#sürenadam
aslında bu işleri öğrenmek için sürekli problem çıkaran bi motorunun olması gerekiyo ki, bahsettiğin yabancı forumlarda problemini araştırıp öğrenesin...ben şimdi ortada fol yok, yumurta yokkken nasıl girip dalayım o forumlara
uzun gezi raporlarını okurken adamlar bozulan parça yerine bişeyler uyduruyo tamir falan ediyo...en kötü ihtimalle yağ değişimi, lastik değişimi, zincir gerdirme, gaz teli debriyaj teli değiştirme gibi şeyleri bilmek gerekiyo gibime geliyo....
aramızdan birinin motorunu parçalayıp toplasak ya
aslında yunusun geçen yaptığı gibi böyle tamir taklavat işlerini bi seminer şeklinde herkesi davet ederek yapmak çok iyi olur...
İşte en sık arızalanan parçalara bakıcan abi (tabii motorunun yaklaşık 3 yıldır üretilmesi lazım) illa birileri bir şeyleri patlatmış oluyor ya da modifiye için değiştiriyor çoğunlukla da. Sökme takma aynı prensip bozulsa da modifiye de edilse. REsimlerle anlatıyorlar (D.I.Y.). Oralara bakınıp bi fikir ediniyorsun.
Yunus atıyorum bir motor üzerinde bir şeyleri gösterse de sen o işi kendi motorunda o an yapmadıkça yine öğrenemiyorsun abi. O yüzden ufak tefek işlerle girişmek lazım motora ;)
2016 BMW S1000RR
2012 Yamaha R1
2011 Kawasaki Ninja 250R
ejlover Uğur abi benim burda üyeliğim varmış meğer :D
Syanur sen de mi buralardasın
o dediğini yaparız erhan kolay o lakin mesela sende kendi motorunun arızalanmasını bekleme niye? çünki senden önce alan insanlarda var ve illaki bi yerinde bişeyler olmuştur o motorun bu yüzden daha sorun çıkmadan kendinin bi çözüm yoluna hazırlıklı olman lazım,
Misal ben F650 aldım hakkaten bozulabilecek yahut bozulmuş o kadar çok yeri var ki bu modellerin daha almadan önce en ince detayına kadar araştırmıştım benim şansım bu motorun biraz eski oluşu ve çözümlerinin ortaya çıkması senin şansın ise çok sorun yaşamıyacak oluşun ve yeni bir motora binecek olman.
Misal geçen turgayın keçeleri değiştik ve hakkaten benim motorun keçelerine oranla çok daha kolay oldu sökmüşken temizledik falan,
Sahibinede getir götür ayak işlerini yaptırdık ama bu konuda bülenti tek geçerim mesela has kalfam kendisi olur yapılabilecek bir şeyde dediğin gibi topluca yapabiliriz...
ANGARAJ
dediğin gibi benim motor yeni ve bi süre bi çok kişiye problem çıkarmayacaktır. Bu aralar ikinci motorum için düşük modellere baktığımdan dolayı bu sorun aklımı kurcalıyo...(2003-2006 model arası). eski motorlarında çıkardığı problemler için çözüm yolları belli ama yolda kalıp hiç bişey yapamama insanı düşündürüyo...
ben ciktim, yine tek takilicaz anlasilan
Çıkar şu üstündekileri, ne dediğin anlaşılmıyor
Ya ben 6.30 da çıkıyorum ve işten hemen sonra bir işim var, bir yere gitmem gerek... başka zamana
Ya ben yıllardır oraya girmeyince bir an için acaba leventse... dedim Yoksa iyi hatırlıyorum. Forumlar bazen çok sıkıyor adamı haklısın. Burada da tatsız olaylar oluyor. Ancak buranın şehirlere özel(burası mesela) konuları ve motor modellerine özel konuları var. Oralar kurtarıyor beni Ha bir de "konu dışı" var, hiç takılma oraya. Giren çıkamıyor...banlanmadan
#sürenadam
pes etmek yok daha var zaman haklısın. ammaa geçen hafta 2 gün iş yerinden festival için kaçtım ya arkadaşla ayarlama yaptım bu hafta onun yerine ben duracagım c.tesi ve pazar ben malesef youm. öteki hafta pazar için rota ayarlarım bi düşüneyim aaaa kalecik aklıma geldi virajları iyidir. veee baykuş boğazında saç kavurma süperdir.
ÖNCE LAFA BAKARIM, LAF MI DİYE. SONRA ADAMA BAKARIM, ADAM MI DİYE...
Valla ben çok basit bişi değilse, atlıyom motora gidiyom Yunusgil parka, dalıyoz Yunusla benim motora iyi oluyor bazen bir kişinin görmediğini bir diğeri görüyor veya bir kişi biyeri tutarken öbürü de diğer taraftan açıyor ya da sıkıyor falan, yani kısaca iki kişi daha iyi oluyor, en azından öğrenene kadar. Yunusun yanında yetişip usta olacam, kendi dükkanımı açacam
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
2016 BMW S1000RR
2012 Yamaha R1
2011 Kawasaki Ninja 250R
Tamam o zaman pazar gezek, acaba Ankarada görmediğimiz neresi kaldı, illaki özel bir yer olması şart değil, güzel bir rota, üzerine de sağlam bir yemek, bitti-gitti
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:51 ----------
Kaleciğe net.den baktım, hem uzaklık-hem de resimlerden gördüğüm manzara olarak ideal görünüyor, e illaki yiyecek bir şeyler de vardır
http://maps.google.com/maps?saddr=At...sz=13&t=m&z=11
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:58 ----------
Ya da burası haftaya kalsın, festival varmış
http://www.kalecikbelediyesi.net/sayfa/8866/index.html
Şu an bu konu içerisinde 21 kullanıcı var. (0 üye ve 21 misafir)