmanın da bir adabı var ama... Seni Yunus'a havale ediyorum
#sürenadam
Yok olm ondan deil Motorumun gittiği heryere giderim, cross yapamam yazık aslanıma benim kesikköprü falan yaparık yine, maksat çadır muhabbet, güzel oluyodu valla, tembelsiniz olm, kalkın silkelenin, kendnize gelin biraz
[QUOTE=Bulent78;3126509]Ee usta ayağına geldiyse 60 iyi para, sorun neymiş onu söyledi mi, tel kopmuş mu, adam tam olarak ne yaptı, idareten yaptıysa orjinal telini sipariş et, gelince değiştirtirsin, kafan rahat olur, yok kopmadı, yerinden çıktı gibi bir durum olduysa sorun yok o zaman.
topuzdan kopmuş, orjinal tel değildi takılan..ama usta buna bişey olmaz dedi artık ( inanmak istedim)... işçilik dükkan dışına çıkınca 2 katına çıkıyor tabi..normal diyelim artık...şimdi gaz eskisinden daha iyi. boşluk falan yok.kopan telde orjinaldı hatırlatırım..gaz gidonunuda kibar çeviririm bilirsin..1200 km kullanabildim orjinal teli..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:18 ----------
niye ben salı akşamı bar bar bağırdım, ankara yakınlarında bir gecelik kalmalı çadır açalım diye..tembel olan sen olmayasın
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:23 ----------
Bu arada şu kargo iplerinden, ağlardan falan filan ulus motorda bol bol miktarda varmış.. hemde bauhaustan daha ucuz ve kaliteli..ulus motor çok mu avam kalıyorda gidip gidip motomaxı, bauhausu ,ulusanı söylüyorsunuz..hemde burnumuzun dibindeymiş....ihtiyacı olana duyurulur..bu sana özel değildi Bülent
Şimdi her iki grupla muhabbet kuran biri olarak birkaç şey söylemek istiyorum.
Öncelikle her iki grubun üyeleri gerçekten samimi, hoş sohbet ve değerli insanlar.
* Bülent'in dediği gibi MT Ankara'nın üyeleri genelde tembel Buluşmalar genelde muhabbet üzerine kurulu. Ancak bu ortamda da en az küçük cc ortamındaki kadar eğlendiğimi söylemeliyim. Espriler, sohbetler gerçekten çok samimi. İnsan bu gruptayken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyor bile. Hatta en son katıldığım buluşmadan eve 11 gibi varmıştım. Karanlıkta evde kalamayan reyiz hanım (eşim olur kendileri) bir ton tantana yapmıştı
* Küçük cc grubu organizasyon geliştirmekte çok aktif. Bir akşam kısa bir toplantı yapılıyor. Kendini ertesi gün outdoor kamplarında, ormanın ortasında buluyorsun. O ortamın insana verdiği özgürlük hissi; işten, güçten, şehirden stres topuna dönmüş kişiler için ilaç gibi geliyor. Benim gibi yoğun çalışan ve bütün bir hafta negatif elektrik yüklenmiş birinin deşarj olabilmesi için bulunmaz bir nimet. Ayrıca grup üyeleri, çok yardımsever. Kim açıkta kalmayasın diye çadırını seninle paylaşır ki? Yapılan herşey müşterek. Tabi ki sohbette Ankara MT üyeleri kadar içten ve samimi.
* Küçük cc grubunun adı neden küçük cc? Elemanların motorlar 100km den fazla gitmiyor. Gelecek olan büyük cc motorlu kişilere karşı mahçup olmamak adına özellikle küçük cc olarak belirtmişler. Ama motoru ne olursa olsun, herkese 40 yıllık dost edasıyla yaklaşılıyor. Hatta benim dışımda birkaç kişi daha var büyük motoru olan. Arkadaşlar 90-100 ile gittiklerinde biz de takılıyoruz. Tempo düştüğünde basıyoruz ve ileride sigara molası veriyoruz. Sonra konvoya devam ediliyor.
Her iki grup arasında herhangi bir husumet söz konusu değil. Herkesin kapısı herkese açık. Arada hafif sert rüzgarlar esti ancak bu insanlar birbirlerini tanıdıklarında kanka olacaklarına eminim.
Ankara MT'de şehirden, sesten, insanlardan, trafikten, ortamdan bunalan herkesi bu tür outdoor aktivitelere davet ediyorum. Ayrıca küçük cc'deki arkadaşlar, bir gün ansızın parka, ellerinde soda ve çekirdekle çatkapı baskın yapabilir. Buna da hazırlıklı olun
kaçakçılığın dayanılmaz hafifliği.... sesi Baba 1-2-3 ..film gibi yer yani ulus motor Hüseyin abi duymasın...şaka maka sağolsun bana çokk yardımcı oluyor.. tükkanına gelen müşterileriylede bayağı ilgili görünüyor...bi sen korkmuşsun Fatih.kurşun falan döktürelim sana, korkunun temellerine inelim
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:34 ----------
bulunmaz bir grup benim için ( hızları 70-80 ve açıkhava etkinlikleri)..
adamın tarzı böyle
yoksa hüseyin abi sevdiğimiz bi abimizdir;
http://www.youtube.com/watch?v=kHXn8b4g9NY
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Aha, 2 grup birbirine giriyor! Çıkışta çekiş var beyler
@Fabrisio sen sen ol çadırını Bülent'le paylaşma
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)