biz nasıl bir grubuz yaa
herkeşler duygusal herkeşler ince düşünüyor,
zarar yeminlen
biz nasıl bir grubuz yaa
herkeşler duygusal herkeşler ince düşünüyor,
zarar yeminlen
terapi mi var gardaşlar?
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
[QUOTE=karapara;3002296]öyleyse bir sorun var demektir motorcu arkadaşlarda...neden hız??? adrenalin bağımlılığı deselerde, bir söyleme göre ölüm korkusu insanı hıza sürüklermiş. ölüme meydan okuma anlamında... emin olabilirsiniz ben 80 i geçmem...ne dersiniz örnek olma ihtimalim varmıdır hızı seven motorcu arkadaşlara) komik kaçtı biraz değil mi)
POLAT insanda kalp ne kadar önemli ise malum motosiklette yağ çok önemli. şimdi çıkmam lazım Daha sonra detaylı anlatırım ama özetle ISINMA/ HARARET yağın karakteristiği ve işlevi üstünde acaip etkilidir. Bu etki Rodaj döneminde daha da önemlidir.
(İmalatçılar bunları hiç bir yere yazmaz. Mesela araçlardaki motor hasarlarının %80'i ilk çalıştırma esnasında olan YAĞLAMA eksikliğinden olur. Dünya''YAĞ SEKTÖRÜNÜN devleri Exon mobil, Opet Fucs vs..'' ARGE harcamalarının bir çoğunu arabaların ilk çalışmasında olan bu problemi çözmek için harcıyor. AMA BİZİ ENAYİ YERİNE KOYAN ARABA SATICILARI NE YAPIYOR yakıt tüketimini az göstermek için ARAÇLARDA START-STOP SİSTEMİ VAR deyip birde bu çok iyi BİR ÖZELLİK GİBİ BİZLERE KAKALIYORLAR. Bana hiçbir Allah'ın kulu START-STOP sistemi olan(ve iptal edilmeyen) bir otomibil aldıramaz.) DEMEM o ki motosiklet manualleri tabiki önemli ama orada yazanlar imalatçıları %100 doğru mantığıda bazı konularda çok doğru değil... Konu nereden nereye geldi yaw
‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
Neyse mesai sonu yaklaştı, bu muhabbetleri (Ozan'a gösterdiğim linki mi, helin hanımın bakış açısını mı yoksa osman abinin rodaj konusunu mu...) bağlamak zor olacaktı zaten. Ona mütevellit ben kaçayım, birkaç saat motorumun tamiratına vereyim kendimi
#sürenadam
Yukarıdaki arkadaş yine geceleyin rahat uyumak adına laf çakmış,
e napalım biz onu öyle kabullendik artık,
biz ona laf çakınca atarlanıyor falan biz onu öyle sevdik
bugün baya da çenesi düşmüş zaten bu ara bi haller var onda bahardanmıdır nedir
gerçi doğru motor olmayınca insanın çenesine vurabiliyor...
ANGARAJ
Bu cumartesi veya pazar konya da etli ekmek mi yesek yoksa mengen de oltu kebabı mı? Bilemedim şimdii....
(The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. © Soichiro Honda)
Ziyaaaaaaa, ZİYAAAAAAAAAA
Abicim illaki o hız geçilecek, ötesi yok, kaplumbağaya versen o hızı geçer yarın bigün beraber yol yapmaya başlarsak, kendisi farkında olmadan yavaş yavaş o hızı artıracak, sonra bi bakacak ki aaaa 81,5 ile gidiyor
Konya zor bence de mengen de oltu kebabı yerine Atila abinin mengeninde takılıp bişiler yiyebiliriz daha yakın Ha daha uzun mesafe gezelim diosanız o da olabilir ama hava muhalefet gözüküyor.
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
Olm biniyoruz yine allah allahhh, biz milleti düşünerek yağmur diyoruz, yoksa yağmurda binlik gsx-r a toz yutturmuşluğum var yani Ben çıkarım ama işte herkes çıkmıyor o yüzden uyarayım dedim.
ANGARAJ
Bazı arkaaaşlara ceap virmiyoruz artık, havalar değişti, bahar havaları geldi...
Bu akşam yanımdan geçerken ben durup el edince frenlere asıldın da, arka tekerdeki ABS'en devreye girdi de, anam anam dedin de, zar zor durmadın mı... Sen söyle kaçla gidiyordum o sırada, sen söyle ulen O da mı gol değil...
#sürenadam
Evet ben 60 la gidiyor olsam, sen de 10 km ile ters istikametten geliyor olsan çarpışma hızımız 70 olabilir, ancak böyle gol olabilir
Ben bu arada ABS ye alışmamdan mütevelli, bişi gördüm mü zort diye sıkıyorum freni, durmaya yakın ön freni bırakıp motoru biraz çeviriyorum ki, arka frene de çok basınca ve motor kayarak dururken gollllll
ANGARAJ
Ostime gidişin 10 dakka sürmez o izafi hızınla Flash diyelim sana bundan sonra Bı de kırmızı tayt tamamdır
ANGARAJ
Motor ve yağlama konularda çok tecrübeli bir kişiye rastladım heralde . Lütfen bana bu kadar kesin söylemlerle ifade ettiğiniz konular hakkında okuyarak ''öğrenebileceğim'' ve ''yanlış bildiğim doğruları düzeltebileceğim '' size referans olan döküman ve makaleleri verirseniz bende aydınlanırım. Bu kadar net ve kesin ifadeler kullandığınıza göre, bu söyleminiz ''motor soğukken ilk start zararlıdır ama motor sıcakken (buradan kasıt durduktan sonra maksimum 2-3 dakika geçmiş motor heralde yoksa motorun soğuması zaman alır) motorun yeni durması hasabiyle hala yağ tam olarak süzülmemiş ve yağ yağlama yapması gerekli olan cidarlarda hala duruyordur gibi varsayımlar '' değildir heralde. İlave not: Arabanın kontağını çevirirseniz kontak hiç kullanılmamış kontağa göre bir kullanımlık eskir ama kontağın ömrü neredeyse arabanın ömrü ile paraleldir. Dolayısiyle marş motoru eskimesinden kastınız bu değil de ''ömrünü olması gerektiğinden çok hızlı azaltır'' ise marş motoru hakkındaki bu söyleminiz konusunda da acaba makale döküman var mı diye soracağım? Çünkü bu konuda da bazı şeyleri yanlış biliyorum heralde zira benim bildiğim start stop sistemleri olan araçlarda kullanılan marş motorları sizin söylediğiniz eski tip marş motorlarından değil de ...
‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)