Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[Ankara - MT]

REKLAM ALANI
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Senin makina 13000 devirde max. beygir gucunu veriyomus, 10000 devir civarlarinda da max torku veriyomus grafiklerde, 14000 de oyle birden kesilmesinin sebebi kesiciye girmesi heralde. SAE corrected hp diyor, yani neye gore duzeltilmis beygir gucu anlamadim ama 95 beygir gucu civarlarinda bisi cikiyor, anladigim kadariyla krank degil de arka tekerdeki beygir gucu bu sanirim, o degilde not intended in highway use diyor, kapali alanda yarismak icin dizayn edilmistir diyor Taylan Hos altinda da California da emisyon sistemiyle oynamanin yasak oldugunu yaziyor, ondan olabilir belki bu yasak, tabii belki desibel olarak da yasaga takiliyor olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:21 ----------

Simdi baktim da sae corrected hp demek, belirli bir sicaklik, basinc ve nem degerlerinde elde edilen beygir gucu demekmis, yani hava sicakligi, basinc ve nem oraninin motorgucu uzerindeki etkisini bertaraf etme amacli gelistirilmis bir olcum yontemiymis bunu da ogrenmis olduk, temel olarak ayni motorun soguk hava da ve deniz seviyesine yakin yuksekliklerde daha fazla guc verecegi, daha sicak gunlerde ve daha yuksek rakimlarda daha az guc vereceginio soyluyorlar, bu farkliliklari ortadan kaldirmak icin adamlar dyno testini belirli kosullar altinda yapiyorlarmis ve bundan elde ettikleri guce de sae corrected hp diyorlarmis, yani "otomotiv muhendisleri birligi tarafindan duzeltilmis beygir gucu" olarak cevirebiliriz. Sozlugumuzde bulunsun
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Şu California taraflarında bu kuralların (emisyon) çok sıkı olduğunu başka konularda da duymuştum evet Büyük ihtimalle emisyonu da artırıyorsa, üretici firma ceza yememek için "yola yapmıyoz biz bunları, pistte kullansınlar diye yapıyoz valla" diye belirtiyorlardır
    #sürenadam

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Araya bende bir iki soru sıkıştırayım

Örneğin bizim motorların egzozunda katalizör gibi bir şey var ya da oksijen sensörü sanırsam.. He işte bunlar tam olarak ne işe yarar. ER6'ların egzoz değişince komple değişiyor, katalizör felan çıkıyor. Bunun yararı yahut zararı nedir? Hep bunları merak etmişimdir

Hürmetler
    ANGARAJ

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Katalizör egzoz gazındaki CO2 yi tutyor, reaksiyona giriyor kendisi ile Yani egzozdan çıkan zararlı gazları engellemiş oluyor. İşi bu
    #sürenadam

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katalizör egzoz gazındaki CO2 yi tutyor, reaksiyona giriyor kendisi ile Yani egzozdan çıkan zararlı gazları engellemiş oluyor. İşi bu
    Co2 yi tutuyoda napıyo, biriktiriyo mu haznesinde, o co2 illaki salınır adı da katalizör olmaması lazın convertor falan bişeydir

trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    Seviye oldukça yükselmiş , TÜBİTAK forum mu burası kendinize gelin !
    erro, Soykan67, Redmoon ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Co2 yi tutuyoda napıyo, biriktiriyo mu haznesinde, o co2 illaki salınır adı da katalizör olmaması lazın convertor falan bişeydir
    Pardon erhan bey, eksik bilgilendirme yaptığımı belirttiğiniz için çok teşekkür ederim. Hatamı hemen düzeltiyorum (trgy arkadaşımıza inat )

La bebe, tutup da neyapacak, reaksiyona giriyor dedik ya işte buyur oku;

"Motordan çıkan zararlı maddeleri zararsız maddelere dönüştürmek için araçlara takılır. Seramikten yapılan yapılan ve gözenekleri katalitik etki sağlayan maddelerle (katalizör) kaplı katalitik dönüştürücünün içinden geçen egzoz gazları reaksiyona girerek zararsız maddelere dönüşür. Dönüştürücüye NOx (Azot Oksit), CO (Karbon monoksit) ve HC (Hidrokarbonlar) olarak giren maddeler reaksiyon sonucunda canlılara zararsız N2 (Azot), CO2 (Karbon dioksit) ve H2O (su) olarak egzozdan dışarı verilir. Dizellerde ayrıca is parçacıklarını yakalamak için ek bir sistem ve EGR denilen (Exhaust Gas Recirculation) egzoz gazı devirdaimi sistemi bulunur. Bazen performans arttırmak için katalitik dönüştürücünün iptali gündeme gelmektedir. Bu işlem araca ek güç sağlasa da çevreyi kirletmesine neden olduğu için kaçınılması gereken bir durumdur. Aracın egzozundan zararlı gazlar çıktığında bundan yine en çok kendimiz ve yakınlarımız zarar görür. Son olarak, katalizör ile katalizatör arasındaki dikkat edilmesi gereken farklılık: katalizör, katalitik etki sağlayan madde demektir, katalizatör ise katalitik etki sağlayan cihaz. Katalitik konvertör yerine katalitik dönüştürücü de denilebilir. Böylece herkes anlayabilir."

alıntıdır..

Alıntı trgy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seviye oldukça yükselmiş , TÜBİTAK forum mu burası kendinize gelin !
    Köylüyü bilinçlendiriyolar ağam...Hatun kişi resimlerine de karşı bunlar. Başımızdan eksik olmayasın sen...
    Soykan67, makseli ve Satharian bunu beğendiler.
    #sürenadam

trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    Maraba milletin efendisidir bilinçlendiriniz !

Yayçeple ileriye hep ileriye,
    Tarımda berekete yayçeple,
    İşte yayçep sizlerle,
    Haydi koşun gelin bize peşpeşe,
    Yayçep Yayçep

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pardon erhan bey, eksik bilgilendirme yaptığımı belirttiğiniz için çok teşekkür ederim. Hatamı hemen düzeltiyorum (trgy arkadaşımıza inat )

La bebe, tutup da neyapacak, reaksiyona giriyor dedik ya işte buyur oku;

"Motordan çıkan zararlı maddeleri zararsız maddelere dönüştürmek için araçlara takılır. Seramikten yapılan yapılan ve gözenekleri katalitik etki sağlayan maddelerle (katalizör) kaplı katalitik dönüştürücünün içinden geçen egzoz gazları reaksiyona girerek zararsız maddelere dönüşür. Dönüştürücüye NOx (Azot Oksit), CO (Karbon monoksit) ve HC (Hidrokarbonlar) olarak giren maddeler reaksiyon sonucunda canlılara zararsız N2 (Azot), CO2 (Karbon dioksit) ve H2O (su) olarak egzozdan dışarı verilir. Dizellerde ayrıca is parçacıklarını yakalamak için ek bir sistem ve EGR denilen (Exhaust Gas Recirculation) egzoz gazı devirdaimi sistemi bulunur. Bazen performans arttırmak için katalitik dönüştürücünün iptali gündeme gelmektedir. Bu işlem araca ek güç sağlasa da çevreyi kirletmesine neden olduğu için kaçınılması gereken bir durumdur. Aracın egzozundan zararlı gazlar çıktığında bundan yine en çok kendimiz ve yakınlarımız zarar görür. Son olarak, katalizör ile katalizatör arasındaki dikkat edilmesi gereken farklılık: katalizör, katalitik etki sağlayan madde demektir, katalizatör ise katalitik etki sağlayan cihaz. Katalitik konvertör yerine katalitik dönüştürücü de denilebilir. Böylece herkes anlayabilir."

alıntıdır..

Köylüyü bilinçlendiriyolar ağam...Hatun kişi resimlerine de karşı bunlar. Başımızdan eksik olmayasın sen...
    la bebe CO2 yine salınıyo...katalitik konvertör co yu yakıp co2 salıyo...tutulan bişey yok yani... emisyon bizim işimiz aslanım...

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Evet erhancığım haklısın ben co2 tutuyor, çevreyi koruyor sanmıştım ama CO ve benzeri (Co2den daha)zararlı maddeleri tutuyormuş bu nane asıl. Halbusi emisyon değerler XX gr CO2 / 100 km olarak ölçülüyor, ben de o yüzden aletin emisyonunu düşük göstermek için CO2 tutuyor sanıyordum. Bu ne saçma bir durum ozaman, bu ne dingil hayat ben anlamadım....

Belki bu çelişkiye sen bir açıklama getirirsin işin icabı ???
    #sürenadam

Motosikleti
    250 cc custom
    Katalitik konvektörün diğer bir adı katalizördür. Görevi motordan çıkan zararlı maddeleri zararsız maddelere dönüştürmektir, bu maddenin içinden egzost gazı geçer ve geçerken reaksiyona uğrar, yani konuyu açmak gerekirse NOx (Azot Oksit), CO (Karbon monoksit) ve HC (Hidrokarbonlar) olarak giren katalizatöre giren maddeler reaksiyon uğrayarak N2 (Azot), CO2 (Karbon dioksit) ve H2O (su) olarak egzostdan dışarı atılır. yani orda kaçırdığınız nokta katalizöre girerken monoksit, katalizörden çıkarken dioksit... girerken zehirli çıkarken çevreci ayrıca katalizör iptallerinde stop etme problemleride çok yaşanıyor. onun nedenini daha çözemedim arabalarda katalizör iptal edildiği zaman düşük devirlerde yığılma görülürken yüksek devirlerde gözle görülür bir performans artışı oluyor. ama hiçbir şekilde araç muayeneden geçemiyor...
    Satharian bunu beğendi.
    [B]Çoğunlukla şarkılar İstanbul'u anlatır; çünkü Ankara anlatılmaz yaşanır...[/B]

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Teşekkürler millet.
    Böyle yüksek seviyede ne kadar tatlı oluyor ama bir o kadarda samimiyetsiz

Bu arada kullanmadığınız motosiklet brandası varsa, acaba bana birkaç ay ödünç verebilir misiniz?
    ANGARAJ

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı _Boreas_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katalitik konvektörün diğer bir adı katalizördür. Görevi motordan çıkan zararlı maddeleri zararsız maddelere dönüştürmektir, bu maddenin içinden egzost gazı geçer ve geçerken reaksiyona uğrar, yani konuyu açmak gerekirse NOx (Azot Oksit), CO (Karbon monoksit) ve HC (Hidrokarbonlar) olarak giren katalizatöre giren maddeler reaksiyon uğrayarak N2 (Azot), CO2 (Karbon dioksit) ve H2O (su) olarak egzostdan dışarı atılır. yani orda kaçırdığınız nokta katalizöre girerken monoksit, katalizörden çıkarken dioksit... girerken zehirli çıkarken çevreci ayrıca katalizör iptallerinde stop etme problemleride çok yaşanıyor. onun nedenini daha çözemedim arabalarda katalizör iptal edildiği zaman düşük devirlerde yığılma görülürken yüksek devirlerde gözle görülür bir performans artışı oluyor. ama hiçbir şekilde araç muayeneden geçemiyor...
    NO2 ve Karbondioksit çevreci gaz değil...sadece sınıflamada hava kirletici olarak geçmez ama seragazı olarak sınıflandırılır...küresel ısınmanın baş aktörüdür...
    Bulent78 bunu beğendi.

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Alıntı Soykan67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler millet.
    Böyle yüksek seviyede ne kadar tatlı oluyor ama bir o kadarda samimiyetsiz

Bu arada kullanmadığınız motosiklet brandası varsa, acaba bana birkaç ay ödünç verebilir misiniz?

Sen matoru kapalı garajda tutmuyonmu la ne brandası?
    ANGARAJ

Motosikleti
    250 cc custom
    NO2 ve Karbondioksit çevreci gaz değil...sadece sınıflamada hava kirletici olarak geçmez ama seragazı olarak sınıflandırılır...küresel ısınmanın baş aktörüdür...
    o zaman daha az zararlı diye düzelteyim
    [B]Çoğunlukla şarkılar İstanbul'u anlatır; çünkü Ankara anlatılmaz yaşanır...[/B]

caneryavuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ST Kanuni GT250R
    Arkadaşlar şimdi size ne diyeceğim benim gönlüm aşırı derecede Z1000 kaydı çok hoşuma gitmeye başladı hatta araştırıyorum.. Bu makina hakkında bilgisi olan varmıdır?

Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Haci karbondioksiti doğru diyosun, yani CO2 yi, havada onbinde 3 mü 5 mi ne o oranda bulunuyor diye hatırlıyordum, kesinlikle zararlı, NO2 de çok zararlı ama NO2 katalitik konvertörde süzülüp N2 ye yani nitrojene dönüşüyor, o da zararlı değil, hatta ilkokulda öğrettikleri şu havanın %78'i mi neydi nitrojen o gruptaydı sanırım.

Allah allah bilimsel tartışmalar falan, hadi ben hastayım grip olmuşum, kafa dönüyo da sizin bahaneniz ne acaba
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

Motosikleti
    250 cc custom
    bende gribim

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Alıntı GaCCaLL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen matoru kapalı garajda tutmuyonmu la ne brandası?
    Arada arkadaşa kalmaya gidiyorum, motor dışarıda kalıyor aklımda onla birlikte dışarıda kalıyor. Onun için şeyy ettim

Geçen kış Asya crossun üstünü çöp poşetleriyle örttüğümü bilirim

Taaam millet anladık katalitik güzel bişi, lütfen forum özüne dönsün. Yok mu şöyle cıbır cıbır hatun resmi paylaşan
    ANGARAJ

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı caneryavuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şimdi size ne diyeceğim benim gönlüm aşırı derecede Z1000 kaydı çok hoşuma gitmeye başladı hatta araştırıyorum.. Bu makina hakkında bilgisi olan varmıdır?
    güzel tercih valla

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)

Bu Konudaki Etiketler