Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[Ankara - MT]

REKLAM ALANI

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Şimdi…

Aslında konuşulacak oldukça fazla şey var.. Nereden başlayalım bilmiyorum.
    Herkes buluşalım toplanalım diyor. Aslında yapabiliriz neden olmasın.. Ama niyetin iyi olması sonuçların da iyi olacağı anlamına gelmiyor.

Şimdi aramızda sanırım çok sayıda yeni arkadaş var. Bazı bilgileri paylaşmak lazım. Ankara da motosiklet kullanıcısı var ama İstanbul izmirdeki kadar çok fazla kullanıcı yok.
    Bilgili ve deneyimli olanlar da hitit vb daha elit klüplerin çatısı altında. Geriye kalanlar genellikle dirty cat vb enduro klüpleri, bilmemne ss klüpleri gibi küçük topluluklar halinde toplaşıyorlar.

Ankara da faal iki internet forumu var. Bunlar motosiklet net ve motordelisi.. Ne yazık ki her iki formda da Ankara gurubu bir şekilde ana formdan ayrılma yoluna gitti. Motordelisinden ayrılan arkadaşlar tek iz i kurdu. Bizden ayrılanlarda sanırım motogen diye bir form çatısı altında toplanıyorlar. Ki bu şekilde daha dört beş küçük internet motosiklet formu var ankara motosikletçilerinin kurduğu..

bu sebeple şu an ankarada 100 motosikletçiyi bir arada görebilmek bile hayal olacak neredeyse..

Toplanmak istiyoruz. Ama bizim Pazar toplantılarımız genellikle 10 kişinin katıldığı toplantılardan ibaretti ve otuzu geçtiğimizi hatırlamıyorum. Aramızda doktoru subayı iş arayanı, yada yaptığı işinde (mesleki olarak) parmakla gösterilecek arkadaşlarımız da var, ss kullananı da 20 yıllık motosiklete bineni de var, enduro kullananı scooter kullananı da var, 50 yaş üstündeki abilerimiz de 20 yaş altındaki kardeşlerimiz de.. bla bla bla.. her zaman uyum içinde olmayı başarmıştık. daha hiçbir buluşmadan insanlar birşeyler öğrenmeden yada mutlu olmadan ayrılmadı. Tek bir ana prensibe bağlı kalmak yetiyordu saygı. Her koşulda her zaman istisnasız saygı, yapmacıksız içten saygı.. herkesin neler bilebildiğine ve neleri aktarabildiğine paylaşabildiğine her buluşmada şaşırmışımdır.

Belki de ankara insanı olmaktan kaynaklanan bir bilgi ve görgü birikimi, büyükşehirde yaşamanın görmüşlüğü ve sindirmişliği, anadolu insanı olmanın içtenliği, kişisel iyi niyetlerimizle birleştiğinde gerçekten çok güzel arkadaşlıklar dostluklar kurulması kaçınılmaz oldu.

Ha aramızda birbirinin kız arkadaşına sulanan haysiyetli arkadaşlar, yada ambiyane bir tabirle hatun sevgisini düşkünlük haline getiren hatunsalak (altı çizili kısmı kafanıza göre değiştirebilirsiniz) arkadaşlar olmadı mı? Elbette oldu ama. Bir şekilde refleks halinde bünyemiz yada site elimine etti. Tabi site sayesinde oldukça iyi ve bilgili arkadaşlarımız da aramızdan ayrılmadı değil ne yazık ki. Ama bazen parmak kangren olmussa tüm eli kesmek zorunda da kalabiliyorsun..

Şimdi bunlar durumuzu görebilmemiz için benim paylaşmaya aktarmaya çalıştıklarım..

Gelelim neler yapabileceğimize..

Arkadaşlar. Önümüz yaz ve eve kapanmak yerine bir araya gelebilmek için daha çok zamanımız var artık. En azından motosikletlerimiz garajda beklemeyecek. Bu şartlarda bir araya gelebilmemiz daha kolay..

Öncelikle bir sorun var.. yer ve zaman.. Şimdi şu konuyu netleştirelim.. Eskilerin alışkın olduğu ve, en rahat ve sakin konum olması sebebi ile, ve daha önce de defalarca alternatifi aranıp bulunamadığı üzere en uygun mekan anatolia..

Bilmeyenler için şöyle tarif edeyim.. anatolia türk ocağı caddesindeki konser alanı. Bahçeliden öveçler tarafına giderken sağ kolunuz üerinde kalıyor. 7. caddeden direk çetin emeç bulvarına çıkmaya çalışırsanız tek yol zaten türkocağı caddesi.. Anatolianın girişi gariptir. Direk girerseniz garaja gidersiniz. Binanın arkasına geçmeniz lazım bir ara yol vardır hemen ana yol üzerinde oradan girmelisiniz. En sağdaki yolu kullanırsanız da bu sefer lojmanların içinde bulursunuz kendinizi..

Zaman.. devlet dairesinde olanlar yada bir şekilde özel sektörde çalışmayan arkadaşlar fazla anlamayabilir. Ama herkes için en uygun zaman Pazar günü gibi görünüyor.. saat 10:30-11:00 civarı da buluşma için uygun bir vakit diye belirlenmişti daha önce. Hem öğle sıcağı başlamadan herkes gelmiş olur, hemde konuşmak paylaşmak için fazlaca vakit olur.

Yer ve zamanı belirledik varsayarsak..

Geriye ne kaldı? Organizasyonu sağlayacak bir arkadaş.. öncelikle bu işi severek yapacak, vakit ayırabilecek bir arkadaş bulabilmeli. Aramızda bilgi ve deneyimi fazla olan büyüklerimizde, bahattin gibi iyi niyetli ve gayretli arkadaşlarımız da, yada dr murat gibi zaman ayıracak ve birçok kişiyi tanıyan arkadaşlarımız da mevcut. Ben düzgün birini eninde sonunda seçebileceğimize inanıyorum.

Yalnız organizasyonu yapacak arkadaşta gerçekten, teşkilatlandırma, görev paylaşımı yapabilme, örgütleyebilme gibi vasıflar olmalı. Yoksa herşey ya fiyasko olur ya en iyi ihtimalle hepimizin boş yere canı sıkılır yada birilerinin kalbi kırılır-kırılmak zorunda kalınır.

kimi formlarda kendisini başkanlık kürsüsüne oturmuş sanan insancıklar da olmadı değil. Ki azıcık kafanız çalışıyorsa bunu sizde öngörebilirsiniz. O sebeple bu kişinin biraz da yediklerini sindirmiş bir tip olması lazım.. doğal olarak bazı sebeplerden ötürü maddi yönden de rahat olabilmeli.. her geziye etkinliğe katılacağını öngördüğümüzde.. kompleks sahibi de olmamalı. Ben başkanım küçük motosiklete binemem diyerek büyük? motosiklet alan arkadaşlar da gördüm.

Aramızda çok iyi insan var ama bu saydığım yetilere gerçekten tamamen sahip 5-10 kişi var. Ve şu an hiçbiri formda gözükmüyor yada ankarada değil. Bu şartlarda en ideal seçimi yapmak da bizim zekamıza ve iyi niyetimize bağlı.
    Kimsenin kalbi kırılmasın. dürüstçe söylemek gerekirse yapı olarak kimsenin arkasına takılacak bir tip olmadım. Hatta ergenlik dönemimde bile duvarıma astığım bir poster olmadı kimseyi örnek almak içime sinmediği için. Kendimce bir hayat tecrübem var, en azından bir çok insanın mayasını çabucak çözebiliyorum. Bunları neden yazıyorum. Aramızda çok iyi insanlar var evet ama birçoğumuzun da bazı yönleri fazlaca eksik. kimimizin bilgisi, kimimizin hayat tecrübesi, kimimizin sosyal yetenekleri gerçekten zayıf, kimimizin dürüstlüğe (ben her zaman en büyük cesaretin her zaman doğruyu veya hissettiklerini söyleyebilmek olduğuna inanmışımdır) her zaman meyli yok, kimimizin gözü hala gösterişte.

Bir şekilde önümüzdeki dönemde bu çözülebilir. Dediğim gibi bir şekilde aramızdaki en uygun ismi ortaya çıkarabiliriz. sonuçta herkese de örnek olabilmek lazım. türkiyedeki en kalabalık forumdan ankara için bir adet organizasyon sorumlusu çıkaramıyorsak ayıp bize. ayıp ki ne ayıp..

Sonuçta baş aramıyoruz. Her birimizin omuzları üzerinde ii kötü, dolu- az dolu bir tane var.

Bize bizleri organize edebilecek bir araya getirebilecek, her türlü etkinlikte bilgilendirecek, yeri geldiğinde mesaj atacak yeri geldiğinde telefon açacak yeri geldiğinde evimize kadar gelip bilgi verecek; yapılması gereken işleri yetilerimize bilgilerimize göre uygun bir şeilde dağıtabilecek, bunların düzgünce yapıldığını kontrol edecek-gerekirse kendi yaparak düzeltecek- bir organizasyon sorumlusu lazım. hatta bir tane de diğer yardımcı görevler için sorumlu lazım.

Gönüllüler çıkacaktır mutlaka. Biz de açıkca fikirlerimizi paylaşırız. En azından biz.. kimsenin yüzüne karşı söylemediğimizi arkasından söyleyemeyiz. Burada açıkca fikirlerimizi paylaşırız. İlk buluşma için de bu Pazar diyelim yada daha çok kişiye ulaşabilmek için bir sonraki pazara da atabiliriz ama ertelemek vakit kaybı olur. bir şekilde gelecek olan ilkine olmasa bile ikincisine gelir zaten..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sefakarhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt660r
    arkadasım cok guzel bir yazı yazmıssın tesekkur ediyorum.. ben siteye yeni dahil oldum ve bu yazıyı okuyunca yıllardır sitedeymisim gibi bilgilendim..dahaonceleri biirkac otomobil sitesine uyeydim ve malesef butur kopmalar herzaman oluyor.. ama seninde ongordugun gibi yeni kan ve toparlanma olmalı..siteden gidenler olabilir.. yeni siteler kuranlar olabilir..mevcut siteyi toparlamak ve yeni olusumlar hazırlamak adına ben yeni bir uye olarak destege hazırım..

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Asfaltın meleği.... Valla amma yazmışın.... Okuması zaman aldı..Ama güzel yazı.....

Dokturla sen toparlarsın aslında gurubu....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Arkadaşlar ankaradayım istanbuldan hyosung alcam tanıdığım kimse yok acele yardım edecek varmı (Ankara içinden )

bart1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6 fazer 2005/yamaha ybr 125 2004(satmaktan şu ar
    Alıntı marka_mark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ankaradayım istanbuldan hyosung alcam tanıdığım kimse yok acele yardım edecek varmı (Ankara içinden )
    bunun için istanbuul konusuna yazmanız gerekmez mi?
    bazen bir saat bir ömre bedeldir.yaşadığın anın tadını bilmek gerek.mutluluk denilen şey kolay bulunmaz ki,kaybetmemek için düşünmelisin.paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir(çok atmiim bir de bilgi).

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    ankara da başkent motor var gimatın orada. bence onun fikrini al. istanbuldan almak yerine ankarada dabir tane bulabilirsin. hatta temizce siyah bir gt250 duruyordu bir iki ay önce. belki hala duruyordur..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:17 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:14 PM ----------

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asfaltın meleği.... Valla amma yazmışın.... Okuması zaman aldı..Ama güzel yazı.....

Dokturla sen toparlarsın aslında gurubu....
    Asıl sen olsaydın daha rahat toplanırdık

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Düşünüyorum ne yapılabilir diye bir kaç saattir. ortaya çıkmak yada birilerini ortaya çıkarmak ta istemiyorum bir yandan, bir yandan adım atılmazsa herşey yine ortada kalacak. yine doğal olarak beklemek yerine adım atmayı tercih etmek zorunda kalacağım derken baktım yazan yok kaldım da..

ne tür görevler var, neler ortaya çıkabilir, ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz, kimlerin ne tür istidatları var, kimin sürüş deneyimi var, kimin vs var, kimin vakti kimin 3-5 kuruşu hibe edebilecek parası var, kimin hayat deneyimi var düşünüp duruyorum.

Bize en az iki arkadaş lazım. hatta çok deneyimli arkadaşlara artık ulaşamayacağımız için, organizasyon ve gezi sorunlarının sıfıra indirilebilmesi için üç kişi belkide..

Gezi buluşma vb organizasyonları tüm detayları ile planlayabilecek,
    insanları bir araya getirebilecek,
    çeşitli imkanları (eğitim, yeri geldiğinde araba, vs vs) grup hizmetine sunabilecek,
    sürüş sırasında liderlik, artçılık vb yapabilecek;
    site yönetiminden tişörttür vb alıp saklayabilecek,
    bilgisi karakteri vs ile örnek oluşturabilecek bla bla bla (mümkünse 30 yaş üstü hayat tecrübesi sebebi ile tercih nedeni )
    çeşitli sosyal vb bağlantıları yapabilecek iş hayatı ve çevreye sahip,
    gösterişten ve ukalalıktan uzak; zaman içinde de uzak kalabilecek kişilikte olan arkadaşlar..
    ve en önemlisi ahlakıyla herkesin (tanıyanların) kefil olabileceği,
    mümkünse yöneticilik deneyimi olan (bu kısmı şakaydı bittabi )

arkadaşlara ihtiyacımız var. ankara mt sorumlusu (yönetim vb ne karşı muhatap olabilecek), en az bir (tercihen iki) arkadaşımız da gezi organizasyon vb lerinde görev alarak sorumluluk taşıyacak..

Öncelikle arkadaşlar; kafamda bir kaç aday belirledim ve bunları sadece paylaşmak için yazıyorum. bu aday isimleri silinebilir, değiştirilebilir, daha ideal bir isimle-isimlerle görev paylaşımı daha düzgün yapılabilir.

herkes kendince adayını belirlesin, kendince olumlu olumsuz yönlerini yazsın buraya (arkadaşça). daha sonra en ideal isimleri belirleyip bu isimler arasında oylama yaparız.

ve unutmayalım.. seçtiğimiz isimlerin site yönetimi tarafından onaylanması gerekli

Murat: bart1969

Halk arasında muteber tutulan doktorluk gibi bir mesleği var.
    Cumartesi pazarı boş, devlet memuru olduğu için bünyesi çok yorulmuyor.
    Hayat içinde birlikte taşıdığı problemleri olsada (cinsel ve duygusal problemleri var ) problemsiz insan yok nasıl olsa
    Yaşı da 35 civarı..
    Sürüş konusunda deneyimi iyi
    Hoşlananlar olduğu gibi hoşlanmayanlar da var.
    İyi niyetli, insanların kötülüğünü istemez, kafası çalışır.
    Bilgili, sohbeti çekilir (her zaman olmasa da %50 %50 diyelim)
    Üstelik uzun zamandır mt yi toplama hayali kuruyor, yani kafadan gönüllü.
    (tabi bu gönüllü kelimesini yazdığımda ona kızmadım değil madem öyle niye yazmadın şimdiye kadar iki çift laf diye ama sonra aklıma geldi)

Gürsel: gürcell

kendi işinin sahibi
    ahlakı, dürüstlüğü, insanlığı, iyi niyetiyle tam örnek..
    nereye giderse insanların gözleri onun muhabbetini arar olur
    kafası da dili de çalışır..
    zamanı var ama dükkana çakılı da kalabilir.
    insanları bir araya getirebilir, herkese kendini dinletebilir, herkesi dinleyebilir.
    herkesle hemen kaynaşabilir, sıcak ilişkiler kurabilir ama laubali olmaz.
    hayatın ne olduğunu, neye dikkat edeceğini bilir
    31 yaşında

Gencay: asfalt meleği.. yani ben.

(benim yazdığım aslında olmayan olumlu özellikler varsa -yani kendi kendime objektif olmayıp uydurduğum cümleler varsa- yada unuttuğum olumsuz konular varsa lütfen ekleyin, uyarın, uymazsam afişe edin, sonra ilk etkinlikte toplaşın beni elimine edin )

31 yaşında.
    nazaran dürüst, iyi niyetli denilebilir, kafası çalışır, kötülüğün ne taraftan geleceğini öngörebilir.
    iş ve maddi olarak pek sıkıntısı yok, sıkıntı yapmadığı için borcu çok
    iş vb nde kendini ispatladığı için komplekssiz
    fazla koruyucu kollayıcı olabiliyor bazen gereksiz yere
    eğitim vb bağlantıları yapabilecek çevreye sahip
    işi sebebi ile her etkinliğe katılamayabilir
    olgun ama bazen apolitik (insanların art niyetlerini suratlarına çarpma gibi bir dezavantajı var) fazla açık sözlü (özellikle yapılan hatalar veya ahlaklı olmayan davranışlara çabuk ve kesin tepki veriyor)

ki ben bunları yazdım ama. dürüstçe söyleyeyim, bunlara değil de benim hakkımda diğer arkadaşların yazdıklarına bakalım. önemli olan benim kendimi nasıl gördüğüm değil, insanların beni nasıl gördüğü. (normal şartlar altında önemli olan elbette benim neyin doğru olduğuna inandığım ama iş başkalarına karşı sorumlu olmaya gelince kazın ayağı değişir)

benden üç isim.. 3 görev için 3 aday.. bu adayların görev paylaşımı, yada isim değişiklikleri yine bizlere kalmış..

belirli isimler öne çıktıktan sonra bu isim sahiplerinin kendilerini kısaca formda tanıtmasını rica edeceğim. kimlerin arasında kimi seçebileceğimize daha rahat karar verebilelim.

beklemektense adım atmak daha iyidir. belki bir senedir bekliyoruz ama kimsenin ortaya çıkacağı yok böyle giderse..
    ben inanıyorum ki türkiyede nasıl örnek bir formsak ankarada da o hale geleceğiz ankara mt olarak..

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Hadi başarılar size....

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    gürcell 33 yaşındadır. biline
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    gürselle yaşıtız diye hatırlıyorum ben ben de mi 33 yaşındayım o zaman.. zaman ne çabuk geçiyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:39 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:39 AM ----------

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi başarılar size....
    var mı tavsiyen

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı asfalt meleği adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gürselle yaşıtız diye hatırlıyorum ben ben de mi 33 yaşındayım o zaman.. zaman ne çabuk geçiyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:39 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:39 AM ----------

var mı tavsiyen

Uykum geldi..Yarın yazarım sana bişiyler.....

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    olur benim de uykum pek çok.. anca yarın akşama bakabilirim kim ne yazdı diye zaten..

Gürcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Zat tı. :P
    Asfaltım meleğim helal olsun iyi döktürmüşsün.

Kankam bence bu bahsettiğin işler için iki kişi yeterlidir.

Bana soracak olursan doktor ve sen çok güzel idare edersiniz.
    Yalnız bu hadi siz olun demeyle olmayacak sanırım. Siz en güzeli bir buluşma günü belirleyip toplaşın. ilk bir kaç toplaşma gelen olmasa da sonrakilere illaki katılım olacaktır. Sonrasında zaten siteden size ne yapmanız gerektiği bildirilir diye düşünüyorum. Organizasyonlarda benim ne yazıkki hiçbir şekilde faydam olacağını düşünmüyorum. Senin de dediğin gibi tüm gün sabah 9 akşa 10-11 dükkana tıkılıyorum.
    Nerede bu hayatın restart düğmesi? Kasmaya başladı artık, Yeniden başlatmam lazım...

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    murat okusa yazsa bişiler.. ve diğer isimler ortaya çıksa..

CBF150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 BMW R 1200 GS Adventure
    Ankara da yaşayan bir motorcu olarak izlenimlerim;
    Her sınıftan motosiklet kullanıcısı var (Enduro,SS,Custom,scooter vs.)
    Ve oluşan gruplarda genelde motosiklet sınıfına ve cc'ye göre endeksli durumda.
    Her ne kadar farklı sınıftan motor kullanıcıları olsada mantık aynı.
    Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın grubun toplanmasına veya yeniden yapılandırılmasına karşı alınmış bir tavır değildir.
    Çünki Ankara MT dağıtılmadan önce bile kendi içinde gruplaşmaları vardı zaten.
    Her formda her sitede bu gruplaşmalar malesef var.

Arkadaşlar bugün Anatolia kültür merkezinde tüm motosiklet severlere açık olarak ücretsiz bir grup sürüş eğitimi verilecektir.isteyen herkes gelebilir.malum yaz geldi canımız gezmek tozmak ister bu iş de grupla güzel olur.küçük nüanslar bazen hayat kurtarır.kaçırmamanızı tavsiye ederim.saat 20.00da orada olunacak 1.5-2 saat sürecektir
    saygılar
    :bestmt:

bart1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6 fazer 2005/yamaha ybr 125 2004(satmaktan şu ar
    gencaycım..ne diyeceğim bilemiyorum...istemek ve yapmak bunlar başka mevzular;durumu müsait olmak bambaşka.....
    bazen bir saat bir ömre bedeldir.yaşadığın anın tadını bilmek gerek.mutluluk denilen şey kolay bulunmaz ki,kaybetmemek için düşünmelisin.paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir(çok atmiim bir de bilgi).

Motosikleti
    Chopper
    asfalt meleği öncelikle yazından dolayı tebrik ederim, bende ankara mt den idim(şu an motogen deyim) eski ankara mt bir aile gibiydi. Bunu laf olsun diye söylemiyorum samimiyet, başın sıkışınca yanında olmaları, gezilerde veya bu tarz durumlarda kendini yanlız hissetmemen başka bir duygudur.

Eski konuları tekrar açmak doğru değil sanırım ama ankara tayfası ile istanbul tayfası anlaşamadığı için ayrılmak zorunda kaldık. Bu her iki taraf içinde iyi olmadı, ama her ne olursa olsun biz kimseyi kaybetmedik bütün abilerimiz, ablalarımız, arkadaşlarımız gene aynı grup içerisinde. Olan motosiklet ile yeni tanışan arkadaşlara oldu şekil A da görüldüğü gibi grupsuzluk ve düzensizlikden dert yanıyorsunuz ve haklısınızda. Umarım kendi aranızda tekrar bir ankara mt oluşumu sağlarsınız.

Başarılar dilerim...

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Alıntı BikerBoyz34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bugün Anatolia kültür merkezinde tüm motosiklet severlere açık olarak ücretsiz bir grup sürüş eğitimi verilecektir.isteyen herkes gelebilir.malum yaz geldi canımız gezmek tozmak ister bu iş de grupla güzel olur.küçük nüanslar bazen hayat kurtarır.kaçırmamanızı tavsiye ederim.saat 20.00da orada olunacak 1.5-2 saat sürecektir
    saygılar
    yahu arkadaşım buluşma 10 saat önce mi haber verilir?

Motosikleti
    Chopper
    Alıntı BikerBoyz34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    saygılar
    orda olucam

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)

Bu Konudaki Etiketler