Doğrudur, çok benzer bir durum bende de olmuştu. Gerçi ben 3. 4. denememde falan vurdurarak çalıştırabiliyordum genelde ama çalıştıramadığım da oluyordu. Buji çatladığını öğrenmiştim en son, değiştirdikten sonra düzelmişti.
Regal Raptor'lar, ilk çalıştırma konusunda biraz hassaslar, jigleyi iyi ayarlamak gerekiyor. Başlarda tam ısınmadan bindiğim için çatlatmışım galiba motoru, bir de çok az çalıştırıp durduruyordum bazen, öyle de çatlıyormuş. İşte, sabah, soğuk motorda jigleyi uzun süre açık unutunca da çatlatabiliyorsunuz bujiyi. Kaç tane buji değiştirdim, hala da ayda bir falan değiştiririm
Hakikaten hassas bir durumu var yani, duygusal yaklaşmak gerekiyor sabahları
Şöyle bir şey doğrusu: Jigleyi çekip çalıştıracaksın, ilk çalıştırmada yaz kış istiyor genelde jigleyi. Bırakacaksın, gaz vermeyeceksin. Motor duracak gibi olmuşsa kıvama geliyor demektir, hafif gaz verip jigleyi yavaş yavaş kapatacaksın, gazı da yavaş yavaş bırakacaksın, motorun durmaması lazım, duracak gibi olursa hafif gaz verirsin yine. "Yaparsın sen, aslansın" falan diye de gaz vermen gerekebilir hatta, dediğim gibi, duygusal yaklaşmak lazım sabahları
Sonra kendi haline bırakınca düzgün çalışması lazım. Bir de, motoru bir kere çalıştırdıysan bir kaç dakika çalışmadan kapatmayacaksın ki buji çatlamasın. Değilse, buji anında ısınıyor ama motor bloğu daha ısınmamış olduğu için, patlama da kalmadığı için sıcaklık farkından çatlıyor, deyü tahmin ediyorum. Çatlama oluyor da sebebi bu mudur bilmem
Bu arada, selamlar Ankara tayfası