‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
Sevgili Ozan,
23 yıllık binici ve bolca sertifikası olan bir ileri sürüş eğitmeni olarak hemen cevap vereyim.Motosikleti hareket ettirip A noktasından B noktasına götürebilmek o motora hakim olabildiğin anlamına gelmez. İleri sürüş eğitimi alabilmek için öncelikle geçmen gereken bazı aşamalar ve özümsemen gereken bazı teknikler vardır .Bu teknikleri tam anlamı ile oturtmak için 3000-5000 km arasında yol yapman gerekir ancak ondan sonra ileri sürüş eğitimi alabilirsin. İşte bu ilk kritik eşik geçilene kadar kullanılacak motorun kıvrak hafif ve gaz cevabının zayıf olması binicinin çok daha çabuk gelişmesini sağlar. Büyük motorla başlayanlarda bu gelişim ya çok uzun sürer yada hiç gerçekleşmez. Ben defalarca çok uzun yıllar motora binmiş tecrübeli olduğunu düşünen binicilere motorlarını nasıl durduracaklarını öğretmek zorunda kaldım ve hala öğretiyorum . İdeal başlangıç motoru 150 kg civarında ağırlığı olan azami 30 bg civarında olmalıdır . Hacimin bir önemi yok ama yukarıda saydığım koşulları en fazla 250 cc lik bir motorla sağlamak mümkündür fazlası fazladır. İnsanlar küçük motor alır biner öğrenirler ve sıkılırlar satar bir adım büyüğünü alırlar motosikletin doğası budur.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Yarın biyerlere gidenler var mı acep, pazar da Kızılcahamam deniyordu sanki ama o da belli değil sanırım. Yarın çalışmıyorum, dolayısıyla sağa sola gelebilitem var arkadaşlar
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
Arkadaslar merhaba yarin eger programiniz varsa bulusma noktalarini ve saatlerini yazarsaniz bende sizlerle tanismak icin kacabilirim. Birde bu yunusgillerin orasi neresi )) forumdan takip ediyorum herkes orada ) bir ben yokum
Yunusgil google da bile çıkıyor olmalı artık, enson çare oraya etiketlemiştik galiba )
Erhan sen izmir de deil miydin haci, amma gezdin yahu Motor bozulmasın yatmaktan sonra
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
Ben bugün Ulusan'a uğrayacağım siparişim gelmişse tabi eğer ,toplaşalım takılalım buradan haberleşiriz .
Yol neresi abi guzel virajlar var asfalt da iyi gibi ;)
Yani bu onerilere ne cevap versem bilemiyorum cidden. Hani bi kisi dedi diye olmaz ama yarin bir gun bu arkadas bu motorlari alir sonra da sana cok tesekkur eder, senin tavsiyene uyup aldim valla cok iyi etmisim derse senin de koltuk altlarin kabarirsa, bundan bi kac hafta bilemedim bi kac ay sonra arkadasin aci haberini alirsak o zaman ne yapacaksin?
Insan insana benzemez, kimi kendini tutar, kimi tutuyorum der de tutamaz. Bu arkadasi kac yildir taniyosun da 100% kendine hakim gaza gelmeyecek biri olduguna emin olabiliyorsun (ki bundan emin olmadan boyle bir tavsiye verilmez). Insan kendinden bile emin olamaz cunku adi ustunde insaniz hepimiz, her ne kadar 30 yasima kadar motor almama nedenim artik otursun bazi seyler dememe ragmen o arada bi gaza gelme ihtimaline karsi 250likle baslayan biriyim.. Zaten ilk motor tecrube yok, gsxr600 alip arkadas bi virajda biraz fazla gazi acsa, yanlis noktaya odaklansa, yatikken fren yapmaya kalksa v.s. bu adamin hatasini 600'luk racing affeder mi? Ya bu tavsiyeyi verdigin icin sen kendini affeder misin? Arkadasin 600rr'ini kullandin da hangi sartlarda kullandin ne kadar zorladin kac km yaptin da 0 tecrubeli adama 600luk SS'le baslamasini oneriyorsun? Allah askina arkadaslar tavsiye verirken biraz duyarli olun.
Hangi ileri surus egitimini aldiniz? Hangi motorla aldiniz? Ileri derece egitim sart iyi guzel de sen 600lugu alip o egitime gidersen hic bir sey ogrenemezsin. Ileri surus egitimi zaten SS dinamigi icin tasarlanmamis bir egitim. 250lik motorla sorun olmuyor ama daha ust cc SS'lerle pek cok egzersizden verim alamiyorsun. Ne zaman alirsin tam verimi zaten temel egitime, motora tam adapte olmus, sonra yuksek cc motor alip ona da tam adaptasyonu gerceklestirdikten sonra...
Mesajlari okumadan cevap yazdim. Bulent gayet guzel ozetlemis zaten. Benim de uslubum biraz sert gelebilir ama cidden beynime kan sicriyor bu tarz oneriler gorunce. Bence bu isin tartisilacak hic bir yani yok. Konunun uzamasina da gerek yok. Dedigim gibi en kotu ihtimali dusunup elini vicdanina koyup tekrar bir dusun Ozan sonra yaz cevabini..
Ben bugun telefon monte kiti taktim. Onunde genis aci mercek de var. H.sonu firsat bulursam deneyip videoyu paylasirim cok daha ucuza cozum olur ;)
2016 BMW S1000RR
2012 Yamaha R1
2011 Kawasaki Ninja 250R
Beyler ,
Benim motorum Eskişehirde , bugünkü Kızılcahamam-kargasekmez gezisi için biraz sonra trene atlayıp gidip motorumu alıp geleceğim . Acilen organize olup saat bildirirseniz ya size Ankarada katılırım yada Kızılcahamama direk gelirim .
Saygılar (son dakikaya kadar organize olamadığınız için saygılar diye bitiyor ona göre hadi bakalım tembel motorcular kaldırın poplarınızı sıcak yataklarınızdan
‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
Abi onu bende denemek istedim ama benim htcyi tutacak bi telefonluk bulamadım sonra vazgeçtim dediğin çok.çok daha mantıklı olur öyle bişey yapabilsem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------
Osman abicim c.tesi planlarindan nefret ediyorum ya mecburen çalışıyor olup su ekrandan sizi takip etmek ne sinir bozucu bi olaymis ya :(
Pazar günüde gidicez erenim sende pazar günü için liste aç motora binmeyi özledim
---------- Post added at 10:05 ---------- Previous post was at 09:54 ----------
öğlene kadar çalışan yada uyuyan arkadaşlarımızı düşünerek biraz geç bir saat düşünülebilir. bana 05069076656 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz
Saat netlesti mi?
2016 BMW S1000RR
2012 Yamaha R1
2011 Kawasaki Ninja 250R
Ben yarin ki programa dahil olabilirim anca ;(
2016 BMW S1000RR
2012 Yamaha R1
2011 Kawasaki Ninja 250R
ben sabah ciktim 300 km turlamisim .baktım motor 3900 km. civarı olmus Honda boraya geldim simfi 4000 km bakimIo yaptiriyorum saat 14:30 gibi bitemis.sonrasi Allah Kerim
15:30 eskişehir yolu opet cafes fırın
Ben opet cafe fIrIndayIm gelen olursa beklerim...
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)