ooo iyi iyi geliriz..paso onunden geciyom da durup iznemek nasip olmadı..saat kacta basnıyo?
ooo iyi iyi geliriz..paso onunden geciyom da durup iznemek nasip olmadı..saat kacta basnıyo?
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
ne kadar sık duzenlenmeye basladı yaaa guzel guzel hem sasırdım hem hosuma gıttı...
[COLOR="Red"]CBR 1000 RR[/COLOR][COLOR="Black"]SON KARAR[/COLOR]
evren merhaba bende burdayım
[B]Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum[/B]
way abicim selam hosgeldin..gidiyoz mu cumartesi motodroma..14 derece olcak.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
pfffff yarın aksam yola cıkıorum Orduya motorumu almaya gıdıorum bıdaakı ahfta içi dönücem düldülün üstünde ondan sonra aranızdayım şayet motorsuzken gezi yazılarını okuyup toplantılara gidememek gibi berbat bişey daha yoq....
yıne kımse yok ankara sayfasında buraları baya bı ıssız oldu yaa...
Bu konunun ustaları olarak size bir şey danışmak istiyorum.Geçtiğimiz pazar günü motosiklet üzerine ilk defa bindim.Sürücü kursu 12-14 kişi civarında kursiyeri servisle sınavın yapılacağı yere götürdü.Adambaşı iki saat dedikleri eğitim için 3.5 saatte 12 kişinin işini bitirdi ve motorla bir kaç tur attık.Bişey öğrendikmi,Evet de diyebilirim ama pek isteksizce.
Açıkçası motor kullanmak bayağı zor geldi.El ayak koordinasyonu bir hayli zor.
Ben CBF150 alıp binmek istiyorum ama herhalde apartmanın garaj bölümünde bir hayli antreman gerekecek.
Önce kaldırdıktan sonraki gaz ayalamaları ve dubaları geçerken hangi viteste geçmem gerek bunu çözemedim.Bide haftaya komisyonun önünde bakalım nasıl sürcez motoru.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Teşekkürler.
usta değilim estağfurullah ama nacizane tavsiyelerim olacaktır , eğitim diye size götürdükleri şey aslında sınavda kullanacağınız motora alıştırmaya çalışmalarıdır ama sınavda başka motorada bindirebilirler mesela. vites değiştirmenize gerek yok sınavda en azından 2 sene önce öyleydi , 1. vitesde dubaların arasından geçebilirsiniz zaten sadece 8 çizeceksiniz o kadar. imkanınız varsa sınavdan önce boş bi alanda çalışın yardımı olur , kolay gelsin
sınavdan önce motorlar gelir 1 - 2 tur atarsın motorla mutlaka olur bu olmazsada mutlaka iste kursdan. Komisyonun önünde de aynı motorla turatarsın zaten. Sınavda kalan çok nadirdir yanlış yapsan bile bir tur daha atmanı isterler okadar gerilecek birşey yok yani panayır gibi oldugundan sınav yeri hiçbirşeye bakmıyorlar.
BEnde ehliyetimi 2 ay önce aldım, seninde bu süre zarfında yapacağın şey, motosiklet eğitimi veren bir yere gidip öncelikli 125 cc motorlara alışman. Sınavda geniş aralıklı kukalardan geçmeni istiyorlar , önce kukaların diğer ucuna kadar sürmeni sonrasında dönüş yapıp kukalardan geçmeni, giderken 1 nci viteste bile gidebilirsin dönerken debriyajı yarım yaparsın kukalara girerken debriyajı çok hafif ve yavaşça bırakıp hızlanmasını sağlarsın sonrasında yarım debriyajla bile geçersin. Ama bütün bunlar 4-5 saatlik eğitimle halledilebiliyor. Bi motosiklet mağazasına git şu kadar eğitim alacam eğitimime sonrada devam etmek istiyorum bana yardım edin dersen, 30-40 Ytl gibi saatlik ücrete yaparsın.
Bu arada sınavda bi sürücü kursu, adayları mondial marka 250 cc chopper la sınava sokmuştu, verdikleri eğitim hikaye olduğu için ve bu motor bi acemiye göre hantal kaldığından çoğu aday motoru düşürdü. 125 cc lik yamaha larla sınava girmek akıllıca olur, kurstan bunu talep edebilirsin.
İlginize teşekkür ederim.Valla ne diyeyim,birinci veya ikinci vites geçmeye çalışacağım ama benim korktuğum birinci viteste gaz ayarı.Çünki motor az gazda yığılıyor çok verince hopluyor.Acemi olunca ayarlayanmıyo işte.Sabah erkenden sınav yerine gidip orada saatlik ders almaya çalışacağım.Sınav bana gelene kadar herhalde kukalardan geçecek kadar öğrenirim.
eeee ne zaman bulusuyooozzzz
evet ya bı ara bulussak ama havalar sogudu artık pazar gunu kar beklenıomus ankarada nasıl ıs anlamadım
hafta sonu sheltox un motoruyla ankara caddelerinde dolaşmak o kadar güzeldi ki....
ankara mt neden bu kadar cansızzzz????????
evet ankara mt bişey sorucam.
korumalarınızı nereden alıyorsunuz? gidip inceleme-karşılaştırma yapacağım hiçbiryer bilmiyorum doğru düzgün, yoksa internetten mi almalıyım?
ama gidip görmeden de olmaz ki
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)