Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[Ankara - MT]

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B
    Alıntı kızılbere adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Alıntı mRCARiZMa adlı üyeden alıntı
    Arkadaşlar hepinize selam benim bi sıkıntım var iki hafta önce aldığım regal raptor 250 var clas model ramazan dolayısıyla fazla binmedim mahalle içinde batıkentte dolandım arada , bugün sol arka sinyalim yanmadığı için gimat sanayide basşkent motor var oraya gitmek istedim hem sinyale baktıracaktım hemde bi motoru dinlesin istedim metin usta :( motoru çalıştırdım jikle ile bıraktım beş dakika falan çalıştı arada bi stop edecek gibi oldu elle gaz verdim bu arada taktım kaskımı vitese taktım iki metre gittim stop etti bidaha da çalıştıramadım . uğraşırken aküyü bitirdim :( gittim sanayide şarj ettirdim geldim taktım tekrar denedim gene çalışmadı buji anahtarım olmadığıiçin bujiyi sökemedim , vurdurmayı denedim gene çalışmadı fazla da bilgim olmadıgı için akü birdaha boşalmasın diye fazla uğraşamadım ne yapmam gerek bayram tatili girdi araya ustayada götüremiyecez. yardım lütfen
    jigle ile gittiğin için bujiyi patlatmış olmalısın bujini değiştir
    Doğrudur, çok benzer bir durum bende de olmuştu. Gerçi ben 3. 4. denememde falan vurdurarak çalıştırabiliyordum genelde ama çalıştıramadığım da oluyordu. Buji çatladığını öğrenmiştim en son, değiştirdikten sonra düzelmişti.

Regal Raptor'lar, ilk çalıştırma konusunda biraz hassaslar, jigleyi iyi ayarlamak gerekiyor. Başlarda tam ısınmadan bindiğim için çatlatmışım galiba motoru, bir de çok az çalıştırıp durduruyordum bazen, öyle de çatlıyormuş. İşte, sabah, soğuk motorda jigleyi uzun süre açık unutunca da çatlatabiliyorsunuz bujiyi. Kaç tane buji değiştirdim, hala da ayda bir falan değiştiririm Hakikaten hassas bir durumu var yani, duygusal yaklaşmak gerekiyor sabahları

Şöyle bir şey doğrusu: Jigleyi çekip çalıştıracaksın, ilk çalıştırmada yaz kış istiyor genelde jigleyi. Bırakacaksın, gaz vermeyeceksin. Motor duracak gibi olmuşsa kıvama geliyor demektir, hafif gaz verip jigleyi yavaş yavaş kapatacaksın, gazı da yavaş yavaş bırakacaksın, motorun durmaması lazım, duracak gibi olursa hafif gaz verirsin yine. "Yaparsın sen, aslansın" falan diye de gaz vermen gerekebilir hatta, dediğim gibi, duygusal yaklaşmak lazım sabahları

Sonra kendi haline bırakınca düzgün çalışması lazım. Bir de, motoru bir kere çalıştırdıysan bir kaç dakika çalışmadan kapatmayacaksın ki buji çatlamasın. Değilse, buji anında ısınıyor ama motor bloğu daha ısınmamış olduğu için, patlama da kalmadığı için sıcaklık farkından çatlıyor, deyü tahmin ediyorum. Çatlama oluyor da sebebi bu mudur bilmem

Bu arada, selamlar Ankara tayfası

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    günaydın herkese. bütün bayram mayıştı herkes. pazar günü hava iyi görünüyor. atlayalım motorlara, özledim sizi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:51 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:50 AM ----------

gömercin hoşgeldiniz foruma ve sayfaya

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:52 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:51 AM ----------

çarşamba günü sendromu yaşıyorum . ne çabuk geçiyor 4 gün tatil arkadaş ya
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Alıntı GomerciN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğrudur, çok benzer bir durum bende de olmuştu. Gerçi ben 3. 4. denememde falan vurdurarak çalıştırabiliyordum genelde ama çalıştıramadığım da oluyordu. Buji çatladığını öğrenmiştim en son, değiştirdikten sonra düzelmişti.

Regal Raptor'lar, ilk çalıştırma konusunda biraz hassaslar, jigleyi iyi ayarlamak gerekiyor. Başlarda tam ısınmadan bindiğim için çatlatmışım galiba motoru, bir de çok az çalıştırıp durduruyordum bazen, öyle de çatlıyormuş. İşte, sabah, soğuk motorda jigleyi uzun süre açık unutunca da çatlatabiliyorsunuz bujiyi. Kaç tane buji değiştirdim, hala da ayda bir falan değiştiririm Hakikaten hassas bir durumu var yani, duygusal yaklaşmak gerekiyor sabahları

Şöyle bir şey doğrusu: Jigleyi çekip çalıştıracaksın, ilk çalıştırmada yaz kış istiyor genelde jigleyi. Bırakacaksın, gaz vermeyeceksin. Motor duracak gibi olmuşsa kıvama geliyor demektir, hafif gaz verip jigleyi yavaş yavaş kapatacaksın, gazı da yavaş yavaş bırakacaksın, motorun durmaması lazım, duracak gibi olursa hafif gaz verirsin yine. "Yaparsın sen, aslansın" falan diye de gaz vermen gerekebilir hatta, dediğim gibi, duygusal yaklaşmak lazım sabahları

Sonra kendi haline bırakınca düzgün çalışması lazım. Bir de, motoru bir kere çalıştırdıysan bir kaç dakika çalışmadan kapatmayacaksın ki buji çatlamasın. Değilse, buji anında ısınıyor ama motor bloğu daha ısınmamış olduğu için, patlama da kalmadığı için sıcaklık farkından çatlıyor, deyü tahmin ediyorum. Çatlama oluyor da sebebi bu mudur bilmem

Selamlar.
    Bu olay bana garip geldi.
    O kadar çabuk buji çatlatan makine ilk kez duyuyorum.
    User manual'de önerilen bujiyimi kullanıyorsun?
    Sanki farklı sıcaklık değerlerinde çalışan bir buji kullanıyorsun da , o yüzden bu çatlamalar patlamalar oluyor gibi geldi

Motosikleti
    HONDA 1000RR
    bende çok özledim evren gezmeyi yaa uzun bi ara benim için

Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar.
    Bu olay bana garip geldi.
    O kadar çabuk buji çatlatan makine ilk kez duyuyorum.
    User manual'de önerilen bujiyimi kullanıyorsun?
    Sanki farklı sıcaklık değerlerinde çalışan bir buji kullanıyorsun da , o yüzden bu çatlamalar patlamalar oluyor gibi geldi

Valla sıcaklık değeri falan bilmem ben, Metin Usta ne verirse onu kullanıyorum Ama unutmazsam bir bakayım kitapçığa.

Bu arada, buji değişimlerimden yalnızca 1 tanesi tescilli çatlama aslında. Motoru çalıştıramayıp en sonunda aküyü de bitirince pikapla götürmüştük motoru, buji çatlamış demişti Metin Usta. Çalıştırırken de yukarıda anlattığım şeylere dikkat etmemi söylemiş, uygulamalı göstermişti hatta "bak, şimdi sesi değişti, jigleyi kapatıyoruz hafif hafif" gibisinden.

Daha sonraki bir kaç değiştirmem de çok fazla kurum bağladığı için olmuştu (Halen bir kaç tanesini temizleyip kullanırım belki deyü saklıyorum ). İki kere de motoru soğutmadan yıkattığım için çatladı buji, yani buji gitti bir şekilde de çatladığı için mi gitti, başka bir şekilde mi bozuldu bilmiyorum. Hani bilmez bilmez yanlış bilgi vermiş olmayayım

Neticede, sırf kendim 5 kere falan değiştirdim 6 ayda, bir kaç kere de Metin Usta değiştirdi

Güzel de oldu aslında, bu sayede "nizami olarak viraj nasıl dönülür"den önce "buji nasıl değiştirilir" ve "motor nasıl vurdurulur"u öğrendim :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:43 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:37 AM ----------

...Başlarda tam ısınmadan bindiğim için çatlatmışım galiba motoru...
    mesajı düzenlemeyi bulamadım da buradan düzelteyim dedim
    ilgili mesajın yukarıda seçili noktasında çatlayan şey motor değil buji olacaktı
    Motoru da çatlattıysam helal olsun bana

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    ya bayram bitti havaya bak vay validesini
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

brody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250 satıldı
    Arkadaşlar Metin Usta'nın adını sürekli forumlarda duyuyorum. Adresi nerde acaba?

Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B
    Alıntı brody adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Metin Usta'nın adını sürekli forumlarda duyuyorum. Adresi nerde acaba?
    http://www.metinusta.com/

Gimat Oto Sanayi Sitesi No:18
    Macunköy / Ankara

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=3...,0.018647&z=16
    (haritadaki "Gimat Oto Sanayi Sitesi" yazısındaki m'nin hemen altında )

brody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250 satıldı
    http://www.metinusta.com/

Gimat Oto Sanayi Sitesi No:18
    Macunköy / Ankara

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=3...,0.018647&z=16
    (haritadaki "Gimat Oto Sanayi Sitesi" yazısındaki m'nin hemen altında )
    Teşekkürler...

septimus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX 650 F
    Burak umarım sağ sağlim gelmişsindir..

Arkadaşlar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun..

eby78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TNT 25
    Arkadaşlar hepinize selamlar..yaklaşık yarım saat önce evime gelmiş bulunuyorum..Yol nasıldı diye sormayın 12 saat kaldırım taşının uzerinde gelmiş gibi hissediyorum..Heryerim uyuşuk ve rüzgarla boğuşmaktan boynum feci ağrıyor...

seannnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aya ve hk teşekkürler cevap için, 7-8 ekimde yol göründü o zaman tekrar antalyaya. maalesef tanıdık filan yok =/ inşallah yağmurlar cabuk baslamaz içimde kalacak ankarada motora binemezsem :(

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    o zaman en azından yine de gidip milli eğitimle konuşup rica edin, ankara'ya geleceğinizi, zamanınızın kısıtlı olduğunu, tekrar gelmenizin güç olacağını filan anlatın. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış. belki bir şeyler yapıverirler sizin için. bunun için önce kursunuzla konuşup kursun milli eğitime sizin adınıza götüreceği evrakları, elden takip edeceğinizi söyleyip alın ve onlarla gidin...

mRCARiZMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial mct 250

vallaha çatladımı patladımı artık bilmiyorum ikinci kez aküyü bitirdim bu akşam Metin Ustaya bıraktım motoru yarın akşam alacaz inşallah derdi neyse artık doktoru bakacak yarın 17.30 da kavuşmayı umuyorum motora tüm bilgi ve yardımlar için teşekkür ederim arkadaşlar: rüzgarınız bol olsun
    Bak iBrEt aL yeRe DüşEn YaPraĞa ; O dA EskiDeN YukArDan BakArdı TopRağA

dombay35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL 1000 VStrom (2010)
    Alıntı eby78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hepinize selamlar..yaklaşık yarım saat önce evime gelmiş bulunuyorum..Yol nasıldı diye sormayın 12 saat kaldırım taşının uzerinde gelmiş gibi hissediyorum..Heryerim uyuşuk ve rüzgarla boğuşmaktan boynum feci ağrıyor...
    Vay, yorgun savaşçı hoş geldin
    Hayat 3,5 ile 4 arasıdır;
    ya üçbuçuk atar, ya da dört dörtlük olursunuz.

scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    hoşgeldin umut yenı motorun hayırlı olsun dikkatli ol
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

Motosikleti
    HONDA 1000RR
    Alıntı scuderia06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hoşgeldin umut yenı motorun hayırlı olsun dikkatli ol
    çok teşekkür ederim daha iyisi sizlerin olsun işallah

tekrardan günaydın sanırım kimsenin artık zamanı olmuyo siteye girmeye

Motosikleti
    kawasaki Er-6n
    günaydın arkadaşlar. bir bayram(tatili) daha biti ve çalışmak gerek artık. foruma yeni gelen arkadaşlar; hoşgeldiniz.

umut sen de hoşgeldin. anlaşılan bayağa yorulmuşsun. okadar olur artık.

Motosikleti
    HONDA 1000RR
    saol fatih bu ara kimseler yok sanırım sitede

Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B
    Alıntı mRCARiZMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vallaha çatladımı patladımı artık bilmiyorum ikinci kez aküyü bitirdim bu akşam Metin Ustaya bıraktım motoru yarın akşam alacaz inşallah derdi neyse artık doktoru bakacak yarın 17.30 da kavuşmayı umuyorum motora tüm bilgi ve yardımlar için teşekkür ederim arkadaşlar: rüzgarınız bol olsun
    ben de sabah bıraktım benim motoru, oradaki raptor da seninkiydi herhalde
    Kardeş kardeş otururlar artık

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)

Bu Konudaki Etiketler