Harbiden ya serdar yazmışım Aman Soner Hocam görmesin
Ya CBR 125 düşmekten korkutuyor CBF 250 temizi benim bütçeme uygun değil ve yaşlı.
Git gide CB125e daha sıcak gelmeye başladı
Zaten gönül rahatlığıyla 10000 verecek olursam o vakit Türkiye'ye gelmişse CRF250L alacağım.
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez buyunum.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
@Bülo senin orjinaller şu şekil mi??
http://www.amazon.co.uk/BIKEIT-MIRROR-KAWASAKI-Z1000-VERSYS/dp/B0069RPT40
Eğer bunları almaya kasıyorsan seni kınıyorum.
Bas şunları gitsin,
http://www.ebay.com/itm/Left-Right-Rear-Wing-Mirrors-kawasaki-ER6B-ER-6N-2006-2007-2008-06-07-08-/170935961061?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash =item27cc93c5e5&vxp=mtr
Hatta bunlar da çook pahalıya satıyorlar. Bu linktekiler ile aynı kalitede olan benim wiwi'lerden öneriyorum, yibada var 10TL. gayet geniş gösteriyor ve benim motorda bile titreşimi 0;
@DR.MZÇ 3500'e CBF250 felan bulamazsın, temiz değil normalini bulamazsın. Elmastır onlar çünkü, pırlantadır adeta, yaşlandıkça pahalanırlar.
Şunlara da bak bir; http://www.sahibinden.com/motosiklet-hyosung-rx-125?viewType=List
Yada gidip şunu alalım ; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-2009-st-kanuni-rt125-98788839/detay
#sürenadam
Bak hemen kendi eski motorunu araya sikistirmis
Evet orjinali o ayna, tanesi 60 liraya geliyo wemotodan, senin gostedigin o ebay linkindekileri daha once arastirirken gordum ama yuksekligi sanirim biraz daha az onlarin ki bende yukseltici parca ile birlikte anca duzgun gosteriyor, bir de titresim olur diye dusunmustum, ama eger dedigin gibi titremeyip adam gibi gosteriyorsa yibadan cakabilirim yani, ulus motor dedigimiz yerde mi var bu aynalardan aceba?
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
Var, var ve merak etme titreme yapmıyor. Yiba'dan 20 liraya halledecekken tutturdun orijinal olsun diye.
Bu arada Ebay'dan ilk defa alışveriş yaptım geçen, senin aynaları ben normalde satın almışım, fakat ödemeyi yapmamışım, uyarı geliyordu. Satıcılara söyledimde satışı iptal ettiler
ANGARAJ
Ulen bana kargo problem cikariyo dememis miydin, neyse iyi etmisin bosver, su Yibaya bi giderim artik havalarin duzeldigi bir ara, bakalim cidden isimize yarayacak mi ordaki aynalar. Unutturma da bi gorustugumuzde anahtarla pegin parasini vereyim.
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
@oocan @syanur
cb125 için efe ile bora'yı aradım.
ikinci el temiz bulursam önceliğim ikinci el
bu arada merak ettim rx125 hiç inclememiştim
motor gücü torku kronik arızası ve rn önemlisi ikinci elde satılabilirliği nasıldır?
Ahanda Butik Pöti gelmiş bülonun ayna konusuna el atmış
Elemana RT tavsiyesi hmmm..
Olabilir lakin o fiyata daha temiz CB125e almak mümkün sanki bakmadım ama içime öyle doğdu...
Şimdi bütçe 3500 lira bunun içerisnde kask vs yok o ayrı demiştin zaten,
Biraz ÜBDEH yapılıp o fiyata Kanuni'nin Nakedlerinden alınabilir sanki,
Yahut madem endurodan hoşlandın birde ilk motorun olacak böyle daha hafif daha ucuz düşürsen üzülmeyeceğin çinli 200lük Crosslardan önerebilirim,
Mesela Çinden gelen en Kaliteli Motor olan Asya As200-gy,
Fiyatlarıda gayet makul 1000-2000 aralığında bulunabiliniyor,
kullanımı oldukca zevkli hoplamaya zıplamaya gelir,
parçasıda ucuz Senin boy pos da mevcut..
ANGARAJ
Eğer CB125 te karar kılacaksan gerçekten Osman abinin motoru temizdir, o da aklında bulunsun. Gerçi henüz satılığa çıkarmadı ama aklında bulunsun işte
ÜBDEH yapmam ben, sevmiyorum. Lakin madem o fiyatlara CB125 var ben RT yada RX ten yana kullanırdım tercihimi. Arkadaşımızın boyu da zaten maşallah Kronik hiçbir arızaları yoktur. 2. el de satılırken CB125 gibi rahat gitmez izlenimi veriyor. Lakin tertemiz CBR'ını satmak için haftalarca hatta aylarca bekleyenler var, keza CB125 için de aynı şey olacaktır eminim. RT ve RX leri ısrar etmeyip biraz uygun fiyattan verirsen gayette çabuk gidebilir. Ben o RT'yi 3400 e alsak, 1-2 sene sonra aynı fiyata satabilirsin bile. En kötü 3~3250'ye satarsın. Yani tercih meselesi tabi ama CB yerine onları tercih ederdim kısacası.
Bir de Asya200 'ü ben de tavsiye edecektim aslında. Al balkondan aşağı at, hiç üzülmezsin. Okadar değersiz bir motordur Hatta bu aralar bu motorları ciddi ciddi birbirine hediye olarak veren kişiler bile var şu memlekette Oyum küçük hacimli endurodan yana. CB125'in kullanımı inanılmaz kolay ve rahat. Lakin biraz da boyunuzu ve zevkinizi felan düşününce Enduro diyorum. Ama 2si de olur tabi. Regal'e ise hiç bulaşmayın bence.
#sürenadam
Gençler kanuni cross 250 , cheetah , popcorn falan bunlar iş görür mü ? Ya da bu eski 2 zamanlı japonlar falan var , beni bi aydınlatın hele , asfalt beton nereye kadar şöyle ucuz bi başlangıç krosu alıp az hoplasak zıplasak kirlensek güzel olmaz mı ?
Ya asya aslında hala sıfırı olsa hiç düşünmeden alırdım.
Ama piyasada sıfırı olmayan bir çinli motor almak beni biraz korkutuyor.
Bir de o motorun temizini bulamam diye düşünüyorum.
Çünkü benim de öyle motoum olsa ben de temiz kullanmam
Enduro sanırım ikinci motorum olacak
Çünkü gerçekten içime sinerek kullanacağım endurolar biraz bütçemi aşıyor.
Regal'den uzak duracağım sanırım öyle görünüyor.
CBF 250'yi daha önce araştırmıştım ama onu da aynı şekilde;
satmam gerektiğinde satamamaktan
yedek parça konusunda cb125e kadar rahat edememekten korktuğum için vazgeçiyorum.
Eğer hala sıfırı olsa onun da (gerçi o zaman bu fiyata olmaz ama) belki daha sıcak bakabilirdim.
Arkadaşlar çok sağolun yardımlarınız için
Bir de ÜBDEH ne demek?
@trgy Eski japonlara çok para istiyorlar, ben o yüzden karşıyım. 90~95 arası motora bile ciddi paralar isteyen var. Arasıra kullanmak için alacaksan bence çinliler iş görür. Ramzey'i çok övüyorlar, arıza çıkartmıyormuş kolay kolay.
@DR.Civanım İlk motorun için temizini arayıp ne yapacaksın. Aletin ciddi masrafı olmasın yeter. Yani "temiz"likten kastımız da nedir tabi o değişir. Bence senin için rahat edecek olduğun motor CB125 gibi duruyor.
Asıl şu fuara Honda CRF250M gelse de görsek.
CBR250 motoru kullanıyor arkadaş...;
#sürenadam
Segili Syanur
Motor alma arefesindeki bir adama bu eziyet yapılmaz
Seni kınım kınım kınıyorum
Bu motor gelsin canımı yesin
CRF250 adında olup trafiğe çıkma iznine sahip
her kardeş modelin başımla gözüm üstünde yeri var...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:55 ----------
Ve CB125E için kapora verdim
bak o kadar alıntı yaptım yorum yazacaktım şu pöti çocuğa giydiricektim falan ama kapora vermişssin bize susmak yaraşır..
Unutmadan 1500 civarı asyayı alsan yedek parça olayı sıkıntı değil şu sıralar bende yedek parça aldım bugün sipariş ettiğinde 2 gün içinde kargo ile eline ulaştırabilen servisler mevcut.ayrıca fiyat makul olduğundan ilerde satmayıp şehiriçi de takılabilirsin dicektim..
Turgay müdürede selam ederekten,
Eski 2 zamanlı japon cross aletlere bakıyorum ara ara bu ara piyasa kesat ve olan motorlar da haşat,
gerek yamaha da gerekse kawada ya plakasız bildik tanıdıktan alıcan yada çinli bi küba alıp yoluna devam edicen zira ramzeyin parça konusunda sıkıntılı olduğunu biliyorum fakat gözler tekrardan asyaya dönüyor bu konuda da asyada sıkıntı yok sadece karburatör manifold lastiğini bozmayın yeter hatta onu bozsanız bile 50-100 tl aralığında 200lük herhangi bir motorun karburatörünün iş yapacağı kanısındayım ben.birde lastik problemi var tabi bunuda çember ile halledilebilir yahut kanunide 200lük hangi model var bilmiyorum ona da yönelinebilinir.çünki yedek parça sıkıntısı yok asya-kanuni ve mondial(Demek istiyorum ama ziyadan duyduklarım listeye eklemememi söylemekte bana)
ANGARAJ
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)