Şimdi…
Aslında konuşulacak oldukça fazla şey var.. Nereden başlayalım bilmiyorum.
Herkes buluşalım toplanalım diyor. Aslında yapabiliriz neden olmasın.. Ama niyetin iyi olması sonuçların da iyi olacağı anlamına gelmiyor.
Şimdi aramızda sanırım çok sayıda yeni arkadaş var. Bazı bilgileri paylaşmak lazım. Ankara da motosiklet kullanıcısı var ama İstanbul izmirdeki kadar çok fazla kullanıcı yok.
Bilgili ve deneyimli olanlar da hitit vb daha elit klüplerin çatısı altında. Geriye kalanlar genellikle dirty cat vb enduro klüpleri, bilmemne ss klüpleri gibi küçük topluluklar halinde toplaşıyorlar.
Ankara da faal iki internet forumu var. Bunlar motosiklet net ve motordelisi.. Ne yazık ki her iki formda da Ankara gurubu bir şekilde ana formdan ayrılma yoluna gitti. Motordelisinden ayrılan arkadaşlar tek iz i kurdu. Bizden ayrılanlarda sanırım motogen diye bir form çatısı altında toplanıyorlar. Ki bu şekilde daha dört beş küçük internet motosiklet formu var ankara motosikletçilerinin kurduğu..
bu sebeple şu an ankarada 100 motosikletçiyi bir arada görebilmek bile hayal olacak neredeyse..
Toplanmak istiyoruz. Ama bizim Pazar toplantılarımız genellikle 10 kişinin katıldığı toplantılardan ibaretti ve otuzu geçtiğimizi hatırlamıyorum. Aramızda doktoru subayı iş arayanı, yada yaptığı işinde (mesleki olarak) parmakla gösterilecek arkadaşlarımız da var, ss kullananı da 20 yıllık motosiklete bineni de var, enduro kullananı scooter kullananı da var, 50 yaş üstündeki abilerimiz de 20 yaş altındaki kardeşlerimiz de.. bla bla bla.. her zaman uyum içinde olmayı başarmıştık. daha hiçbir buluşmadan insanlar birşeyler öğrenmeden yada mutlu olmadan ayrılmadı. Tek bir ana prensibe bağlı kalmak yetiyordu saygı. Her koşulda her zaman istisnasız saygı, yapmacıksız içten saygı.. herkesin neler bilebildiğine ve neleri aktarabildiğine paylaşabildiğine her buluşmada şaşırmışımdır.
Belki de ankara insanı olmaktan kaynaklanan bir bilgi ve görgü birikimi, büyükşehirde yaşamanın görmüşlüğü ve sindirmişliği, anadolu insanı olmanın içtenliği, kişisel iyi niyetlerimizle birleştiğinde gerçekten çok güzel arkadaşlıklar dostluklar kurulması kaçınılmaz oldu.
Ha aramızda birbirinin kız arkadaşına sulanan haysiyetli arkadaşlar, yada ambiyane bir tabirle hatun sevgisini düşkünlük haline getiren hatunsalak (altı çizili kısmı kafanıza göre değiştirebilirsiniz) arkadaşlar olmadı mı? Elbette oldu ama. Bir şekilde refleks halinde bünyemiz yada site elimine etti. Tabi site sayesinde oldukça iyi ve bilgili arkadaşlarımız da aramızdan ayrılmadı değil ne yazık ki. Ama bazen parmak kangren olmussa tüm eli kesmek zorunda da kalabiliyorsun..
Şimdi bunlar durumuzu görebilmemiz için benim paylaşmaya aktarmaya çalıştıklarım..
Gelelim neler yapabileceğimize..
Arkadaşlar. Önümüz yaz ve eve kapanmak yerine bir araya gelebilmek için daha çok zamanımız var artık. En azından motosikletlerimiz garajda beklemeyecek. Bu şartlarda bir araya gelebilmemiz daha kolay..
Öncelikle bir sorun var.. yer ve zaman.. Şimdi şu konuyu netleştirelim.. Eskilerin alışkın olduğu ve, en rahat ve sakin konum olması sebebi ile, ve daha önce de defalarca alternatifi aranıp bulunamadığı üzere en uygun mekan anatolia..
Bilmeyenler için şöyle tarif edeyim.. anatolia türk ocağı caddesindeki konser alanı. Bahçeliden öveçler tarafına giderken sağ kolunuz üerinde kalıyor. 7. caddeden direk çetin emeç bulvarına çıkmaya çalışırsanız tek yol zaten türkocağı caddesi.. Anatolianın girişi gariptir. Direk girerseniz garaja gidersiniz. Binanın arkasına geçmeniz lazım bir ara yol vardır hemen ana yol üzerinde oradan girmelisiniz. En sağdaki yolu kullanırsanız da bu sefer lojmanların içinde bulursunuz kendinizi..
Zaman.. devlet dairesinde olanlar yada bir şekilde özel sektörde çalışmayan arkadaşlar fazla anlamayabilir. Ama herkes için en uygun zaman Pazar günü gibi görünüyor.. saat 10:30-11:00 civarı da buluşma için uygun bir vakit diye belirlenmişti daha önce. Hem öğle sıcağı başlamadan herkes gelmiş olur, hemde konuşmak paylaşmak için fazlaca vakit olur.
Yer ve zamanı belirledik varsayarsak..
Geriye ne kaldı? Organizasyonu sağlayacak bir arkadaş.. öncelikle bu işi severek yapacak, vakit ayırabilecek bir arkadaş bulabilmeli. Aramızda bilgi ve deneyimi fazla olan büyüklerimizde, bahattin gibi iyi niyetli ve gayretli arkadaşlarımız da, yada dr murat gibi zaman ayıracak ve birçok kişiyi tanıyan arkadaşlarımız da mevcut. Ben düzgün birini eninde sonunda seçebileceğimize inanıyorum.
Yalnız organizasyonu yapacak arkadaşta gerçekten, teşkilatlandırma, görev paylaşımı yapabilme, örgütleyebilme gibi vasıflar olmalı. Yoksa herşey ya fiyasko olur ya en iyi ihtimalle hepimizin boş yere canı sıkılır yada birilerinin kalbi kırılır-kırılmak zorunda kalınır.
kimi formlarda kendisini başkanlık kürsüsüne oturmuş sanan insancıklar da olmadı değil. Ki azıcık kafanız çalışıyorsa bunu sizde öngörebilirsiniz. O sebeple bu kişinin biraz da yediklerini sindirmiş bir tip olması lazım.. doğal olarak bazı sebeplerden ötürü maddi yönden de rahat olabilmeli.. her geziye etkinliğe katılacağını öngördüğümüzde.. kompleks sahibi de olmamalı. Ben başkanım küçük motosiklete binemem diyerek büyük? motosiklet alan arkadaşlar da gördüm.
Aramızda çok iyi insan var ama bu saydığım yetilere gerçekten tamamen sahip 5-10 kişi var. Ve şu an hiçbiri formda gözükmüyor yada ankarada değil. Bu şartlarda en ideal seçimi yapmak da bizim zekamıza ve iyi niyetimize bağlı.
Kimsenin kalbi kırılmasın. dürüstçe söylemek gerekirse yapı olarak kimsenin arkasına takılacak bir tip olmadım. Hatta ergenlik dönemimde bile duvarıma astığım bir poster olmadı kimseyi örnek almak içime sinmediği için. Kendimce bir hayat tecrübem var, en azından bir çok insanın mayasını çabucak çözebiliyorum. Bunları neden yazıyorum. Aramızda çok iyi insanlar var evet ama birçoğumuzun da bazı yönleri fazlaca eksik. kimimizin bilgisi, kimimizin hayat tecrübesi, kimimizin sosyal yetenekleri gerçekten zayıf, kimimizin dürüstlüğe (ben her zaman en büyük cesaretin her zaman doğruyu veya hissettiklerini söyleyebilmek olduğuna inanmışımdır) her zaman meyli yok, kimimizin gözü hala gösterişte.
Bir şekilde önümüzdeki dönemde bu çözülebilir. Dediğim gibi bir şekilde aramızdaki en uygun ismi ortaya çıkarabiliriz. sonuçta herkese de örnek olabilmek lazım. türkiyedeki en kalabalık forumdan ankara için bir adet organizasyon sorumlusu çıkaramıyorsak ayıp bize. ayıp ki ne ayıp..
Sonuçta baş aramıyoruz. Her birimizin omuzları üzerinde ii kötü, dolu- az dolu bir tane var.
Bize bizleri organize edebilecek bir araya getirebilecek, her türlü etkinlikte bilgilendirecek, yeri geldiğinde mesaj atacak yeri geldiğinde telefon açacak yeri geldiğinde evimize kadar gelip bilgi verecek; yapılması gereken işleri yetilerimize bilgilerimize göre uygun bir şeilde dağıtabilecek, bunların düzgünce yapıldığını kontrol edecek-gerekirse kendi yaparak düzeltecek- bir organizasyon sorumlusu lazım. hatta bir tane de diğer yardımcı görevler için sorumlu lazım.
Gönüllüler çıkacaktır mutlaka. Biz de açıkca fikirlerimizi paylaşırız. En azından biz.. kimsenin yüzüne karşı söylemediğimizi arkasından söyleyemeyiz. Burada açıkca fikirlerimizi paylaşırız. İlk buluşma için de bu Pazar diyelim yada daha çok kişiye ulaşabilmek için bir sonraki pazara da atabiliriz ama ertelemek vakit kaybı olur. bir şekilde gelecek olan ilkine olmasa bile ikincisine gelir zaten..