Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[Ankara - MT]

REKLAM ALANI
    hakanerdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL1000A
    O sucocklar(!) yüzünden bugün baskı balatayı yaktım sabah, şanzıman kilitlendi, tam İbn-i Sina hastanesinin o rampada, güneşin alnında o ekipmanlarla bir terledim, bir terledim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    Yunus facebook sitesine bir video yükledim..(Düşecek Motorcu Kümesinden ( matematikte bahsedilen küme) Düşen motorcu Kümesine (ben bu lafı sevdim galiba) transfer oldum...)
    Sana zahmet buraya aktarda üzerinde biraz konuşalım abi...Malum ben bu işleri beceremiyorum, kafa basmıyor .. Panik fren çalışırken düştüm ama ne olduğunu anlamadım bile walla... Ön frene daima amortisörler oturduktan sonra kademeli baskı yapıyorum ama ÖN tekeri neden kaybettim hala anlamadım????? Galiba ön freni KAPTIM???

UZMAN görüşleri bekleniyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------

Buğün saydım 70 kere fren basmışım .. Hepsini izledim ...Bundada ön amortisör çöküyor ama burada niye kaydım anlamadım ????? Frenlerken ön teker yatıyor??
    ‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,

ejlover - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Alıntı karapara adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yunus facebook sitesine bir video yükledim..(Düşecek Motorcu Kümesinden ( matematikte bahsedilen küme) Düşen motorcu Kümesine (ben bu lafı sevdim galiba) transfer oldum...)
    Sana zahmet buraya aktarda üzerinde biraz konuşalım abi...Malum ben bu işleri beceremiyorum, kafa basmıyor .. Panik fren çalışırken düştüm ama ne olduğunu anlamadım bile walla... Ön frene daima amortisörler oturduktan sonra kademeli baskı yapıyorum ama ÖN tekeri neden kaybettim hala anlamadım????? Galiba ön freni KAPTIM???

UZMAN görüşleri bekleniyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------

Buğün saydım 70 kere fren basmışım .. Hepsini izledim ...Bundada ön amortisör çöküyor ama burada niye kaydım anlamadım ????? Frenlerken ön teker yatıyor??
    Abi tekrar gecmis olsun. Temel neden onu kitlemen. O da fazla sikmaktan freni. Kademeli basladin ama biraz fazla hizlica ilerledin sikma kuvvetinde gibi algiladim ses'ten, dogal olarak on kaydi. Amartisorlerin illa sonuna kadar sikismasi gerekmiyor kayma icin. Ya da oturmus olmasi kaymayi engellemez. Fren kuvvetini arttirdikca amortisor sikismaya devam eder. Son sinirina kadar sikismadikca ya da hizli ve gereginden fazla hizli sikmadikca kitlenmez on. Tam kaymadan once sinyal verir on teker. Cok cok daha yavas hizlarda bunu kontrollu bir bicimde deneyim o noktayi ogrenebilirsin. Kaymaya basladiginda frenin etkisi ile gidona yuklenmissin sanirim biraz o yuzden de yan yatti motor. Dizlerinle iyice tutunmaya calis motora her zaman abi, gidona yuklenmek her zaman on amortisor dengesini bozar. Bi de kaymaya basladiginda bacagi acmissin onun yerine frendeki baskiyi azaltsan kurtarabilirdin de ama oluyor boyle. Umarim sirayi savmis olursun bununla ;) Tekrar cok gecmis olsun. Korumalarin olmasi da buyuk sans
    karapara bunu beğendi.
    2016 BMW S1000RR
    2012 Yamaha R1
    2011 Kawasaki Ninja 250R

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı ejlover adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi tekrar gecmis olsun. Temel neden onu kitlemen. O da fazla sikmaktan freni. Kademeli basladin ama biraz fazla hizlica ilerledin sikma kuvvetinde gibi algiladim ses'ten, dogal olarak on kaydi. Amartisorlerin illa sonuna kadar sikismasi gerekmiyor kayma icin. Ya da oturmus olmasi kaymayi engellemez. Fren kuvvetini arttirdikca amortisor sikismaya devam eder. Son sinirina kadar sikismadikca ya da hizli ve gereginden fazla hizli sikmadikca kitlenmez on. Tam kaymadan once sinyal verir on teker. Cok cok daha yavas hizlarda bunu kontrollu bir bicimde deneyim o noktayi ogrenebilirsin. Kaymaya basladiginda frenin etkisi ile gidona yuklenmissin sanirim biraz o yuzden de yan yatti motor. Dizlerinle iyice tutunmaya calis motora her zaman abi, gidona yuklenmek her zaman on amortisor dengesini bozar. Bi de kaymaya basladiginda bacagi acmissin onun yerine frendeki baskiyi azaltsan kurtarabilirdin de ama oluyor boyle. Umarim sirayi savmis olursun bununla ;) Tekrar cok gecmis olsun. Korumalarin olmasi da buyuk sans
    hacı frenleme esnasında ister istemez ağırlık biniyo gidona kaçarı yok...sağ tarafa gidon dönmesi de diskin sağ tarafta olmasından dolayı diye düşünüyorum...ben 6-8 km/sa hızda 3 kere kilitledim direkt sağa kırııyo gidon...

osman abi panik zamanı maneti fazla sıkmak normal ama antreman esnasında olması ilginç...yani panik yok, ne zaman sıkacağını biliyosun...
    karapara bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    Fren çalışırken arka teker kayıyordu...Ben gelen sesi yine arkadan geldi sandım ama önden geliyormuş ses..... Ne olduğunu anlamadım ki oldu bitti... Ben bundan önceki frenlerde durduktan sonra ön freni hala dibine kadar sıkmadığımı görüp onu ilerletmeye çalışıyhordum.. Ama burda direk kapmışım freni.. Ön teker ondan yana kaymış değil mi??

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:47 ----------

Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...osman abi panik zamanı maneti fazla sıkmak normal ama antreman esnasında olması ilginç...yani panik yok, ne zaman sıkacağını biliyosun...
    Erhan sorma...Antremanda böyleysek ihtiyaç olunca ne yapacam sen tahmin et... Öğreneceğiz ama İnşaalah düşmeden öğreniriz...
    ‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,

Motosikleti
    tracer 900
    Fren çalışırken arka teker kayıyordu...Ben gelen sesi yine arkadan geldi sandım ama önden geliyormuş ses..... Ne olduğunu anlamadım ki oldu bitti... Ben bundan önceki frenlerde durduktan sonra ön freni hala dibine kadar sıkmadığımı görüp onu ilerletmeye çalışıyhordum.. Ama burda direk kapmışım freni.. Ön teker ondan yana kaymış değil mi??

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:47 ----------

Erhan sorma...Antremanda böyleysek ihtiyaç olunca ne yapacam sen tahmin et... Öğreneceğiz ama İnşaalah düşmeden öğreniriz...
    ABS bunun için abi...parayı basınca herşey için senin yerine yapan bi mekanizma bulunuyo
    karapara bunu beğendi.

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Buyrun video..

Faceden yorumladım kendimce..
    karapara bunu beğendi.
    ANGARAJ

Motosikleti
    2012 Yamaha R1

Dibine kadar mi? Abi naapti? On fren dibine kadar sikilir mi hic????

Bu arada fren diskinin yeri ile cekme yapmasinin bir alakasi yok. Teker merkezine bagli disk. sadece surtunme yaratiyor o da merkeze dik bir kuvvet.
    karapara bunu beğendi.
    2016 BMW S1000RR
    2012 Yamaha R1
    2011 Kawasaki Ninja 250R

Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    Dibine kadar mi? Abi naapti? On fren dibine kadar sikilir mi hic????
    Limon misali yavas baslayıp artan kuvvette, önüde dibine kadar artırarak köklemek gerekmiyor mu??

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Limon misali yavas baslayıp artan kuvvette, önüde dibine kadar artırarak köklemek gerekmiyor mu??
    Aynen oyle de dibi dedigin nokta (yanlis anlamiyorsam var gucunle siktigin zamanki noktayi kastediyorsun) zaten kitler tekeri naaparsan yap. Oraya kadar gitmiicen abi.
    karapara bunu beğendi.
    2016 BMW S1000RR
    2012 Yamaha R1
    2011 Kawasaki Ninja 250R

Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ABS bunun için abi...parayı basınca herşey için senin yerine yapan bi mekanizma bulunuyo
    Erhan Abi, aklımın yarısı ondan motoru seneye değiştir diyor... Aklımın diğer yarısı ey yerlerde sürünen adam bu motor ufak hafif, 600cc motoru ayağının üstüne düşürsen ne olurdu bir düşün ve bu hafif motora bir sene daha bin diyor??...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------

Aynen oyle de dibi dedigin nokta (yanlis anlamiyorsam var gucunle siktigin zamanki noktayi kastediyorsun) zaten kitler tekeri naaparsan yap. Oraya kadar gitmiicen abi.
    Aynen öyle var gücümle sıktığım noktaya ulaşmaya çalışıyhordum..Orası Nirvana mı???

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Artan kuvvette dibine kadar gitmiyeceğiz doğru mu Uğur?? Ben tamda senin anladığın gibi ön freninin dibini görmeye çalışıyordum.. Seni yanlış anlamadıysam ''Yapılmaması gerekeni yapmak için kendimi zorluyormuşum ''...
    ejlover bunu beğendi.

Redmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 500
    Yine "birkaç hafta sucuk yemem ben artık!.." dedirten bir organizasyon oldu, çoşmalar sucuktan değil Okan abinin getirdiği karışık çerezdendir-telaş yapmayın

SEÇ, ejlover, aykutcalis ve 6 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Erhan Abi, aklımın yarısı ondan motoru seneye değiştir diyor... Aklımın diğer yarısı ey yerlerde sürünen adam bu motor ufak hafif, 600cc motoru ayağının üstüne düşürsen ne olurdu bir düşün ve bu hafif motora bir sene daha bin diyor??...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------

Aynen öyle var gücümle sıktığım noktaya ulaşmaya çalışıyhordum..Orası Nirvana mı???

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Artan kuvvette dibine kadar gitmiyeceğiz doğru mu Uğur?? Ben tamda senin anladığın gibi ön freninin dibini görmeye çalışıyordum.. Seni yanlış anlamadıysam ''Yapılmaması gerekeni yapmak için kendimi zorluyormuşum ''...
    Abi yok oralari hic zorlama. Arabada kokleme fren yapmak gibi dusun bi anda koklersen ABS girer ya oralar iste oralar ;)

Super resimler Koray ellerin dert gormesin ;)
    karapara bunu beğendi.
    2016 BMW S1000RR
    2012 Yamaha R1
    2011 Kawasaki Ninja 250R

SEÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GSR600
    osman geçmiş olsun :(
    çalışma yaparken bir kaç kişi birlikte olalım, birbirimize destek oluruz.... ayrıca öyle tek başına düşmekte yok. düşeceksek birlikte düşüp birlikte gülelim.
    mangala gelemedi ya atıyo kendini yerlere

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=LJkyD...ature=youtu.be
    şimdi doğru oldu galiba
    ejlover, GaCCaLL, karapara ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    ÖNCE LAFA BAKARIM, LAF MI DİYE. SONRA ADAMA BAKARIM, ADAM MI DİYE...

Motosikleti
    Alıntı SEÇ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mangala gelemedi ya atıyo kendini yerlere
    abi alemsin ya
    karapara bunu beğendi.
    ANGARAJ

Motosikleti
    tracer 900
    selamlar beyler;

alın size güzel bi vakit geçirgeci, resmen büyüleniyosunuz okurken...dikkat adamı işinden gücünden alıkoyabiliyo...işiniz varsa hiç başlamayın..

http://www.enduroclub.org/forum/show...-yere-yolculuk

osman abi naptın, gece uykuya dalamdan önce kaç kere tekrar ettin olay anını kafanda..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:22 ----------

16. sayfadan başlıyo...

buberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Varadero
    Kışın motorunan gezecek arkadaşlar ve internetten alış veriş tecrübesine sahip arkadaşlar belki yorumlarıyla beni aydınlatabilirler. Ayrıca iki markadan hangisi diğerinin çakması? Siz olsaydınız hangisini alırdınız?
    1- http://www.feyizoglu.com/Yagmurluk-A...i_45906.html#2
    2- http://www.feyizoglu.com/Yagmurluk-A...m_44130.html#0
    dolar 10 lirayı geçecekmiş.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    E hani bazı (buraya yazmayan ama okuyan ) büyüklerimiz piknik organizasyonuna gelemiyordu??

Bir de videolardan gördüğüm kadarıyla Yunus usta hiçte çılgınca sürmüyor motorumu... Kendi deyimiyle karakteri değişiyormuş göya ama öyle bir değişiklik göremedim

@Osman abi, buradan da yazayım, geçmiş olsun tekrar. 70 kere de 1 kere güzelce düşmüşsün, allah nazardan saklasın, daha ne olsun
    karapara bunu beğendi.
    #sürenadam

Motosikleti
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    E hani bazı (buraya yazmayan ama okuyan ) büyüklerimiz piknik organizasyonuna gelemiyordu??

Bir de videolardan gördüğüm kadarıyla Yunus usta hiçte çılgınca sürmüyor motorumu... Kendi deyimiyle karakteri değişiyormuş göya ama öyle bir değişiklik göremedim

@Osman abi, buradan da yazayım, geçmiş olsun tekrar. 70 kere de 1 kere güzelce düşmüşsün, allah nazardan saklasın, daha ne olsun
    olm kimse görmesin diye kendimle başbaşayken yapıyorum ben onu
    raad ol pampa
    ANGARAJ

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı GaCCaLL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olm kimse görmesin diye kendimle başbaşayken yapıyorum ben onu
    raad ol pampa
    pampa değil la panpa
    makseli bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)

Bu Konudaki Etiketler