Keep your bike in good repair: motorcycle boots are not comfortable for walking.
Ozancım "Hırsız" derken ????
Vergiler çok çok çok yüksek diyebilirsin bende seninle beraber hemfikir olurum . Ama "Hırsız" dersen işler değişir , hele ki memleketime "Hırsız" dersen cidden kırılırım.
Sevgilerimle
Önemli Not: BMW fiyatlarının yüksek oluşu sadece vergilerden değil Borusanın fiyat politikasından kaynaklanıyor. Yurtdışında benim motorumla aynı fiyata satılan GS Türkiyede 15-20 bin lira daha pahalı . İşin komik tarafı GS benim motorumdan bir alt vergi diliminde benimkinin yarısı kadar vergilendirirliyor.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Hırsız derken sınavsız eğitim hakkından başlarımda benzin fiyatlarından devam ederim ardından taşeron işçilerden bahsederim sonrasında ise gene vergilerden devam edebilirim. Ama umarım abi sen bu lafımı TC için söyledin dersen yanlış yaparsın ülkenin toprakları, suları, gölleri senden emek ister sonra sana bir şekilde karşılığını verir. Ama insanları işte hırsız olan onlardır. Memleket böyle işte.
Keep your bike in good repair: motorcycle boots are not comfortable for walking.
hırsız derken alınan vergileri amacı dışında kullananları kastetmiş olabilir...mesela toplanan deprem vergisi için "biz onları yol yaptık la" derlerse hırsızlık olmasa da türevidir...örneğin bireysel emeklilik sisteminde devletin yatırması gereken katkı payını 5 ay geçmesine rağmen hala yatırmaması hırsızlıktır...benden bunu kullanmak için herhangi bir talebi olmadı...bunu demek istemiş olabilir..
Yav demek istediğimi herkes anladı ama Okan abi bende bi varyasyon yapayım sana "hele ki memleketime" memleketi sadece kendine istiyor ve boş yollarda rahat rahat kendi başına dolaşmak istiyorsan bende çok kırılırım yollar hepimizin. Böyle uzar gider. Herkesin hassasiyeti var benimde var. Bu vergilerden dolayı yaşam kalitemden çalınıyor bu vergilerden dolayı 30bin tl çıkınca R1200GSA(sıfır) alabilmek isterdim. Ben çalışıyor kazanıyor ve bu mali durumun her aşamasında vergiye tabi tutuluyorum. Daha parayı kazanırken maaşımdan gelir vergisi kesiliyor. Sonrasında parayı alınca vergi kesiliyor. Harcarken kdv vb... vergiler kesiliyor ardınan aldığım ürünü kullanırken vergi kesiliyor mtv gibi... sonrasında satarken vergi kesiliyor buda yetmezmiş gibi parayı bakaya koyunca yine vergi kesiliyor. Eeeee peki bunun dönüşü nerede okumak istersem beni üniverstiyemi gönderiyor, işe girmek istersem bana işmi veriyor, ev sahibi olmak istersem benim tarafımı tutup ev kredilerinin faiz oranlarına kotamı koyuyor.
Bakın herkes bir şeylere karşı hassas ama bu hassaslıklarla da kimse bir şeyi rahat rahat eleştiremiyor. Herşeye karşı bir ön yargı ile hareket etmeyelim en azından sizler yapmayın ben burda sadece motosiklet örneği vermiştim çünkü burası motosiklet ile alakalı bir yer ama illede bir şeyleri tartışmak gerekirse yeride burası değil. Basit bir eleştiri için bu kadar yazı yazmak zorunda kalmaksa ayrı problem.
yaptırmışsın daha ne diyeyim.
ÖNCE LAFA BAKARIM, LAF MI DİYE. SONRA ADAMA BAKARIM, ADAM MI DİYE...
Arkadaş ben memleketime hırsız deme , memleketin suçu ne anlamında bi laf ettim kronik muhalifler canıma okudular. Şu forumda hakkından gelemediğim adam olmadı şu müzmin muhalifler hariç , neyle besliyorlar kardeşim sizi yaa
Hırsızlık kelimesi sadece başkasına ait bir malı çalmak anlamında kullanılmaz. Günlük yaşantımızda rüşvet, adam kayırma, haksızlık yapmak gibi çeşitleri bolca görüyoruz ve katlanıyoruz. Yanlış anlaşılmanın sebebi belkide yanlış anlaşılmış bir kelime olabilir. Hırsız bir memleket derken hırsız bürokratlar veya hükümet kast edilmiş olabilir diye düşünüyorum. Bir düşünceyi sabit bir yerden eleştirmek yerine farklı açılardan yapıcı değerlendirmek her zaman pozitif sonuç verir
FatihKARAKAŞ adlı üyeden alıntı
Ben dün otomobilimi internet üzerinden Anadolu sigortadan 241 TL ye sigorta yaptırdım. sigortasepeti.com üzerinden Kaskoyuda 8 yıllık hasarsızlık (%65) üzerinden 710 Tl ye.
limitler nasıl? tek limit mi örnek kaza yaptın 3-4 araca hasar verdin hepsi için 50.000 öder 75.000tl trafik sigortandan alır kurtarır mı? belki. kendi aracına limit yetmeyebilir tabi bu kötü senaryo. tedavi masrafı kaç tl.? anahtar kaybı var mı?. çekme yılda kaç defa? muafiyet koymuş olabilir sel su %25 gibi. ölüm sakatlanma kaç tl? aklıma gelenler bunlar daha çıkartırım.
ÖNCE LAFA BAKARIM, LAF MI DİYE. SONRA ADAMA BAKARIM, ADAM MI DİYE...
Yaw bende diyorimki burası benimde memleketim. memleket diyince taşından toprağından değil içinde yaşayan geçmişteki, şimdiki ve gelecekteki siyasetçilerinden bahsediyorum. Yoksa sana karşı değil tavrım ama "memleketime laf söyleme" ile başlayan eleştiriyi okuyanlardan gelecek yersiz tepkileride gayet iyi tahmin ediyorum. Ama şundan eminimki sen zaten anlamışsın ne demek istediğimi Okan abi eğer anlamamış olsaydın "Vergiler çok çok çok yüksek diyebilirsin bende seninle beraber hemfikir olurum." demezdin. Yani sen neyi kastettiğimi en başından gayet iyi biliyordun. Ama genede arkasına "Memleketime hırsız deme" eklemişsin ya.
evet ülkemizin vergi sisteminde vergiler yüksek özellikle dolaylı vergiler (KDV gibi harcama vergileri) servet üzerinden alınan vergiler yüksek, aynı sebeple motorlu taşıt üzerinden alınan tüketim vergileri de yüksek bunu herkes kabul eder.
ancak toplum olarak şunu atlamayalım bu ülkede bunlar ve ücretli çalışanlar haricinde vergi ödeyen yok. Gelir vergisini beyan usulüyle ödeyen kurumlar da küçük esnaf da herkes vergi kaçırmakta.
Devlet kör tuttuğunu öper misali ya kaynakta tevkifat yöntemiyle ya da ürün tesliminde vergi tahsil edebiliyor, mart ayı geldiğinde beyanname verip adam gibi vergi ödeyen yok maalesef.
bir çocuğun yada yetişkinin ekmek, baklava çalması yasalarımıza göre hırsızlık ve 24 yıldan hesabı keserler. bürokratların yaptıkları kanunlara uygun oluyor. yani bürokratlar yasal hırsızlık yapıyorlar , cezası ise yok... memleketin içine .... lerde bunlar değiller mi? nerede kalıyor memleket sevgisi okan hocam) kronik muhalefet iyiydir. cesareti temsil ederler onlar)
şu ideolojik ayrışmayı buraya da taşımakla pek güzel ettiniz.
bu ülkede önce herkesin kendi kapısının önünü süpürmesi lazım ki makro boyutta eleştiri hakkında sahip olsun
hepimiz eleştiriyoruz ama beğendiğimiz sistem içinde var olmak için de eleştirdiğimiz her şeyi yapıyoruz. Kirlenme, toplumda sadece siyasetçide bürokratta değil, toplumun her katmanında. Bunu da göz önünde tutmak lazım.
S
Bunun ideolojik bir ayrışmayla alakası yok. Söylenenlerin neresi hangi ideolojiye ait? Şimdide ideolojiden devam edilecek anlaşılan.
İdeoloji:İdeoloji, siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, moral, estetik düşünceler bütünü.
Burada sadece basit bir eleştirinin işe gelinen kelimesinden işe gelinen tarafından dem vurulmadan başka bir şey yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:48 ----------
Evet söylenenler hangi siyasal ya da toplumsal öğretiye, hükümete, partiye, toplumsal sınıfa, hukuka, bilime, inanca,... yönelik söylendi? Evet bu kanıya nereden vardınız? Acaba korktuğum gibi insanlar hakkında bir ön yargı mı var? Bu kesin şunu tutuyor gibi. Eğer böyleyse buraya yorum yazan herkes burada bu düşüncelerini bırakıp bir şeyler yazıyor. O yüzden sizlerden ricam hiçbir arkadaşımızın ne yazdıkları nede beğenileri ile ilgili böyle söylemlere başvurmayalım. Yazacaksak ta açık ve net bir şekilde demek istediğimizi yazalım diyelim. Saygılar.
Ohaa çok iyi lan motorcu kutuplaşması , bir grup Keçiören'de çay içip çekirdek çitler diğer grup sakarya'da bira falan takılır ,trafikte karşı taraftan birini görünce önüne kırarız taciz eder sıkıştırırız , bir taraf duvara japonca özlü sözler kawacı yoldaşlar yazar diğer taraf chopper ride fast hell yeah usa falan yazar . Çok eğlenceli olacak hemen hazırlıklara başlıyorum .
Şu an bu konu içerisinde 34 kullanıcı var. (0 üye ve 34 misafir)