Valla kardeşlerim biri ostmdee duran motor karbratör boğazı çatlak değiştir dedik parasını peşin verdik değiştirmemiş şimdi kranktan ses geliyo 500 tl diyor(yakın ve sağlam bi rivayete görede karbratörden yapmış arızayı)bnce doğru çünkü ustadan önce yoktu . Ve bu usta ön bilyeyi değiştirdi ses geliyo diye verdi motoru Kızılay'da çalışıyorum dünde git gel 60 km yol Yapıyorum eve bi geldim tekeri tutan saplama civatasının cıkmasına 2 cm kalmış öldürcekti beni bilyeyi taktıktan sonra iyi oturtmamış.Hatta km ölçen yuvarlak bişey varya Tekerde o Dönüyodu teslim Alırken Motoru Bişey olmaz dedi devam et Dedi...Öldürcekti yaa
Diğeri gimat'ta hızır usta'nun oğlu Kime Hızır desem Adam Gibi Adam Der Oğlu Desem Uzak dur Der içerden Yeni çıkmış Zaten ..Motoru Satın Aldım Sinyaller Bağlı Değildi Ve flaşör Takılcaktı Marş Basmıyordu.. Ben kablosunu çıkarmışım.s ..Çağırdım(zorunlu) Geldi Yaptı. Akşamında kapattım dükkanı yine aynı ne dinyal ne Marş Ertesi Akşam geldi dünden yapamadığı işi yaptı birde flaşör taktı flaşör 10 lira bnden istedi 50 lira dünde aldığı bi elli lira var kızdım bu sefer kovdum dükkandan ... sök dedm taktıgını motora bi baktım ne sinyal kalmış ne far (Fara havya ile lehim attı Ne alakası varsa) far bozuldu boşta büşürünü gözümün önünde kırdı ses etmedim
Diğeri başkent oto sanayidew adını hatırlamıyorumBi tane var zaten O dedi tmm taparız diye 2 hafta bekledi motor Haa birde tesisat değişmesi lazım 600 lira dedi yuhh Dedim yaa
80 tlye işçilikle takılıyo komple tesisat..
neyse arıyorum Adamı ee Abi naptın tamam yapcaz tamam yapcaz Die(Birde söyle anlaştık sen yap bn paranı bitince Vercem dedim) Bi daha aradım EE sen parça parası getirmedinki biz yapalım diyo Hey Allah'ım dedim yaa .. Neyse Biraz parakoydum Cebime Abi dedim ben yarın gelcem Yaranda Cebimde Öyle anlaşmadık ama Sen Başla Bayram Bak önümüz İş Güç Var Tamam mı Tamam .. Bi gittim Ulan motor yatmaktan Tozlanmış İçindeki benzine kadar Çekilmişş Eee Abi napcaz ... Benim memlekete gitmem lazım 2 Hafta yokum dedi İçim Nasıl İsyan Ediyo Ama yapacağı iş 1 Gün Sürmeyecek 2 Hafta olmuşş ... Ee abi o zaman Bi çalıştırda bn Götüreyim Diyorum Yok diyo ... Napcam derken Bi Baktım Benim bu Hızır Ustanın Oğlu Bu dükkana Geldi Bi ters Ters Baktııı ... Haaaa Dedim mevzu Anlaşıldı Bni Bu Başkenttekine Tavsiye edeni Aradım Abi dedim böyleyken Böyle Oldu Bu işte Bi karışıklık Var .. Oğlum Dedi Geçen cumartesi Hızır'ın oğlu Gelmiş seniin Motoru Görmüş Yapmayacan Bu motoru İlişiği Keseriz Demiş Olay Buu ....
............ Motoru Aldığımdaa far ayağı takılı değildi sinyallere flaşör takılcaktı marşı ben bozdum Birde Eksoz içten kırılmış o Eksozcu işiydi Zaten Bu ustalarla Aradaki mesafeden Sonra
Far sadece unuz yanıyo sinyaller takılı Bile Değil Duran Motor Takamadı Sabahları Zor çalışıyo Karbratör Hava Alıyo Güya Çaktalk Problemi Halledilmişti
Ön Bilyeden Ses geliyodu Değişti Hala Geliyo
Debriyaj sert Geçiyordu Tel değişti Ayarlandu (Güya) Hala sert Geçiyo Tesisatta Sıkıntı Var Değişcek düzeltemedilr Bantladılar Geçtiler vs..vs..vs
Birde 1 Hafta başında Bekledim Motorun Yapmadı Adam iş var önce motor Var diye Bir gün beklemedim yaptı bu halde Verdi elimee
... Şimdi bana kim yardım edebilir.. Allah İçin