Ozanim kiralamaya gerek yok, fazeri denedim, gsr in uzerine binip sadece Yunusgilin sokakta 20-30 mt. gittim, kullanilmayacak makinalar degil tabii ki, yeni ogrenmis adam da bu motorlarla ileri geri yapar. Ben kendi adima sehiricinde de sehirdisinda uzun yolda da 600luk ya da mesela kawa z750 gibi 4 silindirli makinalari kullanabilecegime guveniyorum, cunku kendimi biliyorum, kimsenin gazina gelmem, elimin altinda guc varsa, kendimi riske sokmayacak sekilde, duz onumun acik oldugu yolda hiz yaparim, o da hicbir zaman 250 gibi rakamlar olmaz, 200 bile bana allahim sana geliyorum dedirtti yani, tabii burda asil onemli olanin son hizdan ziyade ivmelenme yani akselerasyon oldugunu da belirtmeden gecemeyecegim. Benim derdim 4 silindirli makinanin %95 sehiricinde kullanacak bana fazla olup olmamasi, yani yakiti olsun, bakim giderleri olsun, beni hoplatir mi? Mesela er6 ile arada cok fazla fark olmayacaksa ve sehiricinde beni cok zorlamayacaksa fazer gayet mantikli bir secim bence de. ilk sirada er6 var ama yedek parca durumu ve fiyatlari da beni korkutuyor, anladigim kadariyla fazer ile aralarinda fazla fark yok ve fazer in parcalari cok daha kolay bulunuyor. Yani mevzu benim icin sadece zevk degil ayni oranda fayda maliyet kriterine de bagli ne yazik ki, keske herkes zengin olsa da 3-5 tane motorumuz olsa.
Yasin amac maciti ezmek degil, dedigim gibi ne kadar ekmek o kadar kofte tabii ki. Macit su anda beni dolmusa otobuse binmekten kurtariyor, buradan kendisine tesekkurlerimi iletirim
Dedigim gibi en kotu motor bile motorsuz kalmaktan iyidir. Ben de su anda kullandigim macitle ogrenmistim surmeyi. O acidan severim keretayi ama macitten sonra gv ye binince anladim ki ben motora binmemisim
Arada cok ciddi fark var ki ikisi de 250 lik makinalar, yani biri 250 biri 600 luk degil, ikisi de ayni sinifta ama arada daglar kadar fark var,
6 ayda bir kez bile vida somun siktigimi hatirlamam gv de, macite gore titresim hic yok, motorun gucu rahat iki kati var bence, yani kagit uzerinde degil, direk hissedebiliyorsun o farki.
Donup dolasip ayni yere geliyoruz tabii, ne kadar ekmek o kadar kofte, daha fazlasini alacak paran varken hala gidip de macit aliyosan o zaman senden suphe ederim iste, ama paramiz macite yetiyosa bizim icin en iyi makina macittir arkadas
Daha bu sabah vites pedali yine gevsemisti onu sikiladim, bakalim ne kadar dayanacak