Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[Ankara - MT]

REKLAM ALANI
    Lütfücüğüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu yabancılarda cidden bu işi abarttığını düşündüğümüz insanlar var. Yanlız gerçekten abartıyorlar mı yoksa biz mi onların yaptıklarını abartıyoruz orası göreceli. Bazı modellerde Enjeksiyonun kalitesizliği kullanıcıları bu çözüme itmiş olabilir. Burada taktir edilmesi gereken durum; 1.si insanların bukadar uğraşı yapmaları, çoğunlukla başarı ile. 2.si ise sonuçta altındaki iyi motordan beklentileri yüksek olduğu için herhangi bir tatminsizliğe tahamül etmek yerine müdahale etmeyi tercih etmeleri. Yani "950'ler daha iyiydi abi ama bu da böyleymiş naapalım..." demiyorlar, bir çözüm arıyorlar

Ben düşünemiyorum, KTM 990 sahibi olacağım ve Enjeksiyonundan şikayetçi olduğum için(tecrübeye gel!) "ben bunu 950 karbüratör ile değiştireceğim" diyeceğim... En başta şu Yunus usta -"o ki bugüne kadar bir karıncayı bile incitmemiş Yunus usta"- gözünü kırpmadan çeker vurur beni. Şu motorla oynama diye Hoş ben enjeksiyondan şikayetçi olabilsem bile karbüratör ile değiştirmeyi bırak becerebilmeyi, akılıma bile gelmezdi...

Yinede bu enjeksiyon yerine karb. çözümü baya istisnai bir durum. Karb.'den anlayan kişiler için belki müdahale etme imkanı hoş olabilir. Ancak tamirciler için aynı şey bana göre biraz bahane gibi geliyor, tamam karb.'e müdahale etmek daha kolay ama en doğru ayarı yapmanın kolay olduğu anlamına gelmez. "Map" için saydığın tüm şartlar karbüratör için de geçerli. Ve şuaralar bu işlerle uğraşmakta olduğumdan, diyorum ki karb. ayarını doğru yapmak çok kolay değil. Hem 990 için olmasa da birçok model için yazılım ile ayar yapmak artık çooook daha kolay. Ve bir çok kişi başarılı ayarları nette paylaşıyor, birbirine aktarıyor, yapılması gereken tek şey o ayarı alıp yüklemek. Ama bizde ve "usta"larımızda henüz ekipman eksiği olduğu için olayı "karbüratör iyidir, müdahale şansı verir"e çeviriyoruz şuanda. Halbuki birçok yazılım ile ince ayar yapmak daha mümkün ve hata payı daha az. Karbüratörde ise daha çok deneme yanılma ile ilerliyoruz. 2sinin de avantaj ve dezavantajları var elbet. Ben sadece enjeksiyona müdahale etme imkanı olmadığını düşünenlere katılmıyorum

1 yılda ~2000 km yapmış muayneden sonra. Ve bazı insanların "orjinal"den kastı, motorun üzerinde egzoz gibi perf. yada görsel değişiklik yapmadıkları. Yani kazası var ama "abi tüm parçalar orjinaliyle değişti" diyor, haksız da değil. Kazasız yazsa ozaman benim için sıkıntı. Ama yinede o ilan benim için de %95 lik o kısımda gibi görünüyor.

Büyük ihtimalle sökmen gerekecek...
    İkinci el piyasasında " orijinal " demek fabrikadan çıktığı hali ile duruyor anlamına gelir.

Her ne kadar tamir yerine parça değişimini tercih etsem ve ikinci ellerde hasara bağlı olarak bunu hiç kafaya takmasamda ( kullanılmış araç, boya da olur, tamir de; işlem gördü diye burun kıvıranlara gıcığım ) Adamın bunu belirtmemiş olması can sıkıcı, nasıl güvenip alacaksın?

@erro bu motor da çok hoş duruyor: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-fz6-fazer-98hp-bordo-siyah-sase-105883040/detay

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Yurtdisindaki amcalarin bu kadar ugrasabilmelerinde ekonomi de cok onemli, adamlar, daha once de dedigim gibi motosikletin motor ve sasi kismini 400-500 dolar gibi bir paraya alip kendi motoruyla degistirebiliyor. Hem motor ucuz, hem parca ucuz hem de adamlar bize gore daha fazla kazaniyorlar, yani enflasyon ve kisi basi milli gelir anlaminda. Haa bunlarin hepsini gectim, bizim de daha cok paramiz olsa, biz de yapar miyiz, bence daha cok yeniyiz bu konuda, biz de dogru durust usta yok gibi, bir elin parmaklarini gecmiyor, biz de sokup takarak deneme yanilma yoluyla falan tecrube kazaniyoruz, yani o kadar tecrubeli degiliz ama imkanimiz olsa, evimizin garaji olsa, cebizimde daha cok para ve motor fiyatlari da daha ucuz olsa, her turlu ogrenirdik gibime geliyor. En azindan hani beceremezsek parcanin yenisini alabilirdik yani.

Caner o motoru gorunce ilk aklima gelen yuh bu nasil km. oldu valla. Yani diyelim ki km. orjinal. Peki kaza ne olacak? Motor hasar almis mi kazada, yoksa o 1000 lira karsi tarafin hasarimiymis? Buna bakmak lazim bence. En iyi ihtimalle bile bu makinayi alinca satman ciddi anlamda zor olucak, eski, binlik racing, kiz gibi de olsa musterisi yok denecek kadar azdir diye dusunuyorum. Bence mumkun oldugu kadar yeni, temiz ve satmasi cok zor olmayacak bir model alman gerekir, bunu sunun icin soyluyorum, sen bu aleti de saticaksin 1-2 sene kullandiktan sonra, oyle demistin diye hatirliyorum, yok ben bunu alirim uzun sure binerim ve hatta son sahibi de olurum diyosan zaten diycek bisi yok Bu muhabbete de aslinda uyuz olurum, cebimde para olsa o cok hosuma giden Ducati monster i sirf bu mantikla almamam gerekir, parcasi yok ve pahali, ben motorun uzerinden inmeyen adamim, nasi olcak o pahali bakim ve parca maliyeti? Bu mantigin sonu motoru sat araba ala kadar gider ama allahtan bi yerde kendime dur diyebiliyorum Keskem aklimizda, goynumuzde olan her makinayi alabilsek.
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı Bulent78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yurtdisindaki amcalarin bu kadar ugrasabilmelerinde ekonomi de cok onemli, adamlar, daha once de dedigim gibi motosikletin motor ve sasi kismini 400-500 dolar gibi bir paraya alip kendi motoruyla degistirebiliyor. Hem motor ucuz, hem parca ucuz hem de adamlar bize gore daha fazla kazaniyorlar, yani enflasyon ve kisi basi milli gelir anlaminda. Haa bunlarin hepsini gectim, bizim de daha cok paramiz olsa, biz de yapar miyiz, bence daha cok yeniyiz bu konuda, biz de dogru durust usta yok gibi, bir elin parmaklarini gecmiyor, biz de sokup takarak deneme yanilma yoluyla falan tecrube kazaniyoruz, yani o kadar tecrubeli degiliz ama imkanimiz olsa, evimizin garaji olsa, cebizimde daha cok para ve motor fiyatlari da daha ucuz olsa, her turlu ogrenirdik gibime geliyor. En azindan hani beceremezsek parcanin yenisini alabilirdik yani.

Caner o motoru gorunce ilk aklima gelen yuh bu nasil km. oldu valla. Yani diyelim ki km. orjinal. Peki kaza ne olacak? Motor hasar almis mi kazada, yoksa o 1000 lira karsi tarafin hasarimiymis? Buna bakmak lazim bence. En iyi ihtimalle bile bu makinayi alinca satman ciddi anlamda zor olucak, eski, binlik racing, kiz gibi de olsa musterisi yok denecek kadar azdir diye dusunuyorum. Bence mumkun oldugu kadar yeni, temiz ve satmasi cok zor olmayacak bir model alman gerekir, bunu sunun icin soyluyorum, sen bu aleti de saticaksin 1-2 sene kullandiktan sonra, oyle demistin diye hatirliyorum, yok ben bunu alirim uzun sure binerim ve hatta son sahibi de olurum diyosan zaten diycek bisi yok Bu muhabbete de aslinda uyuz olurum, cebimde para olsa o cok hosuma giden Ducati monster i sirf bu mantikla almamam gerekir, parcasi yok ve pahali, ben motorun uzerinden inmeyen adamim, nasi olcak o pahali bakim ve parca maliyeti? Bu mantigin sonu motoru sat araba ala kadar gider ama allahtan bi yerde kendime dur diyebiliyorum Keskem aklimizda, goynumuzde olan her makinayi alabilsek.
    olum 1000 liralık kaza benim linkini verdiğim motor için...canerin verdiğinde bi sıkıntı yok diye hatırlıyorum...

burak aynısının tıpkısı ankara da var....hemi de daha ucuz...hemi de egsozlu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...97890182/detay

alsam mı anasını satayım şu ABS kafamı kurcalıyo...arada da 2000-2500 TL fark olacak...

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Ben şahsen Avrupalı motosikletçileri tam anlamıyla motosikletçi olarak görürüm. En iyisini rahatlıkla alma imkanı olanlar bile 90'lı modelleri hala kullanır.Çünkü o modelden daha çok zevk ve keyif alır ve uzun yıllar sıkılmadan biner. Biz ise 2 yılda bir motosiklet değiştiririz. Çünkü elin Avrupalısının motosikletten beklediği ile bizim motosikletten beklediğimiz şeyler çok farklı. Adam bir motosikleti yıllarca kullanıyor ve o motosiklet ile ilgili her konuda uzman oluyor. Bizim ülkede zaten çoğu kişi servisten servise gidiyor. Dediğim gibi motosikletten istenilen şeyler çok farklı. En yenisi, en iyisidir mantığı bizde olduğu sürece motosiklet kültürü konusunda ilerleyemeyiz.
    ANGARAJ

Motosikleti
    tracer 900
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...97890182/detay

**2463 şasi nolu aracın 2003 sonrası kayıtlara geçmiş bir hasarı yoktur demekte...motor 2007 model olduğuna göre plaka başka bir araçtan düşen plaka mıdır acaba?
    sorgulamayı bir de şasi no ile yapmamızı önermekte 5664

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...84351158/detay

bu ilandaki motor için ise sahibine 14000 teklif ettim, side case hariç, topcase dahil.. o da 15 e yakın bir rakam önermemi istedi...bunun da hasar kaydı yok...

valla arada kaldım ne halt yiyeyim beyler...

Aynı motorun 2007 modelini 14 bin e satıyorlar, mantıklı fiyat teklif vermişsin.

Antalya'daki de abs li yalnız.

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı Lütfücüğüm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı motorun 2007 modelini 14 bin e satıyorlar, mantıklı fiyat teklif vermişsin.

Antalya'daki de abs li yalnız.

hacı ilanda ABS ibaresi göremedim...fazer ABS kategorisinde 4 motor var zaten...

Kategoriye göre bakma, yanlış yerlere konulmuş abs liler var; o sağda katogori içi arama çubuğu varya oraya abs yaz.

Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    2003 sonrasi demesi, bu kayitlarin 2003 yilindan sonrasini gosterdiginden kaynakli diye biliyorum haci. Yani daha oncesini 5664 den sorgulayamiyosun bildigim kadariyla. Kaza mevzusunu karistirmisim ama soylediklerim hala gecerli, o 1000 lira karsi tarafin da hasari olabilir sadece, bakmak lazim.

ABS icinse, ceteris paribus ( bilirmisin bilmem ) ABS farkina 1000 lira veririm fazer da, daha da baska vermem, boyle bir durum olursa ABS li olani almani oneririm, ama para yetmiyor cikmiyor falan durumlari olur o zaman yapacak bisey yok.
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

Motosikleti
    250 cc custom
    Alıntı drsteel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bir şey soracam size. bende mct 250 var. jikle teli değiştireceğim. ama değiştireceğim yere elim girmiyor. nasıl yapıyoruz. benzin deposunu sokmek mi gerekiyor. yoksa başka kolay bir yolu var mı?
    Hocam sen maciti bana sor jikle için depoyu sökmen gerekiyo. zaten toplamda 4 vidası var. yok illa ben sökmeden yaparım diyosan önünde saygıyla eğilirim
    [B]Çoğunlukla şarkılar İstanbul'u anlatır; çünkü Ankara anlatılmaz yaşanır...[/B]

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    ilk resimdeki alet daha canlı duruyor bence erhan birde madem bu denli ince eleyip sık dokuyorsun iki motorunda lastik tarihlerinide bi kontrol et diyeyim zira ilk ilandaki eleman güzel bir açıklama yaparken ikinci ilandaki elemanın açıklaması zaten evlerden ırak. benim gönlüm ilkinden yana..
    ANGARAJ

Taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR
    Erhan gel sen de 600F ci ol. Bu alet (http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...08554719/detay) geçen yıl ben alırken de satılıktı ama temiz ve bakımlı görünüyor. Yeri de Balgat'ta. Düşünürsen

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı Taylan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Erhan gel sen de 600F ci ol. Bu alet (http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...08554719/detay) geçen yıl ben alırken de satılıktı ama temiz ve bakımlı görünüyor. Yeri de Balgat'ta. Düşünürsen
    zaten erhan'ın ibre 600f, niye fazerleri didikleyip duruyo anlamıyorum.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    @erro

Hacı çok da aceleye getirme ya , satışta olan motorun yok sonuçta paran cebinde makul bir motor geldi mi alacaksın , martın ortasına kadar zaten uygun fiyatlı motor bulursun her şekilde ,daha düşer bir sürü ilan.

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı GaCCaLL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk resimdeki alet daha canlı duruyor bence erhan birde madem bu denli ince eleyip sık dokuyorsun iki motorunda lastik tarihlerinide bi kontrol et diyeyim zira ilk ilandaki eleman güzel bir açıklama yaparken ikinci ilandaki elemanın açıklaması zaten evlerden ırak. benim gönlüm ilkinden yana..
    yunus detayları tel de anlattığım gibi

Alıntı Taylan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

abi meraklısına harbi uygun gibi temiz görünüyo...ama bana hiç çekici gelmiyo valla

Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten erhan'ın ibre 600f, niye fazerleri didikleyip duruyo anlamıyorum.
    abi nası bu şekilde bi imaj veriyorum anlamıyorum ama gerçekten pek tarzım değil...fazer bile güçlüyken sanırım 600 F ondan daha güçlü ve oturuş olarak daha rahatsız...

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    konu dışı ortaya ....

- Fazer yada 600f alacağıma gider ABS li cbf 600 alırdım , oh mis...

derim ve kaçarım...
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu dışı ortaya ....

- Fazer yada 600f alacağıma gider ABS li cbf 600 alırdım , oh mis...

derim ve kaçarım...
    fazer da ABS li kardeş ama

Taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fazer da ABS li kardeş ama
    Zaten en büyük artısı da bence ABS

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    altında kısıtlı bir 600RR motoru ile touring oturuş pozisyonunda, yerden yüksek ABS li motor isteyen için birebir , 4 tane abs olsa ben binmem (şahsi görüştür.)
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    altında kısıtlı bir 600RR motoru ile touring oturuş pozisyonunda, yerden yüksek ABS li motor isteyen için birebir , 4 tane abs olsa ben binmem (şahsi görüştür.)
    aha o kişi benim işte...touring oturuş, kısıtlı motor...CBF 600 karşılaştırmalarında fazer bir adım önce...CBF600 ün üstün olduğu noktalar da var elbette..özellikle sakin ve uysal sürüşünü çok överlerken aynaların berbat olduğunu söylüyorlar...tercih meselesi tabi...ben ise dediğim kriterlerinin yanında tipine ve orjinal sesine bayılıyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:11 ----------

bu abs ye takmazdım o kadar da hem bülo bey çok öve öve bitiremedi bilinç altıma yerleştirdi anasını satayım hem biraz da g.t korkusu açıkçası...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)

Bu Konudaki Etiketler