kar mı beni durduracakmıs....
bosversene abi...ne kosullarda motora bundum...ilkbaharda gece 11:30 tuz gölünün yanından geçerken eldiven old halde ellerimi motor bloğunda isittigimi biliyorum...motordan cok ben titriyordum...
bosuna mı sinüzit ( nasıl yazılıyor bu nalet yaw ) oldum abi...
Arkadaşlar fren disklerinizi veya kampanalarınızı WD40 ile temizlemeyin.
WD40 ince bir yağlayıcıdır. Frenleriniz belli bir süre tutmayacaktır.
Eğer illa ki wd40 ile temizleyeceğim diyorsanız da bol köpükle yıkayıp iyice durulamanız lazım. Hatta bu durumda bile yine wd40 tam olarak özelliğini kaybetmez ve fren performansını düşürür. Çok önemli bir konu aman dikkat.
Balata ses yapıyorsa sprey balata temizleyiciler var, sıkıyorsunuz , temizliyor ve kısa sürede uçuyor, bu spreylerden deneyebilirsiniz.
ben sıkıyorum..Yanlış ise yapmayalım... SErviste görmüştüm...Tüm motorların balatasını öyle temizliyorlardı...
UYGULAMA ALANLARI
WD-40 formülünde bulunan metale karşı yüksek çekim özelliği sayesind, yüzeyleri nemli koşullar altında bile tamamen kaplar. Püskürtülerek, fırçalı uygulamalarda veya daldırma yönteminde dahi metal yüzey ile nem arasına girerek koruyucu bir tabaka oluşturur. Bu özelliği ile WD-40, nemle alakalı kısa devreleri hemen ortadan kaldırdığından, elektrik kontağının söz konusu olduğu durumlarda çok kullanışlıdır.
WD-40 metal çekim özelliği ile paslı ve aşınmış yüzeylere nüfuz ederek, metal, tel, halatlardaki pası çıkarır, sıkışmış somunlar, bağlantılar, kontrol mekanizmaları ve diğer metal parçalardaki aşınmayı ortadan kaldırarak, parçaların serbest bir biçimde çalışmasını sağlar.
WD-40 metal yüzeylere tamamen yayılarak migroskopik gözenekleri dahi kaplar. Oluşan bu tabaka ve WD-40'ın nem atıcı formülü sayesinde metal yüzey üzerinde neme ve diğer pas oluşturucu maddelere karşı koruma sağlar. Metal düzenli bir şekilde kullanılıyorsa, koruma devam edecektir.
WD-40 formülü hiçbir aşındırıcı madde içermeksizin çok kalın tabakalı gres yağı ve kiri, etiket ve yapıştırıcı madde kalıntılarını yüzeyden tamamen temizler. Ayrıcı oluşturduğu film tabaka ile çürüme ve paslanmaya karşı korur.
WD-40 yüksek çekim özelliği sayesinde içeriğinde bulunan yağlayıcı maddelerin tüm yüzeye yayılarak hareketli parçalara mükemmel bir şekilde tutunmasını sağlar. WD-40 silikon veya toz ve kir toplayıcı herhangi bir katkı maddesi içermediğinden yüzeyde kir tabakası oluşturmaz.
ÜRÜN AVANTAJLARI - 5 ANA FONKSİYON
Nem atar
Pas çözer
Pastan korur
Temizler
Yağlar
Görünüm : Berrak ve hafif bulanık
Koku : Çok hafif, karakteristik, hoş koku
Özgül ağırlık : 22°C'de 800 ± 0.020
Viskozite : 22°C'de 27.5 ± 1.0 san zahn %1
Mininum parlama noktası : Açık kapta 43°C
Uçucu olmayan maddelerin minimum % : Ağırlık başına %22
Uçucu maddelerin max. % : Alifatik petrol damıtması ağırlığına göre %78
Akma noktası : -73°C'den az
Düşük ısı stabilitesi : Mükemmel
Kaplaması : 15 m2 - 26 m2/litre
Kaynama noktası : 149°C minimum
Ağırlık, tatbiki kaplama : 1.7 g/m2
Uygulanmış ürün kalınlığı : 0.00025 - 0.00075 cm
UYGULAMA
Aerosol veya sprey aplikatörüyle püskürtülerek
Fırçayla sürülerek
WD-40 banyosuna daldırma metoduyla
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Mert hocam ben yeniyim motorda 6 ay oldu ne anlarım haydan temizleyiciden..
Ya arkadaşla birşeyler söyleyin YARIN BULUŞMA İŞİ TAMAMMI?
Müsait olursam katılmaya çalışırım ama zor görünüyor.
Benim yeni iş yüzünden mesai trafiği yoğunlaştı iyice.
19 mayısın arkasındaki dediğin yer hipodrommu?
Senin XT, Africa Twinden daha hafif diye biliyorum. Öyleyse XT'nin dragta alması lazım mı acaba?
gerçi motorlarının içinde kaç adet beygir var? onu bilmiyorum
fatih, ismail merhaba Yarın müsaitseniz herkesi bekliyor olucam kızılay ptt girişinde..
19:30~20:00 arası motorsuz toplaşalım, ankara bu motor toplantılarında kendini göstersin istiyorum herkeste aynı fikirdeyse oluşturalım bi kulüp..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:16 ----------
ismail ben beklicem vallah müsait olan herkesi bekliyorum
evet evet hipodrom. bomboş, uçsuz bucaksız, her türlü video filmi çekilir
çift silindir farkı muhterem, fena toz yuttum. hafif ama yetmedi
selam alpay. yarın serdarcogen nickli elemanı askere gönderecez, büyük ihtimal etlikte olurum.
kulüp işini bilmiyorum, önce tanışıp helalleşmek, yol yapmak lazım.
bahçelievler, balgat mıntıkasındanım bende, ara ara bahçelide buluşuyoruz eski tayfayla. tanışırız bigün biiznillahi teala
herzaman tlfnu verdim aklınıza gelirse ve müsait olursam elbette gelirim fatih..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:24 ----------
eskiden dikmede 28 sene yedim evlenince 2 yıldır paşadayım bende..
bende tanışıp kaynaştırmak için çalışıyorum hocam ist antalyada böyle kulüpler var elbette bank'da biryerlerde kulüp vardır, tanımak bilmek ve dahil olmak istiyorum yeni heyecanlar ve arkadaşlar edinmek niyetindeyim ve vaz geçmiyeceğim..
nereye başladın ismail?
pc (pil cusayar) işi mi?
hayırlı uğurlu olsun.
hayırlı olsun ismail devamlı olur inşallah
Teşekkür ederim
Fatih abi evet Pil Cusayar ile alakalı bir iş
ekip nerdesiniz ya? son 1 aydır o kadar sessizleştik ki yeni gelen arkadaşlar kulüp kuralım diyor
yeni gelen arkadaşlar, hoşgeldiniz.
haliyle, il grupları sayfalarında geriye dönüp okumak akıl işi değil, çok sayfa var. ancak hazirandan beri, haftalık toplantılarımız dışında neler olup bittiğini, en parlak 2-3 gezimizle anlatmak gerekirse aşağıdaki link bizim albümümüz
http://www.motosiklet.net/forum/etki...agrisidir.html
geziler havalar nedeniyle tükendi. haftalık toplantılara ise katılım azaldığından dolayı artık 2 ya da 3 haftalık toplantılara dönüştü hatta gecen haftaki toplantıda yeni arkadaşları tanırız demiştik ancak katılım olmadı. toplantılar genelde (eryaman tarafında da hatırı sayılır bir bölümümüz ikamet ettiğinden dolayı) merkezi olsun diye çayyolu arkadyum yanı "bahçemiz"de cuma akşamları saat 7de oluyor. (mekanda ne park sorunu oluyor ne de gürültü ve kalabalık sorunu) toplantı olacağı zaman buradan ilan ediliyor.
en yakın zamanda tanışmak dileğimizle.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
ya evrenciğim ben şimdi etlikten çıkıp oraya gelmem 2 saat sürer bu yüzden katılamıyorum daha merkezi bişeye çevirmemiz lazım yada bölge bölge toplanıp grupta seçtiğimiz kişilerde gezi planlarını konuşurlar ve süper bişey olabilir .... sadece bi fikir
yarin mayişimi alırsam nereye isterseniz gelirim...
sosyal hayattan resmen koptum ya....
hafta sonu gölbasındaki cross yarısı ertelenmeseyde cok güzel olurdu...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:07 ----------
ankaranın göbeği KIZILAY değil mi....kim nerde olursa olsun oraya gelsin biride cıkıp benim evime uzak yada yakın demez...ha evi kızılayda olan vardır o ayrı mesele...merkezi yer kızılay
orası öyle dostum tabiki herkes oraya gelebilir ama benim gibi bi arkadaş ta etlik yada keçiörenden çıkıp gidemiyo havalar da soguk malum
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)