oturup muahbbet edeceğiz. gezmeli bi fikir atılmadı henüz.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Fatih yağ değişimi için 380360 yağ filtresi, 1 adet tapa contası (pul),
Radyatör suyu değişimi için 1 lt antifriz, 2 şişe de saf su lazım. (1,2 lt olacak şekilde ayarlıcaz)
Hava filtren çıkarılıp temizlenebilenlerden olduğu için bişey gerekmiyor. Malzemeleri tamamladıktan sonra konuşup bi gün belirleriz.
ismail bizde yağ filtresi var mı? bir de karter tapasını açınca alüminyum conta deforme oluyo mu yenisi lazım mı?
Haftasonu için bi plan yapalım arkadaşlar, valla kanım kaynıyor gezmek dolaşmak istiyorum
Bizim CıBıF'la dün Tuzgölüne gittim geldim. Gidiş geliş 300km yol yaptım öğleden sonra. Tuzun üzerinde bile gittim yahu
Bir kare atıyımda topic şenlensin
tamamdır serkan.seni rahatsız edicem alıralmaz.
evet motorlar ihaleden çıkma. aslında toparlanabilir. polis kullandığı için yedek parçasıda bayağa boldur.işin şakası bir yana kanuniyi saymazsak. motor başına ortalama fiyat 3000 tl oluyor ki aralarında 3 tane f 650 gs ve 3tane 1100 rt var.
imkan olsa(tamirhane ve para)bence kaçırılmaz. 80 gs ler bile 6000 tlden başlıyo. 650 gs ve 1100 rt lerin fiyatları ortada
Çiğdem mahallesinde Gezgin Motor var. Sahibi Murat abi çok iyi bi insandır.
Her konuda yardımcı olacaktır.
Birde Çankaya'da Ulusan motor var. Buralara gidersen zaten seni yeterince yönlendirirler.
Kışlık mont,
goretex bot yada çizme,
kışlık motor pantolonu,
kışlık eldiven,
termal içlik ve çorap
iyi bi balaklava.
bunların iyilerinden olursa dışarda hava eksilerdeyken bile motoruna gönül rahatlığıyla binersin.
(Kaskı saymadım ama o zaten motosiklete binince bizim oksijenimiz gibi bişey, o olmazsa yaşayamayız )
Evren, bizim motorda yağ filtresi yok, yağ süzgeci var, ama yeri kolay çıkarılabilecek bi yerde değil, motor bloğunun sağ kısmını sökünce debriyaj balatalarının olduğu kısmın altında kalıyor.
Karter tapasının oradaki alüminyum pul ise, çok fazla abanarak sıkılmadığı sürece gayet yeterli oluyor, son 4-5 yağ değişimini o pulu değiştirmeden yapıyorum ben. En ufak bir sıkıntı olmadı.
Servis periyodik bakınlarda faturada o işi gösteriyor " karter tapası contası" diye, ama değiştirmiyorlar.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:50 ----------
Resimdeki Birol'un CBF150.
8000 bakımında sökmüştü bunlar çıkmış o zaman içinden
Motor bloğundaki yerini ise aşağıdaki resimde işaretledim
Pazar günü için daha uzun yollu bir eyleme girişebiliriz ama hava koşulları el verir mi bilemem. Eğer yağışlı olursa problem çıkarmaz mı?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:55 ----------
Bir de bende Nolan N62 var, bu kask için buğu yapmayan vizör var mı biliyor musunuz? Nolan'ın official sitesinden baktım ama pek bir bilgi bulamadım, daha çok kodlar verilmiş.
Vizör değil de NFR diye vizör arkasına takılan bir perde vari birşey var,o buğuyu engelliyor diye biliyorum.Fiyatı konusunda tam emin değilim ama ben mavi vizör ve buğu camına 100 lira civarında birşey ödemiştim.Vizörün içindeki iki tane çıkıntı gibi yere geriliyor.
Şimdi baktım füme,şeffaf ve sarı renkleri var.
Evet o arkasına yapıştırılan zımbırtının ismi pinlock, dün araştırdım 3 ayda bir değiştirmen lazım ve 5/10 tane bulunuyor 1 pakette. Fiyatı da çok değil, 30 lira falan heralde hatırladığım kadarıyla ama ben hiç uğraşmak istemiyorum onunla. Buğulanmayan vizör almak istiyorum fakat pek anlamıyorum vizör işlerinden, benim vizörün sağ ve sol taraflarında 1'er boşluk var oraya ekstra aparat mı takılıyor yoksa yeni bir vizör mü alınıyor?
Jr. hoşbulduk -
ismim Ertan, ank. üni. hukuk fak. deyim... aftan yararlandım 2002 girişliyim, uzatmalı öğrenciyim anlayacağın... impreza kullanıyorum ama motor alıp arabayı biradere bırakacağım tamamen, haftasonları falan nerelerde ne şekilde buluşuyorsunuz acaba?
bu arada batıkentte ikamet ediyorum, işyerimiz gimat'ın orada erciyes iş sitesinde...
it's a long way to the top...
WTP dostum hoşgeldin, ben de buralarda yeniyim ama anladığım kadarıyla haftasonları belli bir saatte belli bir mekanda olmuyor buluşmalar. Burayı takip ederek buluşma/gezi lokasyonunu ve saatini öğrenebilirsin. Bu pazar (yarın) için bir toplanma söz konusu fakat kesin bir plan ortaya atılmış değil, ben de ne yapılacak merak etmekteyim.
hoşbulduk...
winniethecrusher@hotmail.com msn adresim benim bu arada..
herhangi bir buluşma ya da mail grubu varsa, hiç olmadı sadece sohbet için bile ekleyebilirsiniz...
Suzuki Intruder M800 den memnun musun dostum? ben de motor bakıyorum da, chopper-cruiser... kafamda gv var...
it's a long way to the top...
WTP, hoşgeldin dostum.
Erhan abi(dombay35), online görüyorum sizi, nasılsınız?
Özel vizörden ben de pek ümitli değilim, aradım aradım bulamadım nette malesef. X-901 ve X-902 için yapmışlar ama düşük modellerini es geçmişler, vizör konusunda en ilgili kask markası da AGV sanırım gerçi onlarda pahalı vizör yapıyorlar. Neyse anlaşılan pinlock a talim olucaz.
Ertan valla ben çok memnunum motordan, fazla süratli bir motor değil ama torque u gayet iyi ağırlığına göre iyi fırlıyor. Zaten chopper/cruiser tarzı düşünüyorsan pek sürat aramaman gerekiyor doğal olarak ama gene de güçlü bir motor, aklında bulunsun. Yeri gelmişken motorcaazımı da öveyim. :p
Intruder Alert!
arkadaşlar yarın saat 3te çayyolu bahçemizde (arkadyum AVM yanı) buluşalım. yeni arkadaşlarımızı da tanışma amaçlı bekliyoruz. biz tatlı tatlı sohbet ederken güneş bizimle batsın.
Bana uyar, belki biraz geç kalabilirim ama gelicem inşallah. Jr'ım motorla mı geliyosun ?
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)