@bulent78
Sayın abi selamlar
Ben sizin eski motorunuz olan gv250 lere hastayım..Eğer para biriktirebilirsem önümüzdeki sezon almak istiyorum.Bir ara keeway Superlight 150 lere niyetlendim fakat pek içime sinmedi.Eski sahibi olarak sizi yakalamışken sormak istediklerim var.
Bu makinaların kronik problemleri var mı?
Kronik problem benim bildiğim kadarıyla yok, boşa zor geçme derler ama bugüne kadar denediğim 5-10 n değilmotorun hepsinde hemen hemen aynıydı o yüzden bu bir sorun değil bence.Yedek parçası,ıvırı zıvırı pahalı mı?
Çinden pahalı japondan ucuz, debriyaj teli hariç, 75 lira koparttığımın teli, ama diğer kalemler bu kadar pahalı değil
Başköyümüz Angara'da servisi neyin yaygın mı?
Bizde bildiğim 4-44 var ama abartı birşey olmadığı sürece onlara gitmene gerek kalmaz, ufak işleri yağı filtreyi falan kendin halledersin, yapamazsan Yunus Ustamız var hemen çözüverir
Yakıt olayı nedir? (Sakin kullanırım max çıkacağım hız 70-80 olur)
Enjeksiyonlu alırsan şehiriçi 3.5 falan 4 olmaz, şehirdışında da 3 e kadar düşer, karbüratörlü de hemen hemen aynı sayılır.
Amacım bu motoru alıp 4 sene kadar binmek.Uzun yol yapabilmek için mantıklı bir seçim midir?
temizse 120-130 hızlarında uzun zaman gidebilir, şişmez, patlamaz, titremez, hararet yapmaz, adam gibi bakarsan tabii.
Halen 125 zn scooter kullanıcısıyım,bakımlarını kendim öğrendim bir şekilde,bu makinanın bakımı vs. çok zormudur?
Gayet kolay, indir manualini ordan bak, olmadı yardım ederiz.
Alırken nelere dikkat etmek lazım,ne yapmak lazım?
Ondan çok anlamam ben, benimkini alırken 4-44 e gösterdim, söylediler gördüklerini. Satarken sanayi de bi adama gösterdi eleman, yiibanın arkasında, 2 dakka kullanıp geldi, 10 numara motor dedi, hiç sağına soluna bakmadı bile Yani demem o ki 4-44 biraz daha düzgün baktı, sağını solunu değişenini söyledi, ama onlar şart değil, Yunus Ustamız gibi arkadaşlarla gidip deneyerek bakabilirsin, ben de pek anlamam, ama almadan tramer sorgusunu yapmakta yarar var plaka ve şaşi nodan.
Kısaca kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir öğrenciye gelirmi yoksa boşuna macera aramayayım mı?
YBR alırsan tabii ki daha ucuz olur, onlarda 100 e kadar çıkabiliyor, ama tarzım değil dersen, daha fazla para verebilirim dersen iyi makinalardır, özellikle motorları cclerine göre kuvvetlidir ve çok sıkıştırmadığın, iyi baktığın sürece de dayanıklıdır, uzun zaman sorunsuz kullanabilirsin. Bence gayet güzel motorlar.
Teşekkür ediyorum,saygılar sunuyorum efem