Yeni değil bu yalnızlık . . .
Cumayı bilmemde 14-15 hafta sonu yağış yok galiba.bende memlekete varıp gelicem inşallah yağmur yağmaz...hayvan damda çok sıkıldı dışarı çıkmak istiyo artık
yokmuş 250 km fln gittim yolda bi tane bile motosikletli görmedim
Bu sene sürekli kullanacam dedim motorsikleti..Yağmurda motorsikleti kullanmak beni çokkk korkuttuğu için kullanamıyorum.. şimdi deyin bakalım yağmurda lastikler fena halde kayıyormu? oysa bi sürü motor görüyorum yollarda.. hemde scooter falan.. mondialin, asyanın...benim motorsiklet tırt sanırım... lastikleri değiştirmek zorundamıyım? maşallah bir çifti 700 tl... neymiş yağmurda kaymazmış.. iyide bu scooterlar nasıl kaymıyor? satıp scootermı alayım yani.
Abla orjinal lastiklerin kötü bunu kabul etmekte fayda var,
ha kullanılmaz mı tabikide kullanılır aslında bunu trafiğin olmadığı zaman yağmurlu bir zeminde 20 ile giderken arka tekeri sıkıca basarak ne kadar süre zarfında nasıl kaydığını lastiklerin nasıl tepki verdiğini kendin test etmen en doğrusu yada bi denk geldiğimizde beraber de yapabilirz?
Ön freni denememeni tavsiye ederim zira sizin motorların rake açısından dolayı ön tarafı kaybettiğinde düşme ihtimalin daha yüksek gibi.
ANGARAJ
evet bayağı kötü shinko..sanırım naylon değilde kauçuk lastik almak gerekiyor..bir ara fren denemeleri yaparsak iyi olur.. normal frenlememde iyi değil benim
Yağmurda sürebilirsin elbet, ama öyle bir sürmelisin ki motorunda fren mekanizması yokmuş gibi..böyle bir varsayınla sürerek frene ihtiyacın olmayacak şekilde sürmeye başlarsan iyi bir başlangıç olur...ya da 2-3 gün daha bekle yağmurlar bitiyor zaten böyle bir derdin olmaz
bu arada geçmiş zamanda "hayatta 80 i geçmem" diyordun o iş ne oldu geçen soramadım sana..
evt aslında yaz tamamen yağışsız geçiyor, ama ben şöyle kasıma aralığa kadar kullanmak istiyorum..bakacaz artık , bütçe uyarsa lastik yenileyecez.. Erhancım 80 i zaten şehir içinde geçemiyorum hatta ulaşamıyorum o hıza.ama itiraf ediyorum geçen seneki kızlchamam ve güdül gezisinde 85-90 arasıydı hızım. Bir kez 120 yi denedim, güzeldi, ama bi daha denermiyim sanmam..yani hızım sabit artık..bubarada bu hızlarla gezi yapacaklara katılmak isterim. Biliyorum sizler bu hızların çookkkk üstündesiniz..Dolayısıyla sizlerle sadece sefa cafede buluşa biliyorum :((
yağmurda kullanmak son derece eğlenceli. virajlarda daha az yatıp sakin sakin giderseniz sorun yok.kamyonlardan cof cofff sular fln müthiş. Ben yağmurda sürmek zorundayım ayrıca motosikletin tepkilerini öğrebilmem için. Yağmurdan kaçıp kaçıp bi gün yakalanırsam uçup pekmez olmayayım
Dostum, Ankara dönüşünde akşama kalmanı önermem geredenin soğuk olmasını geçtim azap deresi diye bi yerden geçeceksin ve orası şu sıralar aşırı soğuk ve güneşin gitmesiyle beraber şiddetli yağış kaçınılmaz hiçbir hava durumu oranın yağışını göstermiyo bilgin olsun şansına kalmış, ben dün akşam geldim aynı yoldan aynı günlerde senin izleyeceğin rotayı izledim. giderken kazanı geçince hava açtı mangal planları yaptım çok geçmeden hava bozdu.
20-22 hazirana ertelerseniz beraber gideriz hem arkadaşımın düğünü var bizim oraların kültürünü göstermiş olurum size ayrıca bartın da kalacak yerde sorun olmaz mehmete de söyle haftaya gidelim.
Yağmurda sürüşün eğlencesini biliyorum. Ancak işkenceye döndüğü zamanları da biliyorum. 14 Nisan 2013 Pazar günü Ankara>Kocaeli rotasında eve varana kadar yağışlı havada sürdüm. Varış noktam ev olduğu için sonrasında sorun yaşamadım. Ama geziye giderken öyle bir yağış yemek kesinlikle isteyeceğim son şey olur.
Söylediklerini dikkate alacağım dostum. Ama Mehmet'i tanıyorsun, çok sabırsızlık ediyor. Biz de bayağıdır planladığımız için ve zaten bir hafta ertelediğimiz için bir daha ertelemek istemiyoruz.
Pazar günü akşam değil, ikindide dönüş yoluna çıkabiliriz. Henüz onunla ilgili kesin bir kararımız yok zaten.
Birit-GE-sıton lastikleriniz var, yağmur vız gelir tırış gider...
Arkadaşlar motorum tayin sebebiyle satılıktır, gerçi bu sayfada olupta bilmeyen yoktur muhtemelen ama
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5985903/detay/
Sürüşle ilgili hiç endişem yok.
Ama başka bir şehirde konaklamalı bir gezi planladığımız için, yolda donuma kadar ıslandıktan sonra oralarda duş alma/temizlenme/kurulanma gibi ihtiyaçlar için kafa yormak istemiyorum.
Yedek elbisemiz tabii ki olacak ancak aşırı yağışı karşılayacak bir hazırlığı ekstra yük, ekstra dert olarak görüyorum.
ben yağmuru görerek ve bilerek çıktım. yağmurluk mağmurluk ne varsa astronot gibi takıldım
Şu an bu konu içerisinde 29 kullanıcı var. (0 üye ve 29 misafir)