Guzzi genelde V-Twin motor kullanır, resimden anlaşıldığı üzere bu motor da öyle, guzzi v7 ye bakılırsa daha net görülüyor motor.
Motor blokları içeriye sığmamış, sağ ve soldan fışkırmış gibi duruyor
90 derece hava soğutmalı diyor açıklamasında, v twin ama hava soğutmadan maximum faydayı kazanabilmek için silindirler yanlardan dışarı doğru çıkıyor ve böylece her ikisi de eşit derece de hava alıp daha iyi soğuyabiliyor.
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
Taam işte Erhan da V motor diyor zaten bence, sadece silindirleri motora paralel şekilde olacağına yan çevirip de koymuşlar diyor.
ANGARAJ
Bende o yüzden diyorum. Boxer motor diyince sadece silindirler yanlarda diye bakmayın olaya, farklılıklar oluyor bazı şeylerde.Bende düşündüm, Boxer-V motorlarının özelliklerini karıştırıp değişik bir şey mi yapmışlar diye. Silindirlerin konumları önemli bir şekilde.Belki motor ömrü ve güç açısından farklı özellikleri vardır.
ANGARAJ
Böyle bişi var nette, bu boxer mı sence ?
ANGARAJ
Bu da bildiğimiz bmw nin boxer motoru, boxer olması için bildiğim kadarıyla pistonların paralel çalışması ve ortada tek bir kranka bağlı olması gerekiyor, bi yerde okumuştum avantajı dar yerlere sığabilmesiymiş, kısa kollu pistonları olduğu için, şu anki teknolojisini bilmiyorum tabii ama genel olarak daha fazla yaktığını okumuştum, detayını bilmiyorum.
Ben koyana kdar sen bulmuşsun zaten o motor hangi modelin bilmiyourm ama moto guzzi onu biliyorum.
ANGARAJ
Yahu ilandaki Guzzi'nin motoruna Boxer demiyorum ben, V-Twin ile Boxer karışımı bir şey diye düşündüm.
Neyse motosiklet harbi kralmış Şaftlı olması da ayrı bir güzel.
ANGARAJ
Sevgili Polat,
Hatırlıyormusun Yunusun BMW ile yola gittiğinde ne kadar rahat etmiştin ,aynı yola 250 cc ile de gidebilirdin ama BMW kadar rahat etmezdin. Senin yaşında olsam 250 cc benim için bile vakit kaybı olmazdı (kaldıki senin yaşındayken motorum 250 cc idi zaten ve yetiyordu) Ama Osman motoru ile aksiyonlara girmek yerine sakince yol yapmayı hedefleyen , hoplayıp zıplamak yerine keyifle ve güvenle ilerlemeyi tercih eden sağlamcı bir sürücü. Belliki motorunu hergün kullanmak yerine hafta sonları gezilerde kullanacak bir profile sahip. Evli ve önümüzdeki günlerde artçılı seyahatleri hedefliyor ,ortalama 80-100 km arasında seyahat etmeyi tercih ediyor bu ortalamada yüksek güçlü motorlar CB125 veya 250 cc lik alternatiflere göre çok daha stabil ve güvenlidir.
Bu saatten sonra Osmanın profilindeki bir sürücü için 250 cc ile bir yıl daha geçirmek elbette vakit kaybıdır.
Sevgilerimle
---------- Post added at 01:40 ---------- Previous post was at 01:34 ----------
Soykancım bir motorun inline (sıralı) , V veya boxer olarak adlandırılması tamamı ile silindir çalışma akslarının birbirleri ile yaptığı açıya bağlıdır.
silindirlerin çalışma akslarının açıları arasındaki fark;
n = 0 derece ise inline (sıralı)
0 < n < 180 derece ise V
n = 180 derece ise boxer olarak adlandırılır.
motor bloğunun şaseye yerleşim şeklinin motorun adlandırılmasında bir etkisi yoktur.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Ayrıca çok fazla kullandıkları şaft aktarma sistemi için de avantajlı bir durum. Motorun krankı ile şaftın aksı birbirine paralel. Yani arada bir L tipi aktarma organına gerek yok. Direk bir yada daha fazla dişli ile basit bir şekilde şanzımana ve oradan da şafta aktarmaları kolay oluyor(diğer V tipi yerleşime göre).
Ama bu aletlerin en sevdiğim yanı 50~60Nm değerindeki torku 2500~3500 dd gibi civarlada vermesi. Tabi bu bahsettiğim ~700 cc lik motorlarında geçerli. Bu ilandaki 1200cc ve çoook fena
Ayrıca V motor denilince akla en ilk! gelen bir markanın, Moto-Guzzi'nin motoruna neredeyse baksır diyen Soykanı da buradan saygıyla anıyorum... Ey altındaki motorun egzoz manifolduna bakarak "Lan yoksam bu ER6 "S-motur" mu " diyen Soykan !!! şu Bülent abinden bişeyler kap artık
Abi daha detaylı anlatım için teşekkür ederim Aslında bu yazdığın genel olarak da fikir verici. Sen Osman abiyi ondan daha iyi analiz etmişsin zaten Benim de sormak istediğim şey ve hatta anlatmak istediğim şey buydu. Hani motoru alacak kişinin planları ve ihtiyaçları belirttiğin gibi olunca, evet, 250cc gibi motorlar biraz mantık dışı tercihler oluyor. Ben planları bu şekilde bilmiyordum doğrusu. Ama doğrusu konuya böyle yaklaşmak ve analiz etmek erhanın 'maddi yeterlilik sağlandığı taktirde biran evvel istenilen motora geçmek gerek, aksi vakit kaybıdır!' yaklaşımından daha güzel geldi bana (olm erhan çok takıldım sana, tamam 2 gün bişey demiycem )
#sürenadam
en son hava puslu olduğu gün haymana ya giderken bi ben bide cbr 250 vardı küçük olarak. geri kalanlar da 600 + cc
adamlar yarıştılar resmen, bitaa da olsa gitmem büyük cc lerle geziye.
en az benle beraber 2 küçük olacak...
---------- Post added at 02:19 ---------- Previous post was at 02:08 ----------
kesinlikle.
ben 150 den 200 e geçtiğimde bile güç farkı vardı.
bu motor şehir içinde daha keyifli.
inanın bundan sonra şehir içi olmak şartıyla 250 lik motura geçebilirim.
bu altımdaki 18 - 20 beygir olsa 250 lik tek silindirli en küçük 25 hp var.
yine keyifle binerim.
ben güç seviyorum. Hız ayrı ama motorun ivmelenmesi benim için daha önemli. İster uzun yolda ister şehir içinde isteklerime cevap verebilmesi önemli
#sürenadam
Hala boxer dedi diyorlar. Az buz V-twin motor nedir, boxer motor nedir, bunların çalışma prensipleri nedir, biliyorum. İlandaki motosikletin motoruna boxer demedim, boxer teknolojisi ile V-twin teknolojisi karışımı bir şey dedim. Motorlar sadece silindirlerden ibaret bir şey değil ki.
Şurada bir metin var, içinde boxer moxer bişiler geçiyor. İngilizcem yeterli olmadığı için tam anlayamadım.Sanırsam boxer motorla karşılaştırıyor gibi geldi ama bilemiyeceğim
http://www.mcnews.com/mcn/model_eval...orgeJuly07.pdf
ANGARAJ
İyi demişin, ivmelenme dediğimiz nane başka bir deyişle tork, yani ne kasdar yüksek tork o kadar sürüş keyfi ve aynı zamanda gazı biraz çevirip hertürlü arabadan trafikte kaçmak demek. Ben de sadece şehiriçi için 250 lik motorun gayet yeterli olduğunu düşünüyorum ama eğer, tıpkı benim er6 da olduğu gibi, yakıt fazla artmayacaksa ve motorun boyutları çok büyümeyecekse ve ağırlığı da fazla artmayacaksa yani kısaca şehiriçinde yine kolay kullanılabilecek, gerektiğinde aralara girip çıkabileceğin bir alet olacaksa daha büyük cc ye geçmeyi daha mantıklı bulurum. Aradaki tork farkı inanılmaz, yani 250 den sonra 600 lük makina kullanınca off bee bu neymiş oluyorsun, bence imkanı varsa herkes bu zevki tatmalı. Hep dediğim gibi keşke imkanlarımız daha çok olsa da aynı anda birden fazla motora sahip olabilsek. Baktığın zaman cbr 250 de 150-160 yapıyor, ama 600 lükler kadar kolay yapamıyor ve o hızda çok stabil olmuyor, burda dediğin gibi daha önemli olan tork, o hıza daha çabuk çıkabilmek, son hız değil, yoksa en manyağımız bile bir süre sonra şehiriçinde hız yapmaktan vazgeçip sakin kullanacaktır. Kendi adıma ancak açık, önümü rahatlıla görebildiğim ve radar olmadığına inandığım yolda yüksek hızlara çıkmak isterim o da kısa bir süre, sonra yine normail seyir hızına dönerim, tabakhaneye yetişmem gerekmiyorsa
Kısaca daha önce hiç kullanmamışlar için, kesinlikle tavsiyedir, 1000 cc ve üstü bana biraz fazla geliyor ne kadar ustalaşırsam ustalaşayım ama 600lük kendini bilen, suyunu çıkarmayan insanlara ilaç gibi geliyor valla Ne kasdar tork o kadar zevk yaww
ANGARAJ
oğlum aynur söylediklerimi eksik alıntılama...maddi yeterliliğin yanında mevcut motorla ortalama gerekli tecrübe edinmek kaydıyla dedim...kaldı ki osman abi nin tecrübesine kendi değil konunun uzmanı ok veriyo...gerektiğinden fazla süre kendini belli çizgilere hapsetmek, daha sonra insan üzerinde o çizgilerin doğal sınırları gibi algılanmasına neden olup, çizgiler dışına çıkma cesaretini iyice kaybetmesine neden olur...
Ben 600cc den 200 e düştüm ( sıfır ve tadımı kaçırmayacak bir motor istiyordum) , 600 ü aradığım sadece bir kaç durum oldu;
İstanbul'a gitmeye kalkışıp yoldan geri döndüm, hemde tam 3 kez. 200 lük motorla olacak iş değil bana göre, " rahat gidip gelirim " hatta " gittim, geldim " diyen arkadaşlara eyvallah ama bana göre değil.
Arkamda bana fazla yaklaşan kazara homo sapien olarak doğmuş şoförler varken, sağa veya sola geçmek mümkün değilken biraz gaz açıp öyle şerit değiştirmem gerekiyorken 600 lük gereksinimi duydum, çünkü 200 lükle yaptığım ivmelenme arkamdakini savuşturmuyor aksine durumu daha da tehlikeli yapıyor.
Hızlı seyredilen yollarda, 100-110 la seyrederken kendimi hiç güvende hissetmiyorum, altımda oturaklı bir motor olsun istiyorum, nitekim geçen gün Tobb un oradaki altgeçit dolaylarında en sol şeritte göremediğim devasa bir çukur varmış, motor beni az kalsın üzerinden atıyordu, hafif olduğundan fazla tepki gösterdi, dizlerimle depoya yapışmasam motor yola devam ederken ben tepeden seyrediyor olacaktım.
600 lükle ilgili Aklıma gelen sadece bunlarken ilk defa kullandığım 200cc sınıfına dair bir sayfa dolusu pozitif görüş yazabilirim Ama şunu da göz ardı etmemek lazım ki arabayla bile 4-5 senedir 120km/s i geçmişliğim yoktur. Hız beni korkutuyor. Yani hız bakımından 600 lüğü de 50cc lik gibi kullanıyordum ki 50 lik tzr 110 gibi süratlere çıkabiliyordu.
Nitekim sadece bu üç sebep de olsa Fazerin 4 silindiri ve koltuk altı egsozları ise ara sıra ikinci el duke fiyatlarına bakmama sebep olmuyor değil
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...87022031/detay yav gidin hayrına alın şunu şehir dışından geleceğim diyin 10bin-10bin500 yaparsa gidin alın hayrına gözümüz gönlümüz açılsın gezilerde
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
hayırdır Osman abi daha geçenlerde VFR 1200 bakıyordun 950 cc nooldu nereye gitti
Keep your bike in good repair: motorcycle boots are not comfortable for walking.
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)