ABS insanı köreltirmiş, kapanabilen abs olurmuş, usta sürücü ABS ne gerek varmış falan filan... Arkadaş ''Sen frenlemeyi doğru yapıyorsan zaten ABS DEVREYE GİRMEZ.... ABS sen frenlemeyi doğru yapamadığında(ve/veya) , yolda gizli buz falan varsa motor kayacaksa,devrilecekse,teker kitleyecekse DEVREYE GİRER '' ''Diğer bir deyişle DOĞRU FREN YAPSAN bile yol buz vs. gibi bir nedenle motor kayacaksa, teker kitlenecekse bunu ÖNLER ve İNSANI KURTARIR'' ... Serhat Klavuz Hoca ''derste aynen şunu söyledi benim motor ABS li toplasan ABS 10 kere devreye girmemiştir''....Adam usta ama o bile hiç devreye girmedi demiyor... Ama kardeşim ABS'ye bir kere ihtiyacın olur o da hayat kurtarır.... Erhan bence 1000 TL farkı MUTLAKA ÖDE.... Motorun ABS li olsun ama sen öyle frenleki ABS hiç devrye girmesin...
Kardeşim bu PARATONER gibi TOPRAKLAMA gibi birşeydir DOĞRU FRENİ biliyorsan zaten ABS devreye girmez.. Devreye giriyorsa bil ki ABS olmasaydı YERDEYDİN, motorda da 2000 TL MASRAF VARDI ...Yazmayacaktım ama nerdeyse ABS den vazgeçecen arkadaş..
‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
Osman abi tercüman olduğun için sağol. Hatta ben de şunu ekliyorum, ABS insanı köreltmez, bol bol abs yi devreye sokmayacak şekilde "fren çalışması" yaparsan frenlemede oldukça ilerlersin. ABS ile de kendini geliştirebilirsin yani İSTERSEN.
Alan alır almayan almaz orası beni ilgilendirmez de, ABS ye laf ederken 2 değil 3-5 kere düşünmek gerek diyorum ben.
#sürenadam
Hatta Serhet Klavuz gösterdiği bir videoda viraj çıkışı yolda durmuş bir araba önde, karşı şeritten gelen araç sonrası arabaya patlayan motoru anlatırken, yolda ıslaklık vare ama motorda ABS olsaydı adam patlamaktan kurtulurdu dedi.. çok net hatırlıyorum.. .... Patlamak falan benim tabirlerimdir o çarpmazdı falan demişti..
‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
Yürrü be koçum kim tutar seni , veliaht yetiştiricem seni kendime. Ben emekli olunca sen fırçalıycan gurubu ....
Adam doğru söylüyor beyler üçün beşin hesabını yapmayın , bu kumarda ortaya koyduğunuzun kendi canınız olduğunu unutmayın.
(Hocanız parasızlıktan biniyor ABS siz motora ama ilk fırsatta bu durum değişecek)
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
uslubum sert olmus galiba..benim ne hattime grubu ve/veya insanlari firçalamak...O HOCALARIN İŞİ ..
motosiklet bilgim çok az.bildigim bir iki şeyden birisi ABS olunca birde Erhani abs den vazgeciyormus gibi gorunce paylaşmak istedim sadece...
Klavyelerinden kıvılcım çıkartarak muhalefet olanları not aldım. İleride pahalı, güzel ve büyük ama abs si olmayan bir motor aldıklarında onlara iki çift lafım olacak. abs olayını uzatmayacağım sadece ben kullandıktan sonra ne ya bu kendi kendine triplere giriyor dedim (ön teker son ana kadar devreye girmiyor ona lafım yok). abs devreye girmeseymiş düşermişim demek ki. Benim motorda gizli abs mi var acaba kar, kum, 30cm su birikintisi, ıslak çimen gibi yerlerde gezinirken şansa düşmemişim. Neyse bugün abs taraftarı super motocuda görmüş oldum bir yaşıma daha girdim. göründüğü üzere eğitim şart ve abs şart diyorum
Not: aslında zaten ben abs li araba taraftarıyım bu motor konusuna hiç girmemeliydim bu son pişmanlığım olacak inşallah
dolar 10 lirayı geçecekmiş.
osman abi iyi yaptın yazmakla...özellikle viraj konusu benim tamamen aklımdan çıkmıştı...nedense hep kendimi düz yolda frenleyeceğim diye şartlandırımışım..senin o viraj durumunu yazman şimşekleri çaktırdı gözümde...bakalım yarın adamla telde pazarlığımı yaparım....
okan hocam pazar günü müsait olursan seni istediğin yerden alsam bakabilir miyiz motora...
Olabilir Erhancım
Erhan'ım yaw ben ağlamak istiyorum
Bir zamanlar bi genç vardı acemi maymun gibi Fazer Fazeer Fazeeer diye ağlıyordu ve gidip Shadow almıştı hani hatırladınızmı? O genç işte benim. Alırsan biresim çektirebilirim dimi
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------
Hatırladınız mı?
Keep your bike in good repair: motorcycle boots are not comfortable for walking.
Böyle bir kriter olabilir mi? "Ben süpermotocuyum ozaman ABS nin Fazer gibi motorlardaki faydalarını inkar etmeliyim" midir yani olay (ayrıca "süpermotocu" nedir yav...)
Süpermotolarda da abs olsun demişim gibi yaklaşmışsın olaya. En iyisi "ABS insanı tembelleştiriyor üstelik çok küstah bir sistem!, ben istemeden nasıl devreye girer" demeliyim
Oldu olacak ABS nin çalışma prensibini de eleştirelim.
Senin demek istediğini anlıyorum ama tanıdığım birisi Fazer alacakken ona ABS nin faydalarını anlatmak ile süpermoto kullanmak alakalı olması gereken şeyler değil bana göre.
#sürenadam
la bizde 3 tane motor aldık bi allahın kuluda abs'nin "a" sının esamesini okumadı ya la!
bu arada turgay müdürü tebrik ediyorum seviyeyi olması gerekn yere çekmiş
unutmadan;
Ateisler hadi bunuda açıklasın iki teker üzerinde dayanıksız durmuş bu er6??
ANGARAJ
Turgaycım gözlerinden öpüyorum seni, özellikle motorun renginin seçiminde göstemiş olduğun özen dikkatimi çekti
---------- Post added at 03:51 ---------- Previous post was at 03:43 ----------
Ulen seviye seviye diyorsunuz,
Alın size seviye , biraz önce forumda aşağıdaki mesaja rasladım yiyosa bu seviyeye ininde görelim.
O fazera karenaj ne yakışır var ya Erhan, naked almadın bari kenara bir 300-400$ ayır da o balık kılıklı motor adama benzesin :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:07 ----------
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)