Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

[Ankara - MT]

REKLAM ALANI
    Redmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 500
    Alıntı karapara adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kawasaki Versys: %95 cadde - %5 toprak ??????????? Koray benim araştırmalar hiçte öyle demiyor beni hayal kırıklığına uğratma ???? Bu değerler gerçekmi?? Dün İStanbulda bir adet NC700X deneme şansım oldu sele 83 cm, ayaklar yere bastı gibi NC 700 X fena makine değil aslında amma Kawasaki Versys denemem lazım Ankaraya dönünce ??? NC700x de far sabit direksiyon dönüyor garipsedim?? Genelde motorlar böyle mi?? Benim 125'lik canavarda far gidon birlikte dönüyor??

(Honda Efe'de NC 700x varmış nasıl aletdir neye benzer diyenler gidip görüp fikirlerini paylaşırsa sevinirim...)
    Abi ben videodaki adamların yalancısıyım sonuçta test ne kadar objektiftir bilinmez ama kawasaki Versys in Türkiyede pek tutulmayan bir motor olduğu ortada, illaki vardır bir sebebi! benim gördüğüm üç motor içinde rahatlık-performans-uzun yol anlamında en iyisi Suzuki ama en pahalısı japonlar içinde! Bence BMW da çok yerinde bir karar olurdu, bu video da 2010 yılından...

karapara bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı GaCCaLL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çocuk tokatlatma kendini şimdi bana 640lık süpermotoları gözüne sokmaktan ben bıktım sen akıllanmadın daha
    (zaten az yakıyorsun bir yerden giydirmem lazım adam 100kmde 2.bilmemkaçlitre yakıt yakıyo almayak la bunu aramıza)
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla aynen bu motor oluyor...hoplama zıplama için elbette arabalrın üzerinden zıplamadıktan sonra bence iş görür... bu iş içinde cc nin çok bi önemi olduğunu düşünemiyorum ki küçük cc lerde diğer kullanımlarda insanı üzebiliyor...en azında şehir içi için TA dan daha kullanılabilir olduğunu düşünüyorum...
    Ya aslında şöyle bir düzeltme yapayım, +600cclik enduro tipi bir alet neden düşünüyorsun demeliydim. Bence F650 şehir içinde TA ya göre daha kıvrak olabilir ama gereksiz ağır gibi geliyor bana. Yani şehir içinde sürülür, çok yormaz ama şehir içinde zıpırlık yapılacak bir motor da değil bence. Ama gaco'nun da dediği gibi KTM supermotolar tam senin tarifin oluyor. Birde trafikte dur kalklarda gereksiz benzine sebep olur ağır motorlar. Hani kıvrak ama yakıt tüketiminden üzer adamı busefer. Madem o civardaki güçlere bakıyorsun bence de 640 lık SM modelleri daha uygun gibi. Yada DRZ-400 diyim, ne diyim
    #sürenadam

Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Offf offf, drz400 sm olsa, istediğimiz fiyat olsa, bi de temiz olsa, hiç kaçırılmamalı bence ama nerdeeee, tabii uzun yol için kıçımıza bir yastık uydurmak lazım, senin ultra süper mondi den daha konforlu değil bildiğim kadarıyla
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    BMW tek silindir handikapını 2008 çift silindir çıkararak halletti...bunun yanında f650 gs depo koltuk altında olduğu için ağırlık merkezi yere daha yakın...her iki modelin ikinci llerine bakarsak (2000-2006) BMW daha kontrol edilebilir ve daha kıvrak....depo koltuk altında olduğu için ağırlık merkezi yere yakın...görünüş daha güzel...ama yüksek süratte titreşim var..(Bu da göreceli kimisi 120 den sonra titreşim başlıyor diyor)..ayrıca borusan adama iteliyo ama parçaları getirtip kendi ustana yaptırırsan maliyet düşüyo...transalp in ise 7 litre yaktığı söyleniyo, ki bu F 650 nin iki katı..ama uzun yolsa süper çift silindirli, titreşim yok..gücü kuvveti yerinde...

ikisi içinde avantajlar dezvantajlar kuvvetli argümanlar...kimse kesinlikle şu diye bir öneri de bulunamıyo...

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:42 ----------

BMW de ABS olması da büyük bi avantaj unutmuşum söylemeyi...acemiler için tabi...

Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    Cepten videoları tam izliyemiyorum ??akşam yorunmculara bir kulak vereyim bakalım ne diyorlar? Başlangıç motorunda da araştırdım durdum aylarca ybr,cbr,cbf vs.. diye sonra ybr almaya gittim girdim dükkana adam selamı almayınca çıktım dükkandan, gittim cbf almaya baktım yanındaki cb125e biraz daha küçük daha şirin birde beyaz hoşuma gitti aldım...Memnunmuyum memnunum amma velakin motoru büyütürken bu mantıksız yolu izlemek istemiyorum ...Kısmetse 600cc motoru özelliklerini bilerek severek alayım şöyle 2-3 sene bineyim en azından istiyorum... Amma velakin galiba benim 600 cc de başlangıç motoru gibi olacak vesselam...
    ‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya aslında şöyle bir düzeltme yapayım, +600cclik enduro tipi bir alet neden düşünüyorsun demeliydim. Bence F650 şehir içinde TA ya göre daha kıvrak olabilir ama gereksiz ağır gibi geliyor bana. Yani şehir içinde sürülür, çok yormaz ama şehir içinde zıpırlık yapılacak bir motor da değil bence. Ama gaco'nun da dediği gibi KTM supermotolar tam senin tarifin oluyor. Birde trafikte dur kalklarda gereksiz benzine sebep olur ağır motorlar. Hani kıvrak ama yakıt tüketiminden üzer adamı busefer. Madem o civardaki güçlere bakıyorsun bence de 640 lık SM modelleri daha uygun gibi. Yada DRZ-400 diyim, ne diyim
    onlarda tipten kaybediyor polat

sık kullandığım şehiriçi güzergahlarda o kadar çok trafik olmuyo genelde...yani öyle dur kalklık..

valla daha tasasına düşmedim motor modelinin ama adam bakmadan da edemiyo işte...

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Osman abi zaten sen alıpda makinayı sürekli köy yollarında gezecek değilsin ki, bu 3 ü arasında f650 araziye en yatkını diyolar ama bence senin benim arazi kullanımımıza versys de yeter de artar bile, BMW nin en büyük avantajı bence yakıt tüketimi. Korayın verdiği 2010 yılının videosunda adam versys i seçiyor, tek dezavantajı selesi yanlış anlamadıysam 84.5 cm, diğer ikisinden 2.5 cm daha yüksek ama o da halledilebilir bence, süspansiyonu bmw ye göre daha sert, bunlar zaten daha asfalt ağırlıklı makina olmasına yol açıyor, ama biz beypazarında Koray la beraber o köy yollarında zor da olsa gittiysek, versys hertürlü gider abicim. Motor er6n-f ile aynı, beygiri biraz daha düşük torku biraz daha yüksek olmalı ve testteki en canlı motor olduğunu söylüyolar. Yani uzun lafın kısası hala versys i sevebilirsin abi
    karapara bunu beğendi.
    ANGARAJ

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    ...transalp in ise 7 litre yaktığı söyleniyo, ki bu F 650 nin iki katı..
    iki katı diyorsun.... kim diyor bunları yav... 7 litre az değil. Ama 3,5-4 litre de F650 için biraz fazla az gibi.

DRZ-400 muhabbetini de kapatalım bence, bu biraz iftar öncesi tatlı sohbeti yapmak gibi bişey Alamıyoruz o motorlardan, anca laf işte Benim koltuk da kaydırmama konusunda çok başarılı ama hayli dar kesim. Ağrı yapıyor bende... Yakında altımda yastık ile yanınıza gelirsem gülmek yok bak!

Buarada bende bülentin fikirlerine katılıyorum. Birçok açıdan Versys bana daha cazip geliyor. F650 GS belki daha iyidir, kalitelidir BMW dir sonuçta ama o fiyatları (hem parça hem motor) görünce biraz soğuyorum doğrusu. Üstelik çok çok arazici değilseniz çift silindir aldığınıza memnun kalırsınız...
    Bulent78 ve karapara bunu beğendiler.
    #sürenadam

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    BMW tek silindir handikapını 2008 çift silindir çıkararak halletti...bunun yanında f650 gs depo koltuk altında olduğu için ağırlık merkezi yere daha yakın...her iki modelin ikinci llerine bakarsak (2000-2006) BMW daha kontrol edilebilir ve daha kıvrak....depo koltuk altında olduğu için ağırlık merkezi yere yakın...görünüş daha güzel...ama yüksek süratte titreşim var..(Bu da göreceli kimisi 120 den sonra titreşim başlıyor diyor)..ayrıca borusan adama iteliyo ama parçaları getirtip kendi ustana yaptırırsan maliyet düşüyo...transalp in ise 7 litre yaktığı söyleniyo, ki bu F 650 nin iki katı..ama uzun yolsa süper çift silindirli, titreşim yok..gücü kuvveti yerinde...

ikisi içinde avantajlar dezvantajlar kuvvetli argümanlar...kimse kesinlikle şu diye bir öneri de bulunamıyo...

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:42 ----------

BMW de ABS olması da büyük bi avantaj unutmuşum söylemeyi...acemiler için tabi...
    polat gerekli açıklamayı yapmış ama bende onu diyeceğim bilmiyorum hiç dikkatinizi çektimi ama birine yakıt tüketimini sorduğunda adam direk en az ne zaman yaktıysa onu baz alarak söylüyor ha be ne diyorum arkadaş şu vakitte şu hızla kullanırsan şu kadar yaktı bende ama şehirlerarası yolda sabit şu hızda da bunu yaktı yani,
    Burda işin biraz üçkağıdına kaçıyoruz toplum olaraktan.O 3.5 litre yakan arkadaş muhtemelen konyada yakmıştır dümdüz yollar kocaman genişcene 8 şerit git gel..başka türlü imkanı yok aynı motorla 5.5 yakanıda var şehir içi ama söylenilmiyor..

Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iki katı diyorsun.... kim diyor bunları yav... 7 litre az değil. Ama 3,5-4 litre de F650 için biraz fazla az gibi.

DRZ-400 muhabbetini de kapatalım bence, bu biraz iftar öncesi tatlı sohbeti yapmak gibi bişey Alamıyoruz o motorlardan, anca laf işte Benim koltuk da kaydırmama konusunda çok başarılı ama hayli dar kesim. Ağrı yapıyor bende... Yakında altımda yastık ile yanınıza gelirsem gülmek yok bak!

Buarada bende bülentin fikirlerine katılıyorum. Birçok açıdan Versys bana daha cazip geliyor. F650 GS belki daha iyidir, kalitelidir BMW dir sonuçta ama o fiyatları (hem parça hem motor) görünce biraz soğuyorum doğrusu. Üstelik çok çok arazici değilseniz çift silindir aldığınıza memnun kalırsınız...
    Çizik kestane benim yukarıda yazdıklarıma ucundan değinmiş tamamlayım dedim...
    malumun çok yakıyoruz bağırıp çağırmamız lazım.Ayrıca senin motorun seleside rahatsız falan değil olm sen yanlış oturuyosun heralde o alete bi acayip acayip kuş serisine binen adamlar gibin yan oturmalar falan oluyomu hiç....

Osman abi al bi Versys cidden kafan rahat etsin madem hiç bmwye falan bakma hep tip olarak hem güç olarak seni tatmin edecek bir alet bu versys satarkende problem olacağını sanmıyorum...
    ANGARAJ

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Beyler geçenlerde benimle antifiriz hususunda iddalaşan arkadaşlar vardı:

Buyursunlar bir okusunlar bakalım....

ANTİFRİZ SUYUN DONMASINI NASIL ÖNLÜYOR ?

Hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğünde araba hareketsiz halde iken soğutma suyu donabilir. Donunca genişler ve yaptığı basınçla motor bloğunu çatlatabilir.Bunu önlemek için suyun içine, sıfırın çok altındaki derecelerde bile donmasına mani olacak antifriz ilave edilir.

Tüm sıvılarda olduğu gibi suda da moleküller serbest ve düzensiz halde, katılarda (buzda) ise sabit ve düzgün bir yapıdadırlar. Su donarken önce moleküllerinin hareketleri yavaşlar sonra da düzgün ve sabit bir pozisyona gelirler yani kristalleşirler. Antifrizin buradaki rolü, moleküllerinin su molekülleri ile birleşerek onların buz kristalleri oluşturmalarına mani olmaktır. Ortamda su yokken antifriz kendi kendine daha çabuk donar. Çünkü suya katıldığında antifrizin su moleküllerine yaptığını su da antifriz moleküllerine yapar.

Antifiriz oranı yüzde yüzü bulunca maksimum korunma sağlanmış olmaz. Belirli orandan fazla konulan antifriz bu sefer de tamamen ters tepki verir. Suya %50 oranında katılmış antifiriz -37 °C donarken, saf antifiriz -12 °C donar. Sonuç olarak arabanın soğutma suyuna önerilenden fazla antifriz konmasının hiçbir faydası yoktur aksine zararı vardır.

Motorun soğutma suyunun içine ne oranda antifriz konulacağını, o bölgede olabilecek en düşük hava sıcaklığı belirler.Türkiye iklim koşullarında maksimum koruma için %33 ile % 50 arasında antifriz kullanılması önerilmektedir.Karışım oranları ise ;

Karışım yaparken sert sulardan kaçınılması gerekiyor. Çünkü sert sular antifrizin içindeki koruyucu katıkların etkisini azaltıyor. Bu nedenle musluk suyu yerine yumuşatılmış ve distile edilmiş su kullanılması tavsiye ediliyor.
    Kırmızı olarak belirttiğim yeri daha dikkatli okumanız dileklerimle...
    Kaynak:
    ANGARAJ

pinkkuvars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ VOLUSİA VL800
    Alıntı Bulent78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Offf offf, drz400 sm olsa, istediğimiz fiyat olsa, bi de temiz olsa, hiç kaçırılmamalı bence ama nerdeeee, tabii uzun yol için kıçımıza bir yastık uydurmak lazım, senin ultra süper mondi den daha konforlu değil bildiğim kadarıyla
    Hah sende endülü al Koray da racer alsın iyimiş vallaha kalmasın buralarda choppercı bi tane bile gerçi bende 50 yasına kadar yok öyle bir fikir de neyse

nezih77 bunu beğendi.

ejlover - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Alıntı pinkkuvars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hah sende endülü al Koray da racer alsın iyimiş vallaha kalmasın buralarda choppercı bi tane bile gerçi bende 50 yasına kadar yok öyle bir fikir de neyse

Ben de chopper'a gecerim o zaman merak etme Soner'im sen ;) Daha ilerdeydi o plan ama one cekeriz olmadi naapalim =D
    pinkkuvars bunu beğendi.
    2016 BMW S1000RR
    2012 Yamaha R1
    2011 Kawasaki Ninja 250R

Motosikleti
    CBF 500
    Alıntı pinkkuvars adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Birşey aldığımız yok hacı rahat ol sen, daha taksiti bitmedi meletin
    pinkkuvars bunu beğendi.

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı GaCCaLL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler geçenlerde benimle antifiriz hususunda iddalaşan arkadaşlar vardı:

Buyursunlar bir okusunlar bakalım....

Kırmızı olarak belirttiğim yeri daha dikkatli okumanız dileklerimle...
    Kaynak:
    Bir daha senle iddialaşan senin gibi olsun kaptan! İyi verdin bize cevabı ne diyim, öğrenmiş olduk. Yanlız en iyi oranı da

su / antifriz : 1 / 2

oranı sağlıyormuş. Bunu da yaz bir kenara, bu kış uygularız.
    GaCCaLL bunu beğendi.
    #sürenadam

Motosikleti
    tracer 900
    beyler iki arkadaşım motorlarını satacak fakat ilana çıkmadılar...birisi 2007 model suzuki intruder 250, diğeri de cbf 500

intruder bayandan 12000km olması lazım...8 000 lira gibi bi rakam düşünüyodu...cbf 500 ün tam modelini ve km sini bilmiyorum ama 10500 rakamları dolanıyo ağzında...haber vereyim dedim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------

bu arada motoru 4000 bakımı için servise bıraktım...

1,5 litre motul yağ litresi 27 lira
    42 lira işçilik
    Hava filtresi vs dediler...100 lira

Zinciri yağlayalım mı dediler önce yağlayın dedim...sonra 7 lira balata spreyi, 10 lira da motul ile yağlama dedi...hop dedim boşver yağlamayı bebeğim...ben hallederim...17 liraya zincir mi yağlanır...mobillerle yğalarlarsa 7+5 olacaktı...

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Sakin ol Sonerim bu gidisle ben bu aleti bu sene satamayacagimdan oturu bi sene daha beraber olucaz gibi geliyor bana Dragstar falan pahali be abicim, ben artik biraz daha temiz bir motor ariyorum, tamam ikinci el olsun da saglam sorunsuz bisi olsun Az yaksin cok kacsin ucuz olsun, bi de ustunde promosyonuyla gelsin mumkunse

Erhan Ankara da bi tane gri var cbf500 ahan da linki bu http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...94293928/detay

Bu alet 10000 lira ki fazla bence, ederi 9000 olmali hatta o bile fazla, dolayisiyla arkadasina soyle piyasayi yukseltmesin Belki aliriz ilerde.
    ANGARAJ

Motosikleti
    tracer 900
    valla bülent piyasa bilgim yok..bunlar da daha ilan vermediler...ama söylerim yükseltmesin piyasayı

Wozy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 990 ADV - HND XR650R
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...93487022/detay rüzgarlığı çıkardınmı tamamdır

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

Alıntı Redmoon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birşey aldığımız yok hacı rahat ol sen, daha taksiti bitmedi meletin
    Aynen en az 2 yıl ama önümüzdeki yaza sezon sonuna şöle uygun fiyatlı bi 919 hornet iyi giderdi
    Redmoon ve pinkkuvars bunu beğendiler.
    Keep your bike in good repair: motorcycle boots are not comfortable for walking.

Motosikleti
    CBF 500
    Alıntı Wozy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...93487022/detay rüzgarlığı çıkardınmı tamamdır

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

Aynen en az 2 yıl ama önümüzdeki yaza sezon sonuna şöle uygun fiyatlı bi 919 hornet iyi giderdi
    İlandaki motoru çok beğendim keşke 5 tane motorum olsa değişik değişik

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı Wozy adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bunların tipi hoşuma gitmiyo valla..özellikle depo kenarları yarım kalmış gibi...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler