Ağabeylerim,ablalarım,kardeşlerim tekrar selamlar..
Bu öğrenci kardeşinizin kafasını kurcalayan bir durum var..
Mondial 125 zn kullanıyorum.(öğrencilik malum
) genel olarak çok memnunum fakat ön taraftan şikayetim var,sizlere sormak istedim.
Ön frene basıp çektiğim zaman gacırt gucurt sürtme sesleri geliyor..Ön fren manetine çok çok hafif dokunduğumda bu ses geçiyor..
Acaba ön tekerlek rulmanındanmıdır diyerekten rulmanlara wd-40 sıkıyorum 2-3 gün ses kesiliyor tertemiz oluyor sonra yine başlıyor..Abidinpaşada yüceer motor var askerlik şubesinin orada..Oraya götürdüm orada 18 yaşlarında bir çocuk (usta!) şöyle yalandan bi baktı, 'abi bunun fren merkezi balataya sürtüyo değişmesi lazım' dedi..Açıkcası pek inanmadım..Sonra balata spreyi sıktılar sağolsunlar yine bir 3-5 gün sıkıntı yoktu dün akşam yine gacırtı başladı..
İşin ilginç tarafı ön fren manetine çok çok hafif dokunduğumda (fren yapmış olmuyorum neredeyse) gıcırtı gidiyor..
Serviste de rulmanlardan kaynaklı birşey olmadığını söylediler..Açıkcası ön teker kopup gidecek gibi geliyor korkuyor insan..Süratli kullanan bir insan değilim..60'ın üzerine bile nadir çıkarım..Ama tedirgin oluyorum gerçekten..
Şu kardeşinize bi el atın yahu..