Siyasetten, siyasetçiden, içinde yalan olan herşeyden nefret ederim. Şu anki hükümetten de. Beni yakından tanıyan insanlar bu konudaki görüşlerimi az çok bilir.
Fatih, yakın olarak tanıdığım arkadaşımdır, bu sitede sanki hükümetin tek savunucusuymuş gibi bir etiket yapışmış durumda üzerine ne yazık ki. Onun da onaylamadığı şeyler olduğunu, hükümete körü körüne destek veren biri olmadığını biliyorum mesela. Senin yazdığın bu mevzu ve buna benzer mevzularda adamı bu noktaya getiren biraz da karşısındaki insanlardır bence, yani karşısındaki kişilerin derdi, onun da söylediği gibi mevzunun özü değil de, sadece hükümete ateş püskürmek olduğundan, onun sahip olduğu ideolojiye bir sürü küfür edildiğinden üzerine alınıp o da küfür etmiş olabilir, hiçbirimiz, biri sana bi tokat attığında öbür yanağını uzatan adamlardan değiliz. O da değil, dolayısıyla mevzu söylediğin yere geldiyse burda sadece onda suç aramamak lazım, ben de her ne kadar sakinlikten yana olsam ve kavga etmekten nefret te etsem, bana da küfür ederlerse, beni de kışkırtırlarsa ben de karşılık veririm, burdaki olayında bu şekilde olduğunu düşünüyorum.
Zaman zaman söyledikleri ya da savundukları benim fikirlerimle örtüşmese de, bazen nasıl olur da bu adamları destekler diye düşünsem de, kişiliğinden ve insanlığından yüzde yüz emin olduğum biridir, justin biber le aynı havayı soluyacağıma, yüz kere fatihle solumayı tercih ederim
Tanıyıp da adam gibi karşılıklı saygı çerçevesinde oturup konuşursan bu yazdıklarından pişman olacağını düşünüyorum. Kendisine nasıl davranıyorsan o şekilde karşılık veren biridir ayrıca. İyi davranırsan iyi karşılık alırsın, küfür ya da hakaret edersen o şekilde karşılık alırsın.
Özellikle siyasi topiklere girmiyorum, girip de iki mesaj okuyunca direk sinirlerim allak bullak oluyor, o yüzden de girmiyorum, Okan Abinin dediği gibi siyaseti ait olduğu topikte yaparsan kendi adıma sevinirim.
Bir de hazır yeri gelmişken söyleyeyim, biz bu topikte birbirimize çeşitli lakaplar takıp, dalga geçiyoruz ama bunu yapan insanların hepsi, birbirini tanıyan, yüzyüze görüşen, belli bir samimiyeti olan insanlar, görmediğimiz, tanımadığımız insanlara her zaman daha mesafeli ve saygılı yaklaşmışızdır. İnsanlar yüzyüze konuşunca, birbirlerini daha yakından tanıyınca, bazı şeyleri daha iyi anlıyorlar, klavyeden istediğin kadar yaz, yüzyüze görüşüp de iki laf etmek kadar etkili olmuyor, istediğini o kadar net anlatamıyorsun.
Siyasetten nefret ederim dedim, bütün bu yazdıklarımdan hükmeti desteklediğimi falan çıkarmayın sakın, yaptıklarının %99 una karşıyım, bu konuda da yayın yasağı olsun, kaynağın hemen bulunması olsun, bunların altında da hoş şeyler olmadığını düşünüyorum ama bunları burada tartışmayı düşünmüyorum, dediğim gibi, yüzyüze olduğumuz bir ortamda konuşulabilir bence.