bizdeki pazardan pazara, bu hafta start verildi bir şekilde..
bizdeki pazardan pazara, bu hafta start verildi bir şekilde..
aydoğan teşekkür ederim.
katılım az olmuş ya. neyse gittikce artacağız nasılsa.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
tanıştığım arkadaşlara selamlar...
umarım geizden dönünce daha yüksek katılımlı bi buluşmada detaylı oturur muhabbet ederiz.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
Arkadaşlar benim başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Parasını ödedim ama, bayiye fabrikadan "enduro 200'ün üretimi durduruldu" yanıtı gelmiş =(. Avrupa normlarıyla ilgili bi sorun varmış sanırım. "O zaman gümüş freedom 200 olsun" dedim bakalım yarın yanıt gelecek. 2010'a kadar üretilmeyeceği kesinmiş gerisi belirsiz. Ne şans di mi ya =( ?
hocam freedom için pek iyi şeyler duymamıştım. aynı paraya ybr almayı düşünmez misin? yada ikinci el cbf250?
şimdi onu da açıklayayım. her çinli için duyduğumuz standart problemler.. ikide birde servise götürme ihtiyacı vs vs..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:50 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:47 PM ----------
dün sabah 5 ten beri uyumadım. başım çatlayacak gibi. bir uyusam bir daha kalkmam sanırım..
Asfalt Meleği, japon konusunda haklısın ama sürekli 2 kişi geziyorum ybr-cbf kesmezse ne yapacam be hocam. Valla altüst oldu bütün herşey ya =(
İkinci el cbf 250 de comet parasına ya veremem ki o kadar =(
hocam yok öyle bir şey çok temizleri 4 e kadar düşüyor.. 3.5 a iş görür bişi alırsın.
freedom hakkında biraz araştırma yap. bir ara bende şeklini beğenmiştim ama o çok duyulan şikayetlerin onda da varlığını görünce soğudum.
ki bence ybr125 daha ideal. hem ekonomik hem bakımı kolay, hem güvenilir.
cbf 250 ile onu birer kefeye koysan ilk yıl içinde zaten aynı bedeli bulurlar. satmaya kalksan da freedom u ancak yarı bedeline satarsın. cbf i ise kaça aldıysan 100-200 eksiğine elden çıkarabilirsin...
jr buyuk sansızlık yasamıssın bence olayın ıcınde baska bır ıs vardır zaten onay almasaydı moto hıc satılmazdı simdi satılan motorun üretimi durdu diyorlar sacma geldi bana ayrıca bütcen müsaitse vede kalıplı bir motor istiyorsan cbf150 cok ideal bence ybrye gore oldukca kalıplı bır motor daha rahat uzun yol yapılır gibime geliyor göz atmanda fayda var cünkü bende arastırma yaparken enduro 200 den baska aklıma yatan ucuz bır motor bulamamıstım kolay gelsin sana cok uzuldum...elden hızlı cıkarmanda onemlii
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
asfalt meleği haklısın..ama ilanlara her gün göz atıyorum, adam gibi birşey yok malesef..aynı motor olduğundan racer kullanıcıları forumundan araştırıyorum da racer için öyle elle tutulur bir şikayet yok..şansımı deneyeceğim..fabrikada bu da yoksa bej caracal 200 ya da sıfır siyah cbf 150 alır gezerim herhalde. teşekkür ederim fikirlerin için.
scuderia, samsunda bir bayiden ilk duymuştum 1 ay önce inanmamıştım..elindekilerden satmaya çalışıyor sandım ama bu söyleyen ikinci bayi ve de 4,44..numara yapacaklarını sanmıyorum..gönlümdeki gt 250ye benziyor freedom..cbf naked değil ama cok iri guzel bir motor ufak sorunları onun da var..yarın haber gelir bakalım ne olacak?
son bi arkadaş tavsiyesi.
inan kanuniden nefret ettiğimden değil.. ediyorum orası ayrı tabi de
freedom 200 ile cbf 150 nin parça fiyatlarını bir karşılaştır olur mu.
en çok kullanılabilecekler.. sen daha doğru bir liste çıkarabilirsin gerçi.
hava filtresi, zincir, sinyaller, far, yan aynalar..
birde sanırım yakıt olayı ile cbf üstüne çıkar herhalde fiyatı.
birde tamam çok yüksek hız yapılmaz, yapılmasını da tavsiye etmiyorum ama 92 km/h gerçekten komik bir sürat değil mi?
sana katılıyorum asfalt melegı ybr ve cbf en azından ömürlük makinalar guvenerek cogu yola cıkarsın ,yoksa bende çin karsıtı degilim, imkanım olsa cbf alırdım daha heybetliymiş ybr biraz ufak kalıyor yanında kıskandım ama ybr ninde cigeri saglam motor
Asfalt meleği o değerler hatalı, mesela tiger 140-150, enduro 110-120, caracal 110-120 ve freedom 120-130 yapıyor diye okuyorum kullanıcılarından. Diğer dediklerin tabi ki doğru ama derler ya tipim değil ybr-cbf..çok para da ayırmak istemiyorum ne yapayım yani..dunyanın parasını verdim hondaya ne servisinden memnunum ne performansından 5 ayda 1 kaat zarar ettim. hala satamadım kasımdan beri. en azından boyu posu gucu tipi tatmin etsin de 3-5 sene bineyim mutlu etsin zararına bakmadan 1 kaada da olsa satayım diyorum. tecrubeliler adamdan saymasa da zaten cbfyi de saymıyorlar ne farkeder diyorum. vites öğreneyim derken içine ederim zaten ne alırsam alayım =)
Ne kötü oldu bu iş ya..Ne güzel huzura ermiştim.
arkadaşlar freedom da sadece mawi varmış. bayi paramı iade yapacak honda cbf 150 almaya mahkum oldum ve hondayla güzel bir fiyata anlaştım (sanki çok çok iyi mi oldu be istemeden =) ) cumaya en geç alıyorum hayırlısıyla artık.
sevindim buna istemeden de olsa bence en iyisini yaptın sorması ayıp kac lira bir fiyatta anlastın sanırım nakit alıyosun...sevmessen aranda duygusal bir bag kuramassan bile her zaman cok rahat satarsın keşke scooter alamdan direk vitesli bir motor alsaymıssın bu kadar zahmet cekmezdin
Arkadaşlar 2.el CBF150 arayan olursa ilan verdim:
http://www.sahibinden.com/2007_model...XQQdisplayitem
2 Hafta önce olsaydı. Kesin alırdım. Abim için yana yana 2.el cbf 150 aradım Ankara'da.
Kurye olmayan uygun fiyatlı yoktu. Bizde gittik Efe'den sıfır aldık.
Seninki güzelmiş, fiyatıda uygun yazmışsın. Umarım hemen satabilirsin.
Hayırlı olsun. Sevindim bu habere. Bende merak ettim. Ne kadar fiyat verdi Efe ?
ben abim için bu ayın 14'ünde nakit cbf 150 aldım kırmızı renk. Efedeki Barkev bey ile pazarlık yaptık. Tamamı peşin, motor koruma demiri ve yan ayaklık dahil 3680 liraya anlaştık. Plaka işlemlerini kendim emniyetten hallettim. 110-120 lira arası bi parada oraya gitti. Yani bana plaka dahil 3800 nakite mal oldu. Eğer efeden plaka dahil istersen senden 210 lira istiyorlar bunu gözardı etme.
Fiyatları yazdımki aklında kıyas açısından bilgi olsun.
Tekrardan hayırlı olsun...
scuderia, her scooter sıkıcı mı bilmiyorum. Sonuçta pratik güzel aletler. Ben scooterdan değil 6,5 beygirlik amortisörsüz bir scooterdan sıkıldım. beat'i almadan bu konuda bilgim yoktu. ama gene de motorunun metal olmasını istiyor insan bir süre sonra. ben kendi tecrubemden yola çıkarak arkadaşlarıma scooterla başlamayın diyorum. ben beati alırken cbf de aynı paraydı =(
Arkadaşlar plaka ruhsat koruma demiri yan ayaklık dahil toplam 3900 liraya anlaştım. Kayseride çalışıyorum o yüzden detayları kendim halledemiyorum. zaten aydoğan' ın aldığı fiyata geliyor işlemleri ekleyince. bakalım bu kısmet olacak mı korkuyorum artık hallettim demeye. mütiş bir "şom"luk mevcut.
cbfyi geçtiğimiz sonbaharda zam binmeden önce çok istiyordum zaten de, 4000e dayanınca acaip sinirlenmiştim. Kendimi yuvarlak farlı motorlara alıştırınca da cbf bi sıkıcı gelmeye başladı. Ama içim çok rahat.
jr. hocam;
Hangi renk düşünüyorsun?
şu konudada açıklama yapayımda hazırlıklı ol.
Ben kırmızı renk aldım. Showroomda motosikleti gördük detaylıca baktım her tarafına ama gözüme olağan dışı bişey takılmadı. Ödemeyi yaptık. İmzaları attık.
Neyse aradan bir gün geçtikten sonra teslim almaya gittim. Motor servis kısmında doğal olarak aküsü şarj edilmiş. problem yok. akü yerine monte edildi.
O aradada motorun sağına soluna grenajlara falan bakıyorum bi sorun olmasın diye.
Ne göreyim ? Ön farın sol grenajında 4-5 cm büyüklüğünde ve yaklaşık 1mm derinliğinde büyük bir çizik. Acayip sinirlendim. Nee bu ya sıfır motor alıyoruz çizik içinde diye sordum. Servisteki elemanlarda bişeyden haberleri yok. Showrooma gittim tekrardan. barkev beye durumu ilettim. geldi servise birlikte baktık. pasta attılar ama çıkmıyor çizik çünkü derin.
-Hafta içi uğrayın başka bi motorunki ile değiştirelim dedi barkev bey.
Hafta içi aradığımda ise sonraki hafta için randevu verdi.
Neyse la havle çektik. Servis günü geldiğinde komple kafa grenajını oradaki farklı sıfır bi motorunki ile değiştirdik. Şu anda bir problem yok.
Demem o ki ; sıfır motor bile olsa inciğine boncuğuna herşeyine dikkat edin teslim almadan önce. Ne yapacakları belli olmuyor bunların...
Benim motordan çıkan çizik grenajıda oradaki sıfır kırmızı cbfye taktılar.
Ne olur ne olmaz, çizik grenajlara dikkat et...
motorun en arkasına geçip orta ayaktayken arka çamurluğa bak arka tekeri tam karşılıyormu?
bende buda sorunluydu çamurluk biraz sola kayık gibiydi. servisteyke ndiğer sıfır cbflerede baktım onlardada vardı bu durum.
Depo kilitinin ve gidon kilidinin normal çalışıp çalışmadığını dene.
tümmm grenajları iyice özenle incele çizik olmasın. Dikkatsiz çalışıyor anırım servis elemanları, yoksa o motor çizilmezdi. bişey çarpmışlar gibime geldi.
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)