Selamlar,
Whatsapp'ın da forumun da ayrı ayrı iyi yanları ve kötü yanları var sizin de yazdığınız gibi. Forumdan bir noktadan sonra haberleşme yavaşlayabiliyor. telefon sürekli elimizde, whatsapp hep açık ama forumdaki bir konu başlığı öyle olamıyor. dediğiniz gibi forumun amacı belki yeni insanlarla tanışmak, insanlara bilgi aktarımı yapmak, bilginin kalıcılığını sağlamak olmalı.
benim forumda bu zamana kadar gördüğüm en güzel örnek zaferce kullanıcı adlı üyeninkiydi örneğin. kendisine ulaştım artık sürmüyormuş maalesef, ama zamanında bıkmadan sıkılmadan,ayrım gözetmediğini vurgulayarak etkinlikler ayarlayarak sürüş rotaları oluşturmuş, insanları bir araya getirmiş ve tanışma ortamı oluşturabilmiş. en önemlisi de tüm bu seyahatlerdeki rotaları, gidip görülecek yerleri çok güzel düzenleyip bir "çıktı" oluşturmuş ve forumda ve kendi blog sayfasında paylaşmış. harika bir rehber ankara'da yeni sürmeye başlayanlar için.
halen aktif gruplar vardır mutlaka. o yollarda görüp selam vermeyenler -belki de görmemişlerdir - muhtemelen bu gruplara üyedirler. dışarıya kapalı olabilirler, insanların kendi arkadaş çevresiyle zaman geçirip dolaşmak istemesi doğal karşılanabilir. kuluçka yuvasına benzetmeniz çok doğru olmuş bu noktada.
hiç grup sürüşü yapmadım ama, cc farkının oluşturacağı kopmalar normaldir bence. hatta bu cc olmaz da tecrübe de olabilir. en önemlisi öncesinde bu durum planlanmalı ve herkesin bilgisi dahilinde olmalı, herkes kendini rahat hissetmeli. örneğin grup iki alt gruba bölünebilir. varış noktasında birleşilir, dönüşte yine iki grup olarak dönülür vs.
son olarak, şu dönemde aktif ve yol-sohbet her konuda arkadaş arayan sürücüler olarak bir whatsapp grubunda toplanıyoruz. linki yukarılarda var. yasakların da kalkmasıyla planlamalar başlar sanırım
herkese sağlıklı günler.