Denildimi bir yerin adına Türk beldesi
Gözüm albayrak arar, kulağım ezan sesi....
''Ankara MT UZAYA Yolculuk '' yapsa ''Planlama Aşamasına'' okyanuslar mürekkep olsa yetmeyecek arkadaş .. Rahat olun PANPALAR... (panpa diye yazılıyordu yanlışsa düzeltinde rezil olmayalım )
‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
Bu kadar kararsızlığa rağman Samet'lerin takımın hoşgörüsü beni huylandırdı valla.
Bolu girişinde "Yapacağınız işe s*çarız" deyip sopa ve motor zincirleriyle dalabilirler tahminim
Beyler öyle bi durum olursa ses edin de etrafından dolanır kaçarız biz de
Heil Spellcheck
hgs si olmayanlar ne yapacak... veya 18:52 bu saatten sonra nerden alınabilir.
(The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. © Soichiro Honda)
beyler hgs ile ilgili açıklama 2-3 sayfa önce var;
özetle taylan abi aldığı hgs y bi türlü okutamayıp kaçak geçiş yapmış (istemsiz) ama sistemde kaçak geçiş, normal geçiş görnmüyo, bunun üzerine gitmiş ptt ye ne ayak diye bari bakiye ye bakalım düşmüş mü diye ama orda o alet yokmuş, görevli de alet kaçak geçiş için önden okuma yaptığından motosikletleri okumadını söylemiş...
,;
keza ben de diyarbakır' dan gelirken kaçak geçiş yaptım bi çok gişeden ama sistemde sorguladığımda kaydım yoktu;
hasılı ben kaçak geçiş yapıcam, tedbir olarak plakalar kapatılabilir ama riskli
en kötü ihtimalle kaçak geçiş yaptıktan sonra hgs almak için 15 gün süre var...
hadi hayırlı traşlar
ben de geçtiğimiz hafta kaçak geçişler yaptım hala plaka sorgulamada görünmüyor motosikletlere has bir güzellik olabilir. yalnız kaçak geçiş sonrasında hgs almak için 15 değil 7 günümüz var uyandırayım. ha bir de ANkara gişelerde polis oluyor çanları çaldırdığımızda şöyle bir kafayı uzatır bakarlar. plakayı kapatmanın cezası var. onu da deyivereyim.
beyler;
ilk defa katılacaklar ya da konuyla ilgili bilgisi az olanlar telefonum 505 884 45 91 erhan
bilgilendirme için teşekkürler zafer abi
14 Mayıs 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10.maddesi gereğince “Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı ödeme sistemine ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun olarak kullanmak zorundadır. Bu şeritlerin dışındaki çıkış şeritlerinden geçiş yapılması halinde cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir” ifadesi yer almaktadır. Dolayısı ile HGS ve OGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir. Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir.
OGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 7(yedi)gün içinde OGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 7 (yedi) gün içinde HGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
Bu nedenle geçiş yapılan şerit bilgisi önem arz etmektedir..
OGS şeridinden geçiş ihlali yapan bir kişi ihlal yapılan araç için 7 günlük sürede HGS abonesi olursa cezası normal ücrete çevrilemeyecektir. Aynı şekilde HGS den geçiş yapan bir sürücü 7 günlük sürede geçiş yapan araç için OGS abonesi olması durumunda geçiş ihlal cezası normal ücrete çevrilmeyecektir..
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
kaçak geçerken bile doğru şeritten geçmek zorunda olmak da ayrıca ironik...
‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
PTT'nin sitesinde yazılana göre
Yenişehir PTT Şubesi Cumartesi günleri de 9:00-17:30 saatleri arasında açıkmış
Henüz HGS alamayanlar buradan temin edebilir.
Adres: KÜLTÜR MAH. MITHATPASA CD. NO: 30
http://goo.gl/maps/bevv7
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)